Sharm El Sheikh Hakkında Her Şey

Sharm El Sheikh turları ile gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteleri sıraladık.

Yayın Tarihi: 23 Ocak 2022Görüntülenme: 3579
sharm-el-sheikh.png

Mısır'ın az bilinen şehri Sharm El Sheikh Sina Yarımadası'nın güneydoğu kıyısındaki bir tatil beldesidir. Burası sadece ünlü bir dalış cenneti değil, aynı zamanda keşfedilecek çok sayıda kültürel cevhere de sahip bir turizm cenneti! Peki Sharm El Sheikh hakkında ne biliyorsunuz?

Sharm El Sheikh turu yapmadan önce bilmeniz gereken en önemli detayları, Sharm El Sheikh turları ile gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteleri sıraladık. Hemen Sharm El Sheikh gezi notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Sharm El Sheikh Nerede?

Mısır'daki Sina Yarımadası'nın güneyinde, Sina Dağı ile Kızıldeniz arasında kalan Sharm El Sheikh nerede, diye merak ediyorsanız hemen söyleyelim Kızıldeniz'in kıyı şeridinde bulunuyor.

Şarm El-Şeyh, zorlu iklimi nedeniyle tarihin büyük bir bölümünde yerleşim almamış olsa da Akabe Körfezi'nin dar girişine hakim stratejik konumu nedeniyle her zaman önemli bir konumdaydı.

sharm-el-deniz.png

Sharm El Sheikh Hakkında

Mısır'da turist sayısının son 3 yılda ikiye katlandığı Sharm El Sheikh çok sayıda uluslararası barış konferansına ev sahipliği yapması nedeniyle UNESCO tarafından “Barış Şehri” lakabına sahiptir. Sadece bununla değil, Şarm El-Şeyh, çeşitli deniz yaşamı ve dünyanın her yerinden dalgıçları kendine çeken birçok Kızıldeniz mercan kayalığı alanı da barındırır.

Şehrin birçok önde gelen Orta Doğu ülkesine yakınlığı ve lüks konaklama yerleri, sahilde lüks tatil köyleri, restoranlar ve gece kulüpleri ile Sharm El Sheikh turları size unutulmaz bir Mısır tatili yaptıracak. Mısır'ın hiç bilmediğiniz bir yönünü keşfedeceğiniz Sharm El Sheikh turlarında berrak suyu ve geniş mercan resifleri, şnorkelli yüzme ve tüplü dalış için yapılan etkinliklere hayran olacaksınız.

sharm-al-sheikh.png

Şarm El-Şeyh, plajlarının yanı sıra Sina Dağı'na tırmanmak veya Ras Muhammed Milli Parkı'nı ziyaret etmek gibi başka etkinliklere de olanak sağlıyor.

Ve son olarak 2015 yılı itibarıyla Şarm El Şeyh, en büyük yapay kristal lagün için Guinness Dünya Rekoru'na sahip olmuştur. Beyaz kumlu plajlar, yüzmeye, kanoya ve yelkene izin veren 12,5 hektarlık lagünü çevrelıyor. Burayı mutlaka keşfetmelisiniz!

Sharm El Sheikh'e Ne Zaman Gidilmeli?

Aralık ayı, Şarm El-Şeyh'te güneşlenmek için sıcak bir zamandır. Aralık, Ocak, Şubat ayları ılık deniz sıcaklıkları ile Şarm El-Şeyh'e gitmek için ideal dönemlerdir. En iyi deniz mevsimi için Şarm El-Şeyh'i Mayıs, Haziran, Temmuz, Ekim aylarında ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

sharm-el-sheikh-gezileri.png

Sharm El Sheikh'te Gezilecek Yerler

1. Sina Dağı
2. Kızıl Deniz Rivierası
3. Mustafa Camii
4. Petra Antik Kenti
5. Mısır Piramitleri
6. Kahire

Sharm El Sheikh'te Ne Yapılır?

Sharm El Sheikh gezisi sırasında sıkılmanız imkansız çünkü burada yapılacak şey çok!

Ras Muhammed Ulusal Parkı'nda tam günlük bir geziye çıkabilir ve sualtında şnorkelle yüzmeye gidebilirsiniz. Musa Dağı'nda trekking yapabilir, gün doğumunu izleyebilir ve manastırı ziyaret edebilirsiniz. Yat gezintisine çıkabilir, çölde safari yapıp deve ile gezebilir ve barbekü turlarına katılabilirsiniz.

Gruppal Sharm El Sheikh turları ile hemen bu şehri keşfetmelisiniz.