Tayland Turu Yaptığınızda Biliyor Olmanız Gereken 62 Şey

Tayland'a seyahat ederken bilmeniz gereken her şey hakkında yazdık.

Yayın Tarihi: 29 Temmuz 2019Görüntülenme: 55505
taylandre.jpg

Tayland'a seyahat ederken bilmeniz gereken birçok şey var.

Tayland turu planlarken hayal ettiğiniz her şey, Tayland'ta gezilecek yerler, yapılacaklar, yiyecek, Tayland'da ne kadar para harcanır, konaklama seçenekleri, güzergahlar, Tayland'a ne zaman gidilir, hava durumu, güvenlik sorunları, Tayland'daki adalara kaçamak ve daha birçok şeyi anlattık.

Tayland'da yapılacak çok şey var mı? Evet! Egzotik sahillerde yüzme, dörtlü bisiklete binme, dağ bisikleti, kaya tırmanışı, jet ski, kanopi, bungy atlama, abseiling, mağaracılık, sıcak hava balonu ve daha fazlası.. Hepsi Tayland turları ile sizi bekliyor.

Gruppal Tayland turları ile ekonomik fiyatlarla bu eğlence dolu, kendine özgü gelenekleri olan ülkeyi keşfedebilir ve sevdiklerinizle unutulmaz bir seyahate çıkabilirsiniz. 

Tayland'ı ziyaret ettiğinizde bilmeniz gerekenler

1. Tayland Vizesi

Tayland'a seyahat etmek için neye ihtiyacınız var?

Tayland'a girişte en az 6 ay geçerli bir pasaportunuzun olması yeterli. Yani Tayland vizesi diye bir durumla karşı karşıya kalmayacak, Tayland için vize almayacaksınız.

Çoğu Batı ülkesi, varışta pasaportlarında 30 güne kadar kalmalarına izin veren bir pul almaktadır. Günümüzde Tayland'a karadan giriş yaparsanız 30 günlük vize alırsınız ancak yılda sadece iki kara geçişi yapabileceğinizi unutmayın. Daha uzun süre Tayland'ta kalmak istiyorsanız, dünyadaki herhangi bir elçilikte 2 aylık turist vizesi için başvurabilirsiniz.

2. Tayland'a gitmek için en iyi zaman

Tayland nerede diye merak edenlere söyleyelim, dünyadaki 7 kıta içinde en büyüğü Asya kıtasında bulunuyor. Tayland'ın Asya kıtasındaki konumu ise güneydoğu tarafında kalıyor.  

Tayland'a tur her zaman iyi bir fikirdir ancak Tayland turu için en iyi zaman nedir ve en yağışlı mevsim hangisidir? Resmi yağışlı sezon temmuz ayından ekim sonuna kadardır. Bu aylarda Tayland gezisi olmaz anlamına gelmez. Thailand'a ait en iyi Instagram fotoğraflarını çekmek istiyorsanız Aralık ve Nisan ayları arasında gelmeniz tavsiye edilir.

3. Tayland hava durumu

Tayland tatili sırasında aşırı derecede yanmazsınız ve Tayland adalarında sizi serinletmek için her zaman bir esinti veya okyanus rüzgarı vardır. Tropikal iklimi kim sevmez? Hoş iklim çoğu insan için Tayland'a seyahat etmenin ana nedenlerinden biri ve hatta yağmur yağdığında bile yapacak birçok güzel şey var. Tayland iklimi nedeniyle yağmur kuru mevsimde bile beklenmedik bir şekilde gelebilir, bu nedenle sırt çantanızda her zaman hafif yağmur ceketleri taşıyabilirsiniz.

taylandhava.jpg

4. Tayland Para Birimi

Tayland'da para birimi olarak Tayland Bahtı kullanılıyor ve 1 ABD doları yaklaşık 36 Tayland Bahtı (2022 tarihine göre) ediyor. Açıkçası, döviz kurları zamanla değişiyor ancak genel olarak Tayland Bahtı oldukça istikrarlı. Tayland'da dolar kullanabilir misiniz?

Tayland'a giderken ABD doları kullanmamanız önerilir, Tayland'da yerel para birimi kullanmalısınız. Her yerde ATM'ler var ve temelde her yerde dolarlarınızı Tayland Bahtı'na çevirebilirsiniz.

taylandpara.jpg

5. Tayland turunda getirilmesi gerekenler

Tayland'da sırt çantasına gitmeyi planlıyorsanız, aslında çok fazla bir şeye ihtiyacınız yok. Tayland çantasında götürülecekler listenize kesinlikle güneş kremi, parmak arası terlik, plaj kıyafeti ve böcek ilacı koyun. Alışveriş, birçok insan için Tayland'a seyahat etmenin bir nedenidir. Tayland'a Gruppal ile gidecekseniz tur rehberiniz sizi önceden bilgilendirecek ve yanınıza bir valiz almanız yeterli olacaktır. 

6. Tayland için yedek şarj

Tüm lüks yerler Avustralya, Avrupa, İngiltere ve ABD'den neredeyse tüm elektrikli cihazları takabileceğiniz prizlere sahiptir. Tayland'ta şarj ya da priz bulmanız her an mümkün olmayabilir bu nedenle telefonlarınız ya da fotoğraf makineleriniz için yedek şarj bulundurmanızda fayda var. 

tayland-dans.jpg

7. Tayland aşıları

Tayland'a tatile giderken aşı yaptırmak önemlidir bu nedenle Tetanos, Dipteria ve Kızamık gibi standart çocukluk hastalıklarına karşı aşı olduğunuzdan emin olun. Ayrıca Hepatit A + B'ye karşı da korunuyor olmanız önemli ama Tayland için özel olarak değil.

Tayland'da sıtmaya yakalanma riski çok düşük olduğundan, Tayland'da çırpılmış parkur dışında bile çok az risk var. Aynı şey sarı humma için de geçerli.

8. Tayland'a seyahat etmek güvenli mi

Tayland turistler için çok güvenli! Her ülkenin kendi sorunları vardır ve birçok kişi ordunun resmen iktidarda olduğunu bilmez ama bir turist olarak neredeyse hiçbir tehlike yoktur. Tayland yılda milyonlarca insanın seyahat ettiği bir ülke olduğu için devlet de güvenliğin önemli bir konu olduğunu biliyor ve turistler için bu güvenli ortamı korumak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu nedenle Tayland güvenli mi sorusunun cevabı evet olacaktır. 

9. Gülücüklerin Ülkesi

Tayland’a verilen en güzel tanımlamalardan biri "Gülücükler Ülkesi"dir. Tayland hakkında bilgi almak için bu tanım bile yeterli oluyor! Bu ülke insanı tamamen gülümsemeleriyle popüler ve Tayland turizm endüstrisinin dayanaklarından biri de bu özellikleri oluyor. Tayland, dünyadaki en cana yakın ülkeler arasında ve her zaman bir yabancıya yardım etmeye istekli insanlar var. 

taylandyerel.jpg

10. En uzun kral, Tanrıdır

Tayland Kralı, dünyanın en uzun hükümdarlık süren kralıydı ancak ne yazık ki Ekim 2016'da öldü. Öldükten sonra ülke 1 yıl yas tuttu! Bu nedenle kralları çok önemlidir hatta Tanrı olarak bile adlandırıldığı yerler olmaktadır. 

11. İnsanların kafasına dokunma

Tayland kültüründe kutsal olan bir başka şey kafadır. Neden bir başkasına dokunmaya istekli olduğunuzdan emin olamayız ama Tayland tatilinde bir Taylandlı adamın kafasına dokunmamanızı önerebiliriz.

12. Tapınak cenneti

Tayland tapınakları ile ünlüdür. Bir Tayland tapınak listesinin tamamını görmediğinizde Tayland tatili tamamlanmış sayılmaz.

Tayland sadece gülümsemelerin ülkesi değil aynı zamanda tapınaktan tapınağa gidilecek tek yer. Sadece Bangkok'ta, birkaç gün sonra çoktan ısınabileceğiniz yani seveceğiniz birçok tapınak vardır. Büyük Saray'ı ziyaret etmek, Bangkok'ta yapılacaklar arasında bir zorunluluktur. Chiang Rai'daki beyaz tapınağı veya Ayutthaya'dakileri de unutmayın. 

tayşlandtapinka.jpg

13. Ayakkabılarını çıkar

Tayland için hayati bir seyahat ipucu olacak şey istendiğinde ayakkabılarınızı çıkarmaktır. Ayakkabılarınızı yerel bir ev, küçük dükkanlar veya otantik restoranların dışında bırakmak Tayland için bir kuraldır. Tayland gezinizdeki tüm bu ayakkabıları neden yerlerin önünde gördüğünüzü artık biliyorsunuz. :) 

Peki Tayland'a hangi ayakkabılar getirilmeli?

Lütfen yürüyüş ayakkabınızı evde bırakın. Tayland'a gitmek Nepal'e seyahat etmeye benzemez! Evet, Tayland'da yürüyüşler güzel, fakat parkurlar kolay. Bu ayakkabıları bir veya iki kez giyebileceğiniz 2 haftalık bir gezi için Tayland'a yürüyüş ayakkabısı getirir misiniz? İşe yaramaz! Sadece rahat hissettiğiniz ayakkabıları getirin: Koşucular, spor ayakkabılar veya izleme ayakkabıları olabilir.

14. Buda heykelleri

Tayland halkının dini Budizm'dir. Nüfusun %95'lik bir bölümü Budizm dininin Theravada koluna mensuptur. Ayrıca animizm inanışı ve İslâm dîni de yaygındır.

Bu ülkedeki ana din Budizm ve Tayland seyahatinizde Buda heykellerini ziyaret edebilirsiniz. Çok farklı olanlar var: oturma, altın, beyaz, yalan, ayakta, tahta, vb. En ünlüsü Bangkok'taki Wat Pho, Phuket'te beyaz olan ve Koh Samui'de oturanlar da öyle. Gizli bir Tayland seyahati ipucu, Bangkok'un sadece 150 km kuzeyindeki 92 metre boyunda Buda olan Wat Muang'ı görmelisiniz.

taylandbuda.jpg

15. Muay Thai

Tabii ki Thai Boxing Tayland sporları arasında bir numaralı spordur. Bu dövüş sanatı kickboks gibidir bol bol dirsek ve diz hareketleri içerir. Bir Muay Thai gösterisine katılmak, Tayland'da tatilinizde yapılacak eşsiz şeylerden biridir. Tayland'daki bütün turistlere hitap edecek bir gösteri mutlaka bulacaksınız.

16. Tayland'taki yerel pazarlar

Tayland seyahatiniz sizi nereye götürürse götürsün, Tayland'taki yerel pazarlar her zaman yanınızdadır. Alışveriş yapmaktan hoşlanıyorsanız sahte güneş gözlüğü, sahte markalı iç çamaşırı ve kıyafet satılan yerlere gidin. Fakat gerçek bir deneyim istiyorsanız, sebze, meyve, hayvan ve balık satılan yerlere gidin. Bu yerler, halkla karışmak ve Tayland halkının nasıl yaşadığını görmek için en iyi fırsattır.

17. Tayland yemekleri

Dürüst olmak gerekirse, Tayland yemeklerini kim sevmez!

Tayland'a seyahat etmenin bu kadar heyecanlı olmasının sebeplerinden biri de Tayland yemekleri. Tayland'ın yemekleri dünyaca ünlüdür ancak kesinlikle Tayland'ın en iyileri arasındadır. Alışık olmadığınız baharatlı yiyecekleri sipariş ederken dikkatli olun.

taylandyemek.jpg

18. Tayland sokak yemekleri

Gülücükler diyarından daha iyi bir şey varsa o da Tayland'daki sokak yemekleridir. Asya sokak yemekleri için cennettir ama her sokak köşesinde lezzetli yiyecekler bulmak için Tayland en iyisidir. Bir sokak satıcısına rastlamak için asla fazla yürümek zorunda kalmazsınız. Yemekler lezzetli, sipariş başına hazırlanacak ve güvenilir olması çok önemli!

Tayland'daki sokak yemeklerine güvenebilir misiniz? Evet, güvenle yiyebilirsiniz! Tayland sokak yemeklerinde çok fazla MSG olduğunu unutmayın. 'Mai Sai Phong Churot' diyerek MSG'siz sipariş verin.

19. Songkran Festivali

Tayland turu için en eğlenceli ipuçlarından biri, gezinizi 13 - 15 Nisan tarihleri arasına denk gelen Songkran Festivali'ne denk getirmek olacak.

Tay Yeni Yılı Songkran döneminde herkes birbirine su atar, bu da günahları ve şanssızlığı yıkamak için bir semboldür. Sokaklar trafiğe kapatılır ve Bangkok büyük bir oyun alanı haline gelir. Birkaç gözlük ve bir su tabancası alın ve tekrar bir çocuk gibi hissedin. Songkran Tayland'ı ziyaret etmek için güzel bir sebep!

tayland-oyun.jpg

20. Chiang Mai'deki Fener Festivali

Bazı turistlerin Tayland gezisi yapmasının temel nedeni Chiang Mai'deki Fener Festivali'dir. Binlerce fener havada kötü hisleri atmak ve yeni bir başlangıç yapmak için uçuruluyor. Festival Kasım ayının ortalarında düzenleniyor ancak her yıl tarih değişiyor.

21. Loi Krathong

Aynı tarihte Loi Krathong, Bangkok'ta kutlanır. Bunu deneyimleyin ve sokakların nehre yüzen teklifler getiren insanlarla dolu olduğunu görün. Tayland halkı, kendi geleneklerinde bunu tüm günahlarını bırakıp sıfırdan başlamak için yaparlar.

22. Tayland Dolunay partisi

Tayland seyahat ipuçlarını ararken, Koh Phangan'daki ünlü Dolunay partisini okudunuz mu? Bu festival inanılmaz popüler bir plaj partisi ve Tayland'a yönelik her seyahat rehberinde listeleniyor.

40.000 kişi ile birlikte güneşin doğuşuna kadar Dolunay boyunca kumsalda dans edin. Koh Phangan'a gitmeye karar verirseniz, Half Moon veya Jungle Party'yi de göz önünde bulundurun.

tayland-gelen.jpg

23. Tayland'da gece hayatı

Birçok genç için gece hayatı Tayland'ı ziyaret etmenin sebeplerinden biridir ve bu tamamen anlaşılabilir bir durumdur. Çılgın Bangkok gece hayatı dışarıda bir gece geçirmek için her zaman iyidir ve Tayland'da ünlü bir plajın olduğu plaj partisi vardır. Bazı adalarda her akşam plaj partileri düzenlenmektedir. Koh Tao ve Koh Phi Phi'deki gece hayatı favoriler arasında. Bangkok'ta çılgın bir gece mi arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz.

24. Tayland plaj partileri

Eğer bir grup arkadaşınız varsa, bu konuyu yıllarca, bir ömür boyu hatırlayacaksınız. Tayland'a yapılacak bir gezi, Koh Phangan veya Koh Phi Phi'de plaj partisi olmadan tamamlanmaz. Tayland'daki çılgın geceler için eğlenceli plaj ve parti kıyafetlerinizi alın!

taylandplaj.jpg

25. Tayland orman partileri

Tayland'daki en iyi orman partileri için Koh Phangan'da olmalısınız. Şimdiye kadarki en iyi Tayland ipuçlarından biri, Koh Phangan'daki Half Moon Partisi'ni duyduğunuz zamanlardan biri. Bu muhteşem parti benzersiz güzellikteki bir orman ortamında düzenlenmektedir. Daha iyi bir açık hava partisi bulamazsınız. Tayland rehberi için yapılacaklar listenize bunu ekleyin.

26. Bangkok'taki havuz partileri

Bangkok'ta iyi bir havuz partisi olmasaydı ne olurdu?

Bu şehirde iki tür havuz partisi var; Modellerle dolu, yüksek enerjili, şehrin en güzel insanları ve temelde çok eğlenceli bir de geri kalanlar. Hangi modda olursanız olun, her hafta sonu Bangkok'ta havuz partisi vardır. Partiye gitmeyi ve Bangkok'a seyahat etmeyi sevdiğinizde bu bir zorunluluktur.

havuzz.jpg

27. Tayland leydi şovlar

Tayland gibi bir ülke yok, hanımefendilere gelince! Tayland’a gitmek için yalnızca bir sebep olmadığını düşünen bir çoğumuz için lady şov gecelerine katılmak kesinlikle eğlenceye değer. Koh Tao'da bir ladyboy şovuna katılmak, bir grup arkadaşınızla eğlenmek adına çok eğlenceli olabilir.

28. Pingpong gösterisi

Pek çok gezgin için Tayland'da yapılacaklar listesinde yapmadan dönmemeniz gereken şeylerin sayısı çok fazla! Bir sürü insan bunu kabul etmeyecek ancak neredeyse herkes er ya da geç bir pingpong şovu yapılacak. Adı, seyirciler arasında çok özel bir şekilde pingpong topları vuran bayanlardan geliyor ve bu hanımların sihirli kutularıyla şekil verebilecekleri birçok hilenin bir listesi var!

29. Akşam yemeği için Tayland Naked Sushi

Tayland'a seyahatinizde her şey mümkün ve Naked Sushi, Bangkok'ta yapılacak çılgın şeylerden biri. Temel olarak, suşi masanın ortasına uzanmış bir kızın çıplak vücudu üzerine yerleştirilir. Sonra onu çıplak bir vücuttan yersin. Birkaç stratejik yerleştirilmiş muz yaprağı hariç, kız tamamen çıplak. Tabii ki çubuk kullanamazsınız, böylece ağzınızı kullanmak zorundasınız.

tayland-ceset.jpg

30. Tayland tuktukları

Tayland'a bir gezi düşünürken, Tuktuk denilen komik üç tekerlekli bisikletler hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var. Bazıları, bazı modern diskolardan daha iyi bir iç dizayna sahip. Sarhoşken ve eve gitmek istediğinizde Tayland'da ne yapmalı? Bir Tuktuk'ta atlayın. Sürücüler eğlenceli ve her zaman kahkaha atıyorlar ancak bir yolculuk için fiyatların Uber ile harcayacağınızdan 5 kat fazla harcayacağınızı da unutmayın. Ama en azından harika bir deneyim olacak!

31. Tayland’da Uber Kepçe Taksidir

Henüz Grab Taksi'niz yoksa, Tayland tatiliniz için bu uygulamayı indirmeye başlayın. Grab Tayland turları ile kolayca dolaşmanın en güzel yoludur. Taksiler çoğu zaman sizi yanıltmaya çalışır, bu yüzden tüm zorlukları atlayın ve doğrudan uygulama üzerinden bir Grab Taksi sipariş edin. Uzun zamandır Tayland'da Uber var ama son zamanlarda Grab Taksi Uber'i devraldı.

Gruppal ile Tayland'a gidenler için şehir transferleri tur fiyatına dahil olacağından her şey daha kolay olacaktır. 

taylandtuktuk.jpg

32. Tayland'da bir motosiklet kiralamak

Tayland, Vietnam gibi bir motosiklet ülkesi değil fakat Tayland'da motosiklet sürmek özellikle kuzeyde muhteşem bir deneyim olabilir. Kısa günlük geziler için bile Tayland'da bir motosiklet kiralamak çok eğlenceli. Bir motosiklet günde 5 dolardan fazlaya mal olmaz, ancak dolandırılmamaya dikkat edin.

33. Tayland'da seyahat etmesi kolay

Tayland gençler için seyahat edilen en popüler ülkeler arasında olduğundan, turizm endüstrisinden para kazanmaya çalışan sayısız işletme var. Bu nedenle, her sokak köşesinde bir seyahat acentesi veya sizi günübirlik Tayland gezilerine götürecek bir tur masası bulabilirsiniz. Dondurma yemeye gittiğinizde bile size bir tekne bileti de satarlar. Gruppal tur rehberleri ile konuşmadan, bilgi sahibi olmadan almamanızı öneriyoruz. 

34. Tayland'da arkadaş edinmek

Tayland gezisi ile ilgili dikkat çeken noktalardan biri de ömür boyu arkadaş olacağınız insanlarla tanışmak.

Ülkede o kadar çok gezgin var ki, aynı insanlar güvence altına alınmış ve Tayland'da yalnız kalmaktan korkmak için hiçbir neden yok. Rastgele tanıştığınız diğer gezginler size Tayland'da nereye gideceğinizi söyler, size Tayland adalarına kaçmak için ipuçları verir, en iyi yerler hakkında bildiklerini söyler ve bazılarıyla ülke çapında seyahat edebilir ya da aşık olabilirsiniz! :) Arkadaş mı arıyorsunuz? Tayland'a seyahat edin!

taylandgezgin.jpg

35. Tayland yalnız gezginler için cennet

Yalnız seyahat edenler için en iyi ülkeyi arıyorsanız, aramayı bırakın. Tayland sırt çantasıyla seyahat edilebilecek dünyada bir numaralı ülke çünkü bu nedenlerin tümü Tayland'a seyahat etmek için toplanmış durumda.

Mükemmel bir tatil için tüm malzemelere sahip olup, iyi organize edilmiş ulaşım ağı sayesinde Tayland'da yalnız seyahat etmek kolaydır. Tayland'da dost gezginler ile bağlantı kurmanın kolay olduğu bir sürü hostel var.

36. Banana Pancake Hub

Birçok gezgin için Tayland Banana Pancake Yürüyüş Yolu olarak da adlandırılan Güney Doğu Asya seyahatinin başlangıç ve bitiş noktasıdır. Bangkok, çevre ülkelerdeki Kamboçya, Laos, Myanmar ve Malezya'yı ziyaret etmek için mükemmel bir merkezdir.

37. Tayland bütçesi

Tayland bütçeye uygun bir yer ve tabii ki birçok genç insan ucuz tatil için Tayland'a seyahat ediyor. Küçük bir bütçeyle gerçekten çok uzaklara gidebilirsiniz ve lüks bile burada uygun fiyatlı oluyor.

Peki Tayland'a seyahat etmenin maliyeti nedir? Bu tamamen harcamak istediğiniz şeylere bağlı. Bir kokteylin 2 dolara mal olduğu barlar vardır ancak kokteyllerin 25 dolara mal olduğu çatı barları da bulabilirsiniz.

taylandsehir.jpg

38. Uygun fiyatlı lüks tatil

Lükse düşkün bir gezgin olsanız bile Tayland gezisi size çok ekonomik gelecek.

Tayland turizmi gerçekten iyi gidiyor çünkü bu ülkede paranın değeri inanılmaz derecede düşük. Tayland'da bir ton 5 yıldızlı otel var ve hepsi birbirinden muhteşem. Bazı yerler Koh Samui ve Phuket gibi en pahalı yerlerin başında gelir. Gizli ücret yok, uygun fiyatlı lüks. Lüks bir Tayland tatili pahalı olmak zorunda değil!

Gruppal Tayland turları ile ülkeyi gezmeye çıktığınız zaman tur ücretindeki en düşük fiyatlı otellerin en güzel ve en lüks oteller olduğunu göreceksiniz. 

39. Tayland masajı

Tayland tatili masaj olmadan tamamlanamaz. Bununla ilgili en güzel şey, bir saatlik masajın daha ucuz yerlerde yaklaşık 6 $ tutacağı. Bu da her gün farklı bir yerde masaj yaptırabileceğiniz anlamına geliyor.

taylandspa.jpg

40. Çılgın maymunlar

Tayland'a seyahat ederken bilmeniz gereken diğer önemli bir şey de Tayland'taki maymunlardır. Sevimli görünebilirler ancak dünyadaki en mütevazi maymunlar arasında değiller. Turistlere çok kaba davranırlar. Onlar için korkmanıza gerek yok ama lütfen dikkatle yaklaşın. İnsanlara tırmanıp güneş gözlüklerini, şapkalarını, kameralarını, sırt çantalarını vb. eşyaları çalacağından komik sahneler garantilidir! Bir maymunun Tayland tatilinizi mahvetmesine izin vermeyin!

41. Tayland Adalarını Ziyaret Edin

Tayland'daki muhteşem adalar, Tayland turizmini dünyanın en popüler seyahat yerlerinden biri yaptı. El değmemiş plajların, karstik dağların ve geleneksel uzun kuyruklu teknelerin resimleri internetin her yerinde viral hale geldi.

taylandmaymun.jpg

42. Doğru Tayland Plajlarını ziyaret edin

Resimdeki mükemmel beyaz kumlu plajların insanların Tayland adalarına gitmek istemelerinin ana nedenlerinden biri olduğunu söylemeye gerek yok. Yine de dikkatli olun! Bütün plajlar resimlerdeki gibi değildir.

Tayland'da nereye gidileceğini ve bu bozulmamış plajları bulmak için seyahatinizden önce biraz araştırma yaptığınızdan emin olun. Gruppal turları ile ülkeyi gezerken tur rehberiniz sizi bu konuda bilgilendirecektir. 

43. Bangkok eşsizdir

Benzersiz güzellikteki Bangkok! Elbette, Hangover 2'nin Bangkok'ta çekilmesinin bir nedeni var. Buradaki geceler hayatınızın en eğlenceli anlarından biri olacak. Bangkok asla uyumaz ve gün boyunca Bangkok'ta yapılacak çok şey vardır ancak gece şehir gerçekten canlanır.

Gündüzleri tapınakları, kanalları, Chinatown'u, sırt çantalarını, nehri, pazarları ve alışveriş merkezlerini keşfetmeli ve güneş batmaya başladığında çatı katında bir kokteyl içip güneş doğana kadar partiye gitmelisiniz. Bu şehir kendi türünde benzersizdir.

tayland-deniz.jpg

44. Khao Sok Milli Parkı'nı ziyaret edin

Bir macera ararken Tayland'da yapılacak en harika şeylerden biri, Khao Sok Milli Parkı'na gitmektir. Bu muhteşem yeşil vahada bir gece kalın ve sudaki bungalovunuzun üzerindeki balkondan yıldızları izlerken huzurlu gecelerin tadını çıkarın. Kanoya git, yürüyüş yap, hatta ormanda kamp yap.

45. Milli Park Ang Thong

Toplam 42 küçük yeşil kaya adası sığ denizlerle çevrilidir ve Ang Thong Milli Parkı Tayland gezi rehberinde görülmesi gereken yerlerdendir.

Tayland'da yapılacak en şaşırtıcı şeylerden biri, bu doğal güzelliği olağanüstü bir şekilde görmektir. Neyse ki korunan bir alandır ve otel yoktur. Tayland'da sırt çantasıyla seyahat ediyorsanız, bir gece de Ang Thong'da kalmak mümkündür. Bu gizli seyahat ipucu, sıcak su ve neredeyse hiç elektrik olmadığı için zorlu gezginler içindir ancak Koh Wua Talab'daki park merkezinde kiralık bazı çadırlar vardır.

tayşandee.jpg

46. Khao San Yolu

Pek çok ülke, bir şekilde turist çekiciliğine dönüşen ünlü bir caddeye sahiptir.

Tayland'daki Khao San Yolu, muhtemelen dünyadaki en ünlü caddelerden biri. 500 metre uzunluğundaki bir sokakta iki Mc Donalds’ın, iki Starbucks’ın ve iki Burger Kings’in Tayland’a gitmek için bir neden olduğu söylenemez ancak bu sokak benzersiz bir deneyim.

Sayısız sokak satıcıları, market tezgahları, restoranlar, masaj salonları, barlar, kulüpler ve hediyelik eşya dükkanları ile dünyanın en hareketli caddelerinden biri. Tayland turizminin kalbidir.

47. Maeklong Demiryolu Pazarı

Bu, demiryolu raylarına yerleştirilmiş küçük bir otantik pazardır.

Bir dakika, şemsiyelerin altında, her yere dağılmış tezgahları olan hareketli bir pazar var. Bir sonraki dakika bir tren hepsinin ortasından geçiyor, sadece birkaç dakika sonra tekrar pazara dönüyor. Maeklong Demiryolu Pazarı görülmeden dönülmemesi gereken noktalardan biri. 

Tren pazarı haftanın 7 günü sabah 6.20 ile 5.40 arasında açıktır. Bu, Maeklong İstasyonu'na gelen son trene giden ilk tren tarifesiyle eşleşiyor. Gerçekten deneyimlemek için harika bir şey! Tayland'da gidilecek yerler listesine mutlaka burayı da koyun.

Maeklong Railway Market
Maeklong Railway Market

48. Orman yürüyüşüne çıkın

Her şey Tayland'daki plajlar değil. Chiang Mai'nin engebeli kırsal alanı trekking için mükemmeldir. Chiang Mai bölgesinde 3 orman trekking turu / yürüyüş turu var. Özellikle tavsiye ediyoruz: Kew Mae Pan Doğa Parkuru, Chaeson Ulusal Parkı'nda yürüyüş, Doi Inthanon Ulusal Parkı'nda yürüyüş.

Chiang Mai'da yapılacak sadece orman trekking turlarından çok daha fazlası var. Mae Taeng'de rafting yapmak, Doi Suthep Ulusal Parkı'nda dağ bisikleti, wakeboarding ve hatta Huey Tung Tao Gölü veya Mae Taeng'de dörtlü bisiklet turu.

49. Tüplü dalışı nasıl yapacağınızı öğrenin

Tüplü dalış yapmayı öğrenmek, Tayland'da yapılacak en iyi şeylerden biridir. Adalardaki dalış topluluğu çok büyük ve her yerde dalış okulları bulacaksınız. Koşullar ilk kez dalış yapacak olan dalgıçlar için mükemmeldir ve bunun da ötesinde, özellikle Tayland'daki en sevilen ada olan Koh Tao da dünyanın en ucuz yerlerinden biridir.

50. Tayland sualtını keşfet 

Tecrübeli bir scuba dalgıcı olsanız bile, Tayland gezisi sualtı dünyası için buna değer. Bu kadar çok adası ile Tayland'da tüplü dalış yapmak için pek çok güzel yer olduğu açık. Deneyimli dalgıçlar için, Koh Tao, Similan Adaları, Hin Daeng ve Hin Muang'a yakın olan Yelken Kayası ve Chumporn Pinnacle gibi dalış bölgelerini tavsiye ederiz.

tayland1.jpg

51. Tayland'da şnorkelle dalma

Herkes tüplü dalış meraklısı değildir ve endişelenmeyin, Tayland'ın tüm adalarında şnorkel seçenekleri vardır. Sadece bir şnorkel kiralayın ve her adada sunulan çok sayıda şnorkelli günlük gezilere katılın.

52. Tab Kak Hang Nak yürüyüşü

Tayland seyahatinizde bir macera arıyorsanız ve Tayland'da gezilebilecek en popüler yerlerden birini görmek istiyorsanız, kesinlikle burayı listeye ekleyin.

Ormanda yürüyüş yapmak kolay değil ve bazı zorlu tırmanışlar bile var ancak tepeden görünen manzaralar ödül gibi olacak. Bu turistik atmosferi küçümsemeyin. Tayland seyahat bloglarının birçoğu size bunun ne kadar şaşırtıcı olduğunu söyleyecektir.

53. Tayland'da alışveriş

Pek çok pazarda Tayland'ın bir alışveriş cenneti olduğunu söylemenize gerek yok. Bir alışverişkoliklik varsa Tayland tatilinin başarılı olacağından eminiz.

Bir alışveriş merkezinin diğerinin yanında bulunduğu Siam ve Sukhumvit'te kaybolmayı seveceksiniz. Ama sadece başkentte değil, ülkenin neresinde olursanız olun hediyelik eşya ve başka şeyler de gönlünüzü çalacak. Alışveriş için Tayland'da ziyaret edilebilecek en iyi yerler Bangkok'ta: Chinatown, Asiatique, Siam Meydanı, Patpong Gece Pazarı, değişken pazarlar, Happy Land Junction.

taylandpazar.jpg

54. Gün batımı kokteylleri

Chiang Mai'de veya adalardan birinde ya da Bangkok'ta olsanız da, Tayland'daki gün batımları muhteşem! Çatıda güneşin batışını izleyen bir saatte mutlu bir kokteyl yudumlarken, Bangkok'taki en iyi şeylerden biri.

Okyanusta güneşin batışını izlemek ayaklarınızı kıpırdatmak da fena değil, değil mi? Tayland günbatımının renkleri öyle inanılmaz uç noktalara kadar değişiyor ki, bu günlük olay boyunca, sadece birkaç dakika sonra tamamen farklı bir gün batımı gibi görünebilir.

55. Tayland'da fillerle yüzün

Fil koruma alanlarından birini ziyaret etmek için kayıt olmadan önce Tayland'da nereye gideceğinizi araştırın. Tayland'daki bir başka gizli seyahat ipucu da geceyi bir fil kurtarma evinde geçirmek ve hayvanlarla çok fazla zaman geçirmek. Çıkış: Boon Lott’un Fil Koruma Alanı.

56. Tatlı mango yiyin

Tayland'a giderken olabildiğince çok tatlı mango yiyin! Bu meyve Tayland'da yiyeceğiniz tüm meyvelerden daha iyi olabilir. Onları hemen hemen her yerde, sokaklarda veya pazarlarda satın alabilirsiniz.

taylandmango.jpg

57. Chang veya Singha

Singha Tayland'daki en eski ve en bilinen biradır ve Chang ile birlikte Tayland'daki bira pazarını yönetmektedirler. Chang çoğunlukla birkaç kuruş daha ucuz.

58. Starbucks, 7Eleven ve fast food zincirleri

Eğer bir fast food hayranıysanız, seçim yapmakta zorlanacaksınız. Tayland seyahatinizde, başka hiçbir yerde görmediğinizden çok daha fazla Mc Donalds, KFC, Burger King göreceksiniz. Starbucks ve 7Eleven için de aynı durum söz konusu.

59. Tayland'ta açık büfe kahvaltı

Size lüksün uygun olduğunu söylemiştik ama Tayland'da lüks bir otel rezervasyonu yaparken otel kahvaltılarından birine sahip olduğundan emin olun.

tayşdnyemek.jpg

60. Şişelenmiş su almak daha iyidir

Tayland'da musluk suyu resmen tüketilebilir, şişelenmiş su, neredeyse hiçbir şeye mal olmamakla birlikte, risk almak ve Tayland'da şişelenmiş su almak için birkaç kuruş harcamak akıllıca olacaktır.

61. Tayland'daki turistler için en iyisi sim kart

Tüm barlar, restoranlar, mağazalar ve otellerde ücretsiz wifi var ve internet Tayland'da hızlı. Ancak Tayland tatiliniz sırasında çevrimiçi kalmak istiyorsanız, bir Tayland sim kartı almanızı tavsiye ederiz.

Umuyoruz tüm bu ipuçları, öneriler ve tavsiyeler Tayland'a seyahat etmenin ne kadar kolay olduğunu fark etmenizi sağlar. 

Gruppal Tayland turları ile bu sıra dışı ülkeyi vizesiz ve en uygun fiyatlarla gezebilirsiniz.