Tayland'a Gitmek İçin 19 Neden

Yeryüzündeki cennet olarak adlandırılan Tayland'a gitmek için neden çok!

Yayın Tarihi: 04 Aralık 2018Görüntülenme: 5705
taylandadalari.jpg

Uzak yerlere gitmek, yeni kültürler görmek, egzotik bir tatil yapmak hepimizin en çok arzuladığı tatil seçeneklerinden biri oluyor. Tropik sahiller deyince akla gelen ilk yerlerden biri olan Tayland taili, uzak tatil rotaları arasında en çok tercih edilenlerden. Peki Tayland'a neden gitmelisiniz?

Tayland turu yapmak için o kadar çok nedeniniz var ki... Biz duyunca Tayland turu yapmak için sabırsızlanacağınız en geçerli 19 tanesini sıraladık. Başlıyoruz!

1. Bangkok'taki Kaotik Doğallığı Yaşa

Tayland'ın başkenti Bangkok şehri, adeta bir şimşek hızında hareket eden çılgın bir şehir. Gürültü, kalabalık, hava sıcaklığı, binlerce insan ve daha fazlası! Hepsinin yanında kültürel değerlere bağlılık, tapınaklar, hemen alt sokaklarda devam eden huzurlu bir yaşam! Şehirde her zaman düzenlenen bir etkinlik bulmanız mümkün.

Bangkok halkı çok cana yakın ve turistlerin sayısı oldukça fazla. Bangkok'ta tur yaparken asla sıkılmayacak ve şehrin bu kaotik doğallığına alışacaksınız.

bangkok.jpg

2. Onlarca Tropik Sahilden Birini Ziyaret Et

Dünyada en çok fotoğrafı çekilen sahillerin Tayland'ta olduğunu söyleyelim. Bazen bir resim, bin kelimeye bedeldir ve bu fotoğraflar da ne demeye çalıştığımızı anlatıyor. Burada istediğiniz her zevke ve amaca uygun bir ada mutlaka var. Tayland'taki parti adalarından dalış adalarına, soğuk adalardan mağara şeklindeki adalara kadar en farklı kumsal partisi deneyimini yaşayabilirsiniz.

3. Tropik Ormanları Gez

Tayland'ın kuzeyinde doğa yürüyüşü, yaban hayatı, tepe kabileleri, yemyeşil tropikal ormanların muhteşem manzarasında unutulmaz bir tropik tatil yapabilirsiniz. Tayland'ın zengin biyoçeşitliliğini hissedeceğiniz harika bir günlük gezintiye çıkabilir ve birbirinden farklı rotalara trekking yürüyüşleri düzenleyebilirsiniz.

4. Filleri Besle, Onlar İçin Gönüllü Ol

Tayland'ta birçok hayvan çeşidini görebilirsiniz. Çoğu insan buraya dalış yapmak, sahillerinde yüzmek ya da Tayland'ta tropik tatil yapmak için gelir ancak eğer bir kuş hayranıysanız havada ve karada birbirinden farklı kuşları görebileceğiniz cennettir Tayland. Orman içinde ya da denizde yüzürken bu çeşitli hayvanları keşfedebilirsiniz. Burada koruma kamplarında gönüllü çalışabilir, filler ya da diğer hayvanlar için gönüllü olabilirsiniz.

5. Lezzetli Yemekler Ye

Tayland yemekleri, dünya mutfakları arasında en lezzetli yemekler listesi içinde yer alır. Özellikle sokak satıcılarından aldığınız yemekler en leziz olanları.

Yerlisinin alışveriş yaptığı Tayland'taki yemek sokak satıcılarını bulup, başlarında bir süre bekledikten sonra alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Çorba çeşitleri ve mango ile pirinçten yapılan yemekleri damaklara şölen yaşatacak cinsten.

tayland-yemek.jpg

6. Bangkok'taki Tapınakları Gör

Bangkok turuna rezervasyon yaptırmak için bundan daha geçerli bir neden olamaz!

Dünyanın en popüler ve en güzel tapınaklarına ev sahipliği yapan bu şehirde görmeniz gereken ilk yer ünlü Buddha ve masaj okulunun olduğu Grand Palace, nam-ı diğer Kraliyet Sarayı'dır. Sadece resmi devlet işleri için kullanılan bu saraya çok yakın mesafede bulunan Wat Pho ve Wat Arun da görmeniz gereken diğer önemli bir nokta. Dilerseniz tapınak turlarına da katılabilirsiniz.

7. Khao San Yolu'nu Ziyaret Et

Günün her saati aktif bir cadde olan Khao San Road, dünyanın sırt çantalı başkenti olarak da bilinir. Dışarıda olup diğer gezginlerle tanışmak, akşam eğlencelerine katılmak ve sadece yerlilerin gittiği mekanlara gitmek ve keyifli bir Tayland gezisi yapmak için burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

8. Yüzen Pazarlarda Alışveriş Yapmanın Keyfini Çıkar

Tayland'ın ve özellikle Bangkok'un en popüler yerlerinden biri de yüzen pazarlar oluyor. Floating Market olarak adlandırılan bu pazarlardan en ünlüsü Khlong Lat Mayom ve Thaling Chan'dır.

Erken saatlerde gitmenizi önerdiğimiz bu pazarlar çok farklı bir deneyimdir ve tekne içinde yemeklerin hazırlanmasını seyrederken ya da alışveriş yaparken çok farklı duygular hissedeceksiniz.

yuzenpazar.jpg

9. Bangkok'ta Tekne Turuna Çık

Yapmadan asla dönmemeniz gereken aktivitelerden biri de Chao Phraya Nehri'nde tekne turuna çıkmak. Tekne turlarının çok ucuz olduğunu söyleyelim. Şehrin merkezinden başlayarak nehrin sonuna kadar gidebileceğiniz bu turlar sizin için çok farklı bir deneyim olacak.

10. Muay Thai Dövüşü İzle

Koşma ve çarpışmayı içeren bir mücadele sporu olan Muay Thai, Tayland'ın hemen her yerinde yapılan bir spor dövüş çeşidir oluyor. Ülkede gezerken hemen her yerde bu dövüşü görebilirsiniz ancak asıl karşılaşmalar Bangkok'taki Rajadamnern Stadyumu'nda yapılıyor.

11. Khao Yai Ulusal Park'ı Ziyaret Et

Khao Yai Milli Parkı, Bangkok'un kuzeyinde 2.5 saatlik bir mesafede bulunuyor. Tayland'ın en popüler milli parklarından biridir. 1962 yılında kurulan bu park ülkenin ilk milli parkıydı ve bugün Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Binlerce kuş türü, şelaleler, yemyeşil flora, yarasalarla dolu mağaralar, vahşi filler ve daha fazlası burada.

12. Ülkenin Tarihi Başkentlerini Gez

Tayland'ın geçmişe açılan bir penceresi olan Sukothai, Lopburi ve Ayutthaya'nın devasa arkeolojik alanları, yüzyıllar öncesinden parçaları günümüze kadar ulaştırmıştır. Bu eski şehirler, Khmer, Birmanya ve yerel Tayland krallıkları boyunca Tayland'ın başkentleriydi. Merkezi bir konumda olan bu kalıntıları mutlaka görmelisiniz.

dalis.jpg

13. Unutamayacağın Bir Dalış Deneyimi Yaşa

Dünyadaki en iyi dalış yerleri Tayland'tadır. Dalış yapmayı öğrenmek için de en ucuz yerlerden biri olan Tayland'ta rengarenk balıkları, mercanları, sualtındaki görkemli dünyayı keşfetmelisiniz.

Phuket, Ko Tao, Similan Adaları ve Surin Adaları dalış yapılacak en iyi noktalardır. Ko Lanta ve Similan Adaları'nda resifler daha iyi korunduğu için burada dalış yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

14. Isaan'ı Görmeden Dönme

Tayland'ta gerçek ülke yaşamını görmek istiyorsanız ülkenin kuzeydoğusuna doğru yani Isaan'a doğru yol almalısınız. Kırsal ve küçük bir köy olan burası, neredeyse hiç turist almıyor ve harabelere, parklara ev sahipliği yapıyor. Burası size gerçekten Tayland'ta gezme hissi yaşatacak ve Tay yemeklerinin en iyisini tadabileceğiniz bir köy olacak.

yemek.jpg

15. Kısa Süreli Yemek Kurslarına Katıl

Tayland gezisi sırasında yediğiniz Tay yemeklerininin tadına doyamadıysanız ülkeden dönmeden bir yemek kursuna katılabilirsiniz. Chiang Mai Tayland'taki en ünlü yemek kurslarından biridir. Tayland yemeklerinin nasıl pişirildiğini öğreneceğiniz bu kurslar sonrasında aç olmanızda fayda var çünkü hepsini yiyeceksiniz.

16. Türkiye'de Kış Yaşanırken Sen Yazı Yaşa

Tayland'ta tatil yapmanın en güzel yanlarından biri ülkemiz kış aylarında dondurucu soğukları yaşarken siz sıcacık bir ülkede turkuaz renkli sularda deniz tatili yapıyor olacaksınız. Özellikle kış ya da soğuk sevmiyorsanız Tayland'a gitmek için bundan daha güzel bir neden olamaz.

17. Sıcakkanlı Tayland Halkıyla Kaynaş

Taylandlılar turistlere karşı son derece ilgili ve sıcakkanlıdırlar. Ülkeye gelen her turist buradan mutlu ayrılır. Dikkat etmeniz gereken tek bir şey vardır, o da ülkede kral yasaları geçerlidir ve krala kötü söz söylemek suçtur.

tayand.jpg

18. En Az Bir Festivale Katılmadan Gelme

Festivaller yönünden çok renkli ve zengin bir ülke olan Tayland'ta festivaller yıl boyunca düzenlenmektedir. Festivaller ve önemli dinsel ayinlerin olduğu günler ise şöyle:

  • Çiçek Festivali (Şubat)
  • Hayalet Festivali (Mart-Temmuz)
  • Uçurtma Festivali (Mart)
  • Songkran Festivali (13-15 Nisan)
  • Roket Festivali (Mayıs)
  • Vejetaryen Festivali (Ekim)
  • Navratri Festivali (Ekim)
  • Loi Krathong Festivali (Kasım)
  • Maymun Festivali (Kasım)
  • Mum Festivali (Kasım)

19. Ucuz Tayland Turlarını Kaçırma

Saydığımız onca neden arasında belki de en güzeli ve en önemlisi dünyanın cennet köşesi olarak adlandırılan Tayland'a ucuz tur bulmak!

Onca aktiviteyi tek başınıza yapmak ya da otel, otobüs, uçak, şehir transferleriyle uğraşmak istemiyor olabilirsiniz. Hem daha uygun fiyatlı bir Tayland gezisine çıkmak hem de her şeyi seyahat uzmanlarına bırakmak isterseniz Gruppal Tayland turları tam size göre! Üstelik erken rezervasyon dönemine denk gelirseniz harika indirimlerle karşılaşmanız da olası.