Tek Başına Seyahat Eden Kadınlar İçin 5 Destinasyon

Kadın gezginler için en güvenli seyahat rotalarını anlattık. Hemen oku!

Yayın Tarihi: 05 Aralık 2018Görüntülenme: 4557
gezgin-kadin.jpg

Tek başına seyahat eden kadınlar burada mı? Size harika önerilerimiz var.

Seyahat, günümüz insanının en temel gereksinimlerinden biri haline dönüşmüş durumda. Kimi sevdikleriyle seyahat etmeyi tercih ederken kimi gezginler ise tek başına seyahat etmek ister. 

Yalnız seyahat etmek, sizi tamamen yeni bir çevrenin içine sokar ve size kim olduğunuzu öğretmek için eşsiz bir fırsat yaratır. Bazıları için tek başına seyahat korkutucu ya da risklerle dolu olabilir ancak güvende olacağınız ve sizi hoş karşılayıp size yardımcı olacak insanlarla dolu o kadar çok ülke var ki...

Doğru yere seyahat ettiğiniz müddetçe orada kimlerle olduğunuzun ya da ne kadar kaldığınızın bir önemi yok. Yalnız seyahat eden kadın gezginler için güvenli olan yerler, ilham verecek şehirler ve en trend rotalar hakkında ufak bir rehber hazırladık. 

Yalnız seyahat etmek size sürekli olarak yeni insanlarla tanışma fırsatı verecek ve çevrenizi genişleterek gittiğiniz her ülkede yeni bir arkadaş edineceksiniz. Seyahat edeceğiniz her yerde mutluluk ya da yeni yerler keşfetmenin verdiği haz elbette olacaktır ancak yalnız seyahat eden kadınlar için harika seçenekler olması bu mutluluk ve haz duygusunu ikiye katlayacak.

İşte yalnız gezgin kadınlara özel o yerler...

1. Moab, Utah

Açıkhava meraklısı gezginler için tam bir cennet olan Moab, dünyanın en güzel ve en ilginç kaya oluşumlarını bulabileceğiniz bir nokta. Yürüyüşten kayağa, ücretsiz kamptan ulusal parkları gezmeye kadar burada tek başınıza yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut.

Yalnız gezen kadınlar için neden Moab? Çünkü burada ücretsiz kamp alanları oldukça güvenli ve kafelerde oturup insanlarla sohbet edebileceğiniz, günbatımını izleyebileceğiniz yerler gibi tek başınıza yapabileceğiniz birçok etkinlik mevcut.

2. Yubeng, Çin

Çin Himalayaları'nda sadece yürüyerek ya da katırla ulaşabileceğiniz Yubeng köyü Tibet dua bayrakları, her yerde gezen köy hayvanları ve doğasıyla son derece huzurlu ve güvenli bir yerdir. Köy halkının sıcakkanlılığı ve barışçıl davranması da buranın tercih edilmesindeki en önemli nedenler arasında.

yalniz-kadin.jpg

Yalnız kadın gezginler için neden Yubeng? Çünkü büyük şehirlerde dolandırıcılık, trafik, kaos gibi etkenlerin hiçbiri burada yok ve genç kadın turistler oldukça güvende. Burada daha çok saygın bir misafirmişsiniz gibi muamele görürsünüz.

Yubeng'in dost canlısı insanları, misafirperver, güleryüzlü halkı nedeniyle burayı tercih edebilirsiniz.

3. Maui, Hawaii

Yalnız gezmek deyince kimsenin aklına Hawaii gelmez ancak tek başına gezen kadınlar için gidilebilecek en güzel yerlerden biri de burasıdır. Sörf yapmaktan yürüyüşe, tekne turlarından şnorkelle dalış yapmaya burada yapılabilecek sayısız aktivite mevcut. Şirin küçük kamp yerleri de kadın başına seyahat edenler için oldukça güvenli.

Yalnız kadın gezginler için neden Maui? Çünkü burada Hawaii kültürü ve tropikal bir yerde olmak en geçerli neden olsa da burada eğlenceli bir şekilde yeni bir dil öğrenebilir, sadece kadın odaklı aktivitelere katılabilirsiniz.

Maui Surfer Girls kampı gibi yalnız kadın gezginler için eğlence dolu etkinlikler bulunuyor.

kadin-basina-gezi.jpg

4. El Chaltén, Arjantin

Doğayı seviyorsanız Arjantin'deki bu yer tam size göre!

Her ne kadar uzak olsa da burada birçok yalnız gezgin bulunuyor ve herkes birbiriyle tanışıp arkadaş olabiliyor. Tam bir trekking başkenti olan El Chalten'de tek başınıza birçok şey yapabilirsiniz.

Yalnız kadın gezginler için neden El Chaltén? Çünkü Güney Amerika'nın aksine bu kasaba doğal güzelliklere sahip entellektüel insanlarla doludur. Dinlendirici bir şehirde vakit geçirebilir, buzul yürüyüşlerine katılabilir, kaya tırmanışını öğrenebilir, tek başına seyahat edenleri ağırlayacak kamp gezilerine katılabilirsiniz.

5. İzlanda

Kuzey ışıklarından siyah kumlu plajlara, buzlu fiyortlardan ikonik midillilerine tüm doğal güzelliklerin bir arada toplandığı nadir ülkelerden biri olan İzlanda, yalnız kadın gezginler için en ideal ve güvenli yerlerden biri oluyor. Araştırmalarla da kanıtlanan ülkenin güven ve huzur derecesi buraya gittiğinizde hissedeceğiniz en yüksek şeylerden biri olacak.

Yalnız kadın gezginler için neden İzlanda? Çünkü insanlar arasındaki ve ülkenin tamamına hakim olan bir güven duygusu mevcut. Tek başına yolculuk yapan kadınlar için bu çok önemlidir. Burada hostellerde konaklamak ve araba kiralamak da tek başına gezginler için idealdir.