Tekirdağ'da Ücretsiz 5 Kamp Yeri

Tekirdağ'da ücretsiz kamp yapılabilecek en iyi yerler listesinde ilk 5'te olan kamp yerini listeledik.

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2021Görüntülenme: 27674
kamp1.jpg

İstanbul'a yakın kamp yerleri deyince Avrupa yakası için akla hemen Tekirdağ geliyor.

Marmara Denizi kıyısında birçok kamp yeri alanına ve eşsiz güzellikteki kıyı şeridine sahip Tekirdağ kamp için ideal rotalar listesinde bulunuyor.

Özellikle şehirde çalışanlar ve fırsat bulamayanlar için hafta sonu kaçış rotalarından olan Tekirdağ, sessiz ve huzur dolu sayısız kamp alanı ve çiftliğie ev sahipliği yapıyor.

Doğa sporlarından fotoğrafçılık, kampçılıktan yamaç paraşütü aktivitelerine aradığınız birçok etkinliği yapabileceğiniz Tekirdağ'da kamp yapmak isterseniz nerede kalabilir, hangi yerleri listenize alabilirsiniz? Ücretli kamp yerleri Tekirdağ için bir alternatifken ücretsiz kamp yapabileceğiniz pek çok seçenek de var. Ücretsiz kamp yerleri hem daha çok tercih ediliyor hem de kamp yapılabilecek değişik alternatifler sunmuş oluyor.

Biz merak edenler ve arayanlar için Tekirdağ'da ücretsiz kamp yapılabilecek en iyi yerler listesinde ilk 5'te olan kamp yerini listeledik.

Ganos Dağı Kamp Alanı

Işıklar Dağı olarak da bilinen Ganos Dağı, Tekirdağ'ın benzersiz güzellikteki yeri Uçmakdere'ye yakın doğa harikası bir yerdir. Marmara Denizi kıyısı boyunca uzanan, uzun trekking rotaları barındıran, kamp yapmak ve fotoğraf çekmek için en ideal kamp yerleri arasındadır.

ganoss.jpg

Ganos Dağı'na ulaşım için Tekirdağ şehir merkezinden Kumbağ ve Uçmakdere yolunu takip ederek buraya ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma araçları yolun bir kısmına kadar sizi getirebilir ancak sonrasında taşıt gerekmektedir.

Hafta sonu şehrin stresinden uzaklaşmak ve doğa ile iç içe olmak isteyenler için Ganos Dağı'nda kamp yapmak çok iyi gelecektir. Ücretsiz kamp yapacağınız bu yerde çadır kamp için yerler, çeşme ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi önceden temin etmelisiniz. Elektrik ya da lavabo mevcut değildir.

Şarköy Belediye Plajı

Yazın tatilcilerin en sevdiği yerlerden biri olan Şarköy'de belediye halk plajı yanında bulunan imkanları halk plajında kamp yapacağınız süre boyunca kullanabilir ve yiyecek içeceklerinizi buradan temin edebilirsiniz. Bu nedenle Şarköy Belediye Plajı kamp için ideal rotalardan biridir.

sarkoyy.jpg

Denize sıfır kamp yapmak ve Tekirdağ gibi yakın ulaşılır bir rotada keyifli bir hafta sonu geçirmek için bu kamp alanı size göre.

Değirmenaltı Plajı Kamp Alanı

Kamp yeri Tekirdağ - İstanbul karayolu üzerinde olan Değirmenaltı Plajı şehir merkezine sadece 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ücretsiz bir halk plajı olan Değirmenaltı ücretsiz kamp yapmak isteyenler için de bulunmaz bir seçenek.

degirmenalti.jpg

Yazın sıcaklığında ferahlamak, sahil kenarında uyanmak ve ücret ödemeden kamp yapmak isteyenler için bu bölgeyi öneriyoruz.

Kastro Koyu Kamp Alanı

Çamlıköy Plajı olarak da bilinen Kastro Koyu Tekirdağ'da saklanmış bir cennet gibi gelebilir. Burası doğa harikası bir yerdir. Yeşillikler için harika bir orman içerisinde kamp yapabileceğiniz bu yer ücretsizdir. Piknik yapıp denize girme imkanı da sunan Kastro Koyu, kampseverlerin aradığı tüm özellikleri sunuyor.

kastro-koyu.jpg

Lavabo, elektrik ya da duş gibi imkanların olmadığını hatırlatmak isteriz. Şehir hayatından uzakta benzersiz bir kamp deneyimi yaşamak isterseniz burası tam size göre!

İkiz Göller Kamp Alanı

Doğa içinde, yeşillikler arasında güne başlamak isteyenler için İkiz Göller Kamp Alanı, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde sizi bekliyor. Sessiz ve huzur dolu doğası, yeşillikler içinde olmayı sevenler için en güzel seçenek oluyor.

ikizgoller.jpg

İçerisinde büyüklü küçüklü iki gölün olduğu bu alan şehirden biraz uzakta kalıyor ve size benzersiz bir ücretsiz kamp deneyimi yaşatıyor. Buraya gelmeden önce yiyecek içecek stoğunuzu yapmanızı öneririz. Göllerin çevresi ağaçlıkla çevrilidir, eğer ateş yakacaksanız dikkatli olmanızı önermekteyiz.

Bu bölgede karavan sahipleri de kamp yapmaktadır.