Türkiye’deki En İyi 10 Termal Otel

Sağlık ve huzur dolu bir termal tatil yapmak isteyenlere harika öneriler hazırladık.

Yayın Tarihi: 17 Nisan 2022Görüntülenme: 4319
termal-tatil.jpg

Vücudumuzu ve zihnimizi hazırlamak, ülkemizin yeraltı zenginliklerinden şifalanmak adına Türkiye’deki termal oteller bize ülkenin her bölgesinde termal tatil imkanı veriyor. Özellikle bahar aylarında kar sularının erimesiyle mineral zenginliği oldukça artan termal sular kemik hastalıklarından, mide rahatsızlıklarına, cilt hastalıklarından solunum yolu rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa faydalı olabiliyor.

Peki termal tatil için öneriler arayanlara, Türkiye’deki en iyi termal otel hangisi diye merak edenlere özel bir termal otel rehberi hazırladığımızı söylesek ne derdiniz?

İşte sizin için derlediğimiz Türkiye’nin en iyi termal otelleri

1- Limak Termal Butik Otel - Yalova

Türkiye’de kaplıca zenginliği açısından başı çeken şehirlerinden Yalova’nın Termal ilçesinde bulunan Limak Termal Butik Otel, Yalova şehir merkezine 13 km. mesafede hizmet veriyor.

İlk olarak 1937’de Mustafa Kemal Atatürk’ü misafir eden otel, 2010 yılında tamamlanan aslına uygun özenli bir restorasyonla hizmet vermeye başladı. Her odası ayrı bir özenle hazırlanan tesiste toplamda 48 oda bulunuyor.

Limak Termal Butik Otel - Yalova
Limak Termal Butik Otel - Yalova

Limak Termal Butik Otel’in oda numaraları ise 1881’den başlayarak 1938’e kadar devam ediyor. Ayrıca 1938 numaralı odanın kapısında Atatürk’ün ölümsüzlüğünü simgeleyen sonsuzluk işareti yer alıyor. Tesiste her odanın ayrı termal küvetleri bulunuyor. Ayrıca 100 metrekarelik bir termal havuz, Türk Hamamı, sauna, buhar banyosu ve masaj merkezi yer alıyor. Toplantı salonları, restaurant ve cafe hizmeti de veren otel misafirlerine huzurlu ve sağlık dolu bir tatil yaşatıyor.

Tesisin 66 derecelik sıcak suyu ise birçok derde deva oluyor. Solunum, dolaşım, kas-iskelet, mide-bağırsak, böbrek ve idrar, kadın hastalıkları gibi birçok bölgenin rahatsızlıklarına şifa bulabilirsiniz.

2- Çam Termal Resort & Spa Convention Center - Ankara

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan Çam Termal Resort, Soğuksu Milli Parkı’nda, çam ormanlarının içerisinde size huzurlu bir terapi vadediyor.

Çam Termal Resort & Spa Convention Center - Ankara
Çam Termal Resort & Spa Convention Center - Ankara

Bölgenin en zengin jeotermal kaynağına sahip olan tesis, 8 farklı havuz, spa merkezi, sauna, Türk Hamamı, tuz odası, buhar odası ve masaj merkezi imkanlarını sunuyor. Ayrıca toplantı ve organizasyonlar için konferans merkezine de sahip olan tesiste market, kuaför, spor tesisleri, çocuk kulübü, macera parkı gibi birçok imkana ve aktiviteye sahip.

3- Gazelle Resort & Spa - Bolu

Bolu’nun kaplıcalarıyla ünlü Karacasu bölgesinde, meşe ormanlarının içerisinde 150 dönümlük bir araziye sahip Gazelle Resot & Spa, çevreye duyarlı tesis sertifikası ve bölgenin 5 yıldızlı tek yeşil oteli unvanıyla öne çıkıyor.

Gazelle Resort & Spa - Bolu
Gazelle Resort & Spa - Bolu

Aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı SPA oteli unvanına sahip.

İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla oldukça ilgi gören tesiste, laconium, kneipp, tuz-saman-kum odaları, ice grotto gibi özel terapileri deneyimleyebilirsiniz. Fitness, pilates, yoga, meditasyon gibi aktiviteler için de oldukça uygun bir alan sunan tesis, fin, rus ve kristal saunalar, jakuzi havuzu ve çocuk havuzu da bulunuyor.

4- NG Afyon

Afyon şehir merkezine 7 km. mesafede bulunan Türkiye’nin 5 yıldızlı termal otellerinden biri olan NG Afyon 9500 metrekarelik SPA tesisi, 15 adet açık ve kapalı havuz, 8 farklı türde aile hamamı ve 428 oda kapasitesiyle lüks bir termal tatil olanağı sunuyor.

NG Afyon
NG Afyon

Tepideryum ve Bio Sauna gibi teknolojik uygulamaları da bünyesinde bulunduran tesis yetişkinlere sunduğu imkanlar dışında çocuklu aileler için de birçok seçenek barındırıyor. Mini klüp, çocuk havuzu, çocuk oyun alanı, mini disko gibi seçenekleriyle çocukların ilgisini çekmeyi başarıyor.

Yüksek ve düşük ısılı termal havuzlarının yanı sıra kalitesi ve hizmetiyle de ön plana çıkan NG Afyon misafirlerine keyifli bir termal tatili vadediyor.

5- Ilıca Hotel Spa & Thermal Resort - Çeşme

Yaz tatilinizi sağlık turizmiyle bütünleştirmek istiyorsanız Ilıca Hotel Spa & Thermal Resort sizin için doğru tercih olabilir.

Ilıca Hotel Spa & Thermal Resort - Çeşme
Ilıca Hotel Spa & Thermal Resort - Çeşme

Çeşme’ye 4 kilometre mesafede Ilıca mevkiinde bulunan tesis denize sıfır olması, şifalı suları, toplantı ve etkinlik salonları, çocuk eğlence alanlarıyla oldukça çeşitli imkanlar sunuyor. 3500 metrekare alana sahip olan tesiste Spa merkezi, saunası, fitness salonları, Türk Hamamı, Çocuk havuzu, masaj ve güzellik merkezi ile ziyaretçilerine sağlıklı bir deniz tatili sunuyor.

6- Ridos Termal Otel & Spa - Rize

Doğu Karadeniz doğasının terapisiyle, dünyanın en zengin 5 kaplıca suyundan biri seçilen kaynak sularını bir araya getirin.

"Doğa size nefes almayı öğretir." sloganını yaşatan tesis size iyi gelecek. Rize’nin İkizdere’ye bağlı Ilıcaköy’ünde bulunan Ridos Thermal Hotel & Spa 260 metre derinlikten çıkan 72 derecelik şifalı sulara sahip.

Ridos Termal Otel & Spa - Rize
Ridos Termal Otel & Spa - Rize

Hem Karadeniz’in doğasını hem de bedeninizi keşfetmek için oldukça ideal bir tercih olabilecek tesiste 4 adet havuz, aile banyoları, masaj odaları, vip odalar, sauna ve fitness salonu bulunuyor. Ayrıca tesis fizyotermal terapi imkanıyla öne çıkıyor.

7- Kervansaray Termal Otel - Bursa

Yeşil Bursa’nın kaplıcalarıyla ünlü semti Çekirge’nin merkezinde bulunan otel 9 dönüm araziye kurulmuş.

Kervansaray Termal Otel - Bursa
Kervansaray Termal Otel - Bursa

Toplamda 211 odayla hizmet veren tesiste bir Bizans eseri olan tarihi bir hamam, etkinlik ve toplantı salonları, yüzme havuzu, açık ve kapalı termal havuzlar, sauna, spor salonu ve sap merkezi bulunuyor. 44 derecelik sıcaklığa sahip termal tesiste konaklamayı tercih ederseniz, Uludağ’ın bol oksijenli havasını da içinize çekmeden ayrılmayın deriz.

8- Richmond Nua Wellness & Spa - Sapanca

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde Sapanca Gölü’nün huzurlu kıyısında yer alan Türkiye’nin en lüks termal otellerinden biri Richmond Nua Wellness & Spa. Uluslararası ödülleri bünyesinde bulunduran Spa merkezi ve uzman terapistler eşliğinde cildinize uygulatabileceğiniz su terapileriyle farklı bir deneyim kazanabilirsiniz.

 

Richmond Nua Wellness & Spa - Sapanca
Richmond Nua Wellness & Spa - Sapanca

Teknolojik birçok uygulamayı da bünyesinde barındıran tesiste hypoxi terapileri, QEPR tedavisi, detoks tedavileri gibi imkanları değerlendirebilirsiniz.

Tesiste 40-100 derece arasında değişen farklı işlevli havuzlar, Sapanca Gölü'nün manzarasıyla birleşince kendinizi oldukça hafifletebilir, vücudunuzu stresten arındırabilirsiniz.

9- Adrina Termal Otel & Health & Spa - Balıkesir

Adrina Termal Otel & Health & Spa - Balıkesir
Adrina Termal Otel & Health & Spa - Balıkesir

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, oksijen deposu Kaz Dağları’nın eteklerinde yer alan aynı zamanda denize sıfır olan otel 39.000 metrekarelik alanda hizmet veriyor. Lüksü, konforu, huzuru bir arada bulunduran tesis birçok oda seçeceğini bünyesinde barındırıyor.

5000 metrekarelik spa merkezi, 2 büyük termal havuzu, terapi havuzları, masaj salonları, cilt bakım salonları, şok havuzları gibi birçok hizmet sunuyor.

10- Armada Grannos Termal Otel - Ankara

Türkiye’nin en büyük termal tesisi olma unvanına sahip tesis aynı zamanda dünyanın en iyi ikinci termal suyunu misafirlerine sunuyor.

Armada Grannos Termal Otel - Ankara
Armada Grannos Termal Otel - Ankara

Ankara’nın Haymana ilçesinde bulunan tesis özel tasarım odalardan, teknolojik imkanlarla donatılmış salonları, Türk ve Dünya mutfağının lezzetlerini sunan restaurantıyla lüks bir termal tatil imkanı sunuyor. Aile banyoları, çamur banyosu, cilt bakım hizmetleri, çocuk oyun alanları ve spor salonları tesisin sunduğu diğer imkanlardan.

Sadece kışın değil, eriyen kar sularıyla mineral zenginliğin en üst seviyede olduğu bahar ayları, deniz tatillerinizle termal tatili birleştirebileceğiniz tesis imkanlarıyla yaz ayları ve sararan yapraklarını döken ağaçlar gibi kendinizi yenileyebileceğiniz sonbahar ayları da dahil olmak üzere her mevsim tatil imkanı sunan Türkiye’nin en iyi termal otellerini sizler için derledik.

Gruppal ailesi olarak sağlıklı, huzurlu ve mutlu tatiller dileriz.