Türkiye'deki 18 Cittaslow Şehir

İşte Türkiye'de gezip görmeniz gereken 18 cittaslow şehir..

Yayın Tarihi: 20 Şubat 2021Görüntülenme: 6154
ada.jpg

Cittaslow şehirler dünyada giderek daha popüler hale geliyor ve Türkiye sınırları içinde 18 benzersiz cittaslow şehri var. Bu yeni nesil harekete katılmak ve cittaslow yani yavaş bir şehirde yaşamak istiyorsanız, o zaman bu küçük ve sevimli ilçeleri ziyaret edin.

Cittaslow, yaşamanın iyi ve kolay olduğunun kanıtlandığı, uluslararası bir şehirler ağıdır. Cittaslow felsefesi, insanların birbirleriyle iletişim kurduğu, doğayı ve gelenekleri koruduğu, gezegene sürdürülebilir enerji ile saygı duyduğu kendi kendine yeten şehirleri kapsar.

Türkiye, 18 güzel şehri ile uluslararası cittaslow hareketinin ve yavaş şehir turizminin resmi bir üyesidir. Huzurlu bir atmosferde dinlenebilir veya doğanın kalbini, organik yiyecekleri, dingin günlük yaşamı ve Anadolu'da ayak izlerini bırakan medeniyetlerden miras kalan birçok tarihi yeri keşfedebilirsiniz.

Hayattan gerçekten keyif alabileceğiniz Türkiye'deki Cittaslow şehirleri tanımak ve bu özel yerleri Türkiye gezi turları listenizde görülecek yerler planınıza eklemek ister misiniz?

İşte Türkiye'de gezip görmeniz gereken 18 Cittaslow Şehir:

Seferihisar, İzmir
Seferihisar, İzmir

18. Seferihisar (2009)
17. Gökçeada (2011)
16. Akyaka (2011)
15. Taraklı (2011)
14. Yenipazar (2011)
13. Perşembe (2012)
12. Yalvaç (2012)
11. Vize (2012)
10. Halfeti (2013)
9. Şavşat (2015)
8. Uzundere (2016)
7. Gerze (2017)
6. Eğirdir (2017)
5. Göynük (2017)
4. Mudurnu (2018)
3. Köyceğiz (2019)
2. Ahlat (2019)
1. Güdül (2020)

Türkiye'nin Sakin Şehirleri

Türkiye'deki cittaslow şehirler arasından en bilinen beş tanesini paylaşmak istedik. İşte ülkemizin sakin şehirler kategorisindeki o en ünlü cittaslow yerleri...

Seferihisar

Türkiye'nin ilk cittaslow köyü olan Seferihisar, Türkiye'nin Ege bölgesinde İzmir'de yer almaktadır. Kasaba tarihi hazineler ve yeşil doğa ile çevrilidir. Daha sakin ve sağlıklı yaşam tarzına örnek olan Seferihisar, Ege ruhunu yakından hissetmenizi sağlıyor.

Gökçeada

Gökçeada, Çanakkale
Gökçeada, Çanakkale

Ege'nin kuzeybatısında yer alan Gökçeada, kendine özgü coğrafi koşulları, korunaklı ve el değmemiş doğal kaynakları ile ünlü bir adadır. Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada, Poseidon'un atlarını bağladığı yer olarak Homeros'un İlyada Destanı'nda anlatılır. Eski adı Imbros'dur.

Akyaka

Akyaka, 2011 yılında Cittaslow International tarafından Türkiye'nin yavaş şehri seçildi. Sakin ve dinlendirici bir tatilin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir destinasyondur.

akyakaa.jpg

Akyaka, yeşil dağları, berrak deniz suyu ve eski Muğla mimarisini koruyan zarif evleri ile Gökova Körfezi'nin en iyi korunan yerlerinden biridir.

Halfeti

Halfeti gizli bir cennettir ve Türkiye'de Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk cittaslow'u olarak bilinir. Olağandışı coğrafyası ve eşsiz kültürü ile bölge, her yıl daha popüler bir hale geliyor.

halfetii.jpg

Türkiye'de yavaş şehirler listesinde olan Halfeti'yi mutlaka görmelisiniz. 

Taraklı

Sakarya'nın güneyinde bulunan tarihi şehir Taraklı, zarif Osmanlı konakları, ahşap evleri, canlı mahalle kültürü ve bozulmamış doğasıyla yavaş şehir unvanını hak ediyor. Çocukluğunuzda sevdiğiniz her şeyin tüm canlılığı ile hala burada olduğunu fark edeceksiniz.

tarakli.jpg

Türkiye'nin cittaslow köylerini Gruppal yurtiçi turları ile gezebilir, keşfedebilir ve unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Kültür gezileri ile sevdiklerinizle unutulmaz seyahatlere çıkmanın tam zamanı!