Turla Tatile Gitmenin 8 Avantajı

Turla tatile gitmenin avantajları neler? Tur şirketleri ile gezmek nasıl olur? Hepsini yazdık.

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 9769
tur-rehberleri.jpg

Tatil ciddi bir iştir ve öyle aceleye gelmez. Yıl boyunca sadece birkaç hafta dinleneceğimiz günlerin hayalini kurar ve en iyi tatil bizimkisi olsun isteriz. Peki turla tatile gitmek ve tatilinizi seyahat uzmanlarının ellerine bırakmak ister misiniz?

Neredeyse tüm yıl çalışacağınız için aklınıza geldiğinde bile size mutluluk verecek bir tatil yapmak en doğal hakkınız! Peki tek başınıza mı yoksa bir tur şirketiyle tatile mi çıkacaksınız? Az zamanınız var, çok yer görmek istiyorsunuz ama neyle, nereye ve nasıl gideceğiz soruları kafanızı mı kurcalıyor? Öyleyse siz sadece nasıl bir tatil yapmak istediğinize karar verin ve tur şirketleri arasından en iyi tur şirketleri kriterlerinizi belirledikten sonra size en uygun turizm şirketini bularak bu tur şirketine gidip tatilden ne beklediğinizi anlatın.

Turla yurtdışına gitmek vize işlemleriniz, gezip göreceğiniz yerler, tur fiyatları yurtiçi ve yurtdışı gezi planları arasında ekonomik alternatifler sunması, uzman rehberler eşliğinde çevreyi keşfetmek ve daha fazlası... Hala ikna olmadıysanız, buyrun “turla tatile gitmenin avantajları” yazımızın en can alıcı 8 maddesine...

1. Çok uygun fiyatlara tatil yapabilirsiniz

Tatil planınız ne olursa olun, çoğu zaman araba ile bireysel olarak bir yere gitmek çok maliyetli gelebilir. Uzun zaman önce planlanmadıysa eğer uçak biletleri ve oteller de pahalı olacağı için yapılan planlardan vazgeçilmek zorunda kalınabilir. Artık tur şirketleri hem birden çok yer görme hem de uygun ödeme seçenekleriyle turla tatil yapma imkanı sunuyor.

Tur firmalarıyla çıkacağınız tatil süresi boyunca yalnızca tur ücretinizi ödüyor, uçak bileti, otel konaklaması, şehir gezileri, sabah kahvaltısı, panoramik şehir gezileri gibi birçok seçenek de ödediğiniz fiyata dahil oluyor. Hatta bazı tur paketlerindeki tüm ekstra turlar da fiyata dahil ediliyor ve böylece çok daha ekonomik fiyatlarla dolu dolu bir tatile çıkmış oluyorsunuz.

turla-gezmek.jpg

2. Bilet bulma sıkıntınız ortadan kalkar

Ucuz tatil için her gün online bilet sitelerini takip etmenize gerek yok! Son dakika planlanan tatiller yüzünden bilet bulamama riskinizi ortadan kaldırmak için biletlerinizi önceden ayarlayan turlarla tatile çıkmak sizin için en doğru seçim olacak. Böylelikle biletleri rezerve etme ve satın alma sıkıntısından kurtulurken gün be gün ucuz bilet aramak ve kampanya kovalamaktan kurtulup stres yaşamamış olursunuz.

3. Yolculuklar daha keyifli hale gelir

Seçeceğiniz tatil paketine göre tur şirketleri ile en rahat ve lüks araçlarla seyahat edersiniz. Uçak yolculuklarında sıkıntı yaşama olasılığınız azalacağı gibi otobüs ile yapılan yolculuklarda asıl tur yapacağınız şehre gidene kadar uğrayacağınız şehirlerde de gezerek ekstra yerler görme imkânınız olur. Tur şirketinizin anlaşmalı olduğu mola yerlerinde ise dinlenirken farklı tatları denemiş ve mola yerlerini de görmüş olursunuz. Ayrıca nereyi göreceğim diye düşünmenize gerek kalmadan ve şehir içi ulaşıma ücret ödemeden tur şirketlerine ait araçlarla gezebilirsiniz. 

4. Nerede konaklayacağınız çok önceden bellidir

Tatile çıkmadan önceki en büyük problem belki de nerede kalacağınızı bilememenizdir. Bu durumu bırakın tur şirketi sizin için halletsin. Gideceğiniz yere ulaşıncaya kadar konaklama hep kafanızı kurcalayacak ve özellikle yurt dışında güvenli bir yer bulmak konusunda tereddüt edeceksiniz. Yurt içinde bir yerlere gitseniz bile ilk defa gittiğiniz bir yerde güzel ve rahat bir otel bulmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz ve tatiliniz daha başlamadan huzursuz olabilirsiniz. İster yurt dışında ister yurt içinde olsun eğer turla gezmek gibi bir fikriniz varsa konaklayacağınız yerin belli olması tur şirketiyle gezmenin avantajları arasında en önemlilerinden biri olabilir. 

turla-tatil.jpg

5. Şehrin en ünlü yerlerini çok kısa sürede gezebilirsiniz

İlk kez gittiğiniz bir şehirde gezilecek yerler nerede, şehrin en ünlü meydanları hangileri, müzeleri nasıl bulabilirim gibi soruları en iyi bilen kişiler hiç kuşkusuz size eşlik eden ve işinde profesyonel olan tur rehberleri olacaktır. Tur rehberi tur şirketiyle tatile çıkmanın yararları arasında en önemlisidir. 

Tek başınıza gideceğiniz bir tatilde hem nereye nasıl gideceğinizi düşünürken (Ulaşım, park vs.) saatlerinizi boşa harcarsınız hem de o yer ile ilgili detaylı bilgiyi edinemeyebilirsiniz. Bunun yerine bu dertten kurtulup bol bol fotoğraf çekilirken rehberlerinizin size sunacağı detaylı bilgilerle yeni yerler keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz.

6. Yurt dışında tatile çıkmanızı kolaylaştırır

Yurt dışında tatile gitmek istiyorsunuz ama vize derdiyle uğraşmak istemiyorsunuz ve yabancı diliniz çok az veya hiç yok. Yurtdışı tatil hayalinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz.  Artık tur şirketleri yurt dışında rahatça tatil yapabilmeniz adına vize işlemleri için vize danışmanlığı hizmeti sunuyor. Yabancı dil sıkıntınız ise sizi yönlendirecek ve gezilerinizde yanınızda olacak olan tur rehberiniz sayesinde en aza iniyor.

7. Vize işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız

Turu aldığınız seyahat acentası yardımıyla vize işlemlerinizi daha kısa sürede ve daha kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Böylelikle hem vaktiniz size kalır hem de vize evrakları için koşturup yorulmazsınız. 

tur-rehberi.jpg

8. Yeni insanlarla tanışma fırsatınız olur

Tek başınıza tatile çıkmaya çekiniyor olabilirsiniz. Yalnız başına uçağa binmek ya da uzun bir otobüs yolculuğu yapıp sonrasında yalnız başına gezmek çok da ilgi çekici görünmüyor olabilir. Turla tatile çıkmak ise tüm bu problemleri ortadan kaldırıyor. Aynı tatil paketini tercih edeceğiniz insanlarla anlaşma ihtimaliniz yükselir ve yapacağınız yolculuklar da gezeceğiniz yerler de daha keyifli olur. Grup olarak çıktığınız tatillerde ise başka bir kafa dengi tatilsever grup ile tanışıp daha eğlenceli bir tur geçirebilirsiniz.