Ucuza Tatil Yapabileceğiniz 13 Ülke

Yepyeni ülkeleri uygun fiyatlarla gezmek için bu ülkeleri kaydedebilir ve sırasıyla her ülkeyi gezebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2022Görüntülenme: 8476
ucuza-tatil.jpg

Ucuz tatil hayal değil.

Gezmekten, yeni ülkeler keşfetmekten ve yeni kültürler tanımaktan vazgeçemiyor fakat bütçe nedeniyle sıkışıp kalıyorsanız sizler için derlediğimiz ucuz tatil yapılacak ülkeler listemize mutlaka göz atmalısınız.

Vizesiz ucuza tatil yapmak isteyenlerin yanı sıra vize derdi olmayan, hali hazırda vizesi olanlar için de vizeli ucuz tatil rotalarını da listeye ekledik. Ekonomik tatil yapabilmek ve ister tek başınıza ister sevdiklerinizle yepyeni ülkeleri uygun fiyatlarla gezmek için bu listeyi kaydedebilir ve sırasıyla her ülkeyi gezebilirsiniz. Gruppal yurtdışı turları arasında da en uygun fiyatlı turları inceleyip buradaki seçenekleri de değerlendirmenizi öneririz.

Bütçenizi yormayacak fakat keşif ve gezi ihtiyacınızı giderecek birçok seçeneği detaylarıyla birlikte aktarmaya çalıştık. İşte ucuza tatil yapabileceğiniz 13 ülke…

1- Gürcistan

Artvin’in hemen yanı başında, Karadenizliler için oldukça sık ziyaret edilen bir destinasyon olan Gürcistan, doğası, kültürü, yemekleri ve tarihi zenginlikleriyle oldukça keyifli bir tatil seçeneği sunuyor. Vize ve pasaporta ihtiyacınız olmayan sadece kimlikle bile giriş yapabileceğiniz Gürcistan, ulaşımının da oldukça kolay olması nedeniyle en çok tercih edilen, ucuz tatil seçeneği sunan ülkelerden. İstanbul’dan uçakla veya kişisel aracınızla ulaşabileceğiniz Gürcistan’a, Artvin’den kalkan otobüslerle de ulaşabilirsiniz.

gurcistan.jpg

Ülkenin iki önemli şehri var. Başkent Tiflis ve diğer büyük şehri Batum. Tiflis’te Tbilisi Old Town tarihi dokusuyla mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Narikala Hisarı, Sülfür Hamamları, Özgürlük Meydanı, Barış Köprüsü, Cuma Camii, Botanik Bahçesi gibi noktalar ise diğer görülmesi gereken önemli yerlerden.

 

Batum’da ise yine Batum Botanik Bahçesi, Gonio Kalesi, Miracle Park, Ali ve Nino heykelleri en önemli görülmesi gereken yerler arasında. Aynı zamanda Gürcü mutfağının en önemli lezzetleri olan Haçapuri ve Hinkali’yi de mutlaka tatmalısınız.

Gürcistan, para birimi olarak Gürcistan Larisi kullanıyor. 1 Lari yaklaşık 4,88 tl’ye geliyor. Peki Gürcistan ne kadar ucuz derseniz, aslında fiyatların ortalama olarak Türkiye’ye yakın olduğunu söyleyebiliriz. Birçok ülke gibi hem ucuz hem pahalı seçenekler mevcut. Fakat pahalı seçeneklerin Türkiye’den daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz.

2- Azerbaycan

Yine hem vizesiz hem pasaportsuz, çipli kimlik kartıyla giriş yapabileceğiniz kardeş ülke Azerbaycan, ucuz tatil yapılabilecek ülkelerden biri.

azerbaijan.jpg

Modern görünümüyle Bakü oldukça ilgi çekici bir şehir. Kültürel zenginlikleri, zengin mutfağı ve görülmeye değer doğasıyla Azerbaycan’da keyifli vakit geçireceğinizden şüpheniz olmasın. İlkbahar ve sonbahar aylarının Azerbaycan turunuz için uygun zamanlar olduğunu belirtelim. Toplamda 75 şehire sahip ülkede yaklaşık 10 milyon insan yaşıyor. Para birimi olarak Azerbaycan Manatı kullanılan ülkede 1 manat yaklaşık olarak 9 Türk lirasına eşit.

Gelelim Azerbaycan’da gezilecek yerler listemize…

Başkent Bakü Modern mimari ile tarihin oldukça güzel sentezlendiği bir şehir. Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Alev Kuleleri, UNESCO Dünya Tarihi Mirasları Listesi’nde yer alan İçeri Şehir, Şirvanşahlar Sarayı, Kız Kulesi, Azerbaycan Halı Müzesi ve Azerbaycan Devlet Filarmonisi binası Bakü’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Azerbaycan’ın bir diğer tarih zengini şehirlerinden biri de Gence.

Kafkasya bölgesinin en eski şehirlerinden biri olan Gence’de Cuma Camii, Butilka Ev, Şah Abbas Kervansarayı, Han Bağı, Leyla ile Mecnun efsanesinin yazarı Nizami’nin anıt mezarı ve Kafkasların en büyük parkı, dünyanın ise en büyük 5. Parkı olan Haydar Aliyev Park Kompleksi görülmesi gereken yerlerden. Azerbaycan’da uzun bir tatil planlar ve daha çok yer görmek isterseniz Kobustan Milli Parkı, Çamur Volkanları, Ateşgah, Şeki Hanları Sarayı, Göygöl Milli Parkı, Haçmaz ve Kebele’yi de tatil rotanıza ekleyebilirsiniz.

3- Bulgaristan

Kafkasların ardından diğer ucuz tatil seçeneklerimiz için Balkanlar’a geçiyoruz. Bulgaristan hem konum itibariyle yakınlığı hem de Avrupa ülkelerine karayoluyla ulaşım sağlamak isteyenlerin geçiş noktası olduğundan sık tercih edilen rotalar arasında. Avrupa Birliği üye ülkelerinden biri olmasına rağmen Schengen birliğine henüz girmeyen Bulgaristan için ülkenin kendi vizesine başvurmanız gerekiyor.

bulgaristan.jpg

Avrupa’nın kültür zengini ülkelerinden biri olan Bulgaristan, doğasıyla da göz dolduruyor. Kış mevsiminde adını sıkça duyduğumuz Bansko, kış turizmi için önemli bir cazibe merkezi. Yazları ise Karadeniz kıyısındaki Varna ve Burgaz oldukça hareketli. Başkent Sofya ise Avrupa kültür başkentlerinden biri. Türk mutfağına yakın bir mutfağa sahip olan Bulgaristan’da tanıdık tatlarla da karşılaşmanız mümkün. 

Sofya’da dünyanın en büyük Ortodoks kiliselerinden biri olan, 1912 yılında inşa edilen Aleksandr Nevski Katedrali Bulgaristan’ın en önemli simgesel yapılarından biri. Boyana Kilisesi, Ulusal Kültür Sarayı ve Ulusal Tarih Müzesi görülmesi gereken diğer yerlerden. Varna’da ise Aladhza Manastırı,  Primorski Park ve Roma Hamamları görülmeye değer.  Bulgaristan’da para birimi olarak Bulgar Levası kullanılıyor. 1 Leva yaklaşık 8 TL’ye denk geliyor.

4- Arnavutluk

Balkanların bir diğer ucuza tatil yapılabilecek ülkesi Arnavutluk.

arnavutluk.jpg

Adriyatik Denizinin kıyısında yer alan Arnavutluk deniz tatili için uygun olduğu gibi kültürel açıdan da doyurucu bir ülke. Başkenti Tiran olan ülkeye vizesiz seyahat edebilmek mümkün. Para birimi olarak Arnavutluk Leki kullanan ülkede 1 Arnavutluk Leki 0,13 Türk lirasına eşit. Başkent Tiran, eski bir Osmanlı şehri olan Elbasan, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Berat, Adriyatik kıyısındaki Durres, yine Osmanlı izlerini fazlaca görebileceğiniz Kruja ve İşkodra görülmesi gereken şehirlerden.

5- Bosna Hersek

Yine vizesiz ziyaret edebileceğiniz, ucuz tatil rotalarının gözdelerinden biri Bosna Hersek.

Kültürlerine yabancı olmadığımız bir ülke olan Bosna Hersek, tadına doyum olmayan Boşnak böreği, adını her daim duyuran Mostar Köprüsü ve hüzün yüklü tarihiyle ilgi çekiyor. En çok ziyaret edilen şehirleri Başkent Saraybosna ve Mostar.

bosna-hersek.jpg

Saraybosna’da Başçarşı, Latin Köprüsü, Gazi Hüsrev Bey Camisi, Umut Tüneli, Ulusal Kütüphane ve Bjenaslica Dağı görülmesi gereken yerlerden. Mostar’da ise Mostar Köprüsü, Koski Mehmed Paşa Camii, Eğri Köprü ve Karagözbey Cami görülmesi gereken yerlerden. Bosna Hersek para birimi olarak Bosna Hersek Markı kullanıyor ve 1 Bosna Hersek Markı yaklaşık 8 Türk lirasına eşit.

6- Makedonya

Osmanlı Devleti’nin uzun dönem hâkim olduğu Makedonya’da tarihin izlerini görebileceğiniz birçok güzellik mevcut. Makedon mutfağında Kaymaçina, Cevapi, Polneti Piperki ve Ajvar denenmesi gereken lezzetlerden.

makedonia.jpg

Ucuz tatil yapılabilecek en güzel Balkan ülkelerinden biri olan Makedonya’da başkent Üsküp ve Ohrid görülmesi gereken şehirlerden. Üsküp’te Türk Çarşısı, Üsküp Kalesi, Taşköprü, Matka Kanyonu ve Vodno görülmesi gereken yerlerden. Ohrid’de ise Çar Samuel Kalesi, Saint John Kilisesi, Saint Clement Kilisesi ve Ohri Gölü Ohrid’te gezilecek yerler listesinde. Makedonya para birimi olarak Makedonya Dinarı kullanıyor ve 1 Makedonya Dinarı 0,26 Türk lirasına eşit.

7- Sırbistan

Roma ve Osmanlı İmparatorluklarının izleriyle harmanlanmış, etnik ve kültürel çeşitliliği oldukça fazla bir ülke Sırbistan.

sirbistan.jpg

Vizesiz seyahat edilebiliyor olması ve yakın konumuyla ucuz seyahat rotalarımızdan biri Sırbistan. Tuna ve Sava nehirlerinin hayat verdiği başkent Belgrad, Avrupa’nın önemli şehirlerinden biri. Belgrad’da Kalemegdan, Knez Mihaliolava Caddesi, Nikola Tesla Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerden. 1 Sırp dinarının 0,14 Türk lirasına eşit olduğu ülke ekonomik tatil rotalarından biri.

8- Macaristan

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan başkent Budapeşte, mimarisiyle sizi kendine hayran bırakacak şehirlerden.

macaristan.jpg

Tarihi Roma dönemine dayanan, Tuna Nehri’nin ikiye böldüğü Buda ve Pest şehirlerinin biraraya gelmesiyle kurulmuş Budapeşte. Parlamento Binası, Buda Kalesi, Gellert Tepesi, Andrassy Bulvarı, Opera Binası ve termal havuzlar şehirde görülmesi gereken yerlerden. Ülkenin diğer önemli şehirleri ise Debrecen ve Pecs. Macaristan’ın para birimi Macar Forinti. 1 Macar Forinti ise 0,042 Türk lirasına eşit.

9- Pakistan

Gelelim uzak ülkelere. Uçak biletleri Kafkas ve Balkan ülkelerine göre daha pahalı olsa da daha farklı kültürlerle tanışmak isteyenler için Pakistan oldukça ekonomik. Güney Asya’nın egzotik ülkelerinden biri olan Pakistan dünyanın en ucuz ülkelerinden biri.

pakistan.jpg

Türklere karşı oldukça sempati besleyen Pakistan halkı size iyi ki gelmişim dedirtecek cinsten. En önemli şehirleri Karaçi ve başkent İslamabad. Karaçi’de Clifton Beach, Mezar-ı Kaid, Mohatta Palace, Frere Hall, Empress Market mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

İslamabad’da ise Pakistan Anıtı, Lok Virsa Müzesi, Faysal Camii önemli yerlerden. Pakistan’da para birimi olarak Pakistan Rupisi kullanılıyor ve 1 Rupi 0,080 Türk lirasına eşit.

10- Sri Lanka

Tropik iklim ülkelerinden biri olan Sri Lanka doğal güzellikleriyle, Asya filleriyle, sıcakkanlı insanlarıyla ve ucuz tatil seçenekleriyle oldukça ilgi çekici bir destinasyon. Özellikle konaklama seçeneklerinin oldukça ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Sri Lanka para birimi olarak Sri Lanka Rupisi kullanıyor ve 1 Sri Lanka Rupisi 0,042 Türk Lirasına eşit.

sri-lanka.jpg

Sri Lanka’da Tangalle Beach, Pinnawala Fil Yetimhanesi, Mirissa, Yala ve Hikkaduwa Ulusal Parkları, Sigiriya Aslan Kayası ve Dambulla Mağara Tapınağı görülmesi gereken yerlerden.

11- Nepal

Dünyanın zirvesi Everest Dağı’na ev sahipliği yapan Nepal, tarihin, doğanın ve kültürün buluşma noktası. Aynı zamanda meditasyonun çıkış noktalarından biri olan Nepal, özellikle sırt çantalı gezginlerin uğrak noktası.

Nepal’de para birimi olarak Nepal Rupisi kullanılıyor. Ve 1 Nepal Rupisi 0,12 Türk lirasına eşit. Nepal keşfetmek için belki de aylar ayırmanız gereken bir ülke, özellikle de doğasını keşfetmek isteyenlere. Ülkenin başkenti Kathmandu karmaşasıyla ilk görüşte afallatıyor.

nepal.jpg

Kathmandu’da birçok Budist ve Hindu tapınağı bulunuyor. Bunlardan en önemlileri Boudhanath Stupa, Pashupatinath ve Swayambhunath. Thamel Meydanı ise şehrin en önemli meydanı. Bakhtapur ve Patan ise Kathmandu’da görülmesi gereken diğer önemli yerler. Eğer Nepal’e dağcılık ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler için gitmek isterseniz Pokhara gitmeniz gereken adres.

12- Fas

Ucuz seyahat edebileceğiniz bir diğer ülke Fas.

Egzotik şehirleriyle, zamanda yolculuk hissi yaşayacağınız atmosferleriyle kesinlikle görülmesi gereken ülkelerden biri Fas. Kuzey Afrika’da hem Akdeniz hem de Atlas Okyanusunun coğrafyasına katkı sağladığı Fas’ta bir çok çeşitlilik bulunuyor.

fas.jpg

Kuzeyde Tangier, Tetuan gibi şehirlerde denize girebilir, batısında Suvayr’de okyanusun tadını sörf yaparak çıkarabilirsiniz. Fas’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Marakeş, Şafşavan, Suvayr, Fez şehirleri geliyor. Marakeş’ten organize edebileceğiniz çöl turlarına da mutlaka katılın deriz. Fas’ta para birimi olarak Fas Dirhemi kullanılıyor. 1 Dirhem 1,50 Türk lirasına eşit.

13- Küba

Listemizin son sırasında Amerika kıtasına yolculuk ediyoruz. Rengarenk sokakları, mutlu insanları, klasik arabaları ve tarihi binalarıyla sizi kendisine aşık edecek bir güzellik Küba.

Başkent Havana’da müziğin, mimarinin ve devrim ruhunun en iyi hissedildiği yerlerden. Tütün ve kahve tarlalarıyla bezeli Vinales Unesco Dünya Tarihi Mirası listesinde yer alıyor. Eğer daha deniz, güneş, kumsal tatili isterseniz Varadero oldukça güzel bir sahil şehri. Küba’da para birimi olarak Küba Pesosu kullanılıyor. 1 Pesosu 0,63 Türk lirasına eşit.

kuba.jpg

Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Amerika’ya sizler için derlediğimiz ucuz tatil yapılabilecek 13 ülkeden bahsettik. Keyifli tatiller dileriz.