5 Adımda Uludağ Kayak Merkezi’ni Keşfet

Kış tatilinin popüler duraklarından Uludağ'a gidiyoruz!

Yayın Tarihi: 24 Ekim 2018Görüntülenme: 12143
uludag.jpg

Uludağ Kayak Merkezleri ile ünlü en güzel kış tatili rotalarından biridir. 

Kış tatili denilince Türkiye sınırları içerisinde kayak yapmak için akla gelen ilk yer Uludağ oluyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi olan Uludağ, dünyada da yerleşkesi bulunan dağlar arasında 1. sırada yer alarak uluslararası standartlarda bir turizm merkezi olma özelliği taşıyor.

Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olan Uludağ, 2.543 m yüksekliğiyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor. Gruppal kayak turları ve kış sporları etkinlikleriyle birlikte çok sayıda festival ve organizasyona ev sahipliği yapan Uludağ kayak merkezi, Türkiye’de kış turizminin nabzını tutuyor.

Uludağ Kayak Merkezi Nerede? Nasıl Gidilir?

Uludağ 2.543 m yüksekliğiyle yıl boyunca Uludağ turlarının vazgeçilmez duraklarından biri oluyor.

Uludağ nerede diye merak edenlere söyleyelim, Marmara Bölgesi’nin Bursa ili sınırları içerisinde yer alan Uludağ'a ulaşım bulunulan bölgeye göre değişebiliyor. Bursa şehir merkezine 95 km uzaklıktaki Uludağ Kayak Merkezi’ne özel servis araçları, şahsi araçları ya da Bursa otogardan saat başı kalkan otobüsler ile ulaşım sağlamanız mümkün ancak Uludağ'a gitmek ve doyasıya eğlenmek için en kolay ve zahmetsiz yol Gruppal Uludağ turlarını incelemeniz olacak. 

Uludağ Kayak Merkezi’nde Ne Yapılır?

Kış sporlarının vazgeçilmez adresi Uludağ, yılın neredeyse büyük bir kısmında müsafirlerini ağırlıyor. Uludağ'da yapılacak şeyleri merak edenlere, kapasitesi bakımından beklentileri rahatlıkla karşılayabilen Uludağ Kayak Merkezi ziyaretçilerine sunduğu etkinlik ve aktivite çeşitliliğiyle de kış turizminin hakkını veren merkezler arasında ilk sırada yer aldığını söyleyelim. Uludağ’da ne yapılır sorusuna vereceğimiz öneriler: 

  • Her yıl birbirinden farklı uluslararası festivale ev sahipliği yapan kayak merkezinde gerçekleşen etkinliklerekatılım sağlanabilir
  • Kayak, snowboard, kite vb. kış sporları, gerek profesyonel gerekse amatör bir şekilde uzmanlar eşliğinde her biri farklı standartlarda pistlerde deneyimlenebilir
  • Otellerin konser, parti ve etkinliklerine katılım sağlanabilir
  • Uludağ’ın sembolü haline gelen sucuk ekmek ve sıcak şarap için özel butik restoranlarda gün batımı eşliğinde nefes kesen manzaranın keyfi çıkarılabilir
  • Hava karardıktan sonra profesyonel kayak şovları ve konserlere katılım sağlanabilir.
uludag-kayak.jpg

Uludağ Kayak Merkezi’nde Konaklama

Kar tatili için özellikle ocak ve şubat aylarında yoğun bir sezon geçiren Uludağ Kayak Merkezi, birbirinden farklı konaklama seçenekleriyle yoğun talebi rahatlıkla karşılayabiliyor. Hemen hemen her konseptte konaklama alternatifinin olduğu Uludağ Kayak Merkezi otelleri arasında lüks konaklam seçeneklerinden ekonomik alternatiflere kadar her bütçeye uygun bir tesis bulabiliyorsunuz.

Uludağ Kayak Merkezi’nde Eğlence

Gün içinde kış sporları etkinlikleri ve otel organizasyonlarının yapıldığı kayak merkezinde, hava kararınca etkinlikler yerini festival ve canlı gece hayatına bırakıyor.

Winterfest başta olmak üzere çok sayıda uluslararası festivale ev sahipliği yapan Uludağ’da kış ayları boyunca organize edilen çok sayıda konser ve sanatsal etkinliklerle de ziyaretçileri farklı bir eğlence deneyimi bekliyor.

Özellikle genç kitleye yönelik düzenlenen organizasyon ve festivalleri ile bir adım öne çıkan Uludağ Kayak Merkezi her yıl on binlerce kişinin buluşma noktası oluyor.

uludag-kayak-pisti.jpg

Uludağ ve çevresinin tamamını keşfetmek için en az 1-2 gününü ayırmalısınız.

Kayak ve snowboard dışında hiking, trekking vb. aktivitelere de katılma imkanınız var. Ayrıca Bursa il merkezindeki tarihi mekanlar ve çarşıları da gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Tarihi dokusunu günümüze kadar koruyabilmiş Bursa merkez bölgesine yolunuz düşerse eğer ilk adresiniz Antikacılar Çarşısı ve Kapalı Çarşı olmalı.

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye’nin rengarenk, ışık saçan tarihi evlerini yakından görebilir ve 1-2 gün de burada konaklayabilirsiniz.

Uludağ turları ile hem kayak tatili hem de kültür gezisi yapma fırsatını kaçırmayın.