Valensiya Hakkında Hiç Bilmediğiniz 6 Şey

Farklı bir tur deneyimi yaşamak istiyorsanız kalabalık şehirlerden uzak durun ve bunun yerine Valencia şehrini inceleyin.

Yayın Tarihi: 11 Ekim 2019Görüntülenme: 6188
valensiyaicerik.jpg

Valencia hakkında ne biliyorsunuz? Gelin İspanya'nın bu rengarenk şehrini birlikte keşfedelim!

İlginç bir tatil arıyorsanız, o zaman kalabalık merkezlerden uzak durun ve bunun yerine Valencia şehrini inceleyin. İstanbul Valencia uçakla kaç saat derseniz hemen söyleyelim, sadece 3 saat 55 dk'lık bir uçuşla Valensiya'ya varıyorsunuz. Tarihler konusunda esnekseniz Valencia turu için çok daha ucuza uçuş alternatifleri de bulabilirsiniz. 

Valencia nerede derseniz, Akdeniz kıyısında bulunan İspanya'nın doğusunda yer alıyor. 

Valensiya kesinlikle ziyaret edilebilecek harika bir şehirdir. Gece hayatı, sanat, kültür, alışveriş gibi olumlu etkileriyle yakındaki harika plajları da unutmamak gerek. Valencia turları ile yapabileceğiniz sayısız etkinlik bulunuyor ve biz sizin için eğlence dolu bir Valencia rehberi hazırladık.

Valencia hakkında bilinmesi gerekenler listemizi kaydetmeyi unutmayın. 

1. Kutsal Kase'yi arayın

İsa'nın son akşam yemeğinde çıkardığı fincan olan Kutsal Kase'nin Valencia Katedrali'nde tutulduğunu biliyor muydunuz? 

katedralivalensiya.jpg

Dünyanın dört bir yanında kutsal kâseye sahip olduklarını iddia eden birçok kilise var, ancak yine de katedralin mimarisi çok güzel bir bina ve görülmeye değer bir yer.

2. Valencia, Paella'nın evidir

Paella'nın ne olduğunu İspanya turu yapan hemen herkes biliyor ama eğer İspanya ya da Valensiya şehri hakkında yeterince bilgi sahibi değilseniz ve geleneksel İspanyol yemeklerini henüz görmediyseniz, Paella'nın İspanya'nın en ünlü yemeklerinden biri olduğunu söyleyelim. 

paellavalensiya.jpg

Paella İspanya'ya tatile geldiklerinde çoğu insanın yemek istediği ve merak ettiği şeydir, ancak Valensiya'da denemediğiniz sürece, gerçek lezzetini asla tadamayacaksınız.

Paella aileleri, dostları, sosyalleşmeyi, Valensiya çevresindeki halk için kesinlikle her şeyi temsil ediyor. Türkiye'de bir Pazar günü tüm ailenin kahvaltıya aynı anda oturması ve kahvaltı  etmesi ne demekse Valenci halkı için de paella odur. 

3. Avrupa'nın en büyük şehir parkı ve Turia Nehri

Valensiya Turia Nehri tarafından ikiye ayrılıyor. Şu anda fazla su olmamasına rağmen, nehirlerin ulusal bir felakete yol açtığı 1957'de yeterince fazlaydı. Eski İberya döneminden beri Valensiya'yı besleyen güçlü nehir 3 metreye kadar derinliklere kadar yükseldi ve şehri sular altında bıraktı.

turiaparkk.jpg

Eski merkez bölgelerin bazılarında bulunan evlerin duvarlarında kirli taşkın suların yaptığı lekeler hala görülebiliyor. Günümüzde burası artık bir Avrupa'nın en büyük ve en güzel parklarından biri olarak kullanılıyor. 

Park, şehrin iki yarısı arasında birkaç km boyunca uzanıyor ve Valensiya gezisi sırasında burayı ziyaret eden herkesin gelip bir göz atması ve park boyunca yer alan bisiklet kiralama istasyonlarından birinin bisikletini alması şart. Ayrıca spor tesisleri ve çocuk oyun parkları ile güzergahı boyunca görkemli Palau de Musica gibi çeşitli heybetli binalar vardır.

Eski Turia Nehri'nin deniz kenarına ulaştığınızda, gerçekten şaşırtıcı bir şey bulacaksınız; fütüristik bir Sanat ve Bilim Şehri, çeşitli işlevlere sahip çeşitli binaların inanılmaz bir kompleksi, bir mini deniz dünyasından, bir 3d sinemaya ve parklar ve bahçeler sizi bekliyor olacak.

4. Fen ve edebiyat şehri

Aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, Valencia'da mimarlık tam anlamıyla çılgınca ve daha çok bir bilim kurgu filminin sahnesine benziyor ve bu yer tüm gezginler tarafından oldukça seviliyor.

sanatbilimvalnecia.jpg

Ancak muhtemelen bilmediğiniz şey, binaları çevreleyen büyük mavi su havuzlarının çok hızlı bir şekilde boşaltılabildiği ve alanın at gösterisi atlama ve müzik konserleri gibi etkinlikler için daha fazla sergi alanına dönüştürüldüğüdür.

İnsanların bilmediği bir başka şey ise, merkezin sadece turistik bir cazibe değil aynı zamanda hem biyolojik hem de deniz aşırı bilimsel araştırmalara ev sahipliği yaptığı oluyor. Valensiya hakkında en dikkat çekici detaylardan biri bu iki bilgi oluyor. 

5. Valensiya'da herkes İspanyolca konuşamıyor

İşini ciddiye alan gezginler, varış noktalarına gelmeden önce her zaman birkaç cümle kurgular. Valensiya İspanya'da olsa da ve çoğu insan İspanyolca konuşsa da, pek çok insan nüfus resmi dilinin aslında Katalanca lehçesi olan Valenciano olduğunu bilmiyor.

valensiyasokaklari.jpg

İspanyolca ve Katalanca, aynı cümleyle ve birçok İngilizce kelimenin kelime hazinelerine girmesiyle birlikte, iyi bir önlem almak için atılan garip İngilizce kelimeyi de duyabilirsiniz!

Bon dia, buenos diyasından daha yaygındır ve insanlara, "Sonra görüşürüz!" Sözleri olan sokaklarda "ow" gibi sesler söyleyenlere hazırlıklı olun.

6. Yöresel içki için çıldırmak, Horchata!

Valencia turu ile şehirde dolaşırken, genellikle "Orxata" kelimesini gösteren barlar ve pushcarts görürsünüz. Bu kelime en otantik Valensiya geleneklerinden birine atıfta bulunur.

Kaplan fındık sütü ve suyla hazırlanan bir içecek, Paella ile birlikte bölgenin en belirgin gastronomik sembolüdür. Gelenek çok eski (Afrika'da doğduğu söylenir), ancak ilk resmi kayıtlar 16. yüzyıla kadar uzanıyor. O günlerde Orxata (İspanyolca: “horchata”) sokaklarda, ürünlerini şehir çevresinde satmak için el arabası kullanan çiftçiler tarafından satıldı. Daha sonra (19. yüzyıl ortası) barlar bu içeceğe adanmış, bölgenin içinde ve dışında daha geniş bir kitleye ulaşmaya başladı.

horchatayemek.jpg

Orxata'nın canlandırıcı ve besleyici özellikleri, Valencia'lı nesiller için sıcak yaz günlerinde onu en sevilen içeceği yaptı. Bu geleneksel içeceği denemek için şehir merkezinde birçok yer bulabilirsiniz ancak, otantik bir şekilde tecrübe etmek istiyorsanız, resmi reçeteyi satan çok sayıdaki pushcarttan birinden sokaklarda bir bardak orxata alabilirsiniz. 

Umarım, size Valencia hakkında bilmediğiniz 6 şeyi gösterdik ve özellikle Valencia şehrinde bir tatil turu yapmak isterseniz Gruppal İspanya turlarını incelemenizi öneriyoruz.