Vegan Dostu 10 Şehir

Gezerken beslenme düzenini bozmayanlardansanız vegan dostu şehirlere göz atın.

Yayın Tarihi: 30 Kasım 2018Görüntülenme: 3441
vegan-sehirler.jpg

Vegan olup seyahat etmek birçok vegan için zor bir süreç olabiliyor.

Seyahat etmek birçoğumuz için zaten beslenme düzenimizi bozmak demek. Yeni yerler keşfederken, öğün atlamamak, vegan besleniyorsak eğer çoğu zaman vegan dostu yerler bulabilmek çok zor.

Bu durumlarda yiyeceğimizi ya yanımızda götürüyor ya da öğünümüzü atlayarak geziyoruz. Peki size beslenme öğünlerinize göre gezeceğiniz şehirlere karar verebileceğinizi söylesek?

Vegan dostu şehirler arasında en kolay seyahat edebileceğiniz 10 tanesini yazdık. Size de bunları not etmek ve hangi bölgelerde veganlar için yerler var öğrenip bulmak kalıyor.

1. Amsterdam

Hollanda'nın dünyaca ünlü şehri Amsterdam vegan dostu yerler arasında bulunuyor. Özellikle şehir merkezinde birçok kafe var ki, sadece salata ve patates ile enfes menüler oluşturabilirsiniz. Vegan yemekler, vejetaryen menü seçenekleri ve daha fazlasını bulabileceğiniz Amsterdam yemek düzeninizi bozmayacağınız şehirler arasında.

2. Paris

Tatlıları, tartları ve şaraplarıyla ünlü olan Paris şehri vegan beslenenleri de unutmuyor. Sadece şehir içinde 45'ten fazla vegan restoranı bulunuyor. Hem göze hem mideye hitap eden Paris vegan restoranları birbirinden leziz yiyecekleri bulabileceğiniz bir şehir. Şehirde yılın belirli zamanlarında veganlara özel festival düzenleniyor.

3. Singapur

Vegan şehirler denilince aklınıza yalnızca Avrupa ya da Amerika gelmesin. Asya'da vegan dostu restoranlar bulabilirsiniz. Dünyaca ünlü vegan yerleri arasında gösterilen Singapur tam bir vegan merkezi denilebilir. Şehirde özellikle vegan burgerler çok ilgi görüyor.

4. Torino

Hamur işi yemekleri ve enfes tatlılarıyla meşhur olan İtalya'da vegan yerler bulabileceğinizi de söylemek isteriz. Dilediğiniz içerikte ve tatta vegan menüler sizi bekliyor. Vegan peynirli pizzanızı yedikten sonra badem sütlü dondurmanızı alabilir ve vegan dükkanlarıyla ünlü Torino şehrini keşfetmeye devam edebilirsiniz.

5. Mumbai

Hindistan'daki vegan nüfusun çokluğunu düşünürsek Mumbai, vegan dostu mekanlar bulabileceğiniz en güzel şehirlerden biri. Mısır ve kabağın olduğu pek çok çeşit menü, egzotik meyvelerle hazırlanan yiyecekler ve vegan tariflerin çokluğuna şaşıracağınız restoranlar... Bazı vegan yiyeceklerin içeriğine dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

vegan-dostu.jpg

6. Roma

Sadece yemeklerini tatmak için bile Roma'ya gidenler olduğunu söyleyelim. Pizzaları, makarnaları, tatlıları, kahveleri derken vegan yemeklerinin de meşhur olduğu Roma'da tur yaparken aç kalmayacağınıza bahse gireriz. Domates soslu makarnadan focaccio ekmeğine kadar burada vegan yiyeceklerin her türlü halini bulabilirsiniz.

7. Los Angeles

Amerika'da vegan beslenmek ve vegan dostu mekanlarda vakit geçirmek istiyorsanız Los Angeles tam size göre! Her ne kadar Hollywood ünlüleri ile bilinse de Los Angeles'taki vegan yerler meraklısı için minik bir cennet niteliğinde olabilir.

Los Angeles gezinizde vegan peynirler ve vegan kekler en çok hoşunuza giden şey olacak. Aynı zamanda vegan atıştırmalıklar da bulabilecekleriniz arasında.

vegan-lezzetler.jpg

8. Tel Aviv

İsrail'de vegan çokluğun bir hayli ciddi seviyede olduğunu söylesek, şaşırırsınız değil mi? İster iş amaçlı ister gezmek için olsun Tel Aviv vegan dostu şehirler arasında en önemlilerinden biri oluyor. En fazla vejetaryen barındıran kentlerden biri olan şehirde çıkacağınız Tel Aviv turlarıyla şehri keşfederken beslenme düzeninizi de bozmayacaksınız.

9. Berlin

Vegan dostu yerler listesinde en üst sırada olan Berlin'de Vegan Caddesi bile var. Üstelik çok yoğun ilgi gören bu caddede aradığınız tüm vegan yiyecekleri bulabilirsiniz. Bu caddede hayvansal bir ürün kullanılan hiçbir şey yok. Gezeceğiniz dükkanlardaki her şey, kıyafetlerde bile hayvansal bir ürün bulunmuyor. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla vegan alışverişi yapabilir, yemeğinizi yiyebilirsiniz.

10. Londra

Hayvan haklarını savunan aktivist bir yer olan Londra'da vegan beslenme dostu mekanlar oldukça fazla. Öyle ki buradaki marketler bile kendi vegan ürünlerini satıyor. Birçok süpermarkette vegan dostu ürünler buluyorsunuz.

Dünyanın ilk vegan tavuk dükkanının da burada olduğunu söyleyelim. Buraya mutlaka uğramalı ve vegan menülerinin tadına bakmalısınız. Hamburgerlerden kızarmış tavuğa kadar birçok seçeneğiniz mevcut.