Yeni Yıla Merhaba Diyeceğiniz 10 Şehir

Yeni yılı geçirebileceğiniz en güzel 10 şehre göz atmak ister misiniz?

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 4007
yilbasi-ve-avrupa.jpg

Yılbaşı şehirleri diye bir terim olduğunu söylesek ne dersiniz? Noel şehirleri diye de söylenebilir. Noel pazarlarının kurulduğu, yılbaşı ruhunu en iyi yaşayacağınız şehirler neler?

Yeni yıla nasıl girersen öyle geçer inanışından dolayı mıdır bilinmez, çoğumuz yeni yılı yeni bir ülkede birbirinden güzel yerler keşfederek karşılamak istiyoruz. Yeni yılı sevdikleriyle birlikte sıcak ülkelerde deniz kenarında kutlayan da var, en kuzeyde Lapland'ta kuzey ışıkları altında yılbaşına merhaba diyen de. 

Peki 2023'e girmeden önce siz yılbaşı tatil planınızı hazırladınız mı? Cevabınız hayırsa, biz sizin için yeni yıla merhaba diyeceğiniz en güzel 10 ülkeyi ve şehrini yazdık. Size yalnızca seçmesi kaldı. Gelin hep birlikte yılbaşında gidilebilecek şehirler listesine göz atalım. 

Paris, Fransa

Aşk şehri olan Paris yılbaşı kutlamalarında da Avrupa'nın önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Sokaklara yayılan Fransızca şarkılar, şaraplar kokuları ve kendine has atmosferi ile eşiniz ya da sevgilinizle yılbaşında gidilecek en güzel şehirler listesinin başında Paris bulunuyor. Yılbaşı kutlamaları için ışıklandırılan Eiffel Kulesi de yeni seneyi karşılamaya hazırlanan binlerce kişi için bir görsel şölen sunuyor. Aşk dolu bir sene geçirmek isterseniz yılbaşında Paris’te olabilirsiniz.

paris.jpg

Roma, İtalya

Avrupa’nın buram buram romantizm kokan şehirleri arasında olan Roma’da yılbaşı kutlamaları her sene görkemli sahnelere ev sahipliği yapıyor. Sınırsız eğlenceye kaliteli yemek ve içecekler de eklenince ortaya unutulmaz bir yılbaşı eğlencesi çıkıyor. Ziyaretçilerine romantizm alternatifi sunan Roma şehrinde bir taraftan eğlenip bir taraftan da aşk tazeleyebilirsiniz. Özellikle çiftler tarafından tercih edilen bu aşk şehrine yeni yıl döneminde Roma turları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

roma.jpg

Barselona, İspanya

İhtişam dolu mimarilerine İspanyol gecelerinin güzelliği de eklenince Barselona yılbaşında gidilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Barselona halkı eğlenceye düşkünlükleri ile tanınıyor. Hal böyle olunca bu şehirde düzenlenen eğlenceler işin ehilleri tarafından hazırlanıyor. Barselona’da yılbaşına girebileceğiniz en ideal nokta ise Katalonya Meydanı oluyor. Burada dans ederek yılın son dakikalarını geçirebilir, yeni bir yıla Barselona sokaklarında merhaba diyebilirsiniz.

barselona.jpg

Moskova, Rusya

Rusya’nın kış mevsiminde masalsı bir yere dönüştüğü herkes tarafından biliniyor. Özellikle kışın yılbaşı eğlencesi olunca şehir bambaşka bir atmosfere bürünüyor. Moskova’da yılbaşı gecesi, herkesin sokaklara döküldüğü, gönüllerince eğlendiği oldukça renkli bir geceye dönüşüyor. Sabahlara kadar süren danslar, yılbaşı gecesine özel gösteriler ile Rusya yılbaşı ruhunu yakalayabileceğiniz en güzel seçeneklerden biri oluyor.

moskova.jpg

Londra, İngiltere

Londra’da yılbaşı kutlamaları artık klasikleşmiş bir rutin şeklinde yapılıyor. Milyonlarca insan Big Ben önünde toplanıyor. Burada dakikalar boyunca süren havai fişek gösterileri ile geceye renkli bir giriş yapılıyor. Bunun dışında Thames Nehri’nin kenarı ve köprüler de insanların toplanma noktaları arasında bulunuyor. Yılbaşı tatili için yurtdışında olmak isteyenlere Londra da önemli alternatif olarak sunuluyor.

londra.jpg

Berlin, Almanya

Berlin “parti şehri” unvanıyla anılan bir yer. Dolayısıyla sanat, yenilik ve tasarım alanında sınır tanımayan Berlin’de dünya üzerindeki en büyük yılbaşı kutlamalarının biri gerçekleşiyor. Milyonların katıldığı kutlamaların en göz alıcı anı ise havai fişek gösterileri oluyor. Yılbaşı kutlamalarının kalbi ise Brandenburg Kapısı ve Victory Sütunu civarında atıyor. Bu bölge adeta bir açıkhava gece kulübüne dönüşüyor. Yılbaşı nerede kutlanır diye soruyorsanız cevaplar arasında kesinlikle Berlin de bulunuyor.

berlin.jpg

Sydney, Avustralya

Dünya üzerindeki konumu nedeniyle yeni bir seneyi karşılayan ilk şehirlerden olmasından mıdır bilinmez Sydney yılbaşı ile özdeşleşmiş şehirlerden. Bu şehirde yılbaşı kutlamaları adeta bir festival havasında geçiyor. Opera Binası ve Harbour Köprüsü arasındaki yol, günler öncesinden yılbaşı kutlamaları için trafiğe kapatılıyor. Yılbaşı turları ile gidebileceğiniz en ideal şehirlerin başında Sydney bulunuyor.

sydney.jpg

New York, ABD

New York yılbaşı kutlamalarının büyük bir coşkuyla düzenlendiği yerlerden. Times Meydanı yeni yıl coşkusunu yaşamak isteyen binlerce kişi tarafından erken saatlerden itibaren dolduruluyor. Işıklandırmalar ve gösteriler ise yılbaşı atmosferinin daha çok hissedilmesini sağlıyor. Tam 23.59’da meydanın tepesinden bırakılan ve inişi 60 saniye süren balonlar ise şehirde yılbaşı kutlamalarının olmazsa olmazlarından.

newyork.jpg

Reykjavik, İzlanda

Kuzey Kutbu sınırında yeni yıla girmek kulağa gayet hoş geliyor. Şehir her ne kadar kalabalık olmasa da yeni yıl coşkusu denince en az büyük şehirler kadar burada da yılbaşı çok coşkulu kutlanıyor. Reykjavik’te kış aylarının soğuğunu atacağınız, coşku dolu bir yılbaşı geçireceğiniz İzlanda tatili de noel için alternatif rotalar arasına eklenebilir.

reyjkavik.jpg

İstanbul, Türkiye

Dünyanın en güzel şehirleri arasında gösterilen İstanbul yeni yıl kutlamalarının da vazgeçilmez durakları arasında yer alıyor. Nüfusu birçok ülkeden daha fazla olan bu güzel şehir kozmopolit yapısından dolayı çok farklı türde eğlencelere ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da yılbaşı kutlamaları ile özdeşleşen nokta ise Taksim Meydanı oluyor. Eğer yılbaşı tatili için plan yapmadıysanız İstanbul'da eğlenmek de bir alternatif olabilir. 

istanbul.jpg