Yılbaşı Tatilinde Gidilebilecek En İyi 13 Yer

Yeni yılı yeni bir ülkede karşıla!

Yayın Tarihi: 31 Ekim 2019Görüntülenme: 5799
krismis.jpg

Yepyeni bir yıla doğru hızlı adımlarla yaklaşıyoruz. Yılbaşında gezilecek yerler, yeni yılda görülecek ülkeler hangisi diye arayanlara ve hala yılbaşı tatili planlarını yapmamış olanlara yılbaşı tatilinde gidilecek en iyi 13 ülkeyi yazdık. 

Yeni yıl demek, yeni gezi planları, alınan yeni kararlar ve daha çok hayal demek! Yeni yıl herkesin kendisine yeni sözler verdiği bir yıl demek. Siz de bu yıl daha çok gezmek ve daha çok tatil yapmak istiyorsanız yeniyılda gezilecek ülkeler yazımızı mutlaka okumalısınız. 

Meksika'dan Malta'ya kuzey ışıklarından Honolulu sahillerine birbirinden güzel ve eğlenceli bu 13 destinasyon yılbaşı tatil planları yapan herkese rehber olacak nitelikte.

Gruppal yılbaşı turları ile yılbaşı seyahat planınızı seyahat uzmanlarına bırakabilirsiniz. Yeniyıl rotalarını uygun fiyatlar ve kolay ödeme seçenekleriyle keşfedebilirsiniz. 

1. Malta

Presepju'yu veya doğuş sahnelerini ziyaret etmek, Malta'da Noel'in ayrılmaz bir parçasıdır. Her yıl, sakinler halka açık olarak kendi kutsal şekerlemelerini sergilemek için panjurlarını ve bazen de garaj kapılarını gururla açarlar. Malta'da yılbaşı kutlamak isterseniz şimdiden planınızı yapmanızı öneriyoruz. 

maltasehrii.jpg

Manoel Tiyatrosu, yıllık Noel pandomimleriyle ünlüdür. 

1790'lı yıllara kadar uzanan bebekler, askerler, tren setleri ve saatli teneke bibloların yer aldığı Malta Oyuncak Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. 

2. New York

Rockefeller Center, New York'taki yılbaşı kutlamalarının merkezi oluyor. Ünlü buz pateni pisti yaklaşık 80 yıldır burada hizmet veriyor. Süslenmiş yılbaşı ağacı ise 1931'den beri tatil geleneği olmuştur. 

newyorksehri.jpg

Caddenin karşısında, Radio City, Rockettes'in başrol oynadığı yıllık Noel gösterisine ev sahipliği yapıyor. 

Central Park'ın güneybatı köşesinde bulunan Columbus Circle, Holiday Market'te kıyafet, hediye, atıştırmalık ve içecek satan 100'den fazla satıcıya ev sahipliği yapıyor. 

Modanın en büyük isimleri şenliklere katılarak etkileyici Noel vitrin gösterileri düzenliyor. En göz alıcı davalar Beşinci Cadde bayrak gemilerinde ve Saks ve Bergdorf gibi büyük mağazalarda.

3. Bath, İngiltere

Dünyada, İsa'nın doğumunu ve Jane Austen'in doğumunu aynı miktarda hayranlıkla kutlayabileceğiniz birkaç şehir var  ve İngiltere, Bath şehri de onlardan biri.

bathsehri.jpg

Bath Noel Pazarı, kendine özgü İngiliz el yapımı el sanatları satan 170'ten fazla ahşap dağ evine sahiptir. Görkemli Bath Manastırı ve Roma Hamamları arasında kalan pazar, İngiltere'deki UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiş tek şehir olan Bath'ın karakterini keşfetmenin şenlikli bir yolunu sunuyor.

Buz Banyosu, paten yapmak ve dantel yapmak için Bath'ta yılbaşı kutlamak harika bir bahane.

4. Barselona, İspanya

Yılbaşı tatilinizi uzatabilir, Barselona'daki Melchior, Gaspar ve Balthazar ile tanışabilirsiniz.

barselonasehri.jpg

Barselona'da yılbaşı kutlarken çok eğleneceksiniz. Yılbaşı kutlamaları Barselona'da çok eğlenceli geçiyor. Develer, filler, zürafalar ve göz kamaştırıcı kostümlerle insanlar Barselona sokaklarında şahane bir geçit töreni yapıyor.

5. Rovaniemi, Lapland, Finland

Noel Baba'nın evi nerede, diye merak edenlerin merakını giderdiği yerlerden biri Finlandiya'dır. Hal böyle olunca yılbaşı için Finlandiya'ya gitmek de yapabileceğiniz en eğlenceli aktivitelerden biri olacak. 

Kuzey Kutup Dairesi'nin hemen kuzeyinde bulunan Laponya, Rovaniemi, Noel kutlamalarının da merkezi sayılır. Burada çocuklar Bayan Claus ile zencefilli kurabiye yaparlar, Elf Okulu'na kaydolurlar veya bir kaligrafi dersi alırlar ve Noel dilek listelerini geleneksel bir kalemle oluştururlar. Noel Baba'nın postanesinde elf işçi olarak mevsimsel pozisyonlar bile mevcut.

rovamieöisehri.jpg

Ayrıca bebek kutup ayıları, kurtlar ve geyiklere ev sahipliği yapan Ranua Doğal Yaşam Parkı'nı yılbaşında ziyaret etmek de isteyebilirsiniz. 

Arktikum, kuzey ışıklarının gizeminin ortaya çıktığı bir bilim merkezidir. Yılbaşında kuzey ışıklarını izlemek de güzel bir seçenek olabilir. 

Gerçekten soğuk bir deneyim arayanlar, tamamen kar ve buzdan yapılmış, ancak sauna ve jakuzili havuzlarla donatılmış Arctic Snow Hotel'de kalabilir.

6. Nürnberg, Almanya

Nürnberg Noel Pazarı (Nurnberger Christkindlesmarkt), her yıl 2 milyondan fazla ziyaretçi çeken bir yılbaşı kutlama yeridir. Öne çıkan özellikler arasında dev oyma ahşap dönme dolap, eski moda atlıkarınca ve bir buharlı tren bulunuyor. Yılbaşı için Nürnberg bu sebeplerle bile en iyi yeni yıl rotası oluyor. 

nurnberg.jpg

Nürnberg'in Noel Pazarı Konseyi, yalnızca geleneksel el yapımı oyuncakların ve tatil malzemelerinin satıldığından emin olmak konusunda çok hassas. Burada seri üretilen plastik çelenk yok.

Pazarın 200 seçkin satıcısı, tasarım ödülleri için yarışırken harika görüntüler de sunuyor. İlk üç tasarıma altın, gümüş ya da bronz "Plum People" ödülleri veriliyor.

Yetişkinler Nürnberg baharatlı zencefilli kurabiye ve sıcak şarap bir fincan tadını çıkarabileceğiniz en güzel noel kutlama yeri. Çocuklar için bir de Oyuncak Müzesi var. 

7. Honolulu, Hawaii

Noel Baba'yı plaj kıyafetleri ile göreceğiniz Hawaii'deki Noel kutlamaları çok farklı geçer. 

honolulusehri.jpg

Kutlamalar, Honolulu City Lights'ın etrafında başlar; açılış geçit töreni, canlı müzik ve 15 metrelik bir Noel ağacı ile bir ay boyunca sürecek bir Noel sergisi ile devam eder.

Honolulu'da yılbaşı kutlamaları için Noel Baba 6 metre boyunda ve kırmızı şort ile açık gömlek giymiş şekilde yapılır. Şehir merkezinde, eşi Tutu Mele'nin yanına oturmuş olmaktan gurur duyar. 

8. Quebec City, Kanada

Çevreyle dost, açık hava meraklıları için Kanada'da yılbaşı kutlamak için Quebec tam bir cennettir. Quebec kış aktiviteleriyle bilinir ve her zevke uygun bir tatil programı sunar.

quebecsehrii.jpg

Eski Quebec yılbaşında pitoresk bir Noel köyüne dönüştürülür. Sosis ve kavrulmuş kestane severler, noel pazarlarında buluşur. 

Noel bittiğinde ise 7 - 16 Şubat 2020 arasında Quebec Winter Carnival var. Yılbaşı için Kanada'da olacaklar bu festivale de katılmak isteyebilir. 

9. Reykjavik, İzlanda

Noel kutlamalarına gelince, yılbaşında İzlanda'nın öne çıkan birkaç özelliği var. 

reykjaviksehrii.jpg

Küçük, güzel kulübelerin sıra sıra dizilmesi, Reykjavík şehir merkezindeki Ingolfstorg Meydanı'nda Yule Town Noel Pazarı'nı oluşturuyor. Burada ziyaretçiler renkli Noel hediyeleri, dekor objeleri ve ikramları alabilirler.

Bazı esnaflar ve tasarımcılar sadece bir günlüğüne tezgahlar kurarken alışveriş günden güne değişir.

Kar ve Noel ışıkları ile kaplı bir şehre bambaşka bir görüntü katan kuzey ışıkları, yılbaşında Reykjavik'in masalsı görünümüne katkıda bulunuyor.

10. San Miguel de Allende, Meksika

Pinatas, posada ve ponche, Noel’in hem ciddi hem de kutlayıcı bir ilişki olduğu bu renkli Meksika kentindeki festivalleri özetliyor.

sanmiguell.jpg

Görkemli kiliseler, iyi korunmuş mimarisi ve görkemli binalarıyla yeni yılda San Miguel de Allende şehrini gezerken, şehrin neden UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlendiğini de anlamış olacaksınız. 

11. Salzburg, Avusturya

Mozart'ın doğduğu yer ve "Müziğin Sesi" filminin çekildiği Salzburg yılbaşında çikolataya doymak isteyenler için mükemmel bir adres. Karla kaplı dağlar, Barok mimarisi ve geleneksel Noel pazarlarını düşünün. Popüler ilahi ilk defa 1918 Noel Arifesinde Oberndorf'ta yapıldı.

salzburgsehrii.jpg

Kasaba ayrıca sıra dışı bir Yuletide geleneğine ev sahipliği yapıyor. Aralık ayında Avusturya ve Bavyera'da insanlar, ceza gerektiren yaramaz çocukları bulmak için kramponlar olarak bilinen korkunç Alp dağınık hayvanlarını giydiriyor.

Salzburg'daki Krampus Runları Aralık'ta çeşitli tarihlerde düzenlenmektedir.

12. Strazburg, Fransa

Almanya ve Fransa sınırında olan Strasbourg'ta yılbaşı kutlamak size unutulmaz anlar yaşatabilir. Her iki kültürün de etkilerini hissedeceğiniz bu sınır kentinde, hem Fransız hem de Alman lezzetlerini Noel eğlencenize katın. 

strazburgsehrii.jpg

Strazburg'un temalı Noel köyleri serisi, şehri görsel ve gastronomik bir harikalar diyarına dönüştürüyor. 300'den fazla tezgah 10'dan fazla bölgeye yayılıyor. Geleneksel Noel pazarlarının yanı sıra, canlı müzik ve sokak sanatı izleri içeren OFF alternatif Noel Fuarı da var.

13. Valkenburg, Hollanda

Bu küçük kasaba olan Valkenburg, Noel şenlikleri için Hollanda'nın merkezidir.

Valkenburg'un Kadife Mağarası, Noel Pazarı'na ve ziyaretçilerin hediye odalarını ve ren geyiği kızaklarını görebilecekleri Santa konutuna dönüştürülür.

valkenburgsehrii.jpg

Mağarada heykeller ve 18. yüzyıldan kalma bir şapelin yanı sıra Roma dönemine kadar uzanan korunmuş duvar resimleri de yer almaktadır. Valkenburg'un Noel pazarında hediyeler, lüks şeyler, mutfak ikramları ve geleneksel el sanatları bulunabilir.

Noel kasabasına ulaşmanın en iyi yolu nedir? Simpelveld ve Valkenburg arasında düzenli olarak çalışan bir Christmas Express treni olabilir.