Yolculuk Tutkusu Uyandıracak 5 Seyahat Kitabı

Gezme isteği uyandıracak en popüler 5 seyahat kitabını yazdık.

Yayın Tarihi: 14 Kasım 2018Görüntülenme: 2738
seyahat-kitabi.jpg

Seyahat kitapları okumayı sevenler burada mı? 

Yılın sonuna doğru favori seyahat kitapları listesi, en çok izlenen filmler, en yoğun turist çeken tatil destinasyonları derken yıl boyunca kim ne yapmış, ne ne kadar okunup izlenmiş listeleniyor. İyi bir gezginin yanında mutlaka bir seyahat kitabı vardır ve seyahat boyunca kitabı düşürmez elinden.

Uzun otobüs, tren ya da uçak yolculukları sıkıcı olabilir ve okumak hem zamanın nasıl geçtiğini anlamamanıza yardımcı olur hem de can sıkıntısını önler. Okuduğunuz bir de seyahat kitabıysa tadından yenmez! Bir seyahat bilgileri içeren kitap size gezeceğiniz ya da gezmek istediğiniz yerlerin kapısını açar, yeni yerler keşfetme isteğiyle doldurur içinizi. Bir yer hakkında ne kadar çok bilgiye sahipseniz o kadar iyi anlayabilirsiniz gezerken.

İşte seyahat tutkunuzu ikiye katlayacak son yılların en çok okunan seyahat kitapları:

The Alchemist, by Paulo Coelho

aclehmist.jpg

Hayallerinizi takip etmenizi söyleyen Paulo Coelho'nun The Alchemist kitabı, bu yakın tarihin en çok okunan kitaplarından biridir. Hikaye İspanya'dan Mısır'a genç bir çoban çocuğunun hayat hikayesini anlatıyor. Kitapta harika ve ilham verici sözler bulunuyor. Hayallerinizin peşinden gitmek ve yeni yerler keşfetmek için bu kitap ilham kaynağınız olabilir.

Love With a Chance of Drowning, by Torre DeRoche

love.jpg

Bu kitap, seyahat blog yazarı Torre DeRoche tarafından yazılmıştır ve uzaklara yelken açmak isteyen herkes okurken kendinden bir parça bulur. Okyanus üzerinden Pasifik'e yelken açmasını ve okyanustan korkmasının üstesinden gelmesini anlatmak için yazılmıştır. Sahne, insanlar ve hayata dair deneyimlerin anlatıldığı kitap, kahramanın ayak izlerini takip etmenizi sağlıyor. Güçlü, canlı ve hareketli.

The Caliph’s House: A Year in Casablanca by Tahir Shah

caliphs.jpg

Çocukluğunun Fas tatillerinden ilham alan Şah, Kazablanka'da bir ev almaya karar verir. Londra'daki yaşamın monotonluğundan kurtulmak ve çocuklarını daha kaygısız bir çocukluğa maruz bırakmak umuduyla ailesini İngiltere'den uzaklaştırır. Yolsuzlukla uğraşırken, yerel bürokrasi, hırsızlar, gangsterler, tahribata neden olan cinler ve en basit etkileşimlerle bile karşılaşılan zorluklar... Bu kitabı mutlaka okumalısınız!

On the Road, by Jack Kerouac

onthe.jpg

1957'de yazılan Jack Kerouac’ın Beat Generation klasiği zamansız bir seyahat romanı. Hikaye, New York'u terk edip batıya doğru ilerlerken, raylara binerek, arkadaş edinerek ve gece uzaklaşan Sal karakterini izliyor. Ana karakterin dünyaya karşı hayal kırıklığı ve dünyayı görme arzusu, çoğumuzla rezonansa girebilecek temalardır. Bu hikayede seveceğiniz şey, ana karakterin tüm seyahat maceraları boyunca daha iyi, daha güçlü ve kendinden emin bir insan haline gelmesi.

The Lost City of Z, by David Grann

lostcity.jpg

Bu kitap Güney Amerika'da gezen bir kaşife ne olduğunu bulmayı amaçlamaktadır. Amazon ormanında kayıp şehir arayışında olan Percy Fawcett, Percy'nin hayatı ve keşifleriyle ilgili bilgileri bir araya getirmektedir. Z'nin mitinin arkasındaki bilim ve Amazon'da geniş gelişmiş uygarlıklar olabileceği ihtimalini de anlatmaktadır.

Seyahat kitapları listenizi oluşturun ve içinizde gezme aşkını her zaman diri tutacak bu kitapları okurken yeni rotalar keşfetme isteğiyle yaşayın.