En Detaylı ve En Yeni 2024 Yunanistan Rehberi

Doğal, tarihi ve sanatsal güzellikleriyle en detaylı Yunanistan rehberini hazırladık.

Yayın Tarihi: 26 Mayıs 2019Görüntülenme: 6195
atina-yunanistan.jpg

Yunanistan, okyanus manzaraları, farklı mimarisi ve nefis yemekleri ile ünlü bir yer değil aynı zamanda inanılmaz derecede uygun fiyatlı bir Yunanistan tatili yapmak için harika bir seçenek! Avrupa’daki diğer ülkelerde yapacağınız tatil bütçesinin sadece yarısıyla Yunanistan turu yapabilirsiniz.

Dünyanın dört bir yanından insanlar, güneşi ve sahilleriyle ünlü adaları ve tarihi şehirleri için Yunanistan'ı geziyorlar.

Güneşli havası ve muhteşem plajlarına ek olarak ucuz; lezzetli Yunan yemekleri var; engebeli, rüzgârlı fakat rahatlatıcı adaları; ve canlı ve misafirperver yerlileri var.

Yunanistan'ı ziyaret etmek, her zaman yaz Avrupa seyahatleri için en ideal seçenekler arasındadır. Yunan Adaları en fazla dikkat çeken yer olurken, küçük kasabaları ve dağları ile ülkenin iç kesimi göz ardı ediliyor ve Yunanistan turları kapsamı genişletilince çok daha sevilen bir ülke oluyor. 

Bu Yunanistan seyahat rehberi, sırt çantasıyla seyahatinizi ya da bütçe seyahatinizi kolay ve uygun bir şekilde planlamanıza yardımcı olmak için hazırlandı. Gruppal Yunanistan turları ile gezerek ekonomik bir Yunanistan gezisi için bulabileceğiniz en yeni 2024 Yunanistan rehberi için kalem kağıdı alın.

Yunanistan'da Bunları Yapmadan Dönme

1. Atina'yı Görmeden

Atina'da bulunan bu görkemli tapınak, şehrin ve yakındaki kalıntıların geniş manzarasını seyrederken Atina’nın tarihi hakkında bilgi edinmek için harika bir yerdir. Yaz aylarında, yer turistlerle dolup taşmaktadır.

atina.jpg

2. Tarihi Girit Adası'nı Gezmeden

Yunanistan'daki Girit Adası'nın uzun ve köklü bir tarihi var. Bir zamanlar eski Minoan medeniyetine ev sahipliği yapmıştı. Knossos'un başkenti bazı etkileyici kalıntılara sahiptir. Girit'te güzel plajlar, yürüyüş, ilginç kasabalar, lezzetli yemekler ve şaraplar ile dost canlısı ve konuksever halk yer almaktadır. Adayı seveceksiniz.

3. Olimpos Dağı'na Tırmanmadan

Olimpos Dağı eski tanrıların evi olarak bilinirmiş. Buradan, tanrılar ölümlü erkeklerin hayatlarını kontrol edermiş. Olimpos Dağı'na yapılacak herhangi bir tırmanış Litochoro kasabasından başlar. Bu dağa bir yürüyüş farklı ve mistik olacaktır. Yunanlıların neden tanrıların hüküm sürdüğü bu dağda olduğunu düşündüğünü göreceksiniz.

4. Meteora'yı Keşfetmeden

Meteora, kayalık dağların tepesine yapılan manastırlarıyla ünlüdür. Bu dağa doğru trekking yapmak ve zirveye kadar çarpıcı manzaraları fotoğraflamak isterseniz Meteora'ya mutlaka gitmelisiniz. Her ne kadar yirmiden fazla manastır sarp kayalara tünemiş olsa da, bugün sadece altı tanesi ayaktadır. Yunanistan gezisinin en özel anı burası olabilir.

5. Sahillerinde Denize Girmeden Dönme

Yunan Adaları dünyanın en iyileri arasındadır. Güneşin tadını çıkarın, beyaz kuma ve mavi çatılı evlere hayran olun ve burada her şeyi unutun. Santorini gezisi romantik çiftler için ünlü, Ios Adası ise partiler için mükemmel bir seçenektir. Patika adalarından bazıları Rodos, Kos veya uzak adaları oluşturur. Yaz boyunca adaların çoğu doludur, bu yüzden erken rezervasyon yaptırmayı unutmayın. 

meteoraa.jpg

Yunanistan'da Gezilecek Yerler

Yunanistan tarihini öğrenin

Yunanistan batı medeniyetinin başladığı yerdir ve Yunanistan turu sırasında başınızı döndüğünüz her yerde, binlerce yıllık Yunan tarihi kalıntıları bulacaksınız. Atina'da müzeler, Akropolis ve çevresindeki kalıntılarla (Agora harika) başlayın ve ardından Delphi, Sparta ve Girit kalıntılarını keşfetmek için yola çıkın. Tarihi seviyorsanız, Yunanistan'ı da seveceksiniz.

Spartalıları hatırla

Sparta, Atina'nın eski rakibi ve şiddetli savaşçılarıyla ünlüydü. Şehrin uzun bir tarihi ve keşfedilecek sayısız kalıntıları var. Yunanistan'da tur yaparken yapılacak işler, çıkılacak geziler ve yemek yiyebileceğiniz yerler çok çeşitli değildir. Bu genellikle göz ardı edilen bir şehirdir ancak burayı ziyaret ederseniz Atina'ya gelen turist kalabalığı olmadan tüm Yunanistan tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Sparta'yı atlamanızı önermeyiz.

atina-tarihi.jpg

Helen Festivali'ne katılın

Her yaz Atina'daki Helen Festivali'nde, Yunan trajedisinin canlandırmaları da dahil olmak üzere konserler ve performans tiyatrosu var. Ülkenin en önemli kültürel etkinliklerinden biri ve siz oradayken bu festivale denk gelirseniz, Yunanlıların geçmişleriyle ne kadar gurur duyduklarını göreceksiniz.

Korfu Adası'nı keşfe çıkın

Yunan Adaları herkes tarafındanen çok tercih edilen yerlerden olabilir ama Yunanistan'ın batı kıyısındaki güneşli Korfu da plajın tadını çıkarmak için çok iyi bir yerdir. Genç sırt çantalı gezginler için popüler bir destinasyondur ancak ana şehirden bir kez çıkınca, onlardan ve parti yollarından kaçınır ve adada kendinize gelirsiniz.

corfu.jpg

Delphi Harabelerini keşfedin

Delphi Yunanistan için her zaman tarihi ve manevi öneme sahip bir yer olmuştur. Her şeyi bilen Oracle'ın Apollo ile iletişime geçeceği ve iyi şans arayanlara tavsiyelerde bulunacağı yer burasıdır. Sonsuz alev artık içeride yanmasa da Apollon Tapınağı'nı ziyaret etmek zorunludur.

Melissani Mağarası

Yunanistan tatilinde en çok etkileneceğiniz yerlerden birisi de Melissani Mağarası'dır. Bir tekne turu sizi, etrafınızı saran ultra mavi suyun ve anıtsal duvarların büyülü atmosferine hayran kalabileceğiniz mağaralara götürecektir.

melissani-magara.jpg

Santorini'ye git

Her ne kadar sayısız Yunan adasından biri olsa da, birçoğu Santorini'nin en muhteşem yerlerden biri olduğunu düşünüyor. Güzel manzara ve volkanik mevcudiyetin yanı sıra, sahil kampı, şaraphane turları, tüplü dalış ve daha fazlası için harika bir yer. Adanın güneyindeki kalıntılar sizi etkileyecek.

Samiriye Gorge Yürüyüşü

Dışarıdaki meraklıları için bu, Yunanistan'daki en iyi yürüyüş deneyimlerinden biri olarak kabul edilir. En kısa veya en kolay yol olmasa da, Samaria Gorge güzel manzaralar, muhteşem fotoğraf fırsatları ve harika bir antrenman vaat ediyor.

Patra Karnavalı'nı tecrübe edin

Her yıl Ocak ayının ortasında, Patra şehri, temelde bir buçuk ay süren partiye ev sahipliği yapıyor. Hem büyük hem de küçük çapta bir dizi etkinlik var; giderek daha çılgın hafta sonları; ve hatta yüzdürme özelliği olan çeşitli kostüm geçitleri de üzerine bonus oluyor. Otel rezervasyonlarını önceden yapmak genellikle iyi bir fikirdir.

ios.jpg

Kandiye Arkeoloji Müzesi

Girit'teki bir numaralı cazibe merkezi olan Kandiye Arkeoloji Müzesi, aynı zamanda Yunanistan'ın ikinci en büyük arkeoloji müzesidir. Burada Girit medeniyetini (Neolitik zamanlardan Roma İmparatorluğu'na kadar uzanan) vurgulayan çarpıcı bir koleksiyon var. 

Ios Adası'nda partiye katıl

Ios Adası, tüm Yunan Adaları arasında en hareketli gece hayatına sahiptir. Gündüzleri sahilde yemek yiyebileceğiniz, geceleri ucuza yemek ve içeceklerin tadını çıkarabileceğiniz tek parti adasıdır. Bunu yapmak istemiyor ancak yine de Ios'u görmek istiyorsanız, adanın daha sessiz olduğu doğu kısmına gitmek en iyisidir.

Olimpiya-Zeus Tapınağı

Atina hakkında keşif yapmak için gezerken, durmak için inanılmaz bir arkeolojik sit alanı olan Olimpiya Zeus Tapınağı'nı mutlaka görmelisiniz. Bu tapınak çok büyüktür ve inşa edilmesi 700 yıldan fazla sürmüştür (altıncı yüzyıla kadar uzanıyor). Birçoğu düşmüş olmasına rağmen hala ayakta duran birkaç Korint sütunu var. Bu oldukça etkileyici bir manzaraya da sahiptir.

atina-yunan.jpg

Yunanistan'da Yemek Yemek

Yunanistan yemekleriyle ünlüdür.

Taze sebzeleri (zeytin gibi), deniz mahsullerini, ızgara etleri, ekmekleri, beyaz peynirleri, yoğurtları - taze bir Akdeniz diyetinin tüm yemeklerini düşünün. Turistik bölgede güzel bir akşam yemeği için restoranlar yaklaşık 20 EURO'ya (25 USD) mal olacak. Şarap eklerseniz, yaklaşık 30 EURO (35 USD) ödemeyi gözden çıkarmalısınız. Çok lüks bir restoranda yemek 30 EURO'dan (35 USD) başlayacak. Bütün balık çeşitleri yaklaşık 20 EURO'dur.

salata-yunanistan.jpg

Eğer gerçekten Yunanistan'da ucuza yemek istiyorsanız, jiroskop (kebaba benzer) yiyin. Bir Gyro 3-5 EURO civarındadır ve sizi kolayca dolduracaktır. Çoğu kafede bir yemek yaklaşık 10 EURO mal olacak. Yemeklerinizi pişirirseniz, makarna, sebze, tavuk ve diğer temel yiyecekleri içerecek marketler için haftada 35-45 EUR ödemeyi gözden çıkarmalısınız. Yunanistan'da ucuza yemek kolaydır.

Yunanistan'da Etkinlikler

Ülke genelindeki antik bölgeleri ziyaret etmek bir bilet ücreti 12-25 EUR arasında olacaktır. Ada aktiviteleri (Kayak, parasailing, muz botları) 22-45 EUR arasında olacaktır. Yaklaşık 20 EUR bir günlük ATV kiralayabilirsiniz ve dalış seyahatleri 55 EUR civarında başlar.

Ucuz Yunanistan Turu için...

Süper ucuza yiyin
Gyros ve diğer sokak atıştırmalıkları yalnızca birkaç Euro'ya mal olur ve sizi günlük 10 EURO'dan daha az tutar.

yunan-yemekleri.jpg

Motosiklet kiralayın
Yunanistan gezisinde ucuz ulaşım için motosiklet kiralama en iyi seçeneklerden biri olabilir. Bir arabadan daha ucuz ve çeşitli kasaba ve şehirleri görmenin eğlenceli yolu. Genellikle günde 14 EURO'ya moped kiralayabilirsiniz.

Geceleyin feribot için yer ayırtın
Yunanistan’ın bir çok adasını ziyaret ediyorsanız feribotlar oldukça pahalı olabilir. Gece için vapur bileti almak normal fiyatın yarısına kadar tasarruf etmenizi sağlar ve bir gecelik konaklamadan tasarruf edersiniz. Ayrıca, feribotları yaklaşık iki ay önceden ayırtırsanız, biletinizin maliyetinden %25'e varan oranda tasarruf edebilirsiniz.

ulasim-yunanistan.jpg

Yunanistan'da Şehir Ulaşımı

En çok merak edilen şeylerden biri de Yunanistan'da şehir içi ulaşımıdır. Anakara çevresindeki otobüsler ve trenler yaklaşık 20 EURO'dur. Atina tren sisteminde tek bir yolculuk için 2 Avro'dan daha az bir ücret alınır ve çoğu otobüs bileti aynı ücrete tabidir. Toplu taşıma araçları olmayan şehirler için genellikle scooter, moped veya ATV kiralamaları vardır.

Yunanistan'da Toplu Taşıma - Büyük şehirlerde toplu taşıma araçları yaygın olarak bulunur. Atina, yolculuk başına 1.40 EURO'dan başlayan fantastik bir metro sistemine sahiptir. Ayrıca kapsamlı bir tramvay ve otobüs sistemi de bulunmaktadır. Selanik gibi küçük şehirlerde otobüsler birincil ulaşım şeklidir. Bu aynı zamanda, otobüslerin sizi adanın her yerine taşıyacağı Santorini gibi adalar için de geçerlidir, yolculuk başına 1,80 EURO.

Küçük adalarda günde 20-40 EURO'dan başlayan scooter, moped veya ATV kiralayabilirsiniz.

Feribotlar - Yunanistan'da çok sayıda ada bulunduğundan, çok sayıda feribot ve tekne ile uğraşıyor olacaksınız. Adalar birbirine çok yakınsa, yolculuk başına ortalama 35 EURO harcamalısınız ancak 12 EURO kadar az harcama yapabilirsiniz. Feribotları yaklaşık iki ay önceden ayırtırsanız, biletinizin maliyetinden %25'e kadar tasarruf edebilirsiniz. Atina'dan adalara giden feribotların çoğu, 60 EURO civarındadır.

yunanistann.jpg

Yunanistan'da Otobüsler - KTEL, Yunanistan'ın ana otobüs sistemidir ve anakaradaki tüm şehirleri ve köyleri ve hatta adaları birbirine bağlar. Programları ve fiyatları çevrimiçi olarak arayabilirsiniz ancak web sitesi oldukça eski ve otobüs istasyonunda daha iyi bilet rezervasyonu yapıyorsunuz. Tek bir yolculuk 100 kilometrede yaklaşık 5 EURO'dur.

Yunanistan'da Trenler - Yunanistan'daki trenler her ne kadar çok sık kullanılmasa da Atina ile Selanik ve Patras gibi diğer büyük şehirler arasında yollar var. 

Yunanistan'a Gitmek için İdeal Zaman

Yunanistan'daki en yoğun sezon, Haziran - Ağustos aylarında yaz sıcaklıkları 33ºC (92ºF) civarında olduğu ve Santorini ve Mikonos gibi popüler destinasyonların çok fazla ziyaretçi akınına uğradığı dönemlerdir. Bu dönemde fiyatlar da yükseliyor. Ancak bu dönemde genel atmosfer ve hava harika, bu nedenle yoğun sezonda görülmeye değer.

Yunanistan'a gitmek için en uygun zamanın ilkbahar ve sonbahar mevsimi olduğunu düşünüyoruz (Sırasıyla Mart-Mayıs ve Eylül-Ekim arası). Bu süre zarfında yerli halkla tanışmak daha kolay!