1 Günde Bangkok'u Gezmek

Tayland'ın tapınakları, sarayları ve gece hayatıyla ünlü Bangkok şehrinde ne yapılır?

Yayın Tarihi: 18 Aralık 2018Görüntülenme: 6634
bangkok-hakkinda.jpg

Tam Bir Cumartesi Şehri: Bangkok

Bangkok eğlenceleri, tapınakları, plajları ve pazarlarıyla ünlü Tayland'ın en güzel şehirleri arasındadır. Bangkok nasıl bir yer diye merak ediyorsanız söyleyelim eğlence dolu ve tam bir cumartesi şehri! 

Tayland'ın başkenti ve Tayland'ın en uzun isme sahip şehri olan Bangkok unutulmaz bir deneyim için sizi bekliyor. Bangkok uzun ismi nedir diye merak ediyorsanız söyleyelim: "'Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit'"tir.

Uzakdoğu turları arasında en sevilen ülkelerden biri olan Tayland'ın tarih ve eğlence dolu şehri Bangkok bir gün içinde hem dinlenip hem eğlenebileceğiniz kısa Bangkok turu ile sayısız alternatif sunuyor.

Tayland nerede diye merak edenlere açıklayalım: Dünyadaki en büyük kıta olan Asya kıtasında yer alıyor. Tayland, Güneydoğu Asya'da Hindiçin Yarımadasının ortasında konumlanmış durumda. Bugün Gruppal Tayland turu paketleri ile birbirinden değişik rota ve tarihlerde Tayland turları ile Bangkok'a gelebilir ve burada harika bir tatil yapabilirsiniz. Bangkok'ta her şey var.

Bangkok nerede derseniz Tayland Körfezi'nin yanında yer alıyor. Bangkok'un kelime anlamı yerel dilde 'Melekler Şehri' demek. Çok sayıda tapınak, saray ve alışveriş merkezi bulabileceğiniz Bangkok gezisi boyunca şehri gezerken her geçen saat yeni bir özelliğini keşfedecek ve gün sonunda şehre hayran olacaksınız.

Bir gün içinde Bangkok'ta ne yapılır? Yıl içinde Bangkok hava durumu gezmek için en ideal dönemi ne zaman sunar? En ucuz Tayland turu yapacağınız Bangkok'ta gezilecek yerler listesi nedir? Notlarınızı hazırlayın, Bangkok rehberine başlıyoruz:

  • Grand Palace'ı Görün

Mevcut hükümdarın resmi ikametgahı olan Bangkok'taki Büyük Saray, sadece resmi törenler için kullanılıyor. 15.yüzyıldan günümüze ulaşan Zümrüt Buda, heykeller ve etkileyici güzellikte rölyeflere ev sahipliği yapan Wat Pra Kaeo'ya da mutlaka göz atın.

Grand Palace - Büyük Saray
Grand Palace - Büyük Saray
  • Jim Thompson Evi'ni Ziyaret Edin

1950'li yıllarda Tayland'da ipek tüccarı ve eski bir Amerikan casusu olan Jim Thompson'ın özel olarak dekore ettirdiği Bangkok'taki Jim Thompson Evi'ni görmelisiniz. Geleneksel Tay mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan bu mimarinin giriş ücretinden elde edilen gelir yetim kalan çocuklara veriliyor. Bu arada Tayland para birimi olan Tayland Bahtı Bangkok'ta kullanabileceğiniz para cinsidir.

jim-thampson-evi.jpg
  • Wat Arun ve Wat Pho'yu Keşfedin

Bangkok turlarının en ünlü duraklarından biri olan Yatan Buda heykelini yakından görmek için Wat Po'ya gidin. Büyük Saray'ın karşısında olan Wat Arun da görmeniz gereken bir diğer Budist tapınağıdır.

  • Chatuchak Hafta Sonu Pazarı veya Rot Fai Gece Pazarı'nda alışverişe çıkın

Bangkok'ta alışveriş yapmak isterseniz Bangkok'taki hafta sonu pazarları bunun için en doğru yerlerdir. Futbol stadyumu büyüklüğündeki marketten hediyelik eşyalar alabilir, lezzetli yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Rot Fai Pazarı ise antika ve ikinci el eşya sevenler için vazgeçilmez bir seçenektir.

  • Lumpinee Stadı'nda bir Muay Thai dövüşü izleyin
Muay Thai Dövüşü
Muay Thai Dövüşü

Bangkok tatili deyince aklınızda kalacak anılardan biri de gerçek bir Muay Thai dövüşü izlemek olabilir. Cuma, Cumartesi ve Pazar geceleri yapılan bu dövüşlerden birini mutlaka izlemelisiniz.

  • Kanchanaburi ya da Ayutthaya'ya bir günlük geziye çıkın

İkinci Dünya Savaşı döneminden kalan Kwai Nehri Köprüsü ile ünlü Kanchanaburi kasabasını görmenizi tavsiye ediyoruz. Tarihi mekanları, güzel ırmakları, Erawan Milli Parkı'nı ve rengarenk şelalelerini görmelisiniz.

Bangkok'taki Kanchanaburi Fil Doğa Parkı'nda filleri besleyebileceğiniz gibi bölgedeki anıtları da keşfedebilirsiniz. Tayland'ın en parlak krallık dönemlerinden kalma Ayutthaya ise görkemli tapınaklara ev sahipliği yapıyor. Bangkok'a yakın mesafede olduğu için tur şirketinizle gidebileceğiniz gibi trenle de kolayca gidebilirsiniz.

Kanchanaburi'ye Giderken
Kanchanaburi'ye Giderken
  • Khao San Sokağı'nda eğlenin

Bangkok'taki alışveriş merkezlerinin ve dükkanların yanı sıra Bangkok'un eğlenceli gece hayatıyla da ünlü olan Khao San Sokağı'nı gezmelisiniz. Şehrin en kalabalık ve en eğlenceli yeri olan burada eğlence dolu saatler geçirebilirsiniz.

  • Ulusal Müze'yi görmeden dönmeyin

Güneydoğu Asya'daki en büyük müze olan Bangkok Ulusal Müzesi, 1782 yılında Prens Wang Na adına inşa edilen bir binanın içinde yer alıyor. Tayland'ın ve tüm bölgenin kültürü hakkında geniş bir bilgi edinmek isterseniz bu müzeyi gezebilirsiniz. Müzede ne var derseniz, Güneydoğu Asya kültürüne özgü silahlar, müzik çalgıları, tekstil ve ev eşyaları, Tayland kraliyet ailesinin kullandığı objeler bulunuyor.

Lumpini Park
Lumpini Park
  • Lumpini Park'ta ferahlamayı unutmayın

Bangkok'ta tur yaparken yorulduysanız ya da şehrin sıcağından ve gürültüsünden bunaldıysanız kendinizi Bangkok Lumpini Park'a atabilirsiniz. Ülkeye özgü çiçeklerle bezeli bu park, Bangkok tatilinizde en çok huzuru bulduğunuz bir yer olacak. 500 bin m2 büyüklüğü, canlı ve bitki çeşitliliği, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla bu parkı çok seveceksiniz.

  • Dusit Sarayı ile kapanışı yapın

Bangkok gezi listesi içinde olan Dusit Sarayı, Bangkok'ta Avrupai görünüme sahip mimarilerden. 1868 yılında inşa edilen sarayın 81 odası bulunuyor. Binanın inşaasında bir tane çivi bile kullanılmamıştır.

Gruppal Tayland turları ile Bangkok'ta tur yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlayamacak ve Tayland turu fiyatları ile çok ekonomik bir egzotik tura çıkacaksınız. 

Dusit Palace
Dusit Palace