2020'de Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin En İyi Rehber

2020'de ucuz bir uçuş bulma konusunda ustalaşmanıza yardımcı olacağız.

Yayın Tarihi: 23 Şubat 2020Görüntülenme: 3215
ucak1.jpg

Uçak bileti bir seyahatin maliyetinin en büyük yönlerinden birini temsil ettiğinden seyahatlerin de belirleyicisi oluyor. Ucuz uçak bileti bulmak tatil planlarının çok daha ekonomik bütçelerle olmasını sağlıyor. Bu nedenle gizli ucuz uçuş fırsatını bulmak, doğru varış noktasını, doğru tur şirketini, doğru sırt çantasını veya kalacak doğru yeri bulmak kadar önemli olabilir.

Sonuçta, uçak biletleri çok pahalıysa, muhtemelen hiçbir yere gidemiyorsunuzdur.

Her gün onlarca havayollarının binlerce kampanya anlaşması var ve yanlışlıkla yayınlanan ücretlerden özel promosyon fırsatlarına, başka bir havayolu ile rekabet etmek için fiyatları düşürmeye kadar hepsi sizi bekliyor. Onları nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız, ucuz uçak bileti fiyatları için biz size yardımcı olacağız.

Daha önce Ucuz Uçak Bileti için 5 Tüyo vermiştik ancak şimdi bu ucuz uçak bileti nasıl bulunur sorusuna en detaylı cevap verdiğimiz rehber olacak.

2020'de ucuz bir uçuş bulma konusunda ustalaşmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Bunlar, mümkün olan en ucuz uçak biletini almak için on yıldır izlenilen tam adımlardır. Onları da takip ederseniz, asla bir uçuşta en çok biletini ödeyen kişi siz olmazsınız!

İşte dünyanın neresine gitmek istediğinize bakılmaksızın, ucuz bir uçuşu nasıl bulacağınıza dair 13 puanlık rehber:

1. Mitleri görmezden gelin

Ucuz bir uçuş bileti bulma hakkında bilmeniz gereken ilk şey, bunun bir mucize olmadığıdır. Ucuz uçak bileti bulmak için çevrimiçi birçok efsane vardır. Aslında, en iyi uçuş fırsatını bulmak için aramanızda muhtemelen bir ton şeyle karşılaştınız! Hepsi yalan.

Çoğu web sitesi, yaygın ve modası geçmiş mitleri geri dönüştüren korkunç gazeteciler işe alır. % 100 doğru olmayan en yaygın olanları şunlardır:

ucak2.jpg
  • Salı günü uçak bileti satın almak daha ucuz DEĞİLDİR.
  • Gizli aramanın daha ucuz anlaşmalara yol açtığına dair hiçbir kanıt yoktur.
  • Uçak biletinizi ayırtmak için kesin tarih veya belirli bir süre YOKTUR.
  • Havayolu fiyatlarını ve web sitelerinin temelde eğitimli (ancak muhtemelen yanlış) bir tahminde bulunduğunu tahmin edemezsiniz.
  • Havayolları, fiyatları belirlemek ve yılın zamanına, yolcu talebine, hava durumuna, önemli etkinliklere / festivallere, günün saatine, rakiplerin fiyatlarına ve çok daha fazlasına göre satış yapmak için gelişmiş bilgisayar ve fiyatlandırma algoritmaları kullanır. O eski “hileler” artık çalışmıyor. Sistem çok akıllı. Onları unutun.

Ve size aksini söyleyenleri dinlemeyin. Size bunları söyleyen herkes ne hakkında konuştuğunu bile bilmiyor!

2. Seyahat tarihleriniz ve saatlerinizle esnek olun

Uçak bileti fiyatları haftanın gününe, yılın saatine ve bayram tatilleri, resmi tatiller ya da yaklaşan tatillere göre büyük ölçüde değişir. Ağustos, Avrupa'yı dolaşmak için büyük bir ay ve herkes kışın sıcak bir yere gitmek ya da çocuklar okula gitmediğinde seyahat etmek istiyor.

ucak3.jpg

Eğer herkes uçarken uçacaksanız, biletiniz daha pahalıya mal olacak. Randevularınızla esnek olmaya çalışın. Paris'i ziyaret etmek için hazırsanız, ilkbaharda veya daha az insanın ziyaret ettiği ve uçak biletlerinin daha ucuz olduğu zamanda Paris'e gidin. 

Sezon dışı uçun!

Dahası, hafta ortası boyunca uçmak her zaman bir hafta sonundan daha ucuzdur, çünkü çoğu insan hafta sonları seyahat eder ve havayolları hafta sonlarında fiyatlarını yükseltir. Sabahın erken saatlerinde ya da gece geç saatlerde uçuşlar daha ucuz olduğu için büyük bir tatilden sonra uçarsanız fiyatlar da daha ucuzdur çünkü daha az kişi seyahat etmek ister (Kim erken kalkmak iste?).

Bir günün farkı, tasarruf açısından bakıldığında yüzlerce dolar anlamına gelebilir.

Havayolları aptal değil. Bir festivalin, tatilin, büyük spor etkinliğinin veya okul aralarının ne zamana geleceğini biliyor ve fiyatları buna göre yükseltiyorlar.

ucak4.jpg

Uçarken tarihlerinizde esnek olun ve diğer herkesten çok önce uçak bileti sorgulamaya başlayın. 

3. Hedeflerinizle esnek olun

Eğer uçarken esnek olamıyorsanız, en azından uçtuğunuz yer konusunda esnek olun. Her ikisinde de esnek olmak en iyisidir ancak seyahatinizden en fazla tasarruf etmek ve ucuz bir uçuş bileti almak istiyorsanız, en azından bir tanesini yapmalısınız!

Havayolu arama motorları, en ucuz uçak biletini bulabilmek için tüm dünyada arama yapmayı gerçekten kolaylaştırdı - artık manuel olarak arama yapmak zorunda değilsiniz. Nereye gitmek istediğiniz konusunda esnekseniz (Yani, ev dışında herhangi bir yere), nereye gideceğinizi bulmak için bu aracı kullanın:

1. Adım: Google Uçuşları'na gidin ve haritayı tıklayın.

2. Adım: Tarihlerinizi ve ev havaalanınızı girin ve tüm seçeneklerinizin tadını çıkarın!

Uçak bileti hakkındaki gerçek şu ki, her zaman bir varış noktası için iyi seçenek vardır ve nereye gitmek istediğiniz konusunda esnekseniz, her zaman iyi bir fiyat elde edersiniz!

Tek seferde bir yere kilitlendiğinizde, hangi fiyatta olursa olsun takılırsınız. Hiçbir şey bunu değiştiremez. Esnek olduğunuzda, aniden tüm dünya size açılır ve inanılmaz fiyatlarla ucuz uçak bileti bulursunuz.

ucak5.jpg

4. Bütçe dostu operatörleri seçin

Yıllar önce, kıtalar arasında uçmak istiyorsanız, çoğunlukla geleneksel pahalı havayolları uçak biletleri arasında sıkışıp kalırdınız. Bu artık doğru değil.

Bütçe dostu havayolları artık birçok uzun mesafe rotaya hizmet ederek çok az parayla dünya çapında uçmayı mümkün kılıyor. Bütçe dostu havayolu ile dünyanın dört bir yanına uçabilirsiniz ve bu havayolları ile uçmak mümkün olduğunca iyi bir alternatiftir. 

5. Her zaman doğrudan uçmayın

Tarihler ve varış noktalarında esnek olmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda rotayla da esnek olmanız ucuz bir uçuş bileti almanın başka bir yoludur. Bazen Londra'ya uçmak ve Amsterdam'a ucuz bir bilet almak, doğrudan Amsterdam'a uçmaktan daha ucuzdur. Dünyada o kadar çok bütçe dostu taşıyıcı var ki, başka bir şehre çok daha ucuza giderek oradan varış noktanıza geçebilirsiniz. Ucuz uçak bileti için gideceğiniz destinasyonun yakınına uçak bileti almak da size bütçeden tasarruf ettirir. 

Bağlantılarınız arasında en az 3 saat olduğundan emin olun çünkü farklı havayolları için rezervasyon biletleri bir şey ters giderse, bir sonraki uçuşa sorunsuz bir şekilde gidemeyeceğiniz anlamına gelir. 

ucak6.jpg

Bu yöntem, birçok farklı rota bulmanız ve farklı havayollarını kontrol etmeniz gerektiğinden biraz daha fazla araştırma yapmanızı ve dikkatli olmanızı gerektirir. 

6. Tüm arama motorlarının eşit olmadığını unutmayın

En iyi uçak bileti fiyatını bulduğunuzdan emin olmak için birden fazla web sitesinde arama yapmanız gerekir. Birçok arama sitesi bütçe dostu operatörleri listelemez, çünkü bu havayolları rezervasyon komisyonu ödemek istemezken diğerleri İngilizce olmayan rezervasyon sitelerini listelemez! O zaman bazıları sadece doğrudan havayollarından fiyatları besler.

Kısacası, tüm uçuş arama web siteleri eşit yaratılmaz, hepsinin artıları ve eksileri vardır.

Mükemmel bir havayolu arama motoru yoktur. En iyilerin bile hataları vardır. Bu, sürekli olarak en iyi sonuçları gösterme eğiliminde olduğu için her zaman başlanılan birkaç favori olduğunu söyler. 

7. Öğrenci indirimlerinden yararlanın

Öğrenci iseniz (veya 26 yaşından küçükseniz) kullanabileceğiniz çok sayıda indirim vardır. Genellikle standart ücrette % 20-30 arası daha ucuz fiyatlar bulabilirsiniz. STA Seyahat veya Uçuş Merkezi gibi seyahat acenteleri size ucuz bir bilet bulmanıza yardımcı olabilir. Onları göz ardı etmeyin!

8. Mix and Match Havayolları

Farklı havayolları için rezervasyon yapmak, mümkün olan en iyi uçuş fırsatını elde etmek için biletleri karıştırmanıza ve eşleştirmenize olanak tanır. Bu şekilde en iyi anlaşmaları yapabilirsiniz.

9. Puanları ve Milleri Kullanın

Havayolu ödül programları ücretsiz uçuşlar, ücretsiz yükseltmeler ve ücretsiz refakatçi biletleri almak için harika bir yoldur. Ne kadar sık uçarsanız uçun, havayolunun ödül programına kaydolmalısınız. 

ucak7.jpg

Ancak, kredi kartı kayıt bonusu, çevrimiçi alışveriş, anketler, özel teklifler ve daha fazlası ile çok fazla mil kazanabilirsiniz. 

10. Özel fırsatlara göz atın

Kimse maillerini ve gelen kutularını karıştırmayı sevmez ancak havayolu şirketlerinden ve arama motorlarından posta listelerine kaydolarak, gerçekleşmekte olan tüm son dakika veya özel fırsatlar hakkında güncellemeler alabilirsiniz. Bu ucuz bir uçuş bulmanın en iyi yollarından biridir. Neden? Çünkü sizin için tüm işleri yapıyorlar!

Çoğu zaman, ucuz uçuşlar yalnızca 24 saat boyunca kullanılabilir ve web'i her zaman onlar için kontrol etmiyorsanız, süper ucuz fırsatların çoğunu kaçırırsınız.

11. Bilet fiyatlarını tek kişi olarak arayın

Tek bir satın alma işleminde birden fazla bilet aramayın veya satın almayın. Havayolları her zaman bir grup bilette en yüksek bilet fiyatını gösterir.

Örneğin, dört kişilik bir aileyseniz ve dört koltuk arıyorsanız, havayolu birlikte dört koltuk bulur ve ücretinizi en yüksek bilet fiyatına göre gösterir. Yani A koltuğu 200 $, B ve C koltukları 300 $ ve D koltuğu 400 $ ise, bireysel bilet fiyatlarını eklemek yerine bu biletleri her biri 400 $ olarak fiyatlandıracaktır. Bu nedenle, biletleri her zaman tek bir kişi olarak arayın. Daha sonra, ödeme sürecinde, siz ve aileniz birlikte oturmak için koltuklarınızı seçebilirsiniz.

12. Diğer para birimlerinde bilet arayın

Ülkenizin para birimi şu anda dünyadaki diğer ülkelerle karşılaştırarak uçak bileti araması yapabilirsiniz. Yani, para biriminin zayıf olduğu bir ülkede uçak bileti arayarak ucuz uçak bileti bulma olasılığınızı artırın.

ucak8.jpg

13. Erken rezervasyon yapın ancak çok erken değil

Havayolu bilet ücretleri, kalkışa yaklaştıkça yükselmeye devam edecektir, ancak havayolları talebe göre ücretleri düşürmeye veya artırmaya başladığında kaçırmamanız gereken bir nokta vardır. Son saniyeye kadar beklemeyin ancak çok önceden de rezervasyon yapmayın. Uçuşunuzu ayırtmak için en iyi zaman, kalkıştan 6-8 hafta önce veya en yoğun sezonunda gideceğiniz yere gidecekseniz yaklaşık üç ay öncesidir.

Ucuz bir uçuş bulmak, gittiğiniz yerde, gittiğinizde ve oraya nasıl ulaşacağınız konusunda esnek ve akıllı olmakla ilgilidir. Yukarıdaki ipuçlarını izleyin ancak ucuz bir uçuş bulmak için sonsuza kadar boşa zaman harcamayın. Bir uçuş rezervasyonu yapmak için bir saatten fazla zaman harcıyorsanız, çok fazla zaman harcıyorsunuz demektir. Tamam ödediğiniz bir fiyata ucuz bir uçuş bulmak ve rezervasyon yapmak için 30-40 dakika harcayın ve hayatınıza devam edin.

ucak10.jpg

Ucuz bir uçuşa nasıl sahip olacağınıza dair yukarıdaki ipuçlarını uygularsanız, her zaman çok şey elde edersiniz, zamandan, stresten tasarruf edersiniz ve uçak biletine en çok ödeyen kişi olmaktan kaçınırsınız!

Tüm bunları bir kenara bırakıp ucuz uçak biletinden daha ucuza gelecek şekilde, otel konaklamalarınız, kahvaltılarınız, tur rehberiniz ve şehir turlarınızın dahil olduğu fiyatlarla sadece uçak bileti fiyatına harika yerler görebilir ve keşfedebilirsiniz.

Uçak bileti fiyatına gezebileceğiniz tur paketleri ile Gruppal yurtdışı turları sayesinde merak ettiğiniz yerleri çok uygun fiyatlarla gezebilirsiniz. Uçak bileti fiyatına hem uçak bileti hem de otel, sabah kahvaltıları ve tur rehberlik hizmeti alabileceğiniz tatil paketleri sizi bekliyor.