Almanya'nın En Güzel Yerleri | 26 Destinasyon

Görmeden Almanya turu yapmış sayılmayacağınız 26 masalsı yer

Yayın Tarihi: 28 Kasım 2019Görüntülenme: 76562
almanyaicerik.jpg

Almanya'da gezilecek yerler neresi? Görmeden dönmemeniz gereken noktalar, görünce dönmek istemeyeceğiniz şehirler ve daha fazlası... 

Doğal güzelliği, mimarisi, kültürü ve zengin tarihi ile Almanya turunu tanımlayan birbirinden önemli şeyler var. Almanya'nın en güzel yerlerini görmek, küçük kasabaları, tarihi şehirleri, görkemli dağları ve büyüleyici ormanları ile unutulmaz bir Almanya turu yapmanız için harika bir rehber hazırladık. 

Almanya gezi rehberi yaparken gidilecek yerleri seçmek söz konusu olduğunda seçim yapmakta zorlananlara çok yardımcı olacak Almanya'nın en önemli yerlerini listenize eklemeyi unutmayın. Almanya'da ziyaret edilecek popüler şehirler, asırlık gelenek ve değerleri sergileyen Berlin, Hamburg ve Münih'teki beğenileri içeriyor. Orada gidilecek en iyi yerler bu listede yer alıyor!

Almanya turları ile görmeniz gereken önemli noktaların listesine kısaca göz atmak isterseniz:

  • Brandenburg Kapısı
  • Müze Adası
  • Berlin Duvarı
  • Köln Katedrali
  • Ren Nehri
  • Minyatür Wunderland
  • Aziz Michael Kilisesi
  • Marienplatz
  • Frauenkirche
  • Kara Orman
  • Zugspitze Masifi
  • Rügen Adası
  • Kings Gölü Aka Königssee
  • Sanssouci Sarayı ve Parkı
  • Insel Mainau
  • Neuschwanstein Kalesi
  • Berlin Hayvanat Bahçesi
  • Gendarmenmarkt
  • Heide Park Tatil Köyü
  • Tierpark Hagenbeck
  • Kunsthalle Müzesi
  • Weimar
  • Bürgerstadt ve Bamberg
  • Rothenburg Ob Der Tauber
  • Lindau
  • Dresden

2020 Yılında Almanya'da Gezilecek 21 Yer

Ne yapacağınızı ve Almanya'ya seyahatinizde nerelere gitmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, Almanya gezisinde görülecek yerleri keşfetmek için yazımıza başlıyoruz. 

1. Brandenburg Kapısı

branderburg.jpg

Almanya'da görülecek yerleri merak ediyorsanız, gezinize Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısı ile başlamanızı öneririz. 1791 yılında inşa edilen anıt, Atina'daki Akropolis'ten ilham alınarak modellenmiştir. Bu 18. yüzyıl neoklasik yazı, resimler için inanılmaz bir fon oluşturur. Almanya'da ziyaret edeceğiniz yerler listenize ekleyin.

Nerede: Berlin
Zaman: Her Zaman Açık
Giriş: Ücretsiz

2. Müze Adası

museumada.jpg

Berlin şehri şüphesiz Almanya'daki en iyi yerlerden biri. Ve onun Berlin gezi notları arasında ünlüsü Müze Adası. Bu yaya dostu bölge, Almanya'da ziyaret edilebilecek en iyi yerler arasında.

Nerede: Berlin
Zaman: 10.00 - 18.00
Giriş: Ücretli

3. The Berlin Duvarı

duvarr.jpg

Almanya'da gezilecek yerler listeniz, ikonik Berlin Duvarı'nı ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz. Almanya'nın en popüler turistik mekanları arasında, Berlin Duvarı’nın bazı bölümleri iyi korunmuştur ve bazıları renkli grafiti ile kaplıdır. Ayrıca, Berlin Duvarı Sergisi'ni ve Berlin Savaş Anıtı'nı ziyaret edin.

Nerede: Berlin, Almanya
Zaman: Yok
Giriş: Yok

4. Köln Katedrali

kolnkatedral.jpg

Gotik bir mimari şaheser olan Kölner Dom, yani Köln Katedrali Almanya'da ziyaret edilebilecek en iyi yerler arasında. 56 büyük ayağı bulunan, 6.166 metrekarelik bir alanı kaplayan, Avrupa'nın en büyük Katolik kiliselerinden biridir.

Çevresindeki 56 sütun ihtişamıyla göz dolduruyor. Güney kulelerden panoramik manzara, mekanın önemini vurgulamaktadır. İç mekanlar muhteşem altın sanat eserlerine ve yapımı 12. yüzyıla uzanan vitray pencerelere sahiptir.

Nerede: Köln
Zaman: 06:00 - 21:00
Giriş: Ücretli

5. Ren Nehri

rennehri.jpg

Avrupa'da en önemli ve birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yapan Ren Vadisi, Almanya'da görülecek turistik noktaların hepsini kaplıyor. Ren Nehri İsviçre, Almanya ve Hollanda'dan geçiyor. Sadece keşfedilmeyi bekleyen nehir boyunca 60 ortaçağ kasabası ve 40 kale bulunuyor.

Nerede: Ren Nehri, Köln
Zaman: Yok
Giriş: Ücretsiz

6. Minyatür Wunderland

minyatur.jpg

Almanya'da gezilecek şehirler listesine, gören herkesin sevdiği Hamburg şehri dahil edilmeden Almanya turu tamamlanmış sayılmaz. Buradaki yolculuğunuzda dünyanın en büyük model tren yolu Miniatur Wunderland'ı ziyaret etmeyi unutmayın.

Nerede: Hamburg, Almanya
Zaman: 08:00 - 21:00
Giriş: Ücretli

7. St. Michael Kilisesi

azizmichel.jpg

Almanya'daki kiliseler başlı başlına şehirlerdeki eşsiz mimari örneklerini oluşturur. Barok tarzı bu kilise, 1762 yılında inşa edildi ve Hamburg'un en ünlü kiliseleri arasında. Kilise, asansörün erişebileceği 132 metre yüksekliğinde bir kuleye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca kilise içinde ziyaretçilere şehrin muhteşem manzarasını sunan bir izleme platformu da bulunuyor.

Hamburg'da, kentin en önemli yerlerinden ve Almanya'nın en güzel kiliselerinden biri olan St. Michael Kilisesi'ni mutlaka ziyaret edin.

Nerede: Hamburg, Almanya
Zaman: 09:00 - 20:00
Giriş: Ücretsiz

8. Marienplatz

marienplatz.jpg

Muhtemelen Münih'teki en güzel ve popüler cazibe merkezi olan Marienplatz ve Marien Square, bu tarihi kentin kalbinde yer almaktadır. Münih turu sırasında görebileceğiniz Yeni Belediye Binası, Saat Kulesi, tarihi yapılar vb. gibi birçok cazibe merkezi var. 

Nerede: Münih, Almanya
Zaman: Yok
Giriş: Ücretsiz

9. Frauenkirche

frauen.jpg

Münih'teki popüler turistik yerlerden biri, Frauenkirche adlı ünlü Katolik Kilisesi oluyor. Şehirdeki en tanınmış yerlerden biridir ve bir seferde 20.000 kişiye kadar insanı ağırlayabilir. Ziyaretçiler kilise kulelerinin basamaklarına tırmanabilir ve kentin silüetinin muhteşem manzaralarını yakalayabilir.

Nerede: Münih, Almanya
Zaman: 10 AM - 12 PM, 1 PM - 6 PM
Giriş: Ücretsiz

10. The Black Forest

karaorman.jpg

Almanya'da ziyaret edilebilecek en büyüleyici ve inanılmaz yerlerden biri Kara Orman'dır. Bu yoğun ormanlık tepe, Almanya'nın en çok tercih edilen yerleri arasındadır ve panoramik manzaraların, lüks spa merkezinin, kayak yapmanın, trekking'in ve daha pek çok şeyin tadını çıkarmak için harika bir yerdir.

Nerede: Baden-Württemberg
Zaman: Yok
Giriş: Ücretsiz

11. Zugspitze Massif

zugspit.jpg

Almanya’nın doğal güzelliğinin tadını çıkarmanın en iyi yolu Zugspitze Masifi’ni ziyaret etmektir. Deniz seviyesinden 2.950 metre yüksekte bulunan bu doğu zirvesi, Almanya manzarasının kesintisiz panoramik güzelliğinin tadını çıkarmak için muhteşem bir mekandır. 

Nerede: Zugspitze, Almanya
Zaman: 08:45 - 4:15
Giriş: Ücretlidir

12. Rügen Adası

rugen.jpg

Rügen Adası, sadece Almanya'daki en büyük değil, aynı zamanda ülkedeki en güzel adadır. Adanın güzelliği, farklı manzaralarından, düz tarım alanlarından, tepelerinden, ormanlarından, kumsallarından, yarım adasından ve lagünlerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca birçok neoklasik park ve binanın bulunduğu eski Putbus kasabasını ziyaret etmelisiniz.

Nerede: Rügen, Baltık Denizi Kıyısı boyunca Almanya
Zaman: Yok
Giriş: Ücretsiz

13. Krallar Gölü, Königssee

kingsgolu.jpg

Bu sevimli Bavyera Gölü'nü izlemek gözler için ayrı bir zevktir. Göl, bir tekne yolculuğu ile güzel yürüyüş yollarından keşfedilebilir. Göl, seyahatiniz boyunca kalabileceğiniz ünlü dağ merkezlerine de ev sahipliği yapıyor.

Nerede: Bavyera
Zaman (Tekne): 08:00 - 17:00
Tekne turu süresi: 2 saat
Giriş (Tekne biletleri): Ücretlidir

14. Sanssouci Sarayı ve Parkı

sanssouci.jpg

Almanya'nın etrafını gezmek için Almanya'daki muhteşem yerler listesinde, Sanssouci Parkı ve Sarayı var. Park ve sarayın tüm inşaatı 1744-1756 yılları arasında yapıldı. Park geniş bir alana yayılmış ve sadece bir çiçek değil, aynı zamanda bir meyve bahçesinin de zengin birçok özelliğini sergiliyor. Parkta onu kendine özgü kılan 3000'in üzerinde meyve ağacı var. Alan, kesilmiş çitlerle ve mükemmel şekilde korunan bir çimle kaplıdır.

Doğal binaların yanı sıra, Resim Galerisi, Çin Evi ve Roma Hamamları kompleksi gibi yerin güzelliğini daha da artıran çok sayıda park binası bulacaksınız. Bu özel dönüm noktası ünlü Potsdam Rokoko'nun güzelliğini kutluyor.

Nerede: Maulbeerallee, 14469 Potsdam, Almanya
Zaman: 10:00 - 16:00 
Giriş: Ücretlidir.

15. Insel Mainau

inselmaina.jpg

Konstanz Gölü'nün Çiçek Adası olarak bilinen Insel Mainau, Almanya'da ziyaret edilebilecek en güzel ve eşsiz yerlerden biridir. Toplam 110 dönümlük bir alana yayılmış, tamamen canlı çiçek tonları ile kaplanmıştır. Güzel parkların ve bahçelerin yanı sıra tropik ve yarı tropik bitki örtüsünün birleşimi, mekanın güzelliğine katkıda bulunan şeydir.

Adaya ancak kendi başına bir deneyim olan teknelerle erişilebilir. Oradayken, bir savunma kulesi kadar yükselen şaşırtıcı Beyaz Duvarı ile bilinen 18. yüzyıldan kalma Schloss'u ziyaret edin.

Nerede: Baden-Wurttemberg, Almanya
Zaman: 10:00 - 19:00
Giriş: Ücretlidir

16. Neuschwanstein Kalesi

neusch.jpg

Almanya, dünyada kalelerin en çok olduğu ülkedir. Almanya'daki kaleler bir masal dünyasını anımsatır. Bunlardan biri olan Neuschwanstein Şatosu'nun, popüler Alman Kralı Ludwig II'nin geride bıraktığı miras olduğuna inanılıyor. Şato, Alman Alpleri'nin tepesinde duruyor. Kalenin etrafındaki manzara gören herkesi büyülüyor. Güzel ve şirin bir kasaba olan Hohenschwangau'ya tünemiş olup, şatonun güzelliğini daha da güzelleştiren görkemli köprü ve taretlerle dünya çapında tanınmaktadır.

Yer: Schwangau
Zaman: 08:00 - 17:00
Giriş: Ücretlidir

17. Berlin Hayvanat Bahçesi

hayvanatbahce.jpg

Almanya'da çocuklar ile birlikte gezip görülecek yerler arıyorsanız, Berlin Zooloji Bahçesi'ni Almanya gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Almanya'daki en eski ve en ünlü hayvanat bahçelerinden biridir. Yaklaşık 86,5 dönümlük bir alanı kaplayan hayvanat bahçesi, 1844'te kapılarını halka açtı. Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum dışında, hayvanların beslenmesi burada ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Berlin Hayvanat Bahçesi, Avrupa'nın en popüler hayvanat bahçelerinden biridir ve kesinlikle listenizde olmalıdır.

Nerede: Berlin
Zaman: 09:00 - 18:00
Giriş: Ücretlidir

18. Gendarmenmarkt

gendarmen.jpg

Gendarmenmarkt, bir Almanya gezisinde kaçırılmaması gereken yerlerden bir diğeridir. Berlin'de, Alman ve Fransız katedralleri ve Schinkel’deki Konzerthaus gibi üç muhteşem binasıyla bilinen halka açık bir meydandır. Kasım veya Aralık aylarında Almanya'ya bir gezi yapmayı planlıyorsanız o zaman Almanya'daki en popüler yerlerden biri olan Gendarmenmarkt.

Nerede: Berlin
Zaman: 11:00 - 22:00
Giriş: Ücretsiz

19. Heide Park Resort

heidepark.jpg

Almanya'da ziyaret edebileceğiniz bir diğer harika yer ise Heide Park Resort.

Soltau'daki yaklaşık 210 dönümlük bir alanı kapsayan devasa tema parkı, ailelerin eğlenmesi için heyecan verici birçok şeye sahip. 40'tan fazla sürüş turu ve bir korku labirentiyle yer, bir kişinin Almanya'ya yaptığı gezide bir gün geçirmek için harika bir cazibe merkezi.

Nerede: Soltau
Zaman: 10.00 - 18.00
Giriş: Ücretlidir

20. Tierpark Hagenbeck

tierpark.jpg

Almanya'da aile veya çocuklar ile birlikte ziyaret etmek için harika bir seçenek olan Hamburg'daki bir hayvanat bahçesidir. Bu eğlenceli yer sadece bir hayvanat bahçesi değil, aynı zamanda burada yürürken karşılaşabileceğiniz ilginç yapıları olan güzel bir parktır.

Tüm kıtalardan hayvanlar, Hamburg'daki hayvanat bahçesinde bir yuva buldular. Farklı hayvan türlerini barındıran bu farklı park dışında, ziyaret edilebilecek çok tropikal bir de akvaryum var.

Nerede: Hamburg, Almanya
Zaman: 09:00 - 18:00
Giriş: Ücretlidir

21. Kunsthalle Museum

kunsthalle.jpg

Almanya'daki en büyük müzelerden biri olan Kunsthalle Müzesi, ilginç bir sanat müzesidir. 1850 yılında kurulan müzede, Orta Çağ'dan günümüze Avrupa sanatının büyük bir koleksiyonu var. Müze, sanatseverler için bir zevk olan geçici sergiler düzenliyor. Onlardan biriyseniz, bir tur için mutlaka bu müzeye uğrayın.

Nerede: Hamburg, Almanya
Zaman: 10.00 - 18.00
Giriş: Ücretlidir

Almanya'da Ziyaret Edilecek Diğer Şehirler

Yukarıda değinilen Almanya'daki popüler turistik yerler dışında, aşağıdakiler Almanya'da gezilebilecek yerlerin listesine ekleyebileceğiniz birkaç kasabadır.

22. Weimar

weirmark.jpg

Aile ile Almanya'da ziyaret edilecek yerler listesinde güzel Weimar kasabası bulunuyor. Kasaba, Almanya'nın doğu kesiminde yer alıyor. Bu kasaba aynı zamanda Bach ve Goethe gibi en popüler sanatçıların bazılarına da ev sahipliği yaptığı için ünlüdür. Birçok turist, ünlü şair Goethe'nin hayatını geçirdiği yeri görmek ve tanık olmak için burayı ziyaret ediyor. Diğerleri, Buchenwald toplama kamplarının kalıntılarını görmeye geliyor.

23. The Bürgerstadt And Bamberg

burgerstadt.jpg

Avrupa'da seyahat etmenin en iyi bölümlerinden biri büyüleyici eski şehirlerini görmektir. Almanya'daki tüm yerler arasında, bir tarafının büyüleyici eski şehir olan Bürgerstadt'ın diğer tarafında Bamberg'ün eski imparatorluk şehri olduğu Regnitz Vadisi'ni öneriyoruz.

24. Rothenburg Ob Der Tauber

rothenburg.jpg

Almanya'nın en cazip yerleri arasında, eski Rothenburg İmparatorluk Şehri, 1618 otuz yıllık savaşından bu yana neredeyse hiç dokunulmamış şekilde duruyor. Ortaçağ cazibesini koruyan bu yer, Belediye Binası, St. James Kilisesi, Şehir Müzesi ve İmparatorluk Kilisesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Rothenburg şehri çok bilinmiyor olsa da, Almanya turları ile burayı gören herkes buraya aşık oluyor. Tauber Nehri'nin pitoresk kıyılarında yer alan Rothenburg ob der Tauber, Rothenburg'ta ziyaret edilebilecek en güzel turistik yerlerden biridir. Kasaba, bu yerin tarihine ve Almanya ülkesine bir övgüdür. Kuleler ile birlikte duvarlar tamamen el değmemiş ve bozulmamıştır.

Burada eğlenmenin en iyi yolu caddelerde yürümektir. Mümkünse, kentin en güzel yerlerinden biri olan Plönlein'i ziyaret edin.

25. Lindau

lindau.jpg

Almanya'daki şehirleri keşfetmek söz konusu olduğunda, Lindau şehri listeye dahil edilmek zorundadır. Büyüleyici sokaklar ve geçitler sadece tarih ve gelenekle dolu değil, aynı zamanda muhteşem manzaralara sahiptir. Burası, Cennet Bahçesi olarak da bilinir ve popüler Konstanz Gölü kıyıları boyunca uzanır.

Alp bitki örtüsü ile birlikte yarı ahşap yapılar, mekanın güzelliğini arttırmaktadır. Almanya tatilinizi yaz mevsiminde planlanıyorsanız, İsviçre, Avusturya'yı görebileceğiniz ve hatta gölün Alpleri'nin güzelliğine hayran kalacağınız bir tekne turuna çıkabilirsiniz.

26. Dresden

dresden.jpg

Dresden şehri, Elbe Nehri'nin kıyısında yer alır ve etraftaki yerin hararetine ve mistik güzelliğine katkıda bulunur. Ayrıca sık sık "Elbe Floransa" olarak bilinir ve yemyeşil yeşillikleri, parklarla birlikte pitoresk konumu ve etrafındaki ormanları ile bilinir.

Dresden'deki Barok mimarilerinin güzelliği ve zengin tarihi hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacak çok çeşitli müzeleri gezmelisiniz. İkinci Dünya Savaşı dönemine kadar dayanan yerlerin çoğunluğu, eski ihtişamlarına kavuşturmak için yeniden inşa edildi.

Siz de Almanya'daki birbirinden güzel bu yerleri uzman rehberler eşliğinde görmek istiyorsanız Gruppal Almanya turları ile eğlence dolu anılar biriktireceğiniz Almanya seyahatine en iyi fiyatlar ve ödeme koşullarıyla çıkabilirsiniz.