Güney Afrika Turu ile Görmen Gerek: Boulders Penguen Plajı

Cape Town'da penguenlerin arasında eğlenceli bir yolculuğa çıkıyoruz.

Yayın Tarihi: 15 Mayıs 2019Görüntülenme: 4643
penguenlerin-plaj.jpg

Cape Town yakınındaki Boulders Penguen Plajı, 3.000 Afrika penguenine ev sahipliği yapıyor. Bu masalsı ve sıra dışı yeri Gruppal Afrika turları ile görmeye ne dersin?

'Afrika Pengueni' terimiyle bir çelişkidir. Her nasılsa, dünyanın en sıcak kıtası en soğuk olan Antarktika'ya bağlı bir kuşa ev sahipliği yapar. Ve burada göreceğiniz üç penguen türü, ılık iklimlerde yaşar: Ekvatorun üzerinde bulunan Isabela adasındaki Galápagos Pengueni, ekvatorun tam üzerinde yer alan Galápagos Pengueni, süper-kuru, süper-sıcak Avustralya'daki Küçük Penguen ve şimdi de Afrika'daki Penguen. Güney Afrika'daki kayalarda penguen kolonisini yakından görmeye hazır olun. Penguenlerle denize girme deneyimi bambaşka bir deneyim! 

Cape Town’a gelirseniz, güneydeki Simon kasabasında Boulders Penguin Colony'i mutlaka gezmelisiniz. 

Boulders Penguen Sahili

Kayalar 3.000 Afrika Pengueni kolonisine ev sahipliği yapıyor. Plaj, dünyada popüler bir turizm merkezi haline geldi. Table Mountain Ulusal Parkı'nda bulunan Boulders Penguen Sahili, üç plaj, bir görüş alanı ve penguenler ile ziyaretçiler arasındaki mesafeyi korumak için tasarlanmış tahta kaldırımlardan oluşmaktadır.

Boulders Penguin Colony'nin fotoğraflarında penguenler kumda bir desen ve kayalık gibi görünüyor. Eğer penguenler tembellik yapmıyorlarsa, birlikte kıvrılıyor, devriliyor, gürültülü ve genellikle eğlenceli davranıyorlar. Bununla birlikte, pastoral sahnelerin ardında aykırı bir gerçek var: Sayıları her geçen yıl azalıyor. 

Nesli Tükenmekte Olan Bir Tür

1910'da dünyada tahmini 1,5 milyon Afrika pengueni vardı. 1956'da, türlerin ilk tam nüfus sayımı yapıldı ve 150.000 damızlık çift kaldığını belirledi.

boulders-penguen.jpg

2009'a gelindiğinde bu, 50.000'de % 80'in üzerinde bir kayba işaret ederek 26.000 üreme çifti kaldı. 2010 yılında, Afrika Pengueni resmen nesli tükenmekte olan tür olarak sınıflandırıldı. Boulders Penguin Colony, 1982'de orada iki üreme çiftinin yerleştiği zaman “kuruldu”. Çevreleyen ada kolonilerinden sayılar arttı ve üreme sayıları 2005'te 3.900 penguene yükseldi.

Tükenme Nedenleri

Afrika penguenindeki düşüş birkaç faktörden kaynaklanıyor. İklim değişikliği ve pelajik stokların aşırı avlanması, habitat tahribatı yırtıcı hayvanlara, aşırı sıcağa ve sele karşı savunmasız kalıyor.

Afrika penguenleri aynı zamanda büyük bir petrol taşıma güzergahı boyunca yaşar ve felaket sonuçlarla dökülen maddelere maruz kalırlar. 1994 MV Apollo petrolünün sızmasının 5.000 Afrika penguenini öldürdüğü düşünülürken, 2000 MV Hazine sızıntısı 19.000 pengueni yağladı, bunların yaklaşık % 10'unu öldürdü ve birçoğu parazitlere ve vektör türlerine maruz kalan 19.500'ün tahliyesine neden oldu. 

boulders-penguenler.jpg

Boulders'daki penguenler, sahilin bitişiğindeki araçlardan, yakınında bulunan popüler plajlardan, evcil hayvanlardan ve sorumsuz turist davranışlarından (Örneğin, çitlerin arasından geçen selfie sopaları, çöp, deniz yaşamı ve malzemenin kaldırılması gibi) etkilenir.

Bu Sahili Mutlaka Görmelisiniz

Son yıllarda gerek sosyal medya olsun gerekse gezginlerin keşfi olan oldukça popülerleşen bu sahili mutlaka görmeye gelin. Boulders'taki kumu halı gibi kaplayan yüzlerce pengueni yakından görmenin tadını çıkarın.

penguen-plaj.jpg

Penguenleri seyretmek, yüzmek ve onlarla oynamak için buraya mutlaka gelmeli ve ölümsüz zamanlar geçirmelisiniz. 

Yılda 60.000 kişinin Boulders Penguin Colony'yi ziyaret ettiği söyleniyor. Günde ortalama 165 kişiye rastlamak, gördüklerimize kıyasla çok yüksek bir sayı olarak görünmüyor.

Bununla birlikte, Boulders Penguin Colony ziyareti, Cape Town ziyaretinde es geçilmemesi gereken bir rota. Çok fazla penguen görmek muhtemelen hayatınızda bir şeyi değiştirmez ama kesinlikle gününüzü farklı kılacak.