Avrupa'nın En Çarpıcı Şehri: Budapeşte

Macaristan'ın güzel başkenti Budapeşte ile ilgili bulabileceğiniz en detaylı gezi rehberini hazırladık

Yayın Tarihi: 16 Aralık 2019Görüntülenme: 3272
bdjdj.jpg

Macaristan'ın başkenti Budapeşte pitoresk güzelliklerle doludur. Budapeşte tarihi bölgesi ve yeni yapılan bölümüyle sizi eskiyle iç içe modern bir yolculuğa götürüyor. 

Mimari parlaklık, nehrin yanında ya da şehrin tarihi sokaklarında Budapeşte turları ile yürüyüş yapmak, sizi Avrupa'nın içine kurulmuş bir film setine götürebilir. Şehirde Budapeşte turu ile yapılacak çok şey var ve buna Avrupa'nın tipik tatil tarzı ve daha fazlası da dahil oluyor.

Tamamıyla keşfedilecek bir yer ve işte Budapeşte şehrini çözmenize yardımcı olacak Budapeşte rehberiniz burada!

Gruppal Orta Avrupa turları ya da Gruppal Budapeşte turları ile bu şehri keşfetmeden hemen önce Budapeşte gezi rehberini okuyun ve Budapeşte gezi notları arasında olması gereken her şeyi not alın.

Budapeşte Hakkında

Budapeşte nerede diye detaylıca anlatarak Budapeşte hakkında yazımıza başlıyoruz.

Macaristan, Avrupa kıtasının doğu yakasının bir parçasıdır. Budapeşte, ülkenin orta kesiminde yer alan Macaristan'ın başkentidir. Budapeşte, önemli bir Avrupa su yolu olan Tuna Nehri tarafından iki bölüme ayrılmıştır. Bir tarafta Buda (Kale bölgesi), diğer tarafta ise şehrin yeni kısmı var. Zincir Köprü, Buda ile Peşte arasındaki sınır çizgisi olarak da adlandırılan bir yerdir.

bdpstt.jpg

Budapeşte'ye Nasıl Gidilir?

Budapeşte rehberinde bilmeniz gereken ilk soru: "Budapeşte'ye nasıl gidilir" olacak.

Avrupa'nın başlıca turistik bölgeleri ile çevrili olan Budapeşte'nin nerede olduğunu komşularını sayarak da rahatlıkla anlayabiliriz. Çek Cumhuriyeti 443 km, Viyana Doğu'da 217 km, Hırvatistan ise 464 km uzaklıkta olan Budapeşte'den Prag'a ulaşmak kolaydır ancak Viyana daha yakındır.

Budapeşte'ye gitmek için tren yolculuğunu tercih edebileceğiniz gibi şehirler arası otobüsleri kullanabilir ya da en kolay ve konforlu yol olan Gruppal Budapeşte turu, Gruppal Orta Avrupa turlarını tercih edebilirsiniz. 

bbff.jpg

Budapeşte'de Hava Durumu

Budapeşte'nin iklimi çok sıcak sevmeyenler için idealdir çünkü şehrin çok ılıman yazları vardır. Öğleden sonraları, eylül ve ekim aylarında çok güneşli olabilir. Avrupa yazları hiç sıcak değildir ve akşamları her zaman keyiflidir. Ayrıca, daha az nem olduğu için, öğleden sonraları kentin turistik yerlerini rahatlıkla gezebilirsiniz.

Mart-Mayıs, şehirde yüksek turizm mevsimidir ve daha sonra, Eylül-Kasım ayları Budapeşte'ye gitmek için en ideal zaman dilimleridir. Eylül-Kasım aylarında Budapeşte'de hava durumu pastoral bir hava sunar. Ayrıca, bu süre zarfında, şehir kalabalık değildir. Geziye Kasım ayının ilk haftasında başladığınızdan emin olun çünkü ayın sonuna doğru kışlar başlar ve kışı seven bir kişi değilseniz, o zaman hedeflediğiniz kadar zevk alamayabilirsiniz.

bdpsptee.jpg

Budapeşte'de Gezilecek Yerler

Detaylı bir Budapeşte turu iki bölüme ayrılabilir: Kale bölgesi (Buda) turu ve Peşte bölümü turu.

1. Kale Bölgesi

Macaristan'ın eski tarz zevklerini keşfetmeye istekliyseniz, dünya mirası olan Kale Bölgesi'nden başlamalısınız. Özelleştirilmiş bir Budapeşte gezisi yapmak istiyorsanız bu inanılmaz kaleyi seyahat programınıza eklemeyi unutmayın. Gruppal turları ile Kale bölgesini gezebilirsiniz. Şehrin çoğu yeri, eski hallerine dokunulmadan olduğu gibi restore edilmiştir ve ilk bakışta Ortaçağ kenti desenlerinin ya da eğri sokakların ne kadar güzel olduğunu görürsünüz. Burada ayrıca mimari çeşitliliğini de çok seveceksiniz.

Tarih veya kültür meraklıları için, geçmişi bilmenize yardımcı olacak Kraliyet Sarayı, eski kale veya ünlü Ulusal Miras Galerisi gibi birçok ünlü bina var. İlçenin ana alanı, Matthias Kilisesi ve balıkçı kalesinin bulunduğu Kutsal Üçlü Meydanı'dır. Matthias Kilisesi hem içeriden hem de dışarıdan bir güzelliktir. Gotik mükemmellik gösteren sanatsal dekoru gözlemlemek ve tadını çıkarmak için bolca zaman var.

kdld.jpg

Budapeşte'de ünlü Balıkçı Kalesi var. İnsanların berrak mavi gökyüzünün altında keyifli zaman geçirdiği yerdir burası. Burası aynı zamanda, popüler gözetleme terası olarak adlandırılır çünkü buradan, Budapeşte şehrinin tamamını görebilirsiniz. Landmark Chain Bridge ve dünyaca ünlü Macar Parlamentosu'nu fotoğraflayabilirsiniz.

2. Ünlü Markaların Merkezi 

Lüks kent bölgeleri ve çok sayıda açık hava kafesi olan Arnavut kaldırımlı taş sokaklar ya da sokak tarzı alışveriş seviyorsanız Budapeşte'de alışveriş yapmayı çok seveceksiniz.

Biraz eğlenmek için Budapeşte şehir merkezini veya haşere bölgesini ziyaret edin. Çevrede gevşeyebilir ve burada bazı alışveriş, lezzetli yemekler ve hatta birçok gece hayatı eylemi ile kendinizi şımartabilirsiniz. Ünlü Fashion Street, Hugo Boss, Benetton, Puma ve Sisley gibi markaları bulacağınız yerdir.

alisves.jpg

3. Budapeşte'de Görmeden Dönme

Budapeşte'de gezilecek yerler arasında Budapeşte Belediye Sarayı ve Tuna Kıyı Şeridi'ndeki Soykırım Anıtı dahil olmak üzere Budapeşte'nin Yahudi Mahallesi de yer almaktadır. Toplamda 691 oda ve 20 km uzunluğuna sahip merdivenlerden oluşan Macar Parlamento Binası burada bulunuyor.

Saint Stephen’in sağ eliyle St Stephen’ın Bazilikası ve teraslı kafeler, restoranlar da gezebileceğiniz yerler arasındadır. Tüm şehri tepeden seyrederken oturup bir fincan kahvenin tadını çıkarabilirsiniz. Budapeşte'de termal su spa ve havuz vardır. Ünlü Gellert Spa'sını ziyaret edebilir veya Lukas Bath ve Szechenyi gibi yerel spaları deneyebilirsiniz. Yerel havuza ve saunaya giriş bileti ödeyeceğiniz fiyatına dahildir ancak spa / masaj için ayrı olarak ödeme yapmanız gerekir.

Diğer bir seçenek ise Danube Dinner Cruise. Hem Buda'nın hem de Pest'in anıtsal mimarisine ışık saçan başlıklar altında bütün şehrin güzelliğinin ve altın ışığın tadını çıkarabilirsiniz. Hem vejeteryanlar hem de vejetaryenler için güzel bir seçenek olduğu gibi akşam yemeği seçimi harika. Evde iki içki var. Yetişkin başına maliyet 1,5 saatlik bir tur için 40 Euro'dur.

bdptss.jpg

Budapeşte'de Ne Yenir?

Budapeşte yemekleri sizi ete doyuracak menüleriyle aklınızda kalacak. Çeşit çeşit et yemekleri göreceğiniz Budapeşte mutfağında tavuk ve et lezzetlerinin yanı sıra vejetaryen yemek seçenekleri var ama onlara "No meat" kelimesini açıkça söylemeniz gerekiyor. 

Krem şanti ile yapılan harika çikolata seçeneklerini ya da burada servis edilen yöresel tarzı Ruszwurm Pastası'nı görmek için Kale Bölgesi'ndeki Ruszwurm Şekerciler'i ziyaret edin. 

Yerel lezzetleri denemek için kırmızı lahana ve Macar turşusunu deneyin. Birkaç tane Hint ve Asya restoranı var. Yöresel yemek yemeyi sevmiyorsanız, hamburger ya da sandviç alabilirsiniz.

yemeks.jpg

Budapeşte'de yemek deneyimi konusunda yerel ve özgün şeyler denemek isterseniz, şehirdeki sokak yemeklerini de tadabilirsiniz. Otantik Meksika yemekleri tarzında hizmet veren restoranlar da mevcut. Çoğunlukla iyi bir Avrupa restoranında aradığınız atmosferi Budapeşte'de yemek yerken de bulacak ve kendinizi şanslı hissedeceksiniz. 

Gruppal Budapeşte Turları

Budapeşte'ye nasıl giderim diye düşünmenize gerek yok. Gruppal Budapeşte turu paketleri ile Budapeşte gezinizi seyahat uzmanlarına bırakarak, konusunda profesyonel tur rehberleriyle Budapeşte turlarını yapabilirsiniz.

Üstelik Budapeşte hakkında bilmediğiniz birçok şeyi uzman rehberler tarafından dinlerken bir yandan da hiç görmediğiniz yerlere transferiniz sağlanacak ve Budapeşte meraklısı gezginlerle birbirinden ilginç yerleri keşfetmenin heyecanını yaşayacaksınız.