Bulgaristan Hakkında Her Şey

Bulgaristan seyahat rehberi konusunda en detaylı bilgileri tek sayfada topladık.

Yayın Tarihi: 19 Haziran 2019Görüntülenme: 20701
bulgarisnta2.jpg

Bulgaristan, ülkemizin kültürüne en yakın yerlerden biridir. 

Bulgaristan seyahat rehberi konusunda en detaylı bilgileri tek sayfada topladık. Gruppal Bulgaristan turları ile yapılacaklar, Bulgaristan hakkında bildiklerinize yeni şeyler ekleyeceğiniz yerler, görmeniz gereken ekstra güzellikler ve daha fazlası...

Bulgaristan nerede diye soranlara söyleyelim, ülke Balkanlar'da yer alıyor. Batıda Sırbistan ve Kuzey Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir.

Seyahat ettiğiniz ülkeler arasında en seveceğiniz destinasyonlardan biri olacak Bulgaristan, güler yüzlü yerli halkı, zengin ve köklü tarihi, doğa harikası manzaraları, plajları ve eğlence dolu gece hayatıyla sizi etkileyecek. Bulgaristan turu yaptıktan sonra bu ülke hakkında her şey bir mutluluk nedeni olabilir.

Bulgaristan tarihi hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri, ülke uzun bir tarihe sahip ve dünyadaki konumu Avrupa ve Türk kültürü için bir geçit olmasını sağlamıştır. Ülkeyi dolaşırken, Roma kalıntılarını, çarpıcı Karadeniz sahillerini, inanılmaz güzellikteki ormanları ve Ortaçağ şehirlerini göreceksiniz. Bulgaristan gezi rehberi notlarınız arasına bu bilgileri mutlaka eklemelisiniz. 

Bulgaristan'da Görmen Gereken 5 Şehir

Bulgaristan şehirleri arasında en bilineni olan Sofya, Bulgaristan’ın başkentidir. Çeşit çeşit müzeler, Doğu Ortodoks kiliseleri, özgün mimarinin en güzel örnekleri ve bir ülkenin başkenti ile birlikte gelen tüm heyecan verici özellikler için buraya gelin. Şehri baştan sona keşfetmek için birkaç günlük Sofya turu yapmalısınız.

Bulgaristan turistik yerler listenize burayı ekleyin. 

Varna, güzel plajları ziyaretçilerle doluyken yaz ayları için Bulgaristan turlarının önemli bir durağı oluyor. Sokakları dolaşırken, çok eğleneceksiniz. Geceleri, yaz tatilinin tadını çıkarmak isteyenler için barlar ve Bulgaristan gece hayatı eğlenceleriyle keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen turistler ve yerlilerle doludur.

Plovdiv, Bulgaristan'ın ikinci büyük şehridir ve ülkenin ortasında yer almaktadır. Roma kalıntıları ve tarihi kiliseleri ile ünlüdür. 

bulgaristan4.jpg

Bir zamanlar Bulgaristan İmparatorluğu'nun başkenti olan Veliko Tarnovo, şimdi dağlarda bulunan büyüleyici bir üniversite şehridir. Bu sakin küçük kasaba, güzel bir şatoya, yakınlardaki yürüyüş parkurlarına ve keşfedilmeye değer manastırlara ev sahipliği yapıyor. Bulgaristan gezinizin en güzel duraklarından birisi bu şehir olacak. 

Veliko Tarnovo'ya neden gitmelisiniz? 

Balkanlar'ın en yüksek noktası Musala Dağı (Neredeyse 10.000 feet) Rila'da bulunuyor. Ayrıca Yedi Göller Sirki, Skakavitsa Şelalesi (En yüksek Rila), Rila Manastırı ve Malyovitsa bölgesi de Bulgaristan gezi rehberi içinde sizi bekleyen güzelliklerden birkaçı oluyor. Doğa severlerin cenneti!

Bulgaristan'da Bunları Yapmadan Dönme

1. Rusenski Lom Doğa Parkı ve İvanovo

Bu park güzel bir yürüyüş alanına sahiptir ve ayrıca antik fresklere sahip bir Kaya Manastırı'nın yanı sıra keşfedilmeye değer şirin bir köy içermektedir.

bulgarsitan6.jpg

2. Muhteşem Köprülerden Geç

Muhteşem Köprüler Bulgaristan Rodop Dağları'ndaki erozyonla oluşan doğal mermer köprülerdir. İki köprü güvenli yollar üzerinde geçilebilir ve yakınlarda iki turist kulübesi bulunmaktadır. Sahaya asfalt bir yolla ulaşılabilir ve en yakın kasaba olan Chepelar'e yaklaşık 20 mil uzaklıktadır.

3. Melnik ve Rozhen Manastırı'nı Ziyaret Et

Rozhen Manastırı, yakındaki 1259 yılından kalma ve görülebilecek fresklerle dolu bir Ortaçağ Bulgar manastırı. Yakınlarda, kumtaşı “piramitleri” (Erozyona bağlı kaya oluşumları) içeren bir yürüyüş alanı bulabilirsiniz. Bölge Winston Churchill tarafından tercih edilen seçkin şarabı ile bilinir.

4. Eski Filibe'de Zamanda Geriye Git

Eski Filibe, ziyaretçilerin farklı tarihi çağlarda yürüyüşe çıkabileceği, modern yaşam tarzına uyarlanmış antik yapıları görebileceği bir yerdir. Bulgar Canlanma Dönemi'ne dayanan bu şehrin ruhunu hissedebileceği, iyi korunmuş bir alan.

bulgarisntae.jpg

5. Sosyalist Sanat Müzesi'ni Gör 

Sosyalist Sanat Müzesi, sosyalist döneme ait sanat eserlerini sergileyen yeni bir müzedir (1944-1989). Büyük bir açıkhava heykel parkı, bir zamanlar kentin merkezinde duran dev Lenin heykelinden sosyalist parti karargahını destekleyen kızıl yıldıza kadar her şeyi içerir.

Küçük parçalar, sosyalist ideallerin daha yumuşak bir tarafını ortaya çıkarır. İçindeki galeri, 20. yüzyıl modern sanatının bazı mükemmel örneklerinin yanı sıra, o dönemden bildiğimiz sosyalist gerçekçilik türüne de sahip. 

6. Balkan Dağları'nda Yürüyüşe Çıkın

Bu dağ zinciri adını Balkan Yarımadası'ndan alıyor. Dağlar, ülke genelinde uzanıyor ve uzun mesafe yürüyüş gezilerinin hayranları arasında ise popüler bir rotaya ev sahipliği yapıyor.

Ünlü Avrupa Uzun Mesafe Yolları'ndan (E3) biri, ülkenin batı sınırından deniz kenarına kadar olan ana rotasını takip ediyor. Bulgaristan'daki üç milli parktan biri olan Orta Balkan Milli Parkı burada bulunuyor.

7. Karadeniz'deki Plajlara Girin

250 mil uzunluğundaki bir Bulgar toprakları Karadeniz boyunca uzanır ve bunun üçte biri güzel kumsallarla kaplıdır. Burası Bulgaristan tatil paketleri için çok popüler bir yer ve turistlerle ya da günübirlik gezilerle görülebiliyor.

8. Balçık'ta Gevşeyin

Balçık Bulgaristan'da, Karadeniz kıyılarında şirin bir kasabadır. Harika bir plaj yeri olmasının yanı sıra, bölge Romanya Kraliçesi için yazlık olarak kullanılıyordu. Sarayını ve arazide olan botanik bahçelerini gezebilirsiniz.

bulgasristann.jpg

9. Kayak Yapmaya Git

Kış aylarında gelirseniz, soğuk havayı kendi avantajınıza kullanın ve Bulgaristan'daki kayak pistlerine çıkın. Bansko Bulgaristan'ın en yeni kayak tatili yerlerinden biridir. Bulgaristan'a Alpler'in kalitesini bulmak için değil belki ama ucuz bir kayak tatili için gelebilirsiniz.

10. Kazanlık'ta Gülleri Kes ve Kokla

Bulgaristan aslında dünyadaki en büyük gül yağı üreticilerinden biri.

1903'ten beri Kazanlık Gül Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Haziran ayının ilk hafta sonu boyunca, yerel halk bu uluslararası etkinliği organize ediyor ve binlerce turist ve misafir Gül Vadisi'nde baharın ve yazın gelişini gülleri keserek kutluyor.

Gelenekler arasında gül toplama ritüelleri, gül damıtma işleminin öğrenilmesi, sokak alayı, acapella koroları, folklor konserleri, sanat gösterileri, sergiler, şarap tadımı, gösteriler ve daha fazlası bulunur.

11. Varna Nekropolü'nü Ziyaret Et

Varna Nekropolü tarih öncesi arkeolojik sit bölgesidir ve 7.000 yıl öncesine dayanan en eski altın işleme kalıntılarına ev sahipliği yapmaktadır. Altın 62 mezardan çıkarıldı (O zamanlar hediyeleri olan insanları gömmek adetti).

Bu büyüleyici sergi, Varna Arkeoloji ve Tarih Müzesi'nde bulunabilir. Her gün 10:00-17:00 saatleri arasında açıktır (Pazartesi hariç). Yaz aylarında her gün açık. 

12. Hotel Cherno More'dan Bir İçecek Al

Otelin en üst katındaki bar / restoran, Varna'nın en iyi manzarasını sunmaktadır. Lezzetli bir içeceğin tadını çıkarırken inanılmaz Varna'da günbatımını izlemek için buraya gidin.

Bulgaristan'da Yemek

Bulgaristan'da yemek fiyatları pahalı değildir.

2.5 BGN'ye bir hamburger alabilir veya 9 BGN'ye bir Mac menüsü alabilirsiniz. Daha fazla yerel bir şeyler yemek isterseniz, sadece 1,5 BGN, 1 BGN (Kahvaltı büfesi) için banitza, 5 BGN (Klasik Yunanca bir Bulgar bükümü) için bir shopka salata için banitayı (Hamur, peynir ve tereyağlı), veya krenvirshka adlı bir Weenie ile küçük bir ekmek alabilirsiniz.

5.5 BGN civarında bir kebap alabileceğiniz çok sayıda sokak lokantası var. Güncel fiyatlara Bulgaristan'a seyahat etmeden önce bakmanızı öneririz. 

yemek-bulgar.jpg

1 Dolar ya da daha ucuza bir dilim pizza alabileceğiniz pek çok yer var. Bir restoranda 1 adet içecek ile doyurucu, iyi bir yemek 15-30 BGN arasında değişir. Makarna, sebze, tavuk ve diğer temel gıda maddeleri gibi temel yiyecekler için marketler (Haftalık alışveriş için) yaklaşık 70 BGN'dir. 

Bulgaristan'ın size sunacağı birçok farklı bira ve harika şarapları var. Süpermarkette 6-10 BGN arasında çok iyi bir şişe şarap maliyeti ve bira yaklaşık 1-4 BGN'dir (Büyük bir şişe için).

Bulgaristan'da Ulaşım

Ülke genelinde seyahat ederken, trenler yerine Bulgaristan'da şehir içi ulaşımı otobüslerini tercih edin. Tren yolculuğu Bulgaristan'da bir şehirden diğerine gitmenin en ucuz (Ve en yavaş) yoludur. Örneğin, Sofya'dan Burgaz'a bir tren yolculuğu sadece 11 BGN'ye mal oluyor ancak trenin türüne bağlı olarak 7-11 saat sürüyor. Otobüsle, aynı yolculuk 28 BGN'ye mal oluyor, ancak yolculuk sadece 5 saat sürüyor.

Sofya'ya otobüsle seyahat etmek için ana merkeziniz olarak kullanın; Bulgaristan'ın önde gelen şehirleri için saat başı kalkan otobüslerle, birçok mükemmel seçeneğiniz olacak.

Sofya - Varna otobüs yolculuğu 32 BGN, Filibe - 14 BGN ve Veliko Tarnovo 22 BGN'dir. Bulgaristan’daki şehirlerin çoğu yürünebilir, ancak çoğu iyi otobüs sistemlerine sahip ve taksilerle iyi kaplı.

Bulgaristan'da taksiler 1 BGN civarında bir başlangıç fiyatına sahip ve şehir içindeki kısa yolculuklar için uygun bir yoldur.

trenler.jpg

Bulgaristan ucuz mu derseniz evet  ziyaret edilmesi çok ucuz bir ülkedir. Birçok müze ve galeriyi çok uygun giriş fiyatlarıyla gezebilirsiniz. 

Ucuz Bulgaristan Turu için Bunları Yapın

Kıyı Plajlarını Tercih Edin 

Çok pahalı ve turistlerle dolu bir plajlar yerine Bulgaristan'daki ucuz kıyı plajlarını tercih edebilirsiniz. Turistlerin yoğun olarak gittiği popüler plajlar ve beachler yerine yerli halkın bildiği ve yeni yeni popüler olmaya başlayan kıyılarda yüzebilirsiniz. 

Turlarla Geziler Yapın 

Sofya, Filibe ve Veliko Tırnovo'da gezmek, otele gidiş dönüş ulaşım maliyeti ve şehir içi turlar derken Bulgaristan gezisi sizin için pahalı olabilir. Bunun yerine tur şirketiyle gezmek, Gruppal Bulgaristan turuna katılmak sizin için çok daha hesaplı ve ekonomik bir gezi olabilir. 

Pastanelerde yemek yiyin

Bulgaristan'daki pastaneler sabahları sizi doyuracak harika ve ucuz bir hamur işi ve yiyecek yelpazesine sahiptir. En seveceğiniz atıştırmalıklardan iki tanesi banica ve krenvirshka olacak.

Banica
Banica

Kış Aylarında Seyahat Edin

Haziran-Eylül, Bulgaristan'da turist yoğunluğunun en yüksek seviyede olduğu dönemdir. Bu dönemde konaklama ücretlerinin yanı sıra Bulgaristan uçak bileti ücretleri de yüksek olacaktır.

Kışları, daha az kalabalık olan destinasyonların, bol doğal güzelliğin ve karda kayak yapmak için iyi fırsatların tadını çıkartabileceğiniz Bulgaristan bütçesini düşünen gezginler için ideal bir zamandır. Noel sezonundan kaçınılmalıdır, çünkü turistler için de popüler bir zamandır.