Cruise ile Seyahat Etmenin En Güzel 9 Yönü

Uyurken ülke değiştirebileceğin tek tatil şekli: Cruise Yolculuğu!

Yayın Tarihi: 23 Temmuz 2019Görüntülenme: 2270
cruiseee.jpg

Cruise tatili hemen herkesin deneyimlemesi gereken bir seyahat türüdür. 

Cruise seyahati tatil yapmayı planlayanlar için ilk seçenek olmayabilir ancak deneyenler bilir ki en güzel tatil alternatiflerinden biri cruise ile tatil yapmaktır.

Gemi ile tatil yapmak için yüzlerce gemi ve yüzlerce seyahat programı arasından seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Çoğu seyir sever, seyahat etmeyi sevdikleri düzinelerce şeyi tanımlayabilse de, cruise seyahati ile ilgili bu 9 şey hemen hemen herkesin ilgisini çekecektir.

Gruppal gemi turları ile beklentilerinizin çok üzerinde bir cruise yolculuğu yapabilir ve hayatınızın unutulmaz anılarını biriktireceğiniz gemi turları ile ekonomik fiyatlar ve kolay ödeme seçeneklerinden yararlanarak kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

Peki cruise ile tatil yapmanın avantajları neler? İşte size gemi ile tur yapmanın en iyi 9 tarafı:

1. Evden çıkmadan önce en önemli kararlar alınır

Birçok insan stresli bir işe sahiptir ve çok meşguldür. Tatil yerine varıldığında dinlenme ve rahatlama bir numaralı öncelik olmalıdır. Ne kadar kalacağı, nerede kalacağı, nerede ne yenileceği, bir yerden bir yere nasıl geçileceği gibi kararlar verilmemelidir.

cruisegemisler.jpg

Beğendiğiniz bir tatil destinasyonu planladınız ve bir seyir güzergahı ve yolcu gemisi  seçtiniz. Bu demek oluyor ki tatil için birçok önemli kararı da çözdünüz çünkü cruise gemileri, yolculuğa başlamadan önce yemek seçenekleri, kıyı gezileri ve spa uygulamaları seçmenize izin verir. Bu nedenle, sadece gemiye binip rahatlayabilirsiniz.

2. Bagajınızı sadece bir kez açarsınız

Hafif çantalarla seyahat etmeyi öğrenmemiş olanlar için, tatil yerinde valizi bir kez açmak zevktir. Bir arabada otobüs turu veya yolculuğa çıkmış olan herkes valizi sürekli toplayıp sürekli açmaktan yorulur. Sadece düşünün, valiz açma toplama ve taşıma işlemleri için harcağınız zamanınızı tatilde eğlenmeye ayırabilirsiniz. Mantıklı değil mi?

3. Tek seyahatte birden çok liman ve şehir görürsünüz

Gezginlerin çoğu yeni şehirleri ve keşfedilmemiş limanları keşfetmeye bayılır. Cruise gemileri genellikle her varış limanında bir gün geçirmenize olanak verir.

Her ne kadar çoğu limanının tadına baksanız da, sadece bir günde ne kadar çok şey yapabileceğinizi ve görebildiğinizi bilmek harika! Çoğu zaman bir limanda daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz ancak bu daha uzun kalmak için geri dönmeniz gerektiği anlamına gelir.

cruisegemisi.jpg

4. En ilginç insanlarla tanışma fırsatı

Cruise yolcuları ilginç, bir grup insandır. Dünyanın her yerinden ve neredeyse tüm ekonomik gruplardan insanlarla cruise yolculuğu boyunca tanışacaksınız. Salonda veya akşam yemeğinde birisiyle sohbet etmek kolaydır çünkü zaten ortak bir şeyiniz vardır - seyahat sevginiz ve ulaşım araçlarınız.

5. Cruise gemileri dünyayı denizler, göller ve nehirler boyunca dolaşır

Cruise gemileri yedi kıtanın tümüne yelken açıyor ve gezginler okyanus limanlarına ek olarak dünyanın birçok harika nehrinin tadını çıkarabilirler.

Dünyanın en önemli şehirlerinden birçoğu, bir seyir programındadır ve gezi öncesi veya sonrası aktarmalar aracılığıyla diğer yerleri ziyaret edebilirsiniz. Antartika, Alaska'nın İç Geçidi veya Amazon Nehri gibi bazı yerler sadece bir gemi turu ile görülebilir.

cruisetyemek.jpg

6. Yemek, servis ve konaklama kalitesi tutarlıdır

Bazı yolcu gemileri kesinlikle diğerlerinden daha iyi olsa da, neredeyse her zaman iyi bir temel düzeyde yemek, servis ve konaklama imkanı bulacaksınız. Günde 100 dolardan daha az olan oda, pansiyon, eğlence ve ulaşım harika bir tatil fırsatıdır. Ayrıca, bir seyahat gemisinde sevdiğiz her yemeğin birkaç saniyesini sipariş edebilirsiniz; bunu bir restoranda yapamazsınız.

7. Balkonlu kabin ile her zaman denize daha yakınsınız

Gemi turları ile her sabah gözünüzü bambaşka bir ülkenin apayrı güzellikteki bir limanına açarsınız. İyi bir kitap, okyanus esintisi ve buzlu bir içecek içeren balkon kabininin verandasında oturmaktan daha rahatlatıcı bir şey yoktur.

cruisegemi.jpg

8. Tüm seyahatiniz için gereken ücreti ödersiniz

Oda, yemek ve ulaşım genellikle tatilin en pahalı üç kısmıdır. Bunların hepsi cruise tatilinde temel seyahat fiyatınıza dahildir. Ne yazık ki, daha fazla şeyler görmek ya da yapmak isterseniz "ekstralar" bir bedeli ile gelir ancak gerçekten bir bütçeniz varsa, kaçınabileceğiniz birçok şey var.

cruisehavuz.jpg

9. Egzotik yiyecekleri ücretsiz olarak deneyebilirsiniz

Daha önce bir restoranda bir maceraya çıkıp yeni bir şey sipariş ettiniz mi? Hiç sorun değil, eğer bir seyahat gemisindeyseniz; sadece başka bir şey sipariş edebilirsiniz.

Yemeklerinizi zaten ödediğiniz için, bir restoranda asla sipariş edemeyeceğiniz yiyecekleri denemeyi göze alamazsanız, sevmediğiniz bir şey için para ödeyeceğinizden korkabilirsiniz. Gemi turu ücretine tüm yiyecekler dahil olacağı için yepyeni yemekleri de deneyebilirsiniz. Devam edin ve o kaz ciğeri veya suşiyi deneyin!