Cruise ile Tatile Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken 11 Şey

Cruise gemisi ile tatil deyince akla pahalı bir tatil turu gelebilir ancak asla böyle düşünmeyin!

Yayın Tarihi: 14 Kasım 2018Görüntülenme: 11368
gemi-turu.jpg

Gemi turu deyince aklınıza ne geliyor?

Sonsuz mavilik, sonsuz gökyüzü, harika gösteri ve eğlenceler, her gün farklı bir ülke...

Birçok insan için seyahat, daha önce bilinmeyen ve gidilmemiş yerlere gitmek, yeni deneyimler yaşamak ve keşfetmek demektir. Aslında seyahat etmek, bir bakıma, duygularınızı ve keşfetme arzunuzu tatmin etmek gibidir. Peki cruise gemi turları seyahat etmenin bambaşka bir boyutu desek?

2023 tatil planlarını henüz yapmamış olanlar varsa ve aklınızda tatille ilgili şehir, doğa, plaj, kültür turu gibi birçok seçenek varsa biz size çok daha başka bir şey öneriyoruz: Cruise Turu! Gemi turları 2023 tatil planlarınız arasında yoksa eğer mutlaka eklemeli ve çok geç olmadan gemi turları promosyon indirimlerinden ve erken rezervasyon ayrıcalıklarından yararlanmalısınız. Neden mi? Buyrun cruise gemi turları ile ilgili yazımıza...

Güne yeni bir limanda başlayacağınız gemi turları vizesiz seçenekleri, yurtiçi gemi turları, her şey dahil gemi turları gibi sayısız seçenek bulunuyor. Peki cruise gemisi nedir, gemi turu yapmanın avantajları nelerdir?

Beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak olan cruise turunu diğer tatil seçeneklerinden ayıran ve cruise ile tatile çıkmadan önce bu tatil şekli hakkında bilmeniz gerekenler neler? Hepsini tek tek yazdık, örnekleriyle pekiştirdik. Yunan Adaları cruise turları seçeneklerinden Türkiye çıkışlı cruise turları paketlerine; vizesiz gemi turlarından Yunan Adaları gemi turları yorumlarına kadar her şeyi yazdık. Size de keyifle okuması kaldı. Hadi 2023 cruise tatili için şimdiden hazırlanma vakti!

1. Toplam Harcamanız Çok Daha Uygun Fiyatlara Gelir

Kendi aracınızla ya da uçak bileti alarak gittiğiniz tatil masraflarıyla kıyaslandığında gemi ile tatil yapmak çok daha avantajlı olabilir.

Bir gemi turu paketi içerisinde yol, konaklama, yemek, eğlence, spor ve daha birçok özelliğin sunulduğu tatil alternatifleri olabilir. Spa tesisleri ve sanatsal etkinlikleri saymıyoruz bile! Dolayısıyla gemi ile tura çıkmak içerisinde barındırdığı özelliklerden ve gemi tatili fiyatlarından dolayı daha ekonomik olabilir. Yüzen bir hotel içinde her gün farklı bir liman ve ülkede olmanın keyfi ise bambaşka! 

2. Gemide Yapacak Çok Şey Var

gemi-su-kayak.jpg

Bir haftalık otel paketi almak ya da 1 hafta boyunca her yeri hiç durmadan gezmek yerine, 1 haftalık gemi turu tatiline çıktığınızda liman değiştirirken golf oynayabilir, gemi tatili sırasında siz uyurken cruise gemisi ile başka bir ülkeye geçebilirsiniz. Arkadaşlarınızla tenis ya da basketbol maçı yapabilir, cruise içindeki havuzlarda yüzerek eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Cruise gemisi içindeki etkinlikler saymakla bitmez. Güvertede yoga ve dans derslerine katılabilir, sanat müzayedelerini ya da müzikalleri izleyip dinleyebilirsiniz. Hatta öyle ki, bazı geceler yıldızları izleme keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Bir otelde ya da gezi programında yapamayacağınız birçok sanatsal ve eğlence dolu aktiviteyi gemi turu sırasında rahatlıkla yapabilirsiniz.

3. Sessizliğe Hayran Olma Zamanı Geldi

gemi-balkon.jpg

Hayatınızda bir kez olsun okyanusun ya da açık denizlerin sessizliğinde kaybolmalısınız!

Evet, gemi tatili hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri buydu ve doğru duydunuz. Cruise turu sırasında seveceğiniz en güzel şeylerden biri denizin sesi ya da okyanusun sessizliği desek daha doğru olacak. Yatak odanızın penceresinden sonsuz mavi deniz manzarasını izlerken, bu sessizliğe hayran olacak ve bu sessizliği aklınızın kenarına yazacaksınız.

Özellikle şehir hayatında yaşayanlar ya da tatile çıktığı yerlerdeki gürültü kirliliğinden şikayetçi olanlar cruise turunun keyfine doyamayacak.

4. Her Yaş Grubundan Herkes Katılabilir

cocuklar-gemide.jpg

Cruise turları ile gezenlerin yaş ortalaması her ne kadar çoğunluk olarak 30 ve üzeri olsa da, gemideki birçok aktivite, eğlence ve oyun alanı, gösteriler, etkinlikler 30 yaş altındaki misafirler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Cruise turları çocuklu aileler için özellikle bulunmaz bir seçenek! Çocuk havuzu, çocuk oyun alanları gibi sayısız eğlence imkanı sunan cruise gemileri gençler için de eğlence kulüpleri ve DJ performansları sunuyor. Dolayısıyla cruise ile yolculuk yapmak isteyen her yaş grubu bu tatil şeklinden memnun olarak ayrılıyor.

5. Dijital Detoksa Merhaba Deyin

cruise-dinlenme.jpg

Telefon, bilgisayar, sosyal medya... Hayatımızın hemen her yerinde dijital olma ve sürekli online görünme ihtiyacıyla karşı karşıyayız. Tatilde bile elimizde sürekli telefonla dolaşıyoruz. Cruise turunun avantajları arasında belki de birinci sıraya oturabilecek olan gemide internet olmamasıdır. Elbette cruise içinde internet bulunuyor ancak bunun için ücret ödemek zorundasınız.

Gemide olduğunuzu ve açık denizlerde olduğunuzu hesaba katarsak tahmin edersiniz ki, gemide internet pahalı bir özellik oluyor. Bu nedenle, gemi ile seyahat ederken internetiniz olmuyor ve size kitap okumak, etkinliklere katılmak, sevdiklerinizle vakit geiçrmek için bol bol zaman kalıyor.

6. Sürekli Valiz Açmazsınız

gemi-valiz.jpg

Tatil süresince birden fazla şehir ve ülke gezecekseniz eğer bu kısmında en yorucu yanlarından biri de sürekli valiz açıp kapamak ve toplamak oluyor. Her seferinde valizi yeniden toplamak can sıkıcı gelebilir. Gemi turlarıyla ülke ülke gezerken valiz ile uğraşmanıza gerek yok. Tatilinizin başında valinizi açacak ve cruise gezisi bitene kadar bir daha toplamakla uğraşmayacaksınız.

7. Enfes Yemekler ve İçecekler Sizi Bekler

cruise-yemek.jpg

Gemi turları ile tatil yapmanın en güzel yanlarından biri de dünya mutfağına ait yemeklerin olması ve her birinin usta aşçıların ellerinden çıkmış olması diyebiliriz. Diğer tatil seçenekleriyle kıyaslandığında cruise içindeki yemekler çok daha lezzetli ve çeşidi bol gelecek.

Gemi içindeki özel restoranlarda yemek yemek isterseniz bazen ekstra ücret ödemeniz gerekebilir ancak kesinlikle buna değecek! İçecekler kısmına gelirsek, seçeceğiniz cruise paketine bağlı olarak gemi turu paketine dahil olan içecekler sınırsız olduğundan gün boyunca dilediğinizi içebilirsiniz.

8. En Güvenli Tatil Şekli Bu Olabilir

gemi-guvenlik.jpg

Yüzen bir otel içerisinde seyahat ettiğinizi düşünün. Siz uyanıyor, yemek yiyor, eğleniyor, tiyatroya gidiyorsunuz ve tüm bunları yaparken oteliniz ülke değiştiriyor. Bir an olsun bile hareket ettiğini anlamadığınız cruise gemisi size çok güvenli gelecek. Yüzmeye gittiğinizde herhangi bir endişe duymadan telefonunuzu orada bırakabilir, havuz başına döndüğünüzde yine burada bulabilirsiniz. Bu nedenle cruise ile tatil yapmak hem güvenli hem de huzur verici olabilir.

9. Hijyen En Çok Önemsenen Şey Oluyor

gemi-havuz.jpg

Cruise içerisinde katlar arasında ve restoranlarda elinizi dezenfekte edebileceğiniz el dezenfektanları var ve kendinizi rahatsız hissettiğiniz her an bunları kullanabilirsiniz. Üstelik gemi personeli de bu konuda son derece dikkatli ve hassas çalıştıkları için, pırıl pırıl ve tertemiz bir geminin içinde seyahat etmenin güvenini yaşarsınız. Bu da hijyen dolu bir cruise tatili yapmanızı sağlar.

10. Cruise ile Tatil Ücretleri Yüksek Değil

gemi-cift.jpg

Cruise ile tatil yapmanın maliyeti düşündüğünüz kadar pahalı değil!

Yolcu gemileri çok büyüktür ve gemiler turun maliyetini karşılamak için bu kabinleri doldurmak zorundadır. Okulların tatil olduğu dönemler, sezon süresince gibi tatil dönemlerinde gemiler yoğun talep göreceğinden aile odaları dolacak ve diğer dönemlerde aile odalarında arkadaşlar, kalabalık gruplar olarak birlikte kalabilecekler. Bu nedenle gemideki kabin fiyatları hem yüksek olmayacak hem de siz de fiyatlarla ilgili pazarlık yapabilirsiniz.

Gemi turu ücretleri düşünüldüğü gibi yüksek meblağlar değildir. Özellikle Gruppal Gemi Turları sayfalarında Yunan Adaları ve Akdeniz gemi turları çok ekonomik fiyatlardan başlıyor.

11. Gemi Turunun Nostaljik Bir Havası Var

gemi-uzaktan.jpg

Kim ne derse desin gemi turu tatili yapmak hem biraz lüks ve konfor hem de romantik bir tatil deneyimi olacaktır. Sarayların romantik ve lüksle, ihtişamla dolu odalarına karşın gemiler de aynı şekilde bir saray edasında devasa, lüks ve konforun gözetildiği alanlardır. Bu özellikleri nedeniyle gemi turu yapmak nostaljik bir aktivite yapmanızı sağlar.

Cruise ile tatile çıkma konusunda endişeleriniz varsa bu yazımızdan sonra bir rezervasyon yaptıracağınıza eminiz çünkü kimse bizzat deneyimlemeden bilemez ve karar veremez. Bayram tatili gemi turları ile uzun bayram tatillerinde mavi yolculuğa çıkabilir, Yunan Adaları gemi turları ile yakın destinasyonları keşfedebilirsiniz. Üstelik Yunan Adaları gemi tatili en uygun fiyatlarla Gruppal Yunan Adaları gemi turu sayfalarında! Hemen inceleyin.