Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai'ye gidecekler dikkat! Dubai vizesiyle ilgili merak edilen tüm soruların cevabı burada! Vize başvurusu ile ilgili detayları mutlaka not edin.

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 4985
dubai-vizesi-almak.jpg

Ortadoğu’nun Paris’i olarak tanımlanan Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri sınırları içerisinde yer alıyor. Dubai’ye giriş yapabilmek için Dubai vizesi almak şart. Eğer hizmet pasaportu, hususi pasaport ve diplomatik pasaporta sahipseniz vize almadan 90 günü aşmamak koşuluyla Dubai’ye seyahat edebilirsiniz. Bordo pasaport içinse durum farklı. Dubai vizesi nasıl alınır sorusunun cevabı için yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.

Dubai Vize İçin Gerekli Evraklar

Dubai vizesi almak için gerekli evraklar alınacak vize türüne göre değişiklik gösteriyor. Evraklarda değişiklik gösteren vize türlerini ise turistik, ziyaret ve ticari olarak sıralamak mümkün. Bu vize türlerinin her birinde istenen evraklar farklı. Bu nedenle seyahat amacınızı önceden belirlemeli ve evraklarınızı buna göre hazırlamalısınız.

Tüm Dubai vizelerinde geçerli olan evraklar ise:

  • Pasaportun fotoğraflı sayfası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İstenilen standartlara uygun fotoğraf

Dubai Vizesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dubai vizesi başvuru şartları ve uyulması gereken bazı kurallar var. Vize alım süreci ve sonrasında aşağıdaki şartlara dikkat etmek gerekiyor.

  • Dubai vizesinin geçerlilik süresine dikkat etmek gerek. Dubai vizesi geçerliliği 58 gün olduğu için vize alındıktan sonra 58 gün içerisinde ülkeye giriş yapmak gerek.
  • Ülkeye giriş yapıldıktan 29 gün sonra çıkış yapmak zorunludur. Bu süre, alınacak vize türüne göre değişiklik gösterebilir.
  • Dubai vizesi alan kişilerin 29 gün sonunda ülkeden çıkış yapmadıkları tespit edilirse para cezası uygulanır.
  • Vize başvurusu en geç 5 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlanır.
  • Dubai vize servisine yapılan vize başvurularının işleme alınma saatleri 09.00 – 16.00 arasındadır.
dubai-sehri.jpg

Dubai Vize Türleri

Birleşik Arap Emirlikleri ülkesini ziyaret edecek olan turistler için 3 farklı vize türü sunuyor.

Dubai Transit Vizesi: Uzatılma imkanı olmayan transit vizede kişilere kısa süreliğine konaklama imkanı sunuluyor. Dubai üzerinden başka bir ülkeye seyahat edecekseniz eğer transit vize almanız şart. Bu vize ülkede 96 saat kalmanıza izin veriyor. 96 saatin sonunda ülkeden çıkış yapmanız şart.

Dubai Kısa Süreli Turist Vizesi: Kısa süreli Dubai vizesi ülkeye giriş yaptıktan 30 gün sonrasına kadar geçerli. Bu vize türünde tek ve çift giriş seçenekleri de mevcut. 30 günün sonunda ülkeden çıkış yapmanız şart ve vize süresini uzatma şansınız bulunmuyor.

Dubai Uzun Süreli Turist Vizesi: Dubai’de uzun süreli bir konaklama planınız varsa başvurmanız gereken vize türü bu. Ülkeye girişinizden 90 gün sonrasına kadar geçerliliği bulunuyor. 90 günün sonunda eğer ülkede kalmaya devam edecekseniz tekrar vize almanız şart. Vize süresinde uzatma işlemi yapılmıyor.

Dubai Vizesi Nereden Alınır?

Dubai vizesi almak için birden fazla seçenek var. Dubai vizesi evrakları hazırlandıktan sonra en uygun yol seçilerek vize alınabilir. Her kişinin vize alırken izlediği yol farklı olduğu için kendinize en uygun olan seçeneği tercih edebilirsiniz. Dubai vizesi 2022 yılı için başvuru seçenekleri aşağıdaki gibi:

  • Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyük Elçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu: Dubai vizesi almak için kullanılan yollardan biri ilgili kurumlara şahsen başvurarak vize talebinde bulunmak.

  • Havayolu Şirketleri: Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuş düzenleyen havayolları ile iletişime geçerek online başvuru yapmanız mümkün. Seyahat firmalarının e-vize sayfalarına girerek gerekli belgeleri ve bilgileri vermeniz yeterli. Koşullarınız uygunsa vizeniz 3 gün içerisinde hazırlanıyor.

  • Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi: Yetkili vize başvuru merkezlerine giderek Dubai vizesi başvuru işlemlerini yapabilirsiniz.
pasaport.jpg

Dubai Vize Ücreti

Dubai vizesi nasıl alınır sorusu kadar Dubai vizesi ücreti ne kadar sorusu da en çok merak edilenler arasında. Dubai vizesi evrakları hazırlayıp vize türünüze ve sürenize karar verdikten sonra ödeme işlemlerini yapabilirsiniz. Ödeme tutarları bu süreçlere göre belirleniyor ve her süre için farklı bir fiyat sunuluyor. Tüm bunların ardından Dubai vizesi ücreti ilgili kurumların banka hesaplarına yapılıyor.

Dubai vizesi 2022 yılı için ücretleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkün.

  • 30 Günlük tek girişli vize ücreti 87 USD + 30 USD Hizmet Bedeli
  • 30 Günlük çok girişli vize ücreti 208 USD + 30 USD Hizmet Bedeli
  • 90 Günlük tek girişli vize ücreti 219 USD + 30 USD Hizmet Bedeli
  • 90 Günlük çok girişli vize ücreti 518 USD + 30 USD Hizmet Bedeli