Dünyanın En Güçlü Pasaportu Japonlar'da!

Dünyanın en güçlü pasaportu listesinde Japonya bir kez daha birinci oldu! Peki Türkiye kaçıncı sırada yer alıyor?

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 5506
guclu-pasaport-japonlarda.jpg

Dünyadaki en değerli pasaportlar hangisi diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edilebilen, hemen her ülkeye kolayca gidilebilecek güçlü ülkelerin pasaportları da en iyi pasaportlar arasında yer alıyor.

Dünyanın en güçlü pasaportları 2023 listesinde 193 ülkeye vize olmadan giriş imkanı sağlayan Japonya geliyor. Son beş yıldır peş peşe 193 ülkeye vizesiz girişin kapılarını açan Japonya pasaportu ilk sırada bulunuyor.

Japon Vatandaşları 193 Ülkeye Vizesiz Gidiyor

Her yıl mutlaka bir ülkeye vizesiz seyahat hakkı kazanan Japon vatandaşları dünyanın dört bir yanındaki 193 ülkeye vizesiz ya da vize-varış uygulamasıyla seyahat edebiliyor.

Japonya'nın hemen ardından 192 destinasyonla Güney Kore ve Singapur geliyor. Daha önceden dünyanın en güçlü pasaportu Almanya iken bugün Almanya pasaportu, 190 noktayla İspanya ile üçüncülüğü paylaşıyor.

en-guclu-pasaportlar.jpg

Henley Pasaport Endeksi 2023 verilerinde belirtildiği gibi vizeye gerek olmadan seyahat edilebilecek ülke sayısına göre en güçlü sayılan pasaportların sırası belirlendi.

193 ülkeye vizesiz girişle ilk sırada olan Japonların pasaportundan sonra 192 ülkeye giriş imkanı sağlayan Güney Kore ve Singapur pasaportları dünyanın en güçlü pasaportları listesinde ilk iki sırada yer aldı. Hemen ardından 190 ülkeye vizesiz geçiş veren Almanya ve İspanya pasaportları en güçlü pasaportlar listesinde üçüncü sırayı paylaştı.

189 ülkeye giriş ayrıcalığı tanınan İtalya, Finlandiya ve Lüksemburg ülkelerinin pasaportları dördüncü sırada yer alırken 188 ülke ile Avusturya, Danimarka, Hollanda ve İsveç beşincı sırada bulunuyor.

pasaportlar.jpg

Türkiye Kaçıncı Sırada?

Dünyanın en güçlü pasaportları listesinde en son sıralarda 27 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sağlayan Afganistan yer alırken hemen peşinde 29 ülke ile Irak, 30 ülke ile Suriye, 32 ülke ile Pakistan ve 34 ülkeye vizesiz giriş imkanı sağlayan Yemen pasaportu bulunuyor.

Dünyadaki en güçlü pasaportlar listesinde Türkiye, 110 ülkeye vizesiz giriş imkanı tanıyan Türk pasaportuyla 52. sırada yer alıyor.

Liste şeklinde incelediğimizde:

en-guclu-pasaportlar-listesi.jpg

Dünyanın En Güçlü Pasaportları

1. Japonya (193 Ülke)

2. Güney Kore ve Singapur (192 Ülke)

3. Almanya ve İspanya (190 Ülke)

4. İtalya, Finlandiya ve Lüksemburg (189 Ülke)

5. Avusturya, Danimarka, Hollanda ve İsveç (188 Ülke)


Dünyanın En Güçsüz Pasaportları


1. Afganistan (27 ülke)

2. Irak (29 ülke)

3. Suriye (30 ülke)

4. Pakistan (32 ülke)

5. Yemen (34 ülke)