İstanbul Havalimanı Ulaşım Rehberi

Dünyanın en büyük havalimanına nasıl gideceksiniz? Tüm toplu taşıma, özel araç, taksi ve metro seçenekleri bu yazıda!

Yayın Tarihi: 27 Mayıs 2019Görüntülenme: 8849
havlaimani-lokas.jpg

İstanbul Havalimanı ulaşım konusunda en rahat ulaşım sağlayacağınız havalimanlarımızdan biridir. Şehirden uzak gibi görünsede ulaşım yol alternatifleri sayesinde kısa sürede havalimanına varabilirsiniz. 

En modern teknolojiler kullanılarak inşa edilen İstanbul Havalimanı, Asya, Avrupa ve Ortadoğu'nun kesiştiği noktada önemli bir merkez noktası oluyor.

İstanbul 3. Havalimanı olarak da bilinen Yeni Havaalanı lokasyonu, yerli ve yabancı mimarlara yaptırılan iç ve dış tasarımları, en yeni inovasyon sistemlerinin ve en modern dekorların kullanıldığı şık ve konforlu mekanlarıyla Türk Havacılık tarihine damga vuracak. Peki Yeni Havalimanı'na ulaşım için ne yapacaksınız, hangi yolu izleyecek ve nasıl ulaşacaksınız? İstanbul Havalimanı ulaşım havaist ile nasıl sağlanır, İstanbul Yeni Havalimanı'na özel aracı ya da taksiyle gidecekler hangi bağlantı yollarını kullanmalı?

Havalimanına ulaşım yazımıza başlamadan önce İstanbul Havalimanı Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı Nerede?

Avrupa'da en hızlı büyüyen uçuş merkezleri arasında olan İstanbul Havalimanı nerede diye soranların sayısı her geçen gün çoğalıyor. Hal böyle olunca bize de yanıtlamak düşüyor.

İstanbul Havalimanı Avrupa Yakası'nda ve Karadeniz kıyısındaki Akpınar ve Tayakadın köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekare üzerinde konumlandırılmış durumda. Daha sade bir ifadeyle 3. Havalimanı Çatalca, Göktürk ve Arnavutköy'e ve Terkos Gölü'ne yakın bir bölgeye inşa edildi.

İstanbul Havalimanı'na Nasıl Giderim?

Havalimanına ulaşım çok kolay olacak. Yeni havalimanına en kolay ulaşım üçüncü köprü bağlantı noktalarından yapılıyor. Uçuşunuzdan önce havalimanına ulaşım seçenekleri olarak

  • Özel aracınızı
  • Taksi
  • HAVAİST
  • Toplu taşıma seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Şimdi dilerseniz tüm seçenekleri tek tek inceleyelim:

havalimaniii.jpg

İstanbul Havalimanı'na Toplu Taşıma

  • İETT ve İstanbul Otobüs A.Ş. Otobüs Seferleri

İstanbul Havalimanı’na toplu taşıma ile ulaşacak yolcular için İETT ve İstanbul Otobüs A.Ş. hizmet veriyor.

İETT; Halkalı, Mecidiyeköy ve Atatürk Havalimanı duraklarından; İstanbul Otobüs A.Ş. ise Taksim, Kozyatağı, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, Yenikapı ve Tüyap’tan kalkışlı bagajlı lüks taşımacılık seferleri yapıyor.

Şehir içi Bagajlı Lüks Taşımacılığını yapacak olan İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. İstanbul Havalimanı’na özel bir hat düzenlemesi yaptı. İstanbul Havalimanı’nda yolcu ve çalışanların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere ek seferler dâhil ortalama 140 sefer düzenleniyor.

İETT seferlerinin hareket merkezleri, güzergahları ve tarifelerine ulaşmak için buraya tıklayınız.

HAVAİST seferlerinin hareket merkezleri, güzergahları ve tarifelerine ulaşmak için buraya tıklayınız.

  • Özel Araç ile Havalimanına Gelecekler

İstanbul Havalimanı’na özel araçlarıyla karayolundan gelen yolcular için farklı güzergâh alternatifleri bulunuyor.

biletmatik.jpg

Avrupa Yakası:

  • Avcılar - İstanbul Havalimanı - 53 km
  • Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - 38 km
  • Taksim - İstanbul Havalimanı - 40 km
  • Levent - İstanbul Havalimanı - 36 km
  • Maslak - İstanbul Havalimanı - 35 km

Anadolu Yakası:

  • Kavacık - İstanbul Havalimanı - 42 km
  • Üsküdar - İstanbul Havalimanı - 47 km
  • Kadıköy - İstanbul Havalimanı - 52 km
  • Pendik - İstanbul Havalimanı - 73 km

İstanbul Havalimanı otopark ücretleri 2022 tarifesini merak edenler için paylaşıyoruz. 

İstanbul Havalimanı Otopark (Otomobil) Ücretleri

 

İstanbul Havalimanı Çok Katlı Otopark Ücretleri

İstanbul Havalimanı Otoparkı Kimlere Ücretsiz?

Havalimanı otoparkı kimlere ücretsiz diye sorarsanız, engelli, gazilere ve şehit ailelerine her defasında azami 15 güne kadar ücretsiz olacak. Ayrıca Devlet Personel Başkanlığı'nın “Devlet Teşkilatı Bilgi Bankasında” listelendirilmiş olan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli kurumlar, düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar, sosyal güvenlik kurumları, mahalli idareler ve 5018 Sayılı Kanun dışında kalan özel bütçeli kuruluşların (Hizmet satın alma yoluyla kiralanan araçları dahil) araçlarına (Azami 1 saat süre ile), Kordiplomatik plakalı araçlara (Bir saate kadar), Engelli ve gazilerin belgelerini ibraz etmeleri kaydıyla kullandığı / bulunduğu araçlara (Her defasında azami 15 güne kadar), Şehit ailelerinin 1. dereceden yakınlarının özel araçlarına (Her defasında azami 15 güne kadar), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) personelinin kullandığı özel araçlara, DHMİ tarafından işletilen otoparkları kullanan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personelinin özel araçlarına tarife uygulanmayacak.

havalimani-iettt.jpg

İstanbul Havalimanı’na ayrıca Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu aracılığıyla da rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı Taksi Ücretleri

Taksi ücreti hesaplama araçları ve diğer taksi çağırma uygulamaları üzerinden çıkarılan tahmini havalimanına ulaşım taksi fiyat listesi değişmektedir. En güncel taksi ücretleri için uygulama üzerinden ya da taksi duraklarını arayıp sorarak bilgi edinebilirsiniz. 

İstanbul Havalimanı'na metro ne zaman bitecek diye merak ediyorsanız bununla ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.