Dünyanın En İyi 5 Cruise Gemisi

Masaldaymış gibi bir tatil yapacağınız yeryüzünün en iyi 5 cruise gemisi...

Yayın Tarihi: 27 Aralık 2019Görüntülenme: 24328
cruisegemi.jpg

Dünyanın en iyi cruise gemileri hangileri merak edenleri buraya alalım. 

Gemi ile seyahat etmek, bambaşka bir tatil deneyimi oluyor. İster yakın mavi yolculuk rotaları olsun isterseniz okyanuslar geçin siz uyurken şehirler ve ülkeler değiştirmek kadar konforlusu olamaz. Üstelik bir an bile olsun gemide olduğunuzu anlamıyorsunuz. 

Gruppal gemi turları ile her yıl yüzlerce insan cruise ile tatil deneyimini yaşıyor. Dünyanın en ünlü gemi yolculuklarından en konforlu, en büyük, en lüks cruise gemilerine kadar herkesin bütçesi ve zevkine uygun bir gemi turu mutlaka bulunuyor. 

2020 tatil planlarınız arasında bir cruise gemisi ile dünyayı dolaşmayı hayal ediyorsanız ve lüks, konfor, eğlence odaklı bir cruise tatili yapmak istiyorsanız, dünyanın en iyi cruise gemileri arasında bulunan bu beş gemiye mutlaka göz atmanız gerekiyor. Dünyadaki tüm eğlenceler için sadece bir durak noktası olmayıp, aynı zamanda tüm lüks ve konforları da içeren en iyi tatilin garantisi bu cruise gemileridir. 

1. Disney Dream Cruise Gemisi 

Büyük kategorideki gemiler listesinde bulunan en iyi gemi için Cruiser’ın Gemi Ödülü'nü kazanan Gemisi Disney Dream, Disney Cruise Line'ın gururu oluyor. Kendisini diğer Disney Wonder, Disney Magic ve Disney Fantasy gemilerinden ayıran Disney Dream, 2011'den beri her kruvazörün hayalini gerçekleştirdi.

disneyvruise.jpg

340 metre uzunluğunda, 1.450'den fazla görevli, Disney Dream ile cruise yolculuğunu unutulmaz bir deneyim haline getirmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Disney Dream’in mavi yolculuk gezileriyle, dünyada bir cennet parçasını tecrübe edeceğinizden emin olabilirsiniz.

  • Kapasite: 2.500 yolcu
  • Gemi İçi Eğlenceler: Disney Karakteri Buluş ve Karşılaşmalar, canlı eğlence, Disney film klasikleri ve daha fazlası.
  • Gemi İçi Hizmetlerden Bazıları: Liman maceraları, ek geziler, spa ve salon hizmetleri, gerektiğinde bebek bakımı, teknede fotoğrafçılık servisi, telefon görüşmeleri, video oyunları, alkollü içecekler ve yalnızca yetişkinlere yönelik yemek mekanları.

2. Celebrity Reflection Cruise Gemisi

Kruvazörlerin tatil zamanlarından en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak için, ünlü Celebrity Cruises cruise şirketi, dünyanın en egzotik yerlerine yolculuk yapan görkemli yolcu gemileri sunmaktadır. Tüm ünlü cruise yolculukları arasında Celebrity Reflection, kruvazörlerin Akdeniz'in en iyisini keşfetmelerini sağlayan bir yolcu gemisi.

celebrityref.jpg

1047 fit'e kadar yükselen Celebrity Reflection, lüks gemi seyahatlerini en iyi şekilde tanımlayanen ünlü cruise gemilerinden biridir. Gemi yolculuğunuz boyunca Celebrity Reflection sihirden başka bir şey hissetmiyor. Yeni Lawn Club Grill'den, Canyon Ranch Spa Club'dan ve 72 odadan oluşan, dünyadaki yolcu gemileri seyahat planlarınızın Celebrity Reflection ile bir hit olacağından emin olabilirsiniz.

  • Kapasite: 3046 yolcu
  • Tavsiye Edilen Rota: Roma - La Spezia - Güzel - Barselona - Cebelitarık - Malaga - Cartagena - İbiza
  • Kapsama Alınan Hizmetler: Kıyı gezileri, ünlü şehir konaklama, içecekler, yemekler, kumarhaneler, profesyonel fotoğrafçılık, internet erişimi ve alışveriş gezileri.

3. Viking Star

Özenle tasarlanmış ve İskandinav tasarımının en iyi dizaynına sahip olan Viking Star Gemisi, Viking Ocean Cruises'ın tüm gemileri arasındaki ilk okyanus gemisidir. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız Viking Star, hedef odaklı kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyor. Viking Star, dünyanın dört bir yanındaki seyahat planlarınız için lüks gemi seyahat tatilleri için en iyi seçeneklerden biri olarak hizmet veriyor.

vikjingcruise.jpg

Gemi içindeki oda ve süitler akıllı mimariyi ve zarif şıklığı yansıtmaktadır. Viking Star, diğer büyük cruise gemilerine kıyasla daha az yolcu taşıyarak, samimiyet duygusunu yükseltir ve yelken tecrübesini artırır. Wintergarden ve Snow Grotto gibi umumi odalar ile Viking Star, farklı kültürlerin öğelerini deneyimlemekten hoşlanan kruvazörler için en iyi seçimdir. Hem çiftler hem de aileler için uygun olan cruise gemisi, özellikle ilk kez seyahat ediyorsanız, yelken tecrübenizi gerçekten zenginleştirebilir.

  • Kapasite: 930 yolcu
  • Önerilen Rota: Stockholm - Helsinki - St. Petersburg - Tallinn - Baltık Gezisi - Gdansk - Berlin - Kopenhag - Aalborg - Stavanger - Eidfjord - Bergen
  • Kapsama Alınan Hizmetler: Konaklama, rehberli turlar, sahil gezileri, destinasyon performansları, TED Konuşmaları, klasik müzik performansları, yemekler, açıkhava yürüyüş parkuru ve spor güvertesi, 24 saat misafir hizmetleri, ferahlık, kütüphane köşeleri ve vergiler.

4. Royal Caribbean Harmony of the Seas

Ünlü Royal Caribbean International'ın devasa ve masalsı gemilerinden biri olan Seas of Harmony, içinden asla çıkmak istemeyeceğiniz büyük bir yolcu gemisidir. Gemiye bindiğinizden ve yolculuğunuza son limanda indiğiniz zamana kadar, bu parti cenneti üzerinde bir dakika bile sıkılmayacaksınız.

harmonyoftheseas.jpg

Devasa cruise gemisinin görüntüsü ve 362 metre uzunluğa kadar uzanan ihtişamı ile aşık olacağınız en güzel şey. Bir ömür boyu sürecek yolculuğa çıkmak için 250'den fazla liman sunan kruvazör, kelimenin tam anlamıyla "Denizlerin Uyumu" ile dünyanın en güzel yerlerini keşfedebilirsiniz. 18 yüksek güvertesinin dışında, dünyadaki kruvaziyer yolculuğunuzun en farklı deneyimi denizdeki en yüksek 10 katlı kaydıraktan kaymak olabilir.

  • Kapasite: 5.479 yolcu
  • Önerilen Rota: 7 gecelik Doğu Karayipler Tatil Turu / Fort Lauderdale, Florida - Philipsburg, St. Maarten - San Juan, Porto Riko - Labadee, Haiti - Fort Lauderdale, Florida
  • Kapsama Alınan Hizmetler: Konaklama, sahil gezileri, yemekler, eğlence, spor salonu, çocuklar ve gençler için aktiviteler ve daha fazlası.

5. Norwegian Epic

Norveç Cruise Lines, genellikle cruise ile seyahat gemilerinin yapısına, gezilerine ve dünya standartlarında eğlencelerine yansıyan bir serbest yolculuk konsepti sunuyor. 2010 yılında hizmete giren ve 2015 yılında gerçekleşen Norwegian Epic Cruise Gemisi, Norveç filosunun en büyük gemisi. Yolcu gemisinin ana cazibe merkezi, farklı yemek seçeneklerinin yanı sıra gemide 20 farklı barın bulunduğu bir de Ice Bar vardır.

norwegianepic.jpg

Rahat bir cruise tatili ne demek onu seyahat ederken anlayacağınız Norwegian Epic, kruvazörlerin denizin ortasında serin ve havadar bir ortamda gevşemelerini ve tüm yılın yorgunluğunu unutmalarını sağlar.

Atlantik'te kendinize bir iyilik yapın, en güzel yerleri gezin ve ünlü Ballroom Blitz olarak bilinen iki yeni Broadway şovu ile Çöl Kraliçesi Priscilla'yı izleyin. Dahası gemi, dünya çapında seyahat etmek isteyen yalnız gezginlere de harika konaklama konseptleri sunuyor. 

  • Kapasite: 4.100 yolcu
  • Önerilen Rota: Orlando (Port Canaveral), 15 Günlük Transatlantik / Orlando, Port Canaveral - Kraliyet Donanma Tersanesi, Bermuda - Funchal, Madeira - Sevilla, İspanya - Cebelitarık, İngiltere - Granada - Barselona
  • Kapsama Alınan Hizmetler: Konaklama, sahil gezileri, yemekler, özel yemekler, barlar ve salonlar, eğlence, Aqua Park, Epic Dalma, Mandara Spa ve benzeri aktiviteler.