Evden Ayrılmadan Seyahat Etmenin 29 Yolu

Pijama ve terliklerinizle dünyanın diğer ucuna gitmeye hazır olun.

Yayın Tarihi: 08 Nisan 2020Görüntülenme: 2197
kapkk.jpg

Kabul edelim, seyahat etmek yeri doldurulamaz bir deneyimdir. Yeni ülkeler, rengarenk şehirler ve birbirinden farklı kültürlerle tanışmak, onları deneyimlemek paha biçilemez anılar biriktirmemize vesile olur.

Evde olduğumuz bugünlerde dünyayı evimize getirebilir, bulunduğumuz yerden seyahate çıkabiliriz. Nasıl mı?

Sanal Deneyim Zamanı

Instagram'da ünlü şef liderliğindeki yemek pişirme derslerinden canlı konser akışlarına, sanal müze turlarından online şehir gezilerine kadar tüm dünya sosyal mesafeyi koruyarak sosyalleşmeye başladı. Sanal deneyimler, evinizden ayrılmadan "seyahat etmeyi" hiç olmadığı kadar kolay hale getirdi.

Çin'den Peru'ya, canlı yayınlar, sanal turlar ve 360 derecelik videolar sayesinde destansı kalabalıklar olmadan dünyanın en ünlü simgelerini görebilirsiniz.

>> Evden Çıkmadan Ziyaret Edebileceğiniz 13 Müze

Oturduğunuz yerden seyahat edeceğiniz bu farklı seyahat deneyimini seveceğinize eminiz. İşte online seyahat ya da diğer adı gerçeküstü seyahat deneyimi ile görebileceğiniz 29 yer:

ÜNLÜ SİMGELER

1. Çin Seddi: Sanal bir turla dünyanın yedi harikasından birine zihinsel olarak tırmanın.

2. Dünyanın Harikaları: 360 derecelik turlarla neden dünyadaki yeni yedi harikayı bucket listenizden (Machu Picchu, Petra ve Taj Mahal gibi) çıkarmayasınız?

3. Sistine Şapeli: Vatikan'daki bu değerli ve dini dönüm noktası olan şapelin tavanlarına çıkacağınız sanal turla hayret edin.

4. CN Kulesi: Bu Toronto harikası 553 metrelik mimari kulenin tepesinden canlı bir akışla Toronto Şehir Merkezi'ni izleyin.

5. Buckingham Sarayı: Bu sanal turlarla Kraliçe'nin resmi konutunda dört odayı görmüş olacaksınız.

buckk.jpg

6. Kudüs'ün Eski Şehri: Birkaç günlük keşif gününü bir araya getiren 360 derecelik bir turla bu kutsal hac yeri hakkında bilgi edinin.

MÜZELER

Dünyanın dört bir yanındaki müzeler, sanal turlar, çevrimiçi koleksiyonlar ve etkileşimli deneyimler, tarih meraklıları ve sanatseverler için sonsuz eğlence sunuyor.

7. Louvre: Dünyaca ünlü eserlerin olduğu Louvre Müzesi'nde sanal turla eski Mısır'dan Viktorya dönemine yolculuk yapın.

8. Metropolitan Sanat Müzesi: Met Gala iptal edilebilir ancak Kostüm Enstitüsü'nün çevrimiçi koleksiyonuyla kostüm düzenlemelerini görebilirsiniz. Sizin de keşfetmeniz için 26 çevrimiçi sergileri daha var.

9. British Museum: Okyanusya veya Baskılar ve Çizimler galerilerinde sanal bir tura katılın veya bir milyondan fazla nesneye ev sahipliği yapan çevrimiçi koleksiyonlarına göz atın.

10. Grammy Müzesi: Yeni çıkan arşiv içeriğine göz atarken bir müzik eğitimi dersi alın veya küratörlü Spotify çalma listesini dinleyin.

11. Smithsonian Ulusal Doğal Tarih Müzesi: Güncel ve kalıcı sergiler, araştırma istasyonları, Smithsonian Kalesi... Sanal müze turu ile bu müzede çok fazla yeri keşfedebilirsiniz.  

12. Uluslararası Fotoğraf Merkezi: Bu yeni açılan müzede Hip-Hop'ın Görsel Tarihi sergisi, hip-hop hayranları için bir zorunluluktur. Neyse ki sanal turlarıyla bir göz atabilirsiniz; deneyimi tamamlamak için ses kılavuzlarına ve Spotify çalma listesine göz atın.

dalii.jpg

13. Dali Müzesi: Dört çevrimiçi sergiye göz atın veya daha etkileşimli bir şey için Düşler Dalí sanal gerçeklik deneyimini indirin.

14. Ulusal Saray Müzesi: Sesli ve hareketli hikayelerle eksiksiz 720 derece sanal turları ile Neolitik çağa kadar uzanan Çin eserleri için hazine avına çıkın.

MİLLİ PARKLAR

Pencerenizdeki gördükleriniz size yetersiz gelmeye başlıyorsa, bunun yerine neredeyse açık havadaymış gibi hissedeceğiniz harika bir şeyler keşfetmeyi düşünün. Sanal turlar ile gezegenimizin en iyi milli parkları, yürüyüş parkurları ve doğal harikalarını çevrimiçi olarak deneyimleyebilirsiniz.

15. Yosemite Ulusal Parkı: Diving Board'un tepesindeki destansı manzaralardan, ağzı açık bırakan güzellikleriyle Nevada sonbaharına kadar, Kaliforniya'nın Sierra Nevada Dağları'nın 360 derecelik görüntüleri nefes kesici.

16. Inca Trail: Peru'nun ikonik Machu Picchu'suna giden uzun yürüyüş, bu sanal yolculukla bir saate kadar yapılabilir, üstelik hiç yorulmadan! :) 

17. Kuzey Işıkları: Kuzey Kanada'dan canlı bir akışa geçin ve bu doğal fenomeni kova listenizden geçebilirsiniz.

18. Carlsbad Mağaraları: Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'nın 119 mağarasını sanal turda bir park bekçisi ile keşfetmek kadar eğlenceli bir şey olamaz. Büyük Oda'yı kaçırmayın, Kuzey Amerika'daki en büyük tek mağara odası burasıdır.

carls.jpg

19. Uluru-Kata Tjuta Milli Parkı: Ülkenin geleneksel sahipleri Anangu'nun hikayelerini ve şarkılarını içeren bu sanal turla Avustralya'nın Kuzey Bölgesi'ne kaçın.

HAYVANAT BAHÇELERİ

20. San Diego Hayvanat Bahçesi: Dünyaca ünlü bu hayvanat bahçesinde 10 canlı yayın kamerasından birini kullanabilirsiniz. İç açıcı pandalar ve koalalar? Neden olmasın?

21. Houston Hayvanat Bahçesi: Altı canlı kamera akışı, gorilleri, zürafaları ve hatta yaprakçı karıncaları habitatlarında izlemenizi sağlar.

22. Cincinnati Zoo: Her gün bir hayvanı vurgulayan ve evde yapılacak bir aktivite (Çocuklar için mükemmel!) içeren eğitici "Ev Safari" canlı akışı için bu hayvanat bahçesinin Facebook sayfasına göz atın. Erken doğmuş bir bebek su aygırı olan Fiona hakkındaki iç açıcı video dizisini kaçırmayın.

cinzoo.jpg

23. Beekman 1802 Çiftliği: Bu çiftlikte süper sevimli bebek keçilerini çok seveceksiniz. Oturduğunuz yerden konforunuzu bozmadan çiftliği gezin. 

24. Monterey Bay Akvaryumu: Yürüyen Afrika penguenlerini izleyin veya köpekbalıklarına yakınlaşın. Bu dünyaca ünlü akvaryumda seçim yapabileceğiniz 10 canlı kamera var. Moon Jelly Cam'ı kaçırmayın.

25. Great Barrier Reef: İster hevesli ister istekli bir dalgıç olun, David Attenborough ile yapılan bu sanal tur, derinlerdeki deniz gezintisini iyileştirecektir.

OPERA SALONLARI

Tüm müzik festivali iptallerine dair içinizde bir üzüntü varsa, artık her zaman hayalini kurduğunuz samimi, bire bir konser şekline geçebileceğinizi bildirerek sizi sevindirmek isteriz. Dünyadaki müzisyenler insanları evde kalmaya teşvik etmek için ücretsiz canlı çevrimiçi performanslar sunuyor.

Gününüzü evdeki festival devresiyle kolayca doldurabilirsiniz. Özellikle ünlü sanatçıların sosyal medyada ücretsiz samimi performanslar sunduğu sosyal mesafeyi teşvik ettiği canlı yayın konserlerine bayılıyoruz. Hayranlar istekte bulunabilir ve yeni şarkıların önizlemesini yapabilir.

26. Büyükşehir Operası: Operada bir gece geçirmek için can atıyorsanız, bu New York kurumunun ücretsiz bir performans paylaşmasını seveceksiniz.

seatlee.jpg

27. Seattle Senfoni: Klasik müziğe mi aşıksınız? Seattle Senfoni Orkestrası, sosyal medyada ücretsiz yayınlar yapıyor.

28. Garfield Park Konservatuarı: Chicago'nun çarpıcı kapalı yeşil vahası, eğitim kadar güzel dijital turlar sunuyor.

29. Gönüllü Park Konservatuarı: Bu tarihi Seattle simgesi, Washington'un "Evde Kalın, Sağlıklı Kalın" siparişini desteklemek için bir hafta boyunca her gün canlı yayına başladı - rahatlamak için Facebook sayfalarındaki kayıtlara göz atın.