Girit Hakkında Her Şey

Yunan Adaları'nın tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ünlü en özel yeri: Girit!

Yayın Tarihi: 06 Ağustos 2019Görüntülenme: 7530
girittttt.jpg

Girit... Yunan Adaları içinde en güzel olanlarından biri. 

Girit hakkında ne biliyorsunuz? Turkuaz renkteki denizi, bembeyaz kumsalları dışında Girit'in güzelliklerini en detaylı şekilde bulabileceğiniz harika bir Girit rehberi hazırladık. 

Girit Adası'nın uzun ve köklü bir tarihi vardır. Bir zamanlar Girit, Yunan Medeniyeti'ni içine alan ve bölgedeki en etkili uygarlıklardan biri olan antik Minos Medeniyeti'ne ev sahipliği yapmıştır. Antik kalıntılar dışında Girit'te plajlar, mükemmel yürüyüşler, şirin küçük tarihi antik şehirler, lezzetli yiyecek-şaraplar ve samimi, konuksever yerel halk da size harika bir Girit tatili yaşatacak.

Girit nerede diye merak ediyorsanız Ege Denizi'nin güneyinde olduğunu söyleyelim. Girit Adası'nın Yunanca adı Crete'dir.

Meraklısına özel olarak hazırladığımız Girit Adası rehberi ile yoğun turist kalabalığından kaçmak için yapabileceğiniz Girit turları küçük yerler bulabilmenizi sağlayacak.

Gruppal Yunan Adaları turları ile Girit Adası'nı yakından görebilir ve tarihi, doğal, kültürel güzellikleriyle ünlü olan bu yeri ekonomik fiyatlarla gezmenin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik vizesiz Yunan Adaları turları ile vizeye ihtiyaç duymadan da Girit'i keşfedebilirsiniz.

Girit ile İlgili İpuçları

  • Girit'te pansiyon fiyatları 

Girit'te konaklama seçenekleri bütçenize göre değişiyor. 2019 Girit rehberi fiyatlarına göre Girit'te bir yatakhanenin ortalama fiyatı, yatak için gecelik 10-25 EUR'dur. Daha düşük fiyatlarla sonbaharda veya kış aylarında gelmeyi düşünebilirsiniz (Artı daha az kalabalık dönem). Adada bulunan birkaç hostelde özel oda yoktur.

  • Hesaplı otel fiyatları

Girit'teki oteller gecelik uygun fiyatlar sunuyor. Otel odalarında özel banyo, mini buzdolabı, klima, TV ve çoğu misafirleri için ücretsiz kahvaltı sunmaktadır. Yaz aylarında Girit popüler bir yer olduğu için daha fazla ödemeniz olası.

Otellere bir alternatif de Airbnb olabilir. Ortak odalar ve tüm evler (Stüdyo daireler dahil) uygun fiyatlara kiralanabilir.

  • Tur şirketi ile Girit'te konaklama

Girit turu için en ideal konaklama seçeneklerinden biri tur şirketleri ile yaptığınız geziler olacaktır. Çünkü ödediğiniz ücretin içinde konaklama ve çoğu zaman kahvaltı da dahil oluyor. Size de tatilin tadını çıkarmak kalıyor. 

giirt3.jpg
  • Girit'te yemek maliyeti

Girit'teki restoranlarda yemeklerin fiyatı çok uygundur. Çok lüks bir restoranda yemek bile uygundur. Eğer gerçekten Girit'te ucuza yemek istiyorsanız, jiroskop (kebap gibi) yiyin. Bir Gyro uygundur ve sizi kolayca doldurur. Yemeklerinizi kendiniz hazırlarsanız, makarna, sebze, tavuk ve diğer temel yiyecekleri içerecek yiyecekler için de yine ekonomik fiyatlar ödeyebilirsiniz.

  • Girit'te ulaşım maliyetleri

Girit'te gezmek kullanımı kolay ve ucuz bir otobüs sistemi sayesinde keyifli olacaktır. Diğer adalara sunulan feribot seferleri de var. Feribot ayrıca adanın güney kısmına da gidiyor çünkü çok az yol var. Taksiler, ucuz olmasa da, Girit'te taksiler de mevcuttur. Ayrıca, fiyatların gece daha yüksek olacağını unutmayın.

Ancak Girit'te dolaşmanın en iyi yolu tur şirketi ile gezmek. Ada oldukça geniş ve otobüsler küçük köylerin / koyların çoğuna gitmez. Girit'te araba kiralamak da bir seçenek ancak bir araba için uygun fiyatlar ödeyebilirsiniz. Bu nedenle turlar ile adanın en ünlü en güzel yerlerini keşfetmek sizin için en uygunu olacak.

girit8.jpg

Girit Turunda Daha Az Harcamak İçin

  • Sezon dışı ziyaret - Ağustos en pahalı aydır, bu nedenle Haziran ayından önce bir Girit turuna katılabilirsiniz. Böylece hem Girit turu paketleri için erken rezervasyon fiyatlarından yararlanır hem de daha az ödersiniz. 

  • Süper ucuza yiyin - Gyros ve diğer sokak atıştırmalıkları yalnızca birkaç Euro'ya mal olur ve günlük 10 EUR'dan daha düşük bir ücret karşılığında sizi tok tutabilir.

  • Şehir turlarına katılın - Girit Adası turlarına katılarak Girit'in tüm kasabalarını ve koylarını çok daha uygun maliyetlerle gezebilirsiniz. 
girit4.jpg

Girit'te Gezilecek Yerler

  • Heraklion Arkeolojik Müzesi

Girit'teki Heraklion Arkeolojik Müzesi, Yunanistan’ın en büyük ikinci arkeoloji müzesidir. Burada Girit medeniyetini anlatan çarpıcı bir koleksiyon var (Neolitik zamanlardan Roma imparatorluğuna kadar uzanıyor). 

  • Loutro Köyü

Girit'in güney tarafında yer alan Loutro Köyü, güzel manzaralar ve temiz, beyaz bir kum plajı barındırıyor. İki ya da üç gün kalabalığın arasından uzaklaşmak için harika bir seçenek olabilir.

  • Çin Mahallesi

Girit'teki en büyük ikinci şehir olan Chania Town, aynı zamanda turistler için en çok ilgi çeken noktalarından biri. Çok sayıda büyüleyici tarihi mekanın yanı sıra liman kafesi, Belediye Pazarı ve daha pek çok şey var.

Heraklion Antik Kenti
Heraklion Antik Kenti
  • Knossos Ziyareti

Bu, Minos İmparatorluğu'nun antik başkenti ve kalıntıları Yunanistan'daki en eski kalıntılardan biridir. Bu eski saray harika bir şekilde korunmuştur ve orijinal renklerin bir kısmı duvarlarda görünmeye devam etmektedir. Hepsini görmek uzun zaman alır fakat Girit Adası'nın tarihini anlamak istiyorsanız, bu geziyi Girit gezi rehberinize eklemeli ve onu kaçıramazsınız.

  • Samaria Gorge

Libya Denizi'ndeki Omalos platosundan Agia Roumeli'ye Samiriye Boğazı'ndan yürümek çok zordur ancak plaj kasabasındaki güzel manzaralar ve ödüllendirici bitişler buna değer. 

Samaria Gorge
Samaria Gorge

Girit'te Ne Yapılır?

1. Yakinthia Festivali'ne göz atın
Bu, Yunan mitolojisinde sunumlar sunan ve her yıl düzenlenen Girit'in Müzik ve Dans Festivali'dir. Yerli halkın gerçekten doyasıya eğlendiği şenlikli bir parti. Kaçırmayın deriz.

2. Castello del Molo'yu gezin
5 EUR'luk giriş ücreti karşılığında, Castello del Molo adındaki bu antik kaleyi ve kalıntıları keşfedebilirsiniz. Kalenin tepesinden manzara enfes ve mutlaka görülmeye değer. Adayı çevreleyen güzel tepeleri görebiliyorsunuz.

3. Antik Aptera'yı ziyaret edin
Harika bir günlük gezi, yerel şaraplar ve Girit peynirini denemek için Antik Aptera iyi bir fırsat. Yiyecek ve içeceklerin tadını çıkarmanın yanı sıra, antik kentin içinden geçebilir ve yeraltı su rezervlerini keşfedebilirsiniz.

Antik Aptera
Antik Aptera

4. Lassithi Platosu'na bakın
Yunan mitolojisinden hoşlanıyorsanız, buraya gelmelisiniz. Zeus'un doğduğu yer olarak bilinen Lassithi Platosu gezginler için büyüleyici bir manzara sunar ve Girit turunda gününüzü geçirmenin düşük maliyetli bir yolu.

5. Dikteon Mağarası'nı Keşfedin
Lasithi'nin en önemli turistik yerlerinden biri olan Girit'teki Dikteon Mağarası ve bu mağara sistemi 2.000 metrekareyi kapsıyor. Antik Yunan mitolojisi ile çevrili bu mağarada bir zamanlar kült ibadet yeri olduğunu gösteren çeşitli keşifler yapıldı. Ek olarak, tonlarca çeşitli sarkıt ve sarkıt oluşumları vardır.

Dikteon Mağarası
Dikteon Mağarası

6. Rethymnon'u ziyaret edin
Girit'in kuzeybatı kesiminde yer alan Rethymnon, 11 km uzunluğundaki muhteşem plajı ve Venedik Kalesi ile ünlüdür. Plajında denizin tadını çıkardıktan sonra, ilgi çekici bir öğleden sonra için kaleye gidin. Şimdiye kadar yapılmış en büyük Venedik kalesidir.

Rethymnon
Rethymnon

7. Spinalonga Adası gezisine çıkın
Bu adanın cansız bir koloniden çok önce, Venedikliler adaya bir kale inşa etmiş ve daha sonra Osmanlı İmparatorluğu tarafından devralınmıştı.