İtalya'yı En İyi Fotoğraflayacağınız 10 Yer

Birbirinden güzel 10 İtalya manzarası!

Yayın Tarihi: 25 Aralık 2018Görüntülenme: 5409
rome-foto.jpg

İtalya'da fotoğraf turu yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Birbirinden güzel İtalya manzaralı fotoğrafların nasıl çekildiğini merak ediyorsanız sıradaki yazımız tam merakınızı gidermelik!

Görünce ağızların açıkta kalacağı İtalya fotoğrafları çekmek için elinizde çok kaliteli ya da profesyonel bir fotoğraf makinesi olmasına gerek yok. Doğru açıyı ve doğru ışığı bulmanız yeterli olacak. İtalya'nın ne kadar muhteşem bir yer olduğunu çevrenize göstermek ve İtalya turunu ölümsüzleştirmek için önereceğimiz bu şehir ve manzara noktalarında mutlaka fotoğraf çekmelisiniz.

Gruppal İtalya turu ile İtalyan şehirlerini gezmeden önce bu tüyolara kulak vermelisiniz.

Cinque Terre: Corniglia-Vernazza Yürüyüş Parkuru

Corniglia-Vernazza yürüyüş yolu özellikle Vernazza deniz kıyısı boyunca muhteşem manzaralar sunar. Yolu yürümek için çok dikkat etmeniz gerekiyor çünkü yol dar ve dik bir yapıda ve bu parkurda hem yürüyüp hem fotoğraf çekerken kendinizi tehlikeye atmamanız gerekiyor.

cinque-terre.jpg

Cinque Terre'nin birçok kartpostalında göreceğiniz bu manzarayı ölümsüzleştirmek için buraya mutlaka uğramalısınız. Sabah saatlerinde bu bölgeyi gezmeniz fotoğrafın kalitesi ve güneşin yönü açısından ölümsüz bir İtalya fotoğrafı çekmek daha kolay olacaktır.

Milano: La Torre Branca

1933 yılında inşa edilmesine rağmen çok modern bir kule olan La Torre Branca, tamamen çelik borulardan yapılmıştır. Aynı zamanda 108 metre yükseklikte ve Duomo dahil olmak üzere Milano'nun siluetinin en iyi manzaralarını görmek için mükemmel bir konumdadır.

latorre.jpg

Akşam saatlerinde şehrin ışıklarını çekmek için de eşsiz bir fırsat yaratır.

Floransa: Michelangelo Meydanı

Floransa gezisine ait en unutulmaz an, şehrin siluetini alabileceğiniz eşsiz bir manzara köşesi olmalı. Michelangelo Meydanı'ndan Floransa panoramasını fotoğraflayabileceğiniz muazzam güzellikte bir yer burası.

piazzamichalen.jpg

Bir yanda Vechhio Köprüsü, diğer yanda şehrin tarihi ve turistik mimarilerini aynı karede alabileceğiniz en güzel nokta burası olacak. 

Floransa: San Miniato al Monte

Michelangelo Meydanı'ndan yürüdüğünüzde San Miniato al Monte Kilisesi'ne geleceksiniz. Toskana bölgesindeki en görkemli kiliselerden biri olan bu mimari, 11. yüzyılda inşa edildi. Kilisenin dışındaki manzaralar, tepeden aşağıya Arno ve Floransa merkezinin ötesinden bakış açısı aynı zamanda inanılmaz.

sanminiato.jpg

Kilisenin içi kadar dışı da oldukça güzel ve etkileyici bir manzaraya sahip. 

Roma: Janiculum Tepesi

Tek bir karede Roma şehrinin tamamını alabileceğiniz, tüm antik kalıntıların ve Rönesans dönemine ait kiliseleri fotoğraflayabileceğiniz Janiculum Tepesi'ne çıkmalısınız. Şehir merkezindeki Storico'nun hemen karşısında bulunan Janiculum Tepesi, Pantheon, İspanyol Merdivenleri ve St. Peter Bazilikası gibi şehrin muhteşem panoramik manzarasına sahiptir.

janiculum.jpg

Bu tepeden şehrin en güzel mimarilerinin kubbelerini fotoğraflarken arkada rengarenk binalar ve saraylar da manzaranıza eşlik edecek. 

Napoli Körfezi: Vezüv

Dünyanın en ölümcül volkanlarından biri olan Vezüv Yanardağı her ne kadar tehlikeli görünse de dünyanın en iyi manzarası ödüllerine sahip. 2000 m2'lik krater, Napoli Körfezi'nin çarpıcı güzellikteki manzarasına da yakından bakmanızı sağlıyor.

vezuv.jpg

Tüm heybetiyle Vezüv Yanardağı'nı fotoğraflamak ve Napoli'nin güzel manzarasını ölümsüzleştirmek için bu nokta en doğru yer olacak.

Amalfi: Positano, Sentieri degli Dei

Amalfi kıyılarındaki en iyi manzaraların tadını çıkarmak için yürüyüş ayakkabılarınızı giyin. Tanrıların Yolu adındaki parkuru yürürken hava açıksa Capri Adası'nı bile görebilir, fotoğrafını çekebilirsiniz.

positanosentieri.jpg

Positano'nun rengarenk evlerini fotoğraflayabileceğiniz bu manzara köşesi bir harika! 

Amalfi: Villa Rufolo, Ravello

Ravello, Amalfi kıyılarındaki en iyi korunan mimari örneklerinden biridir. 13. yüzyılda inşa edilen Villa Rufolo, bölgenin eşsiz güzellikteki manzaralarına hakimdir. Villaya ve bahçeye giriş 5 Euro'dur.

villa-rufolo.jpg

Çok yüksek bir tepede olan bu ev mutlaka görmeniz gereken bir manzaraya hakim konumda. 

Venedik: San Giorgio Maggiore'nin Çan Kulesi

San Marco'daki suyun hemen karşısında, San Giorgio Maggiore'nin kilisesi ve manastırı yer alıyor. Çan Kulesi Venedik'in en iyi ve en az bilinen manzaralarından birini bulabileceğiniz yerdir.

belltower.jpg

Venedik'i kuşbakışı fotoğraflayabileceğiniz en güzel yerlerden biri bu Çan Kulesi'dir. Kuleye çıkıp aşıkların şehrine bir de buradan bakmalısınız.

Venedik: Büyük Kanal Gezisi

Venedik turu sırasında kanalların arasından etkileyici fotoğraflar çekebilmek için gondol turu yapmanıza ya da deniz taksisine binmenize gerek yok. Çok daha ucuza bilet alarak günlük ulaşımı sağlayan teknelere binip koltuğunuzu dışarıdan aldığınızda birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Büyük Kanal'ı dolaşan Hat 1'e binebilirsiniz.

grandcanal.jpg