Kapadokya: Sıcak Hava Balonu Cenneti

Kapadokya'da balon turu yapmadan önce bunları öğrenmenizde fayda var

Yayın Tarihi: 10 Şubat 2020Görüntülenme: 3210
balonkadin.jpg

Sıcak Hava Balonu Cenneti nam-ı diğer Kapadokya Türkiye'nin en popüler yerlerinden biridir. Kapadokya ne kadar ünlüyse Kapadokya balon turu da o kadar ünlü! Evet evet yanlış duymadınız.

Bugün dünyaca ünlü turistik yerlerimiz içinde ilk sırada olan Kapadokya hakkında en çok sevilen şeylerden biri olan balon turları hakkında konuşalım istedik. 

Son 10 yılda Instagram sayesinde bilinirliğini daha da artıran Kapadokya bölgesine sadece fotoğraf ve pitoresk manzara için gelseniz bile, arkadaşlarınızla, burada biriktireceğiniz eğlenceli hatıralarınızla ayrılacaksınız. Kapadokya turu ne kadar unutulmaz olacaksa Kapadokya'da balon turu da o derece unutulmaz olacak. 

Kapadokya'da kaç gün kalınır sorusu tamamen sizin zevkinize ve isteğinize bağlı bir cevap olacak! Çünkü Kapadokya 3 gün veya 3 hafta kalabileceğiniz, çeşitli manzaralarını ve köylerini keşfetmeye zaman ayırabileceğiniz bir yerdir ancak en etkileyici şekilde, her sabah hava koşullarının izin verdiği 100'den fazla balon gökyüzünü doldurduğunda güneşin doğuşunu mutlaka izlemelisiniz.

Kapadokya Turu Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kapadokya ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri, “Sıcak hava balonu ne zaman gerçekleşiyor?” oluyor.

Balon turları Kapadokya'da hava koşulları el verdiği müddetçe her sabah yapılıyor ve Kapadokya'ya gitmek için en önemli nedenlerinizden biri bu balon turunu deneyimlemek oluyor. Eğer bütçe ayırabilirseniz ve Kapadokya balon tur fiyatlarını araştırarak kendinize en uygun olanı seçebilirseniz bu deneyimi mutlaka yaşamanızı öneriyoruz.

balonaa.jpg

Kapadokya'ya Gitmek İçin En Uygun Zaman

Kapadokya turu yapmak için en az yağmur ihtimali olan ayları seçmenizi öneriyoruz. Bahar ayları ve yaz ayları bu dönemler için idealdir. Ayrıca kış döneminde havanın yağışlı olmadığı günlerde Kapadokya'yı karlar altında da görmelisiniz.

Kapadokya'ya gitmek için en ideal zaman aslında sizin ne görmek istediğiniz ve beklentilerinizle ilgilidir.

Kapadokya'da Nerede Kalınır?

Kapadokya ile ilgili en özel şeylerden biri, bir mağara otelde kalmanız olacaktır ve bu eşsiz bir deneyimdir. Birbirinden güzel ve ünlü mağara oteller var ve biri için mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.

Kapadokya'da Ne Yapılır?

Bir macera bağımlısıysanız, Kapadokya'da ATV / Quad turu yapmanız şart! ATV turları ile diğer vadileri, farklı köyleri ve yerel bölgeleri keşfetme fırsatı bulabilirsiniz.

balonaaaa.jpg

ATV'lerin kendi off-road yolları vardır, bu yüzden sürüklenerek biraz eğlenebilirsiniz ancak genel olarak bir öğleden sonrasını geçirmek için harika bir yoldur!

Kapadokya'nın kelime anlamı “Güzel atların ülkesi” anlamına gelir, bu yüzden Kapadokya'nın en güzel atını bulup onu fotoğraflayabilirsiniz. Atların hepsi sağlıklı, bakımlı ve öğleden sonraları yalnız veya bir arkadaşla geçirmek için çok rahatlatıcı bir yol.

Gruppal Kapadokya Turları Hakkında

Aklınızda neresi varsa oraya mutlaka bir turu bulunan Gruppal, Kapadokya bölgesine düzenlediği kendi özel turlarıyla da büyük beğeni topluyor.

Kapadokya'yı konusunda uzman rehberler eşliğinde gezmek, Türk gecesinden balon turuna, mağaralar gezisinden peri bacaları hikayesine kadar bölgeye hakim olmak ve en eğlenceli deneyimleri yaşamak isterseniz Kapadokya turları için yerinizi şimdiden ayırtın.

balona.jpg

Kapadokya'ya Neden Gitmeli?

  • Dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde ilk sırada Kapadokya bulunuyor.
  • Peri bacalarının benzersiz güzellikteki oluşumu, mimarisi ve hikayesi oldukça ilginç. Mutlaka gidip fotoğraflamalısınız.
  • Kapadokya şarapları ile de ünlüdür. Kapadokya'daki şarapların tadına bakmalısınız.
  • Halı ve kilimcilik Kapadokya'da popülerdir. Kapadokya'daki kilim dükkanlarını gezmelisiniz.
  • Seramik ve birbirinden değerli taşların olduğu atölyeler Kapadokya'nın en güzel ve gezmesi en keyifli yerlerindendir.
  • Özellikle Göreme Açıkhava Müzesi'ndeki mağara kiliseleri mutlaka görmelisiniz.
  • Yeraltı şehirleri Kapadokya'nın en önemli ve en gizemli yerlerindendir. Buraları görmelisiniz.
  • Kapadokya'da balon turu yapmak ve bu eşsiz deneyimi yaşamak için Kapadokya turu yapmalısınız.
  • Gruppal Kapadokya turları ile en iyi fiyatları ve kolay ödeme seçeneklerini yakalamak için şimdiden Kapadokya turunda yerinizi ayırtmalısınız.

Kapak görseli: https://www.thehiddenthimble.com