Kimler Schengen Vizesi Alabilir?

Schengen vizesi detayları burada!

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 25140
schengen-bayraklari.jpg

Schengen vizesi nedir kimlere verilir? Schengen vizesi 2022 ücretleri ve şartları neler? Türkiye'de Schengen vizesi nasıl alınır? Tüm detaylar yazımızda...

Avrupa'yı rahatça dolaşma imkanı sunan Schengen vizesi, hiç şüphesiz hepimizin hayali. Özellikle uzun süreli alınan Schengen vizesi sayesinde yıl içinde birçok yeri gezebilir ve Avrupa'da sayısız şehri görebilirsiniz. Schengen vizesi kimlere verilir kimlere verilmez bu durum konsoloslukların takdirinde ancak ne yaparsa yapsın Schengen vizesi alamayacak olanlar var. Peki kimler Schengen vizesi alamaz? Heyecanla vize bekleyenlerin, vizeye başvurmak isteyip de umutsuz olanların gerekli şartları dikkatlice okumasında fayda var.

Kimler Schengen vizesi alamaz, vizenin iptali hangi durumlarda gerçekleşir sorularını cevapları bu yazıda.

1. Pasaport Geçerlilik Süresi Yeterli Olmayanlar

Schengen vizesi alabilmenin en önemli şartlarından biri pasaport geçerlilik süresinin yeterli olması. Bu süre seyahat tarihinizden 6 ay sonra olmak zorunda. Hatta bazı ülkeler 1 yıl bile istiyor. Bu sürelerin altında kalanların vize başvuruları kabul edilmiyor.

2. Evrakları Eksik Olanlar

Schengen vizesi iptali yaşamak istemiyorsanız sizden istenen evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekiyor. Aksi takdirde vize almanız mümkün değil. İstenilen evrakların çok fazla olması ve birçok kişinin yarı yolda pes etmesi olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Toplanması gereken belgelerin tam olduğundan ve sizden neler istendiğinden emin olun.

Eksik belge götürmeniz durumunda vize alamazsınız ve bir sonraki randevuya kadar zaman kaybedersiniz. Ayrıca uzun süreli vize almak isteyenlerin özensiz davranması durumunda Schengen vizesi alması çok zor.

Schengen vizesi ile ilgili tüm detaylar için Schengen Vizesi Nedir yazımızı okuyabilirsiniz. 

vize-pasaport.jpg

3. Fotoğraf Standartları Uygun Olmayanlar

Schengen vizesi almak için sizden istenen evraklar içerisine ekleyeceğiniz fotoğrafın standartlarına dikkat etmenizde fayda var. Çünkü kimi ülkeler biyometrik fotoğraf isterken kimisi vesikalık isteyebiliyor. Vize işlemlerinizin iptal olmaması ve bir sonraki randevuya kadar beklememek için bu detaya önem verin. Her ülkenin ayrı şartlara sahip olduğunu unutmadan, araştırmalarınızı iyi bir şekilde yaparak bu gibi sorunların önüne geçebilirsiniz.

4. Dilekçesi Özensiz Olanlar

Kimler Schengen vizesini alamaz sorusunun cevaplarından biri de konsolosluğa yazılan dilekçeye özen göstermeyen ve bu dilekçede geçerli neden sunamayan kişilerdir.

Schengen vizesi başvurusu sırasında hazırlayacağınız evrakların içerisinde yazmanız gereken bir de dilekçe bulunuyor. Bu dilekçenin içeriğinde Schengen vizesini neden istediğinizi açık ve net ifadelerle belirtmiş olmanız gerekiyor. Seyahat amacınızı net bir şekilde ifade ederek Schengen vizesi alabilirsiniz. Ancak dilekçenizde kendi ülkenize dönüş yapacağınızın teminatını veremezseniz vize almanız da bir o kadar zorlaşır. Bu nedenle dilekçe yazmadan önce iyice düşünüp, karşıdaki kişiye güven verecek net ifadeler kullanmalısınız.

5. Seyahat Sigortası Olmayanlar

Schengen vizesi almak isteyenlerin yapması gereken şeylerden biri de Avrupa standartlarına sahip bir seyahat sigortası yaptırmak. Bu sigortanın kaliteli olması vize alım sürecini dahi etkiliyor. Özellikle uzun süreli Schengen vizesi almak istiyorsanız sigorta sürenizi de uzun tutmanız gerek. 10 günlük seyahat sigortasıyla uzun süreli Schengen vizesi almanız mümkün değil.

pasaport-ve-vize.jpg

6. Yurt Dışı Yasağı Olanlar

Schengen vizesi kimlere verilmez sorusunun en önemli cevaplarından biri yurt dışı yasağı olan kişilerdir. Adli süreç içerisinde devam eden bir davanız ya da yurt dışına çıkma yasağınız varsa Schengen vizesi almanız mümkün değil. Çok fazla detaya sahip olan bu vize türünde şartların belki de en önemlisi bu.

7. Rezervasyonu Olmayanlar

Schengen vizesi iptal edilen durumlardan biri de otel ve uçak bileti rezervasyonunuzun olmamasıdır. Vize başvurusu için hazırlanan evrakların içerisinde ülkeye gidiş ve dönüş tarihlerinizin yer aldığı uçak bileti ve kalacağınız otel rezervasyonlarının çıktılarının da olması gerekiyor.

8. Düzenli Geliri Olmayanlar

Schengen vizesi alımlarında bankada içerisinde belirli bir miktar para bulunan hesap göstermek her zaman avantaj sağlıyor. Ancak bunu yapamıyor, bir de üzerine çalıştığınız bir kurum ya da emeklilik belgesi gösteremiyorsanız Schengen vizesi alamama ihtimaliniz oldukça yüksek. Masraflarınızı karşılayacak birini gösterseniz dahi ülkenize geri dönüp dönmeyeceğinizden şüphe edebilirler.

Schengen vizesi kimlere verilmez sorusunun cevapları arasında yer almak istemiyorsanız nedenlerinizin inanılır ve tutarlı olması lazım.

9. Adli Süreç İçerisinde Olanlar

Adli süreç içerisinde olan ve devam eden bir davası olan kişilerin dava süreçleri bitmeden Schengen vizesi alma ihtimali bulunmuyor. Hali hazırda devam eden boşanma vb. davaların sonuçlanması gerekiyor.

10. Tehlike Arz Eden Kişiler

Bir ülkeye giriş yapacak olan kişilerin Schengen vizesi alma koşulları o ülkenin şartlarına göre belirleniyor. Kimler Schengen vizesi alabilir, Schengen vizesi kimlere verilir ve kimler bu vizeyi alamaz sorularının tüm cevapları aslında ülkelerin belirlediği kurallara bağlı olarak değişiyor.

Tehlike arz eden, sicil kaydı istenmeyen durumlarla dolu olan ve daha önceden suç işlemiş kişilerin Schengen vizesi alması da zorlaşabiliyor. Bu kişilerin vize başvurularında reddedilmesi de ihtimallaer dahilinde.