Mini Mumbai Rehberi

Mini Mumbai rehberi için notlarınızı almayı unutmayın.

Yayın Tarihi: 20 Ağustos 2019Görüntülenme: 3209
mumbairehberi.jpg

Mumbai hakkında kısa kısa bilmeniz gerekenler; yüksek, kalabalık, telaşlı, egzantrik, sıcak ve hepsinden önemlisi capcanlı. Sizi büyüleyecek olan Mumbai şehrini sevmek için nedeniniz çok!

Mumbai'nin eski adı Bombay'dır. Mumbai deyince Bombay diye görmeniz bu yüzdendir. 

Mumbai nasıl bir yer diye merak ediyorsanız kısaca anlatalım:

Hindistan'ın en büyük şehri olan Mumbai'nin nüfusu 13 milyon civarında ve şehir, Salsette adası üzerine kurulmuştur.

Dünyadaki en kalabalık şehirler arasında üçüncü sırada olan bu yerde yapacağınız Mumbai turu ile şaşıracağınız çok şeyin olduğunu söyleyelim. Mumbai'yi gezmek için yeterli zamanınız yoksa size özel hazırladığımız mini Mumbai rehberi için Mumbai gezi notlarınızı almaya başlayın.

Bombay olarak da bilinen Mumbai, benzer şekilde kalabalık metropollere kıyasla küçük kalıyor. Mumbai kenti her ne kadar karışık ve kalabalık bir şehir gibi gelse de, burada huzurlu anlar da bulabilirsiniz. Eğlenceli gün batımları, huzurlu plajları ve Mumbai'de gezilecek yerler için yazımıza başlıyoruz!

Gruppal Hindistan turları ile Mumbai'yi ekonomik fiyatlarla keşfedebilirsiniz. 

En sağdaki kemerli kapı Hindistan'ın Giriş Kapısı'dır
En sağdaki kemerli kapı Hindistan'ın Giriş Kapısı'dır

Mumbai'de Gezilecek 10 Yer

  • Hindistan'ın Giriş Kapısı

Mumbai gezi rehberi içinde olması gereken ilk yerdir. Mumbai'nin sembolü olarak görülen Hindistan Kapısı 20. yüzyılda Hindistan'ın Bombay kentinde inşa edilmiş bir kemer anıtıdır. Anıt, Kral imparator George V ile Kraliçe İmparatoriçe Mary'nin 1911'de Hindistan'a yaptıkları ziyarette Apollo Bunder'de inişini anmak için yapıldı.

Elephanta Mağaraları
Elephanta Mağaraları
  • Elephanta Mağaraları

Elephanta Mağaraları, Hindistan'ın Maharashtra Eyaleti'nde, Mumbai ilinin 10 kilometre doğusundaki Mumbai Limanı'nda yer alan Elephanta Adası'nda bulunan heykel mağaraları bölgesidir. Mumbai gezisi içinde mutlaka görülecek yerlerdendir.

Mimarisine hayran olacağınız Chhatrapati Shivaji Terminus
Mimarisine hayran olacağınız Chhatrapati Shivaji Terminus
  • Chhatrapati Shivaji Terminus Demiryolu İstasyonu

Mumbai turu sırasında Chhatrapati Shivaji Terminus olarak göreceğiniz demiryolu istasyonunu mutlaka gezmelisiniz. Tarihi bir demiryolu istasyonu ve Central Railways'in merkezi olan Mumbai, Maharashtra'da bulunan UNESCO Dünya Mirası alanıdır.

Marine Drive yürüyüş yolu ve sahil bölgesi
Marine Drive yürüyüş yolu ve sahil bölgesi
  • Marine Drive

Marine Drive Hindistan'ın Mumbai kentinde, Güney Bombay'da 3.6 kilometrelik bir bulvar. Yol hayırsever Bhagojisheth Keer & Pallonji Mistry tarafından yapıldı. Bu bölge, doğal bir koy olan sahil boyunca 'C' şeklinde altı şeritli beton bir yoldur. Karayolu, Nariman noktasını Babulnath ve Malabar Tepesi'ne bağlar.

Bhuleshwar Mahallesi'nde alışveriş yapabilirsiniz
Bhuleshwar Mahallesi'nde alışveriş yapabilirsiniz
  • Bhuleshwar Mahallesi

Tarihi Güney Bombay'ın kalbine sokulmuş olan Bhuleshwar Mahallesi, başlı başına bir dünya. Tapınakların ve dinlenme evlerinin, hayvan barınaklarının ve pazarların kutsal ve canlı bir labirenti olarak da tanımlanabilir. Bhuleshwar Mahallesi'nde bir yürüyüş turu mini Mumbai rehberinde yapılması gereken aktivitelerden biri.

Mumbai'de alışveriş için Akor Pazarı'nı gezin
Mumbai'de alışveriş için Akor Pazarı'nı gezin
  • Akor Pazarı

Şehrin ünlü Akor Pazarı antikalar, Bollywood afişleri ve son dakika hediye alımları için gidilecek en güzel yer. Taj Ice Creams'ta elle çalkalanmış guava dondurmasını kaçırmayın. Mumbai turları ile aklınızda kalacak en güzel tatlardan biri bu dondurma olabilir.

Mangaldas Market
Mangaldas Market
  • Mangaldas Marketi Ziyaret

Mumbai'de alışveriş yapmak isteyenlerin öncelikli durağı Mangaldas Market oluyor. Burada kıyafetler fabrika ürünü eşyalar bulunurken Crawford Market'te meyve ve sebzeler, Zaveri Bazaar'da ise takı ve aksesuar ürünleri satılıyor.

Bhau Daji Lad Mumbai Şehir Müzesi
Bhau Daji Lad Mumbai Şehir Müzesi
  • Dr. Bhau Daji Lad Müzesi

Bhau Daji Lad Mumbai Şehir Müzesi, Mumbai'deki en eski müzedir. Byculla Hayvanat Bahçesi, Byculla Doğu civarında, aslen 1855 yılında dekoratif ve endüstriyel sanatların bir hazine evi olarak kurulmuştur ve daha sonra Dr. Bhau Daji Lad onuruna yeniden adlandırılmıştır.

Kanheri Mağaraları
Kanheri Mağaraları
  • Kanheri Mağaraları

Kanheri Mağaraları, Hindistan Mumbai'nin batı bölgesinde bulunan Salsette adasındaki Sanjay Gandhi Ulusal Parkı'nın ormanlarında büyük bir bazalt karakoluna oyulmuş bir grup mağara ve kayaya oyulmuş anıtlardır. Budist heykelleri ve kabartma oymaları, resimleri ve yazıtları, MÖ 1. yy'dan MS 10. yy'a kadar bu mağaralar boyunca uzanıyor.

Pir Hacı Ali Şah Bukhari
Pir Hacı Ali Şah Bukhari
  • Hacı Ali Dergâhı

Haji Ali Dargah Bombay'ın güneyinde, Worli sahilindeki bir adacıkta bulunan Pir Haji Ali Shah Bukhari'nin bir camisi ve cüce eseridir. Pir Hacı Ali Şah Bukhari, Özbekistanlı zengin bir tüccarla bir tür Sufi aziziydi. Şehrin göbeğine yakın, dargah Mumbai en tanınmış yerlerinden biridir.