Nehir Turuna Katılmadan Asla Bilemeyeceğiniz 11 Şey

Nehir yolculukları size göre değil mi? O zaman yanılıyorsunuz!

Yayın Tarihi: 08 Mayıs 2019Görüntülenme: 2600
nehir-turlari.jpg

Nehir turu ölmeden önce yapmanız gereken en güzel seyahat yolculuklarından biridir. 

Nehir üzerinde giden bir gemide tatile çıkmayı hayal ettiniz mi? Nehir turu hakkında tüm bildiklerinizi unutun. 

Cruise ile seyahat etmek birçoğumuzun aklına gelmeyen bir tatil şekli olabilir. Henüz denemediğiniz ve muhtemelen muazzam bir seyahat şekli olduğunu bilmediğiniz için nehir turlarına sıcak bakmıyor olabilirsiniz ancak nehir gemilerinin diğer cruise gemilerine göre çok daha lüks ve masalsı olduğunu biliyor muydunuz?

Nehir turları size sessiz diskolar gibi muhteşem olanaklar ve aktiviteler sunar ve bunları Paris'in en güzel semtindeki sokak sanatı turları veya Almanya'daki kaya tırmanışı gibi eşsiz yerel deneyimlerle eşleştirir.

Sizi çok fazla merakta bırakmadan, nehir gezisinde olmanın ne demek olduğunu yeniden düşünmenizi sağlayacak 11 şeyi yazıyoruz:

1. Su üzerine kayan butik bir otelde konaklama keyfi

Şık nehir yolcu gemileri, A noktasından B noktasına ulaşmaktan çok daha fazlasını sunar. Şık gemiler, en lüks hayatınızı yaşayabileceğiniz yüzen butik oteller ve tatil beldeleridir. En üst kattaki terasta veya bir şehirden diğerine atlarken en iyi çekimlerinizi yapın!

İç mekan bar ve tekne köprülerden geçerken ve tüm odalar manzaraya sahipken çökecek özel bir hidrolik çatıya sahiptir, böylece her gece parıldayan şehir ışıklarıyla uyuyabilirsiniz, bu gerçekten benzersiz bir deneyimdir.

2. Valizini sadece bir kez aç

Avrupa şehirlerini keşfetmenin romantik bir tarafı var ancak toplu taşıma araçlarında gezinmek, bagajları her seferinde taşımak ve her zaman açmak zorunda kalmak başınızı döndürebilir.

nehir-gemileri.jpg

Nehir gezisinde olmanın en iyi yanlarından biri seyahat etmenin zahmetsiz bir yolu olmasıdır. Fazladan 6 çift ayakkabıyı neden sadece üç çift iç çamaşırını hazırladığınızı düşünürken, çarpıcı şehir silueti ve manzaralarını görmek için valinizinizi sadece bir kez paketleyip açmak zorunda kalacaksınız.

3. Her gün rahat bir brunchın tadını çıkarın

Gerçekten eksiksiz bir Cumartesi veya Pazar günü geçirmeniz gereken tek yer nehir gemisidir. Peki haftasonu tatilden daha iyi ne olabilir? Tabii ki her gün brunch ile güne başlamak!

Nehir turundaki muhteşem şefler, kişinin kalbine giden yolun midelerinden geçtiğini bilir ve tüm granola, taze sıkılmış meyve suları, krepler ve istediğiniz yumurtaları sunarlar. Ayrıca hiç kimsenin tatildeyken şafak vaktinde uyanmak istemediğini de biliyorlar, bu yüzden brunch da değerli yumurtalarınızı özlemeden uyumak anlamına geliyor!

4. Sessiz bir diskoda gevşeyin

Sessiz diskolar, yerel vahşi yaşamın hayatını mahvetmeden dansınızı sürdürmenin şık bir yolu haline geldi. Katılımcılar, parti yapacakları bir çift kablosuz kulaklık alabilir ve kendi seçtikleri bir müzik tarzını seçebilirler.

nehir-budapeste.jpg

DJ'leri farklı kanallarda dinleyebilirsiniz. Her kulaklık seti, başkalarının hangi müziği dinlediğinizi bilmelerini sağlayan bir renge sahiptir, böylece aynı kanaldaysa sizinle birlikte dans edebilmelerini sağlar. Geleneksel gece kulübü sahnelerinden daha sosyal bir deneyim yaratıyor. Ve eğer biriyle sohbet etmek istersen, bağırmana gerek yok çünkü yüksek sesli müzik yok!

5. Ücretsiz yoga ve TRX dersleri

Fit kalmayı seviyorum ve buna uygun olarak gym rutinimi ettirmek istiyorum mu diyorsunuz? Cevabınız evetse gönül rahatlığıyla nehir gezisine çıkabilirsiniz. Şu anda her yerde spor salonları bulunsa da, neden bir çatı katındaki sağlık koçu liderliğinde ücretsiz yoga dersleri veya ücretsiz TRX dersleri ile ekstra farklı bir deneyim yaşamayasınız ki?

6. Yerelden ilham alan çiftlikten sofraya organik yiyin

Yolcu gemilerindeki yemekler her zaman çok da önemli değildir ancak hevesli bir yemeksever olmasanız bile, beslenmenize layık yiyecekleri yemek, dijital çağda hayatta kalmanın en önemli noktalarından biridir.

Dünyayı damak tadımızla tecrübe etmek aynı zamanda tatile çıkmanın en güzel yanlarından biri ancak lezzetli yerel yemek alabileceğiniz bir restoran aramak uzun bir günün sonunda yorucu olabilir. Butik nehir turlarında çiftlikten sofraya yiyecekler (Ziyaret edilen destinasyonlardan ilham alınarak) sadece birkaç adım ötenizdedir.

7. Ismarlama kokteyl içmek ve mixoloji dersleri almak

Nehir turu yaparken aynı zamanda evinize dönmeden önce yeni birkaç şey öğrenmek ister miydiniz? Barmenlerin içecekleri çalkalaması ve size miksoloji dersleri vermesiyle birlikte, bu seyahatten eve götüreceğiniz en havalı şeylerden biri, arkadaşlarınıza ve çevrenize anlatmaktan yorulmayacağınız yeni beceriler ve içecekler olacak.

nehir-gemisi.jpg

8. Çatı katındaki güverte üzerinde uyku keyfi

Sanatla döşenen odalarının şık hali bir yana, bir nehirden aşağıya yelken açarken Avrupa'da gökyüzü altında uyumaktan daha çekici ne olabilir? Arkadaşlarınız derin ormanlara doğru giderken, ünlü bir Avrupa nehrinin tam üzerinde kamp yaptığınız için kendinizi şanslı ve eşsiz hissedebilirsiniz!

Bir şeyi açıklığa kavuşturun: Bu, başka hiçbir şeye benzemeyen şaşırtıcı bir deneyimdir. Ortam aydınlatması, çekici ve çarpıcı, yıldızlı manzaradaki kokteyliniz, çatı katındaki terasta rahat bir çadırda bir ya da iki gece uyumanın tadını çıkarın! Nehir gemisi ile tatile çıkmanın en güzel yanlarından biri budur diyebiliriz.

9. Boya ve şarap geceleri gibisi yok

Fermente üzümleri yudumlarken sanatsal becerilerinizi geliştirmeyi sevmiyor musunuz? Nehirde Avrupa'yı gezerken, Avrupa'nın en doğal yerlerini boyadığınızı hayal edin.

Yaratıcı becerilerinize erişmek için ilham bulmak, gün boyu dünyanın sanatsal merkezlerini keşfederken zor olmaz. Bu nehir gezilerinde boya ve şarap geceleri, Monet'inizi almak için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri (ve manzaraları) sağlayacak, yaratıcılığınızı da getirin!

nehir-kopru.jpg

10. Maceralarını karıştır ve eşleştir

Şehrin merkezinden nehir gemisi ile geçeceğiniz nehir yolculukları sayesinde gemiden iner inmez her şeyin en merkezinde olacaksınız. Yolculuklar limanda gece geç saatlere kadar veya gece boyunca kaldığından, her varış noktasını iyice keşfetmek için daha fazla özgürlüğe sahip olursunuz.

Çok çeşitli gezi seçenekleri, Paris'teki çatılardan ve İsviçre Franconiası'ndaki kayalardan sarkan Hollanda peyniri yemeye ve üzüm bağlarında yürüyüşe kadar dilediğiniz serüveni seçebileceğiniz anlamına gelir.

11. Nehir gezileri sizi ayrıcalıklı yapar

Grup seyahati hakkında tüm fikirlerinizi değiştirecek bir nehir turu sizi bekliyor. Elbette, bazı güzergahlar diğerlerinden daha fazla grup zamanını teşvik eder ancak kendi davul ritminize doğru yürürken gelişir ve sadece Avrupa'yı keşfetmek için klas, rahat ve hoşgörülü bir davranış istiyorsanız, nehir gezisi hakkında daha geniş bilgi sahibi olmanız gerekiyor.