Ölmeden Önce İtalya'da Görülecek 8 Yer

İtalya'da bu yerleri görmeden gerçek bir gezgin olamazsınız. İşte Bucket List'e eklenecek 8 yer!

Yayın Tarihi: 20 Aralık 2018Görüntülenme: 55479
italya-gezisi.jpg

İtalya, dünyanın en çok ziyaret ettiği yerlerden biri oluyor. 

İtalya turları birçok gezginin en çok merak ettiği, görmek istediği ve hayallerini süsleyen birbirinden güzel rotalarla dolu. İtalya'da ne yapılır, mutlaka gezilmesi gereken yerler neresi, İtalya gezi notları arasında olan ünlü rotalar ve İtalya'da ne yenir gibi daha birçok soru ve bunların yüzlerce cevabı bulunuyor. Bugün bir İtalya rehberi oluşturmak istediğinizde internette on yüz binlerce yazıyla karşılaşıyorsunuz.

İtalya'da yapılacak şeyleri seçmek neredeyse imkansız, çünkü İtalya'da yapılacaklar listesinde seçeneğiniz çok fazla ve yapılacak, gezilecek, görülecek yerlerin hepsi birbirinden güzel! Hiç endişe etmeyin, tüm arşivi taradık, rehberlerimizle görüştük ve hayatınızı değiştirip ağzınızı açık bırakacak İtalya'da birbirinden güzel 8 yeri sizin için yazdık.

Burada ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken 8 İtalyan yerini anlattık. İtalya'da tatil için en güzel yerler listenizi oluştururken bunlara göz atmayı unutmayın. 

1. St. Mark’s Basilica, Venedik

st-marks-basilica.jpg

Her biri diğerinden güzel ve etkileyici kiliselerle dolu olan Venedik'teki St. Mark’s Bazilikası'nı mutlaka görmelisiniz. M.S. 9.yüzyıla ait bu mimarinin iç kısmı 85.000 m2'den fazla mozaikle kaplı. İtalya'nın en ünlü Bizans kiliselerinden biri olan bu bazilika, Venedik'in Akdeniz'de en büyük deniz gücü olduğu zamanlarda biriktirdiği sanat ve mücevherlerle dolu. 

Venedik turunun vazgeçilmezleri listesine bu bazilikayı eklemeyi unutmayın.

2. Uffizi Galerisi ve Duomo, Floransa

İtalya'nın Rönesans başkenti olan Floransa, bunu Uffizi Sanat Galerisi'ndeki resimlere borçludur desek yanılmış olmayız. Dünyanın en iyi İtalyan Rönesansı sanat örneklerinden bazılarını göreceğiniz bu galeride Botticelli'den Leonardo da Vinci'ye, Michelangelo'dan Raphael ve Titian'a kadar birçok önemli eseri yakından incelemelisiniz.

Floransa gezisini unutulmaz kılacak bir müze! 

uffizi---duom.jpg

Galeriyi yarım gün gezdikten sonra günün diğer yarısında Floransa'nın ünlü Duomo Katedrali'ni gezmelisiniz. Görsel açıdan İtalya'daki diğer katedrallere göre etkileyici bulmayabilirsiniz ancak burada önemli olan bambaşka bir detay var. Bu yapı, dünyanın tarihini değiştirdi desek yanılmayız.

Katedralin mimarı Brunelleschi, eski bir mühendislik bilgisi kullandı ve burada ahşap bir destek çerçevesi olmadan ayakta durabilen bir yapı inşa etti. Bugün bile hala nasıl ayakta  durduğu konuşulmaktadır. Floransa'nın eşsiz güzellikteki manzarasını fotoğraflamak için 436 adım merdivenini çıkın ve şehrin genel bir fotoğrafını çekin. Unutulmaz bir Floransa turu için bunu yapmanız şart! 

3. Vatikan Müzesi, Vatikan

vatikan.jpg

Vatikan Müzesi, kültürel açıdan dünyadaki en önemli koleksiyonlardan biridir. Batı kültürünün geçmişi hakkında bilgi sahibi olmak, Katolik kilisesinin tarihini ve sanat tarihini anlamak isteyenler için Vatikan Müzesi İtalya turları ile mutlaka görülmeli.

Vatikan Müzesi'ndeki koleksiyonlar kadar hiçbir şey sanat tarihi hakkındaki düşüncelerinizi etkileyemeyecek. Müzeyi bir tam günde her yerini kapsayacak şekilde gezebilirsiniz. Vatikan Müzesi'ni gezmek yapabileceğiniz en güzel müze gezilerinden biri olacak. 

4. Kolezyum ve Trevi Çeşmesi, Roma

Roma'nın görkemli tarihini bugüne taşıyan ve imparatorluğun bir simgesi olan Trevi Çeşmesi'ni görmeden Roma'yı görmüş sayılmazsınız. Şehrin ilk su kaynaklarından biri olan çeşme birçok vatandaş için hayat kurtarıcı olmuş ve şehrin merkezine temiz su taşınmasını sağlamıştı. Çeşme başındaki devasa heykeller ve çeşmenin gece ışıklandırması gerçekten büyüleyici!

cesme-kolezyum.jpg

Antik Roma üzerindeki etkisini içini gördükten sonra anlayabileceğiniz Kolezyum'u görmeden Roma'dan dönmeyin. Yapının dışı kadar içi de çok etkileyici ve tarihin önemli anlarına tanıklık etmiş durumda. Şehirde Pantheon da görmeniz gereken yerler arasındadır. 

Roma turu için Trevi Çeşmesi, Kolezyum ve Pantheon en önemli eserlerdir. 

5. Duomo Katedrali, Milano

milano.jpg

Cephesi 3000'den fazla heykel ve kule ile donatılan Duomo Katedrali İtalya'nın en büyük kiliselerinden biri. Yapımı 500 yılda tamamlanan katedralin gerek içi gerekse dışı muazzam güzellikte. Duomo Meydanı ve ünlü Galleria Vittorio Emanuele II Alışveriş Merkezi'ni de Milano turunuz sırasında görmelisiniz.

6. Antik Pompeii Şehri

pompeii.jpg

MS 79 yılında Vezüv Yanardağı patlamadan önce Pompeii, antik Roma İmparatorluğu için önemli bir liman şehriydi. Unesco Dünya Mirasları listesinde olan şehir, bugün dünyanın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Bunun nedeni ise İtalya'daki şehirler gibi bu şehrin de neredeyse hiç bozulmadan bugüne gelmesi ve içinde yanardağ alevlerine maruz kalarak taşa dönmüş insanların olması.

7. Alberobello, Puglia

alberobello.jpg

Kalabalık turist gruplarından uzakta eşsiz bir deneyim arayanlar için İtalya'nın güneyindeki Alberobello ideal bir seçenek olacak. Benzeri olmayan mimarideki evleriyle İtalya'da gezilecek yerler listesinin en başlarında bu bölge bulunuyor.

Trulli ismi verilen değişik mimarideki evler arasında gezerek İtalya'nın bambaşka bir yüzünü keşfedebilirsiniz. Bölge aynı zamanda Unesco Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Ülkedeki en iyi deniz ürünleri ve şarapları da yine burada bulabilirsiniz.

8. The Dolomites, Trentino Alto-Adige

dolomitt.jpg

Alpler her ne kadar Avrupa'daki en iyi dağ bölgesi olarak ilgi görse de İtalya'nın Dolomitleri de oldukça iyi ve belki daha az turistik. Her biri tonlarca ve eşsiz güzellikte yürüyüş parkuru bulunan muhteşem İtalyan Alp şehirleri, lezzetli yemekler ve 18 farklı zirveye sahip düzinelerce dağın güzelliği İtalya tatili süresince size büyük bir ilham verecek.