Prag'ın Etrafında Gezilmesi Gereken 10 Yer

Hepsi birbirinden ilginç ve güzel şehirler...

Yayın Tarihi: 25 Aralık 2019Görüntülenme: 23896
praguee.jpg

Prag Ortaçağ döneminden günümüze bozulmadan ulaşabilen en güzel şehirlerden biri. Prag nerede diye soruyorsanız hemen söyleyelim, Orta Bohemya bölgesinde Vltava Nehri üzerinde konumlanmış durumda. Yani Avrupa'nın tam ortasında ve Çekya'nın en güzel şehirlerinden biridir.

Çek Cumhuriyeti gezisi kesin olarak Prag turu anlamına geliyor çünkü bu güzel Avrupa şehri Barok döneminden kalma mimari mucizelerle, mücevherlerle ve çok daha fazlasıyla süslenmiş! Avrupa'daki birçok ülke ve şehre yakınlığı sayesinde, insanlar Çekya başkenti Prag'a Orta Avrupa turları ile mutlaka uğruyor ve Prag turları ile bu masalsı şehri keşfe çıkıyor. 

Prag Kalesi, Old Town Meydanı, Dans Eden Ev, Astronomik Saat gibi Prag'taki ünlü turistik yerleri gördükten ya da Avrupa tarzı güzel bir kafede basit bir akşam geçirdikten sonra Prag'ta gezilecek yerler listenizi tamamladığınızı düşünelim. Prag gezisinden sonra mutlaka görmeniz gereken Prag'a yakın yerler hangisi biliyor musunuz? Eğer meraklı bir kaşif iseniz, Prag'a yakın güzel yerleri görmeden Prag turunuzu tamamlamayın. 

Prag Çevresindeki En İyi 10 Yer

Prag'ın çevresinde görmeniz gereken neler var biliyor musunuz? Belki de Prag yakınlarındaki şehirleri keşfetmeye başlamak ve tümüyle Çek Cumhuriyeti turizmini tanımak iyi bir fikirdir. Yapmayı düşündüğünüz Prag seyahat planına dair harika eklentiler yapacağınız Prag çevresindeki en iyi 10 yeri sizin için yazdık. 

1. Cesky Krumlov

Ortaçağdan kalma bir şehir olan Cesky Krumlov, Prag'a yakın bir mesafede yer alıyor ve Prag Çek Cumhuriyeti yakınındaki en çok tavsiye edilen şehirlerden biri. Prag'taki turistlerin göz zevkini mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Eski zamanlardan kalma çekici ihtişamıyla dolu bir yer burası ancak bir farkla, burada dikkatinizi başka bir kale çekecek. Cesky Krumlov Kalesi, Vltava Nehri'ne bakan bir tepenin üzerine kuruludur. Prag yakın yerler listesinde burası görünce çok seveceğiniz bir kasaba olacak. 

karlovv.jpg

Cesky Krumlov Kalesi, orjinal bir çeşmeye bağlı geniş bir Rokoko tarzı bahçeden oluşan güzel bir dış cepheye sahiptir. Bu yerin tüm önemli noktaları keyifli bir yürüyüş mesafesindedir. Kale, sizi Kraliyet'in yaşamından geçiriyor. İçinde çarpıcı bir Barok tiyatrosu var ve o yıllarda burası eğlence doluydu. Prag yakınlarındaki en iyi şehirlerden biri.

  • Prag'a uzaklık: 175 km (2,5 saat)

Cesky Krumlov'da Ne Yapılır? 

Fotoğraf çekiyorsanız, Joseph Seidel'in gerçek bir fotoğraf stüdyosu olan Fotoatelier Seidel Müzesi'ni ziyaret etmek isteyeceksiniz. Art Nouveau tarzında dekore edilmiş müze etrafında bir tur atın. Yalnızca muhteşem kahveler ve biralar hazırlamakla kalmayıp aynı zamanda tüm şehrin muhteşem manzaralarını sunan Castle Cafe'de sıcak bir fincan kahvenin tadını çıkarın. Cesky Krumlov'da yapılacak şeylerden bir diğeri de yazları Vltava Nehri üzerinde kanoyla dolaşmak olabilir.

2. Karlovy Vary

Prag'a yakın turistik şehirler listesinin ikinci sırasında termal sularıyla ünlü Karlovy Vary var.  Harika mimarisiyle ünlü bir kasaba olduğu için doğrudan Karlovy Vary'ye gitmelisiniz. 

karlovyy.jpg

Bu şehir 1370 yılında keşfedildi; mimari güzelliği ve kaplıcaları ile popüler bir turizm bölgesidir. Prag'ı seven, renkli ve yaratıcı mimarisi için Karlovy Vary'i ziyaret eden herkes burayı çok seviyor. Çek Cumhuriyeti'nin diğer şehirlerindeki zarif mimarinin tadını çıkarın. Prag'ı ziyaret etmek için en iyi yerlerden biri.

Prag yakınlarındaki tüm yerler arasında, Karlovy Vary büyük bir yer ve doğal olarak çok güzel. Kaplıcalar, son altı yüzyıldır sunduğu spa uygulamaları ile ünlüdür. Spa kompleksi, eğer isterseniz iyi bir seçenek olan fiziksel ve zihinsel gençleştirme sunar. 

  • Prag'a uzaklık: 130 km (2 saat)

Karlovy Vary'de Ne Yapılır?

Karlovy Vary'de yapılacak şeylerden biri, şehrin muhteşem manzarasını sunan Diana Gözlem Kulesi'nden şehri kuş bakışı görmektir. Moser Müzesi ve Cam Fabrikası'nı ziyaret edin. Şehirdeki 5 kaplıcadan bir tanesinde Mother Nature’ın soda tarifini öğrenebilir, maden suyu içebilirsiniz. Burası sunduğu eşsiz deneyimlerden biridir. 

3. Kutna Hora

Prag'a yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan Kutna Hora 13. yüzyıldan kalma bir maden kasabasıdır ve sürprizlerle doludur. Ünlü kemik kilisesi, evet, doğru okudunuz - Sedlec Ossuary - adlı bir iskelet müze burada bulunuyor.

kutnaa.jpg

Bu küçük Roma Katolik Şapeli, iç dekorasyon için sadece insan kemikleri kullanmaktadır. Ortada asılı, sadece insan kemiklerinden yapılmış büyük bir avize var. Bu size garip geliyorsa, hepsini bizzat görene kadar bekleyin. Avrupa'da veba ve savaşlar sırasında ölen insanları anmak için inşa edilmiş bir kilisedir. Tek avize parçası, bu sırada ölen her insandan en az bir kemik içerir. Bu bölgede veba ve savaş nedeniyle 70.000 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Prag'ın görülmesi gereken en tarihi yerlerinden biridir.

Kutna Hora, zarif bir kemerli tavana ve süslü fresklere sahip olan Saint Barbara Katedrali gibi başka turistik yerlere de sahiptir. Mağara madeni turu biraz macera dolu olabilir, ayrıca ziyaretçilerine madeni paraların nasıl üretildiği hakkında çok şey öğretiyorlar. Sizi madeni para madenciliği yolculuğu boyunca, mağaralardan geçirir. Kutna Hora güzel bir tepe manzarasına ve şehrin her köşesini zevkle ziyaret etmek için yürüyecek çok yere sahiptir.

  • Prag'a uzaklık: 85 km (1,5 saat)

Kutna Hora'da Ne Yapılır?

Maden şehri olarak bilinen, içinde gümüşün nasıl işlendiğini öğreneceğiniz Ortaçağ gümüş madenini mutlaka ziyaret etmelisiniz. 400 yaşındaki Restaurant Dacicky'da nefis bir öğle yemeği yiyin. Bir kralın idaresinde gümüş sikkelerin üretildiği İtalyan Mahkemesi'ni ziyaret edin. Akşamları masal dışında görünen büyüleyici Kutna Hora sokaklarında gezintiye çıkın. Prag'ı gezmek için güzel yerlerden biridir.

4. Krivoklat Kalesi

Berounka Nehri Vadisi'nde bulunan Krivoklat Kalesi Prag'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken Prag yakın yerler listesindeki şehirlerden biridir. Kale turu, tepenin huzurunu kendi başına yaşamak isteyen gezginler için bir zorunluluktur. Krivoklat Kalesi ormanlık bir tepenin üzerindedir ve aslen 13. yüzyılda inşa edilmiş bir kraliyet ikametgahıdır.

krivoo.jpg

Kale, 12. yüzyılda kurulmuş, Gotik tarzda inşa edilmiş ve iç mekanları hala aynı resim, sanat ve büyük bir bölümü kitapla doludur (Koleksiyonlar 50.000'in üzerindedir). Kalenin içindeki bir yürüyüş sizi buradaki siyasi mahkumların karanlık odalarına götürecektir. 

  • Prag'a uzaklık: 60 km (1 saat)

Krivoklat'ta Ne Yapılır?

Krivoklat Kalesi turu, civardaki yaylaların bozulmamış güzelliğinin tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Turistler için bir cazibe merkezi olan bu bölge iyi korunmuş durumdadır. 

5. Terezin Toplama Kampı

Tarih meraklıları için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Terezin'in Prag'a uzaklığı arabayla yaklaşık bir saatlik mesafededir. Terezin Toplama Kamp alanı, Naziler tarafından 2. Dünya Savaşı döneminde savaş esirlerinin tutulması için inşa edildi. Prag'ın etrafında dolaşmak için eşsiz ve elverişli yerlerden biridir. Farklı bir deneyim yaşar ve tarihin gerçekleriyle yüzleşirsiniz. 

terezinn.jpg

Münih veya Polonya'da da görülmesi gereken benzer toplama kampları var. Terezin Toplama Kampı, Naziler tarafından hapsedilen birçok Yahudiyi barındırmasıyla bilinir. Kamp mahkumlarının çoğu, çok fazla işkence gören topluluktandı. Kampta rehberli bir yürüyüş size ürperti vermek ve Adolf Hitler’in önderliğinde Nazi rejimi altındaki Yahudiler için ne kadar zor bir hayat olduğunu anlayabilmek için yeterli.

  • Prag'a uzaklık: 60 km (1 saat)

Terezin Toplama Kampı'nda Ne Yapılır?

Terezin kamp alanında kamp mahkumlarının çoğunun 18. yüzyılda sorgulamalar sırasında işkence gördüğü gettolar var. Hitler ve rejimi hakkında daha fazla şey bilmek isteyen insanlar, özellikle kamp turu yaparak çok fazla şey öğrenebilirler. 

Prag'a yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Terezin Toplama Kampı'na bir yolculuk yaklaşık bir saat sürecektir. Kalabalıktan kaçınmak için erken gittiğinizden emin olun. 

6. Viyana

Viyana şehir turunda gezginler sonunda klasik müzik ve hükümdarların mirası olan Viyana veya Wien'de daha fazlası olduğunu öğrenirler. Kültür ve sanat etkinlikleriyle ünlü Viyana, Avusturya’ya şaşırtıcı sayıda genç turist çekmektedir. Bir eğlence parkı ve dünyaca ünlü bir hayvanat bahçesi olan şehir, kültürle iç içe bir tur isteyen gezginleri eğlendirmektedir.

viyanaaa.jpg
  • Prag'dan uzaklık: 333 km (3 saat 45 dakika)

Viyana'da Ne Yapılır?

Gezginler, Habsburg ailesinin tarihi ile ya da Viyana'nın Mozart'ının bestelediği canlı bir klasik müzik performansı ile Viyana turu sırasında Orta Avrupa'daki müzikal harikalar diyarına kendini kaptırabilir. Hofburg Sarayı, Schönbrunn Sarayı ve Bahçeleri, Aziz ‌Stefan Katedrali ‌(Stephansdom), Belvedere Sarayı, Museumsquartier, Hundertwasser Evi, Opera Binası, Viyana Belediye Binası, Karl Kilisesi ‌(‌Karlskirche) ve Sanat Tarihi Müzesi (Kunsthistorisches Museum) Viyana'da gezilecek yerler listesinde olan en popüler noktalardır. 

7. Nürnberg

Prag'a yakın şehirler listesinde olan Nürnberg’i isteyen herkes keşfedebilir. Nürnberg'e giden konforlu tren yolculuğunda dinlenirken, Kongre Salonu ve Ortaçağ'dan kalma eski şehir gibi rehberli şehir turları da gezilebilir. 

nurnbergg.jpg
  • Prag'a uzaklık: 298 km (3 saat 14 dakika)

Nürnberg'te Ne Yapılır?

İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük yıkımdan sonra ayakta kalan Nürnberg Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Eski Şehir (Old Town), St. Lorenz Kilisesi, Erdemler Çeşmesi, German Ulusal Müze, Yer Altı Sanat Müzesi (Historischer Kunstbunker), Albrecht Dürer’in Evi, Nürnberg Kilisesi, Ortaçağ Zindanları ve Nürnberg Ulaşım Müzesi görmeden dönmemeniz gereken önemli noktalardır.

8. Dresden

Prag'a yakın olan şehirler listesindeki Dresden'i ziyaret etmeyi unutmayın. Bu tarihi şehir, kışın açık olan birçok müze, saray ve ikonik yapıya ev sahipliği yapar. Kale Moritzburg - özellikle büyüleyici bir su kalesi, mutlaka görülmesi gereken bir yer. Şehrin mimarisi ve güzelliği ile büyülenecek ve her şeyin ne kadar muhteşem göründüğünü anlayarak hayretler içinde kalacaksınız.

dresdenn.jpg
  • Prag'dan uzaklık: 149 km (1 saat 53 dakika)

Dresden'de Ne Yapılır?

Zwinger Palace'ı ziyaret edin ya da Meissen'e Frauenkirche günübirlik bir geziye çıkın. Noel zamanı Dresden çok güzel olur. Prag turunuzu kış aylarına getirmek için bundan daha güzel bir neden olamaz. 

9. Leipzig

"Roma'da Romalılar gibi davran." Seyahat dahil hemen hemen her gezi için geçerli olan ünlü bir söz. Almanya çok sayıda göle ev sahipliği yapıyor ve bölge halkı göl kenarındaki bir evde tatil yapmayı seviyor. Almanya'daki en iyi bölgelerden biri olan Leipzig'in eteklerinde ve Störmthaler Gölü kıyısında mutlaka bir gezintiye çıkmalısınız. Prag'a komşu olan şehirler içindeki Leipzig'i çok seveceksiniz. 

leipzigg.jpg
  • Prag'dan uzaklık: 262 km (2 saat 45 dakika)

Leipzig'te Ne Yapılır?

Leipzig'teki göl kenarındaki villalar, lüks yelkenli tekneler, üst düzey tatil yerleri ve tatilinize gerçeküstü bir deneyim katmak için ana doğanın varlığı ile çevrilidir.

10. Wroclaw

Wroclaw Polonya'nın kültürel ve ekonomik merkezidir. Günümüz işlerini kendine çeken ve aynı zamanda çeşitli ve karmaşık bir tarihi olan Wroclaw, sakinlerine ve turistlerine aynı şekilde neşe vermekten asla vazgeçmiyor. Prag çevresinde ziyaret etmek için en iyi yerlerden biri. Görmeniz için muhteşem noktaları var!

  • Prag'dan uzaklık: 335 km (3 saat 54 dakika)

Wroclaw'da Ne Yapılır?

Ülkenin en iyi çikolatası burada üretilmektedir bu nedenle mutlaka çikolatalarının tadına bakın. Şehrin mimarisi ve binaları etkileyicidir, fotoğraf turuna çıkabilirsiniz. 

wroclaww.jpg

Sınırların ötesine geçmek her zaman iyi bir fikirdir, çoğunlukla görülmeyen yerleri görün. Şimdi Çekçe'de başka nereyi ziyaret edeceğinizi biliyorsunuz, Prag dışında. Özelleştirilebilir Avrupa tatili planlamasının sorunsuz olması için sorunsuz bir seyahat planlaması için, kurtarma için de buralarda olacaksınız, sadece gitmeye kararlı olan siz olmalısınız!

Prag Çevresindeki Yerler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Hangi ülkeler Prag'a yakın?
  • Slovakya, Polonya, Almanya ve Avusturya Prag'a yakındır.

  • Prag çiftler için iyi bir seçenek midir?
  • Evet. Prag, Avrupa'nın en romantik şehirleri arasında. Bu yıl boyunca hedef, özellikle yeni evliler için çiftler için romantik bir kaçamak olarak oldukça popüler.

  • Almanyanın Prag'a en yakın şehri nedir?
  • Dresden, 3 günlük Prag gezinizde ziyaret edebileceğiniz Prag'a en yakın Alman şehridir.

  • Prag yakınlarında dağ var mı?
  • Evet. Çek Cumhuriyeti, Çek dağ silsilesi üzerinde bulunan en büyük kayak merkezine sahiptir.

  • Prag'da avro veya Çek kronu kullanmak daha mı iyi?
  • Çek kronu Prag'ın resmi para birimidir ve tüm ödemeleri yapmak için en iyi para birimidir. Çek Cumhuriyeti hala Avrupa Birliği'nin bir parçası olsa da, euro burada her zaman kabul görmemektedir.

  • Prag alışverişinde neler alınabilir?
  • Züccaciye, cam eşya, kristal takı, dekor, likör, Garnet ve Moldavite takı, geleneksel seramikler, antikalar ve ahşap oyuncaklar gibi bir hediyelik eşya olarak satın alabileceğiniz pek çok şey vardır.

  • Prag'ı ziyaret etmek için en iyi zaman hangisidir?
  • Prag genellikle daha düşük bir sıcaklığa sahiptir ve yaz aylarında en fazla turist aldığı dönemdir. Ancak kalabalıktan kaçınmak istiyorsanız, Prag'ı ziyaret etmek için en iyi zaman ilkbahar ve erken sonbahardır.

  • Prag'da kalacak en iyi mahalle nerede?
  • Prag 1 veya Prag Belediye Bölgesi, Prag'da kalınacak en iyi yerlerden biridir. Tüm Prag önemli yerlerine yakın bir konumda olduğu gibi. Ayrıca metro veya tramvay kullanmadan neredeyse her yere gidebilirsiniz. Malá Strana ve Staré Mesto, Prag'da kalınacak diğer güzel bölgelerdir.

  • Prag güvenli bir şehir midir?
  • Prag çok güvenli bir şehirdir. Şiddet içeren suç oranı Prag'ın çoğu bölgesinde oldukça düşüktür ve hava karardıktan sonra bile dolaşmak güvenlidir. 

  • Prag'dan yapılacak en iyi günübirlik geziler hangileridir?
  • Kutna Hora, Karlovy Vary ve Dresden Prag'dan en iyi günübirlik gezilerdir.