Prag'tan Satın Alabileceğiniz 10 Yerel Hediyelik Eşya

Prag'tan bunları almadan sakın dönmeyin!

Yayın Tarihi: 30 Ekim 2019Görüntülenme: 25159
ragkuklaa.jpg

Çek Cumhuriyeti'nin bir diğer adıyla Çekya'nın başkenti olan Prag gören herkesin hayran olduğu güzellikleriyle yıl içinde milyonlarca gezgine ev sahipliği yapıyor. Prag turu sonrasında şehirden hatıra kalması adına ya da sevdiklerinize hediye etmek için alışveriş yapmayı düşünenlerdenseniz Prag'tan ne alınır diye düşünüp bir türlü karar veremediyseniz bu yazı tam size göre! 

Prag'ta alışveriş ucuz mu diye düşünmeyin, zaten Çek kronu TL karşısında ucuz olduğu için rahatlıkla Prag gezisi sırasında alışveriş yapabilirsiniz. Prag alışveriş merkezleri ya da Old Town ve çevresindeki butik dükkanlara girmeden önce Prag yerel hediyelik eşyaları rehberimizdekileri mutlaka not edin.

Prag turları Gruppal ile çok daha hesaplı ve eğlenceli! Uzman rehberler eşliğinde Prag turu yapmak isterseniz Gruppal Orta Avrupa turlarını incelemeyi unutmayın. 

1. Biradan Üretilen Kozmetik Ürünler

Çek Cumhuriyeti birasıyla ünlüdür ancak bira kozmetikleri yani biradan elde edilen ürünler sizi daha seyahat dostu hediyeliklerin sahibi yapar.

Manufaktura, yüksek kaliteli ürünler üretmek için tamamen doğal, hayvansal testlere tabi olmayan bileşenler kullanan geleneksel bir Çek markasıdır. Banyo tuzlarından el kremlerine kadar her türlü ürünü üretseler de, şampuan, saç kremi ve duş jeli gibi bira kozmetikleri ile ünlüdürler.

Endişelenmeyin, bira kozmetikleri bir içki gibi kokmayacaktır. Bira kokusu yerine, ürünlerin hafif meyveli koktuğunu ve tonlarca B vitamini taşığını bilin. Manufaktura mağazaları Prag'ın her yerindeki alışveriş merkezlerinde bulunabilir.

2. Prag Kuklaları

Kuklacılık Prag'ta sadece bir çocuk oyuncağı değil, yetişkinler de kuklaları çok seviyor ve Prag kuklaları ile de oldukça ünlü bir şehir. Burada, el yapımı, el oyması kuklalar, yüksek kaliteden hoşlanan ve beraberinde gelen katı fiyat etiketini dikkate almayan yetişkinleri ayırt etmek içindir.

kuklaprag.jpg

Prag kuklalarını çeşit çeşit şekil ve fiyatlarıyla Prag'ta tur yaparken şehrin her yerinde bulabilirsiniz. Şehrin en iyi kukla mağazalarından bazıları Eski Şehir'deki Charles Köprüsü yakınında bulunmaktadır.

Prag halkı, kuklayı seçmenin mümkün olmadığına ve kuklanın seni seçtiğine inanıyor. Bu yüzden ne istediğine dair bir fikrin olmadan gel ve gözlerinin nereye düştüğünü gör. Hangisini seçerseniz seçin, benzersiz bir hatıra ile Prag'tan ayrılacaksınız.

3. Lâl Taşı Ürünleri

Garnet Çek Cumhuriyeti'nde kraliyet gemisi olarak uzun bir geleneğe sahip yarı değerli bir taştır. Bugün, garnet mücevherlerden sanat eserlerine, kağıt ağırlıklarına kadar her şeyi yapmak için kullanılır, yani bütçenize uygun bir şey bulma ihtimaliniz vardır.

Şehirde sahte garnet her yerde olabilir, bu yüzden her zaman ödeme yapmadan önce bir orijinallik sertifikası isteyin. Sertifikalı Otantik Granat Turnov (Geleneksel Çek Garnet) çevrimiçi olarak da bulunabilir.

4. Bohem Cam Eşyaları

Bohemya Kristali Çek Cumhuriyeti'nin her yanında görebileceğiniz küçük fabrikalarda elle kesilen ve oyulmuş geleneksel bir cam türüdür.

İsimleri kafa karıştırıcı olmasına rağmen Çek Cumhuriyeti'nde “kristal” kelimesi, önemli miktarda kurşun içeren ince, yüksek kaliteli camlara atıfta bulunmak için kullanılır. Üst düzey Bohem kristalleri için, resmi Moser mağazasından alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca Bohemya kristalinin diğer markalarını Prag'ın her yerindeki hediyelik eşya dükkanlarında bulabilirsiniz. Bu hassas ancak dayanıklı parçalar, burada geçireceğiniz zamanın güzel hediye örneklerinden birini oluşturur.

bohemcam.jpg

5. Prag Çayları

Birçok turist bu ilginç yerleri özlüyor olsa da insanlar Prag'taki çay evlerini çok seviyorlar. Geleneksel olarak bir bardak çay içebileceğiniz yerler aynı zamanda, Prag'ın en büyük çay evleri bir dizi paketlenmiş ve gevşek yapraklı çay, seramik ve metal su ısıtıcıları, özel çay süzgeçleri, bardakları ve diğer çay malzemeleri satıyor.

Prag'tayken üzerinde cajovny kelimesi olan bir işaret arayın, sıcak bir demleme ve harika bir çay ile ilgili Prag hatırası için adım atın.

6. Spa Gofretleri (Kağıt Helvalar)

Bir spa gofret ya da Türkiye'deki adıyla kağıt helva Prag'taki dev gofret kurabiye türüdür. Her ne kadar birkaç şirket spa gofreti üretse de, en meşhurları termal su çeşmeleri ve kaplıcaları ile bilinen Karlovy Vary şehrinde üretilir.

Spa gofretleri çok ince ve büyüktür. Bazı gofretlerde kakao, fındık veya vanilya tabakası da olabilir. Prag'ın her yerindeki mağazalardan ve süpermarketlerden kutu gofret alınabilir ve eve götürmek için lezzetli bir hatıra eşyası hazırlanabilir.

gofretprag.jpg

7. Ahşap Oyuncaklar

Prag'ın ahşap oyuncaklara duyduğu hayranlığı Prag turları ile şehri keşfederken göreceksiniz. 

Eski tarz arabalardan ve trenlerden duvarda asılı oyuncak hayvan figürlerine kadar, bunlar daha karmaşık Prag'taki el yapımı hediyelik eşyalara çok uygun bir alternatif olmaktadır. Ahşap oyuncaklar birçok hediyelik eşya dükkanında ve ayrıca Prag'ın merkezindeki Havel Market gibi hafta sonu pazarlarında mevcut.

8. Becherovka Bitkisel Likörü

Çek Cumhuriyeti'nde başka bir şehre özgü olsa da, popüler bitkisel içki Becherovka, ülke çapındaki tüm bar ve publarda bulunur. Becherovka tarifi iyi korunan bir sır olsa da, acı içecek zencefilin yumuşak tonlarını içerir ve çok çeşitli baharatlar ve otlardan üretilir.

Prag'taki yerel halk, yüksek alkol içeriğine rağmen birçok hastalık için Becherovka'yı içiyor. Bu likörün küçük şişelerini çoğu köşe dükkanında ve süpermarkette bulabilirsiniz. Kendiniz, arkadaşlarınız veya aileniz için benzersiz bir hatıra eşyası olarak Becherovka liköründen alabilirsiniz. 

pragicecek.jpg

9. Mucha Afişleri

Art Nouveau ressam Alphonse Mucha'nın çalışmaları, Eski Belediye Binası'ndan tiyatrolara ve kafelere kadar Prag'ın her yerinde bulunabilir. Ancak Mucha en güzel kadın posterleriyle tanınır ve çoğu orijinal müzelerde veya özel koleksiyonlarda yer alırken, şehrin hemen her yerindeki baskılarından satın alabilirsiniz. En iyi seçim için Prag'taki Mucha Müzesi'ne göz atın.

10. Kafka Hediyelik Eşyaları

Franz Kafka hayatının çoğunu Prag'ta geçirdi. Prag'ta doğdu ve yaşadı, burada en ünlü kitabı Metamorphosis'i yazdı. Prag'ı ziyaret etmek, ilk baskıları, mektupları, günlükleri ve orijinal fotoğrafları içeren pek çok sergisini görmek için Kafka Müzesi'ne yapılan edebi bir ziyaret olmadan tamamlanmaz. Prag'tan Franz Kafka temalı hediyelik eşyaları alabilirsiniz. 

kafkahediyelikk.jpg

Şehirden ayrılmadan önce, kitaplarına ait kopyaların yanı sıra takvimler, kartpostallar ve bir dizi Kafka'dan ilham alınarak üretilen hediyeler ve koleksiyonlar Prag alışveriş turu için alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasında yer alıyor.