Santorini Hakkında Her Şey

Yunan Adaları'nın simgesi Santorini hakkında merak edilenleri anlattık.

Yayın Tarihi: 25 Temmuz 2019Görüntülenme: 5242
satn.jpg

Santorini tatiline çıkmadan önce Santorini rehberimizi okumalısınız. 

Santorini, masmavi çatıları ve beyaza boyanmış uçurumdaki evleriyle ünlüdür. Yunanistan'ın simgesi haline gelen Santorini Adası romantik bir tatil yapmak ve Yunan Adaları'nı cruise ile gezmek isteyenlerin gözdesi oluyor. Huzur, aşk ve keyifle dolu bir kaçamak için tatil yeri arıyorsanız, en doğru yer Yunanistan Santorini olacaktır. 

Santorini Oia'da gün batımını izlemeyi, birçok tarihi mekanı ziyaret etmeyi veya üzüm bağlarını keşfetmeyi yapmak isterseniz Santorini turu tam size göre! Santorini nerede diye merak edenlere söyleyelim Yunanistan'daki Santorini Adası Ege Denizi’ndeki Kiklad (Cyclades) Takımadaları içinde yer alıyor. Santori'nin coğrafi konumu Türkiye'ye de Yunanistan'a da yakındır. Bulunduğu yer Ege Denizi’nin tam ortası denilebilir.

Gruppal gemi turları ile Santorini'nin doğal güzelliklerini çok yakından ve en uygun fiyatlarla görebilirsiniz.

Santorini'de Bunları Yapmadan Dönme

  • Oia'da 1 Gün Geçir

Oia Santorini'nin ana cazibe ve Yunan Adaları deyince tüm fotoğraflarda gördüğünüz pitoresk beyaz evlerin olduğu yerdir. Küçük ve sevimli Oia köyünün etrafında yürüyebilir, mavi ve beyaz daracık sokaklarında fotoğraf çekebilirsiniz. Burada eşsiz manzaraya sahip restoranlarda yemek yiyip bir şeyler içebilir ve gün batımının nefes kesen güzelliğini izleyebilirsiniz. 

  • Akrotiri'yi Keşfet

Akrotiri, volkanik kül içinde korunmuş yaklaşık 3.500 yıllık bir Minos şehridir. Kazı alanı, yılın hangi döneminde olursa olsun ziyaret etmeyi kolaylaştıran bir çatı kaplama sistemi ile kaplıdır. Kalıntılar oldukça iyi korunmuş durumda. Sokaklar, binalar, merdivenler ve hatta binaların ikinci katları hala görülebilmektedir.

santoinii.jpg
  • Kırmızı Kumsal'da Yüz

Santorini Adası'ndaki Kırmızı Kumsal (Red Beach) Plajı, görülmeye değer kırmızı volkanik bir kayalığa sahiptir. Ayrıca adanın güneydoğu tarafında siyah bir kum plajı da vardır.

  • Şarap Fabrikalarını Gez

Santorini'nin çok sayıda inanılmaz lezzette şaraplar sunan şarap imalathanesi var. Verimli, volkanik toprak üzüm yetiştirmek için idealdir. Santorini gezisi sırasında adada şaraphane turları yapabilir ve yaklaşık yarım gün içinde bu yerleri görebilirsiniz. Ayrıca bir Santorini'de ATV kiralayabilir ve kendi turunuzu da yapabilirsiniz.

  • Volkanik Gezintiye Çık

İyi bir Santorini günlük gezi programı ile adadaki volkanik yerleri ziyaret edip ardından kaplıcalara dalın, bir eşek ile gezintiye çıkın ve daha sonra Oia'da gün batımını görün. Bu sizin için çok fazlaysa, kalderaya gidip sıcak su kaynaklarında yorgunluğunuzu atabilirsiniz. 

santoriniesek.jpg

Santorini'de Yapılacak Aktiviteler

1. Kayalıklara tırman

Santorini'de kayalıklara tırmanmak zor olsa bile kayalıklardaki manzara buna değer. Tüm adanın ve çevresindeki okyanusların harika manzaralarını göreceksiniz. Kasabanın merkezinden çok şey görebilseniz de en iyi manzara Oia'dan görülüyor.

2. Tüplü dalışa git

Limanda bulunan antik kalıntıları ve batıkları ziyaret edin.

Buradaki alan, batık dalışı için mükemmeldir ve yaklaşık 14 metreye kadar inebilir ve antik Yunan gemilerini görebilirsiniz. Görünürlük o kadar iyi değil ve çok fazla balık görmeyeceksiniz, bu yüzden Santorini'de dalış yaparken ana hedef gemi enkazı görmek.

3. Ata bin

Santorini'de ata binmek çiftler ve aileler için popüler bir aktivitedir. Adanın tepelerinde veya plajlarında gezebilirsiniz. İyi bir öğleden sonra etkinliği yapar ve atlara binmeyi istemezseniz her zaman bir eşeğe binebilirsiniz. 

satrıds.jpg

4. Tarih Öncesi Thira Müzesi'ni gör

Fira'da bulunan bu yer, Akrotiri kalıntılarında bulunan toplu eser koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Santorini gezi rehberinde olan bu müzede görülecek tonlarca çömlek ve çanak var ancak vurgulanan nokta mavi maymunların freskleri (İlginçtir ki, bu adada yaşayan maymun bulunmadığına dair hiçbir kanıt yoktur). 

5. Gündüz yürüyüşünü geçir

Küçük kasaba ve köylerin dışına çıkmak her zaman eğlenceli bir maceraya dönüşür. Adanın diğer tarafındaki manzara gerçekten çok güzel ve genellikle ılıman bir havası var. Kırsal kesimde keşfedilecek küçük mağara evleri, bahçeler ve küçük kiliseler de vardır.

6. Akrotiri Deniz Feneri'ni ziyaret et

Santorini'nin güney ucunda, Akrotiri'ye yakın bir yerde deniz feneri bulunuyor. Yunan Donanması tarafından kullanıldığı için buraya girmenize izin verilmiyor ancak bu fener, iyi bir fotoğraf fırsatı yaratıyor.

santr.jpg

Santorini'de Yemek Yemek

Santorini'de yiyecek çok pahalı değildir. Birçok ucuz yiyecek dükkanlarında çok ekonomik fiyatlara bir öğün yiyebilirsiniz. Ucuz restoranlar da bulabilirsiniz.

Fiyatlar sadece adanın turistik yerlerinde yükseliyor. 

Santorini'de Ulaşım

Bir otobüs yolculuğu, nereye gideceğinize bağlı olarak değişir.

Bununla birlikte, Santorini'de otobüslerin saatleri tutarlı değil, kendinizi bunun için hazırlayın. Bir alternatif, birçok insanın ana yollarda kullandığı ATV kiralamaktır. 

satror.jpg

Ucuz Santorini Turu için

  • ATV kiralayın

Otobüsler adada her an bulabileceğiniz ulaşım araçları değildir, nadir bulunur ve taksiler pahalıdır. Etrafta dolaşmanın en uygun maliyetli yolu kendi ATV'nizi kiralamak olurken bir diğer ucuz seçenek ise Gruppal Santorini turları ile gezmektir.

  • Happy Hour Hit

Santorini'de içecekler çok pahalı. Bazı restoran ve beach kulüpleri happ hour yapar ve belirli saatlerde içeceklerde indirim yapar. 

  • Oia'dan Kaçının

Bu nispeten ucuz adada adanın merkezi en pahalı yer. Burada kalmaktan ve yemek yemekten kaçının ve maliyetlerinizi yarı yarıya düşürün. Özellikle Oia bölgesinden uzak olan her yerde fiyatlar düşüktür.

  • Motosiklet Kiralayın

Santorini'de motosiklet kiralamak bir araba kiralamaktan daha ucuzdur ve çeşitli kasaba ve şehirleri görmenin en harika bir yoludur. 

sarfss.jpg
  • Feribotları erken ayırtın

Feribotu iki ay öncesinden ayırırsanız, biletinizin maliyetinden %25'e varan oranda tasarruf edebilirsiniz. Bu, özellikle yaz ayları yüksek fiyatlar için çok fazla olduğunda tavsiye edilir.

  • Sezon dışı ziyaret

Ağustos en pahalı aydır, bu nedenle Haziran ayından önce bir Santorini turu düzenleyebilirseniz, konaklama ve uçuş maliyetlerinizi yarı yarıya azaltabilirsiniz.

  • Gruppal Cruise Turları

Gemi turuna Gruppal ile çıkarak Santorini'yi çok ekonomik fiyatlarla görebilir ve keşfedebilirsiniz. Gruppal gemi turları ile ya da Gruppal Santorini turları ile bu romantik adayı gezebilirsiniz.