Seyahat Edeceğiniz Bir Sonraki Şehir Neden Kiev Olmalı?

Neden bir sonraki görmeniz gereken şehir Kiev olmalı, işte açıklıyoruz.

Yayın Tarihi: 19 Ocak 2020Görüntülenme: 4451
kiev44.jpg

Ukrayna'nın başkenti Kiev hafta sonu kaçış yapabileceğiniz bir mesafede ve kolaylıkta bulunuyor. Hafta sonu bile yapabileceğiniz Kiev turu sizi birbirinden güzel mimarilerin, kafelerin, sokakların ve tarihin içine götürüp bırakıyor.

Peki Kiev nerede ya da Kiev'e nasıl gidilir gibi Kiev hakkında birçok şeyi merak ediyorsanız işte cevaplarıyla birlikte neden bir sonraki görmeniz gereken şehir Kiev olmalı, açıklıyoruz.

Kiev Hakkında

Doğu Avrupa'nın en eski şehirlerinden biri olan Kiev şehri, Slav kökenlerinden ödün vermeden son yıllarda Batı etkisini kucaklamayı başaran inanılmaz bir tarih barındırıyor. İstanbul'dan Kiev sadece iki saatlik bir uçuş mesafesinde olan büyük bir şehirdir.

Geleneksel pazarların yanı sıra müzeler, bouji brunch noktaları, aynı başkentte nesiller, parklar ve kaplıcalar, harika restoranlar ve eğlenceli sokaklar Kiev turları ile bulacağınız en ünlü şeyler. Peki Kiev'e gitmek için en geçerli nedeniniz ne olacak? Tabi ki şehrin çok ucuz bir yer olması. Kiev'de gezmek ve eğlenmek çok ucuzdur. Seyahat bütçeniz Kiev gezisi sırasında asla sarsılmayacak.

Kiev hava durumu yılın her döneminde ziyaretçilerine benzersiz güzellikler sunar. Yaz döneminde gittiğinizde sıcak ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz sayısız aktivite bulunurken kış mevsiminde Kiev'de olmak ve şehri bembeyaz bir masaldaymış gibi görmek de benzersiz hislerle dolmanıza neden olacaktır. Ukrayna Kiev turu için sadece hangi dönemde gitmek istediğinize karar vermeniz yeterli.

Kiev hangi dili konuşuyor derseniz Ukraynaca ve Rusça'nın yaygın olduğunu belirtelim. 

Kiev'de Para Birimi

Kiev gezi rehberi 2020 içinde olması gereken en önemli detaylardan biri de Kiev'deki para birimi oluyor. Ukrayna'nın para birimi olan Grivna Kiev'in de para birimidir. 1 TL kaç Grivna diye sorarsanız 4,11 Ukrayna Grivnası olduğunu aktaralım. Ancak TL Grivna için Kiev turu öncesi güncel kuru takip etmenizde fayda var. 

Kiev'de Ne Yapılır?

Kiev, asırlık mimari şaheserlerin, muhteşem yemeklerin, hareketli gece hayatının ve modern sanatın buluştuğu yerdir. Ukrayna'nın başkenti Kiev, ilginç bir şekilde doğu ve batının en iyilerini birleştiriyor. Peki Kiev'de ne yapılır, mutlaka görmeniz gereken yerler nelerdir? Hepsinin cevabı için kalemi kağıdı hazırlayın. 

Antik Mağaralara İnin

Kiev'de nereye gidilir sorusunun ilk cevabı olan Unesco korumalı Kiev Pechersk Lavra Manastır Kompleksi vardır ve Kiev'de gezilecek yerler arasında en önemlilerinden biridir. Keşişlerin daha önce yaşadığı eski mağaraların loş ışıklı labirentine inmelisiniz. Deneyim, yeraltındaki çok sayıda tonozda oturan azizlerin mumyalanmış gövdelerinin varlığıyla artırıldı.

kiev3.jpg

Bizans Mimarisine Hayran Kalın

St Sophia Katedrali, Kiev'de görmeden dönmeyeceğiniz bir başka yerdir.

Burası ana kilise olarak inşa edilmiş ve o zamandan beri Kiev'in sembolü olmuştur. Nefes kesici Bizans iç mekanı ve içindeki iyi korunmuş Ortaçağ fresklerinden ilham alabilirsiniz. Kiev şehir merkezinin muhteşem manzaraları için, şehir merkezinin 360 derecelik manzarasına sahip zarif Barok çan kulesine tırmanın.

Yerel Montmartre'de Yürüyün

Ressamlar, müzisyenler, yazarlar ve zanaatkârlar için bir merkez olan ve uzun süredir bilinen şehrin en ünlü Arnavut kaldırımlı caddesi, yerli halkın dediği gibi Sovyet öncesi veya “eski” Kiev'in atmosferini hissetmek için kalan son yerlerden biridir.

Kanapka'da bir marka elma şarabı alın, Karas Galerisi'ni ziyaret edin ve 19. yüzyıldan kalma bir kiralık evde bulunan Koleso Tiyatrosu'nda bir akşam geçirin. Barok St Andrew's Kilisesi'nin hakim olduğu bu caddenin muhteşem manzarasının tadını çıkarmak için merdivenlerden Castle Hill'in tepesine çıkın. Kiev hakkında bilinmesi gerekenler listenize bu bölgeyi mutlaka ekleyin. 

kiev2.jpg

Ulusal Sanat Müzesi'ni Gör

Kiev'deki Hanenko Sanat Müzesi'ni ziyaret edin, klasik sanatın muhteşem doğu ve batı koleksiyonları için ve yerel ustaların zengin şef-déoeuvres seçimi için Ukrayna Ulusal Sanat Müzesi'ni gezin.

Kiev, iki kurumun öne çıktığı çağdaş sanat sahnesiyle de ünlüdür. Bunlar; Pinchuk Art Centre, Damien Hirst, Banksy, Marina Abramovic ve Ai Weiwei; sık sık en yeni sezonluk sergilere ev sahipliği yapar. Diğeri ise Izolyatsia, yerel ve uluslararası sanatsal yeteneklerin enerjik gösterileri ile yaratıcı bir mekana dönüşen eski bir tersanedir.

Mimari Vurguyu Hissedin

Kiev’in silüetinin en hızlı tanınan unsurlarından biri muhteşem Büyük Lavra Çan Kulesi. 18. yüzyılda inşa edilmiş ve 50'den fazla sütunla süslenmiş, şehrin en güzel binalarından biridir.

kiev99.jpg

St Andrew Kilisesi'ni Gez

Kiev'deki en güzel kiliselerden biri olarak kabul edilen St. Andrew Barok Kilisesi, din ile ilgili bağlantısı olmayanlar için bile görülmeye değer. Kiev, şehrin her yerinde, sadece muhteşem değil, aynı zamanda başkentin tarihinin de birçoğunu açıklayacak sayısız tarihi Ortodoks kilisesine sahiptir.

Mezhyhirya Parkı'nda Vakit Geçir

Yolsuzluk Müzesi olarak da bilinen Mezhyhirya Parkı, 2014 yılında devrilen Viktor Yanukoviç'in eski evi ve burası gerçekten çok lüks. Otomobil Müzesi, golf sahası, köpek kulübeleri, çok sayıda çeşme, insan yapımı göller, helikopter pisti, devekuşu çiftliği ve küçük bir kilise bulunmaktadır.

kiev5.jpg

Mystetskyi Arsenal Ulusal Sanat ve Kültür Müzesi Kompleksi

1783 ve 1801 yılları arasında inşa edilen bu bina aslen bir cephanelik olarak yaratılmış ve Sovyet döneminde gizli bir askeri üs olarak kullanılmıştır.

Avrupa'nın en büyük sanat müzelerinden biri olan bu kompleksi dolaşın ve Ukraynalı sanatçıların inanılmaz eserlerini ve uluslararası kurulumlarını görün. Binanın kendisi yalnız gitmeye değer.

Kiev-Pechersk Lavra

Dnipro Nehri'nin üzerindeki çimenlik tepelerde yer alan Kiev-Pechersk Lavra, her biri altın kubbeli bir Bizans esintili kilise ve katedralden oluşan Unesco listesindeki 11. yüzyıldan kalma bir manastır.

Altında geçebileceğiniz mağaralar ve geçitlerin bir labirenti var. 900 yıldan daha eski keşişlerin korunmuş bedenlerini göreceksiniz. Aslında mumyalanmış değil, bazı insanlar Tanrı'nın onları koruduğunu söylüyor, diğerleri ise onları mükemmel durumda tutan yeraltı koşullarının iklimi olduğunu söylüyor.

kiev-mezhy.jpg

Daha geniş bir zaman diliminde Kiev turları ile görmeniz gereken diğer önemli yerler:

  • Aziz Andreas Kilisesi
  • Altın Kapı
  • Anavatan
  • Nezalezhnosti Meydanı
  • St. Michael Altın Kubbeli Katedral
  • St. Volodymyr's Cathedral
  • Açıkhava Müzesi olan Pyrohiv
  • Mariyinsky Palace
  • Friendship of Nations Arch
  • Hydropark
  • Kiev Füniküler
  • Opera Binası

Kiev'de Nerede Alışveriş Yapılır?

Ukraynalı tasarımcılar ve markalar Kiev'de alışveriş yapabileceğiniz en güzel seçenekleri oluşturuyor. Khreschatyk Caddesi'nde bulunan büyük Vsi Svoi mağazasına gidebilirsiniz. Ukrayna Vyshyvankas (Geleneksel işlemeli gömlekler) ile ünlüdür, bu gömleklerden alabilir ve yerel olarak üretilen çantalara, ayakkabılara ve tişörtlere göz atabilirsiniz.

kiev4.jpg

Otantik ve iyi yapılmış Ukrayna hatıraları için Mriyi Mariyi'ye göz atın. Geleneksel kıyafetler, seramik, cam, sanat ve ıvır zıvır gibi potansiyel hediyelik eşyalar harika bir ürün yelpazesine sahiptir.

Bessarabsky Rynok, zengin bir ürün yelpazesi sunan efsanevi bir Kiev pazarıdır. Biraz pahalı olmasına rağmen, başkentin en popüler pazarlarından biri olmaya devam ediyor. 1912 yılında inşa edilen bir binada kadınlar meyve, sebze, et ve çiçek satıyorlar.

Kiev Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Kiev'de hangi para birimine ihtiyacım var?
    Ukrayna Grivnası (UAH), şu anda 1 Ukrayna Grivnası 0,25 Türk Lirası'na eşit.

  • Kiev'de hangi dili konuşuyorlar?
    Ukraynaca da ve Rusça da yaygın olarak konuşulan resmi bir dildir.
kiev1.jpg
  • Kiev'de ne kadar bahşiş vermeliyim?
    Faturanızın yaklaşık yüzde 10'u.

  • İstanbul ile Kiev arasındaki zaman farkı nedir?
    Kış döneminde İstanbul Ukrayna arası saat farkı iki saattir ve Ukrayna iki gerisindedir. Yazları ise bu fark 1 saate düşmektedir.

  • İstanbul'dan Kiev'e ortalama uçuş süresi nedir?
    İki saattir.

  • Kiev'de toplu taşıma nasıldır?
    Metro, ulaşım için iyi bir seçenektir. Otobüsler aşırı kalabalık olabilir. Marshrutkas'dan (Özel sektöre ait minibüsler) kaçının; Uber bir taksi hizmeti için en iyi seçimdir. Ukrayna turları ya da Kiev turu ile Gruppal'ın gezileriyle seyahat ediyorsanız zaten Kiev'de toplu taşımaya ihtiyacınız olmayacak ve tur otobüsünüz ile en ünlü yerleri görebileceksiniz.
kiev8.jpg
  • Kiev'de iyi manzarayı nereden görebilirim?
    Dnipro Nehri ve Kiev tepelerinin muhteşem manzarasını görmek için Volodymyrska Hirka Parkı'na gidebilirsiniz.

  • Kiev'de alışveriş için en iyi seçenek hangisidir?
    Şehrin en havalı ve en büyük bit pazarı olan aylık Kurazh Bazar'ı ziyaret edebilirsiniz.
kiev7.jpg
  • Kiev'e nasıl gidilir?
    İstanbul'dan Kiev'e direkt ya da aktarmalı olarak her gün uçuş vardır. Gruppal Ukrayna turları ile keşfetmek isteyeceğiniz Kiev'e çok kolay ve rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

  • Kiev Havaalanı var mı?
    Kiev'de 2 tane havaalanı var. Şehir merkezine 38 km uzaklıkta olan Borispol Havaalanı uluslararası uçuşlar için kullanılıyor. Şehir merkezine 10 km mesafede olan Zhulyany Havaalanı ise iç hat uçuşları için kullanılmaktadır.