Singapur Seyahat Rehberi

Dünyanın az sayıdaki şehir devletleri arasında olan Singapur'da görmediğiniz yer kalmayacak.

Yayın Tarihi: 11 Mart 2019Görüntülenme: 3294
singapur-tur-rehber.jpg

Singapur, 1965'te İngilizler'den bağımsız hale gelen kozmopolit bir şehir devletidir ve şu anda denizcilik ve bankacılıkta dünyanın önde gelen ekonomi merkezlerinden biridir.

Tayland, Vietnam ya da Güneydoğu Asya ülkeleri gibi büyük bir ülke olmayan Singapur'da gezerek kısa ama eğlence dolu bir yurtdışı turu yaparak maksimum iki gün içinde ülkeyi gezip bitirebilirsiniz. Ancak bilmeniz gereken bir şey var ki Singapur, Güneydoğu Asya standartlarına göre pahalıdır ve Singapur turu sırasında yapacağınız her aktivitenin diğer ülkelere oranla iki katına mal olması olasılığı yüksektir.

Singapur gezi rehberi niteliğinde bir seyahat rehberi hazırlayarak, dünyanın sayılı şehir devletlerinden biri olan Singapur'u köşe bucak gezmenizi hedefledik. Singapur gezisi sırasında katılabileceğiniz çok sayıda aktivite bulunuyor. Tüm hawker yemeklerini, Hint yemeklerini, lezzetli deniz ürünlerini ve kuzeydeki güzel yürüyüş parkurlarını gezebilir ve güneydeki plajlarda oturabilirsiniz.

Singapur seyahat notları arasına bunları eklemeyi unutmayın! 

Singapur'a gitmeden önce Singapur seyahatine nasıl hazırlanmalıyım yazımızı okumanızı öneriyoruz.

- Thian Hock Keng Tapınağı'na hayran kalın

Çarpıcı mimarisiyle Thian Hock Keng'i Singapur'da görmeniz en muhtemel fotojenik yapılardan biri yapıyor. Tapınak 1840 yılında inşa edilmiş, o zamanki en iyi malzemelerden yapılmış ve Singapur'daki en eski Çin tapınağı. Deniz tanrıçası Mazu'ya adanmıştır ve Çinli göçmenler Güney Çin Denizi'ni geçmeden önce güvenli bir geçiş talep etmek için buraya gelmişlerdir.

Thian Hock Keng Tapınağı
Thian Hock Keng Tapınağı

Tapınak, 1973 yılında ulusal bir anıt statüsüne alınmıştır. Her gün 07:30 - 17:30 arasında açıktır ve giriş ücretsizdir.

- Bukit Timah Doğa Koruma Alanı

Bukit Timah, Singapur'un yağmur ormanlarının içinde yer almaktadır ve ülkenin önde gelen ekoturizminde tam bir cazibe merkezidir. Makak, sincap, uçan lemur ve çeşitli kuş türlerini burada görebilirsiniz. Yürüyüş ya da bisiklet parkurlarına çıkarsanız onlara yaklaşabilirsiniz. Bu bölge, şehir merkezine 30 dakika uzaklıktadır ve her gün 07:00-17:00 saatleri arasında açıktır.

Bukit Timah Ormanları
Bukit Timah Ormanları

Hafta sonları şehir çok yoğun oluyor, bu yüzden hafta boyunca kalabalıklardan kaçınmak istiyorsanız hafta içi burayı gezebilirsiniz.

- Chinatown'da dolaşın

Chinatown, modern Central Business District'in yanında yer alan ve toplamda iki kilometre kareyi bulan geleneksel Çin yaşamını kapsıyor. Bu bölge, Singapur içinde gerçek bir Çin kültürü duygusu edinmenin yeri olmaya devam ediyor. Sokaklar tapınaklar, el sanatları dükkanları, tezgahlar ve restoranlar ile doludur ve pazarlıkla Singapur'da alışveriş yapıp birbirinden ilginç Çin ürünlerini almak için harika bir yerdir.

China Town Bölgesi
China Town Bölgesi

Köfteleri (tavada kızartılmış erişte) veya ızgara et bulmak için Chinatown Food Street'e gidin.

- Pulau Ubin gezisine katılın

Pulau Ubin Adası, Singapur'un kuzeydoğu kıyıları boyunca uzanıyor. Modern şehirden inanılmaz derecede farklı - yerel halk hala elektrik ve kuyulardan su almak için dizel jeneratör kullanıyor.

Bisiklet kiralayın ve bu adanın turistik yerlerini, köylerini ve Singapur plajlarını keşfedin. Oraya gitmek için Changi Point Feribot Terminali'nden bir tekneye binmeniz gerekiyor. Sabit kalkış saatleri yoktur, sadece sıraya girin ve bekleyin. Çok az turist bu şekilde yapmaktadır.

- Singapur Botanik Bahçelerinde rahatlayın

Botanik Bahçeleri Singapur şehir merkezine yakın konumdadır ve 52 hektarlık bahçeler ve ormanlardan oluşmaktadır. Bahçelerin içinde en çok sevilen bölüm ise 1.000'den fazla orkide türüne ev sahipliği yapan Ulusal Orkide Bahçesi'dir. Ayrıca zencefil bahçesi, yağmur ormanı ve keşfedilecek çeşitli akarsular ve şelaleler vardır.

Singapur Botanik Bahçeleri
Singapur Botanik Bahçeleri

Botanik Bahçeleri, Singapur'un ilk UNESCO Dünya Mirası bölgesidir. Her gün 05:00-12:00 arasında açıktır ve giriş ücretsizdir.

- Küçük Hindistan'da yiyin

Singapur'a yapılacak hiçbir gezi Küçük Hindistan'ı ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz. Burada şaşırtıcı, ucuz ve lezzetli yemekler, taze sebzeler, ilginç atıştırmalıklar ve hediyelik eşyalar elde edebilirsiniz. Roti prata (krep) ve teh tarik (“çekti” çay) gibi yerel favorileri araştırın. Dev kafeterya restoranlarında yediğinizden ve ellerinizle yemek yemekten korkmadığınızdan emin olun!

- Singapur’un Tarihçesi hakkında bilgi edinin

Daha kültürel bir deneyim için, Sentosa'da bulunan eski Fort Fort Siloso deniz üssünü ziyaret edin. Singapur sahilindeki tek korunmuş kaledir ve kıyı silahları ve tünellerin kalıntıları da dahil olmak üzere şehir devletinin karmaşık tarihine fantastik bir bakış sağlar. İyi yapılandırılmış, etkileşimli bir çekim.

Giriş ücretini öncesinde mutlaka kontrol edin. Her gün 10:00 - 18:00 arası açıktır.

- Sri Mariamman Tapınağı'nı ziyaret edin

Sri Mariamman Tapınağı
Sri Mariamman Tapınağı

Bu son derece renkli, süslü tapınak Singapur'un en eski Hindu tapınağı ve 1827 yılında Çin mahallesinde inşa edildi. Dravidian tarzı olarak bilinen ve inşa edilen bu tapınak, hastalıkları tedavi etmek için bilinen tanrıça Mariamman'a adanmıştır. Sömürgecilik dönemlerinde topluluk faaliyetleri için bir merkezdı. Her gün 07:00 - 18:00 - 21:00 saatleri arasında açıktır.

- Ücretsiz bir konser izle

Singapur Senfoni Orkestrası, ülkenin farklı yerlerindeki çeşitli ücretsiz konserlere ev sahipliği yapıyor. Gösterilerinden birini yakalamak için Singapur geziniz döneminde bu tarihlere denk gelirseniz, şanslı olabilirsiniz - ayrıntılar için websitelerini kontrol edin. 

- MacRitchie Reservoir Park'ı ziyaret edin

Singapur'daki bu güzel ve yemyeşil şehir parkında, 8 kilometrelik bir ağaç tepesi ve köprülerin orman zemin üzerinde asılı durduğu görülüyor. Yol boyunca uzun kuyruklu makak maymunları, sincap, kertenkeleleri, baykuşları ve hatta uçan lemurları görebilirsiniz. TreeTop Walk dışında bir yürüyüş yolu ağı da vardır.

MacRitchie Reservoir Park
MacRitchie Reservoir Park

TreeTop Walk, sabah 9:00-17:00 (salı-cuma) ve 08:30-17:00 saatleri arasında açıktır. Giriş ücretsizdir.

Singapur'da Yemek Kaç Para?

Singapur'da dünyanın her yerinden her türden yemeği bulacaksınız, özellikle de Çin ve Hint yemekleri. Çin ve Hint yemekleri genellikle uygun fiyatlıdır.

Singapur spesiyalitelerine gelince, deniz ürünlerini deneyin. Singapur civarında, daha düşük bir fiyata yiyecek satan cadde tezgahları olan, birçok düşük maliyetli restoran bulunmaktadır.

singapur-yemek.jpg

Singapur'da gündelik restoranların çoğu uygun fiyatlıdır ve hemen hepsi açık hava imkanı sunar. Yemeklerinizi hazırlarsanız, makarna, sebze, tavuk ve diğer temel yiyecekleri içerecek yiyecekler için çok yüksek fiyatlar ödemezsiniz.

Singapur Pahalı mı?

Genel olarak, Singapur'daki etkinlikler o kadar pahalı değil. Singapur Botanik Bahçeleri ve Bukit Timah Doğa Koruma Alanı gibi bazıları ücretsizdir.

Singapur Hayvanat Bahçesi'ne giriş ücretini websitelerinden mutlaka kontrol edin. Singapur'da gezmek pahalı değildir ancak alışveriş ve lüks mekanlarda vakit geçirirken dikkat etmenizi öneririz.

  • Singapur'u ziyaret etmenin maliyeti nedir? diye soranlara:

- Backpackerlar için günlük önerilen bu bütçeyle, hostelin yurtlarında kalacak, daha ucuz avcı tezgahlarında ve Little India'da kalacak, öğünlerinizin çoğunu pişirecek, partinizi kısıtlayacak ve yerel taşımacılığı kullanacaksınız.

- Günlük orta bütçeli bütçede, her zaman restoranlarda yemek yiyebilir, gece hayatının tadını çıkarabilir, taksiler ya da trishaws alabilirsiniz, daha fazla ücretli turistik yerleri ziyaret edin ve uygun fiyatlı bir otelde kalın.

- Günlük lüks bir bütçe için daha sık yemek yiyebilir, her yerde taksiye binebilir, hoş bir otelde kalabilir ve daha pahalı cazibe merkezlerini ziyaret edebilirsiniz (hayvanat bahçesi gibi).

Bunların dışında Singapur'u ucuza gezmenin yolu Gruppal Uzakdoğu turları ile seyahat etmektir.

Singapur'da Ucuza Gezmenin Yolları

  • Toplu taşıma araçlarına binin

Toplu taşıma araçları ile seyahat Singapur Turist Pasosu olan turistler için çok uygun fiyatlar vardır. Bu sayede birçok otobüs ve trende sınırsız sürüş yapabilirsiniz.

  • Smith Street'te yiyin

Buradaki tezgahlar, 6 USD'dan daha düşük bir ücret karşılığında yemek sunuyor ve çok minik rakamlar karşılığında yerel atıştırmalıkların tadını çıkarmak için harika bir yer.

singapur-sehir-ici.jpg
  • Ucuz yiyin

Little India, Chinatown ya da kasabadaki dolandırıcı tezgahlarında yiyerek yemeklerden tasarruf edin. Bu yerlerdeki yemeklerden yiyerek Singapur'da yemek fiyatları fazla tutmaz ve sadece birkaç dolara mal olur.

  • Happyhour'a devam edin

Singapur'da alkol pahalıdır, bu da içkilerinizi sınırlamak isteyeceğiniz anlamına gelir. Birkaç tane almayı planlıyorsanız, bir tane satın alabileceğiniz mutlu saatlere devam edin, bir ücretsiz fırsat edinin.

  • Şişelenmiş sudan kaçının

Buradaki musluk suyunu içmek oldukça güvenlidir, bu nedenle su almaktan kaçının ve sadece şişenizi doldurun. Paradan tasarruf etmenizi sağlar ve çevre için daha iyidir!

  • Ücretsiz yürüyüş turuna çıkın

Singapore Footprints gibi şirketler şehrin her yerinde ücretsiz turlar sunarlar. Bunlar, Singapur kültürünü, tarihini ve mimarisini keşfetmenin ve öğrenmenin harika bir yoludur.

singapur-ask.jpg

Singapur'a Ne Zaman Gidilir?

Singapur'u ziyaret etmek için en ideal zaman yılın her dönemi diyebiliriz. Adanın yıl boyunca ılık, tropikal iklimi 80s °F (yüksek 20s °C) günlük sıcaklıklara sahiptir. Özellikle Çin Yeni Yılı'nda Kasım - Haziran ayları yüksek sezondur. Kuzeydoğu Muson mevsimi kasım ayından ocak ayına kadar sürer, ancak bol yağmurla karşılaşabilirsiniz.

Turist trafiğinden kaçınmak istiyorsanız, yaz sonu ve erken sonbahar (Temmuz - Ekim) da ziyaret etmek için iyi bir zamandır. Hava hala hoş ve Güneybatı Muson (Haziran - Eylül ayları arası), kuzeydoğu musonu kadar sert değil.

Singapur Güvenli mi?

Singapur güvenli mi diye merak ediyorsanız, sırt çantasıyla seyahat etmek için inanılmaz derecede güvenli bir yerdir. Yalnız seyahat ediyor olsanız bile ve yalnız kadın bir gezgin olsanız bile Singapur'da tur yaparken asla korkmazsınız. Ayrıca Singapur'a tur şirketiyle gitmek en doğru seçeneklerden biri olacaktır. Bölgenin güvenliği dışında, tarihi ve kültürel zenginliği hakkında bilgi almak çok keyifli olacaktır.

Singapur kesinlikle uyuşturucu konusunda katı. Sisteminizde esrar ile bile yakalandıysanız hapis cezası alırsınız. Ayrıca, çöp, tükürme ve halka açık yerlerde sigara içmek gibi davranışlardan ötürü 1000 dolardan yüksek tutarda cezalar yiyebilirsiniz. Şehrin kurallarını buraya seyahat etmeden önce öğrenmelisiniz.

Yani burada uyuşturucuya hayır deyin. Kibar olun. Görgü kurallarına dikkat edin.

Verilebilecek en önemli tavsiye seyahat sigortası yaptırmak olacak. Seyahat sigortası sizi hastalık, yaralanma, hırsızlık ve iptallerden koruyacaktır. Bir şeylerin yanlış gitmesi durumunda kapsamlı bir koruma sağlar.

singapur-kus-bakis.jpg

Singapur hakkında yazılmış birkaç kitap önerisi ile yazımızı bitirebiliriz:

  • Singapore: A Biography, by Mark Ravinder Frost
    Singapur: Mark Ravinder Frost'dan Bir Biyografi

Singapur ile ilgili kısmen tarih kitabı ve hikaye anlatımıdır ancak bu kitabı okurken tamamen etkileneceksiniz. Mark Ravinder Frost, bu ada şehri durumu ile ilgili işçilerin, yöneticilerin ve devrimcilerin kişisel deneyimleri ve zaman içinde Singapur'u nasıl şekillendirdikleri ile ilgili bilgiler topladı. Bu kitap sözlü tarihler, radyo ve TV yayınları ve görgü tanığı hesapları kullanılarak Singapur Ulusal Müzesi ile işbirliği içinde yazılmıştır. Son 700 yıldan bu yana Singapur hakkında çok şey öğreneceksiniz.

  • Singapore Noir, by Cheryl Lu-Lien Tan

Bu kitap, Singapur'un en ünlü çağdaş yazarlarından Cheryl Lu-Lien Tan, Colin Goh ve Simon Tay gibi öykülerden oluşan bir koleksiyondur. Lu-Lien Tan, katı bir hükümet tarafından yönetilen zengin bir şehir devleti olan Singapur'un tipik Batı anlatısından farklı bir şey derlemek istemiş ve bu kitap tam da bunu yapıyor. Her hikaye tamamen farklı ve parlak ışıkların ve yüksek yükselişlerin ötesinde Singapur yaşamına ilginç bir bakış sunuyor. Bazı hikayeler biraz karanlık!

  • The Backpacker, by John HarrisThe Backpacker by John Harris

John, Rick ile tanıştığı Hindistan'a gider, sonra onu John, Rick ve yeni arkadaşları Dave'in milyoner aristokratları olarak gösterdiği Tayland'daki Ko Phangan adasına gitmeye ikna eder. Tayland mafyasının yanlış tarafına geçtikten sonra, Singapur, Endonezya, Avustralya ve Hong Kong'a adrenalin destekli seyahatler için ayrılırlar. Hafif, kolay ve eğlenceli, yol boyunca sizi heyecanlandıracak.

  • Breaking The Tongue, by Vyvyane LohBreaking the Tongue by Vyvyane Loh

Bu romanda anlatılan olaylar, İkinci Dünya Savaşı'nda Singapur'un Japonlar'a düşmesi sırasında gerçekleşir ve bir Çinli aileye odaklanır. Hikayede bir Claude karakteri var, İngiliz olarak yetiştirilmiş ve mirasından utanmaktadır. İngilizce'ye takıntılı olan babası onu yenmek için kör yapar ve akıllıca tavsiyesi çoğu zaman göz ardı edilen Büyükanne Siok. Claude'un mirasını büyük bir ıstırap ve savaş zamanında kabul etmeyi öğrenmesiyle gelen bir yaş hikayesi anlatılır.

  • Crazy Rich Asians, by Kevin KwanCrazy Rich Asians by Kevin Kwan
    Çılgın Zengin Asyalılar, Kevin Kwan

İşte size hafif, eğlenceli bir okuma kitabı! New Yorklu Rachel Chu, yazıyı Singapur'da, erkek arkadaşı Nicholas Young'la geçirmeyi kabul etti ve burada evlenmek istediği adamla çok kaliteli zaman geçireceğini düşünüyordu. Ancak Nick, bir sarayda büyüdüğü ve her zaman parmaklarının ucunda özel bir uçağı olduğu gibi ondan bazı önemli detayları sakladı. Ayrıca, ülkedeki en uygun bekar olması da öyle. Uçaktan iner inmez Rachel ve Nick, toplumsal baskıları, meraklı akrabaları ve sosyal dağcıları atlatmak zorundadır.