Tadı Damakta Kalan 13 Uzakdoğu Yemeği

Damaklarda iz bırakan Uzakdoğu yemeklerini yakından tanıyın. Sizin için en popüler olan 13 Uzakdoğu yemeğini seçtik.

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 44616
uzakdogu-yemekleri.jpg

Uzakdoğu yemek kültürü ile ilgili bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Uzakdoğu'ya gidenler bilir, doğası, kültürü, mimarisi ve insanlarıyla dünya üzerinde en ilgi çekici noktalardan biridir. Yıl içinde Uzakdoğu turları ile de yoğun bir turist akınına uğrayan bu bölge, gezenlerin hafızalarına kazınacak türde güzellikler barındırıyor.

Uzakdoğu'nun mutfağı da en beğenilen ve gezginlere en farklı gelen özelliklerinden biri. Özellikle deniz ürünlerinin ve pirincin ön planda olduğu Uzakdoğu yemekleri arasından en ünlü ve mutlaka tatmanız gereken 13 tanesini sizin için seçtik. İşte damaklarda iz bırakan Uzakdoğu yemekleri arasındaki en bilindik 13 lezzet:

Tom Yum Goong, Tayland

tom-yum-goong.jpg

Tayland gerek balayı turlarının gerekse Uzakdoğu'yu keşfetmek isteyenlerin öncelikli olarak görmek istediği ülkelerden biri oluyor. Ülke öyle popüler ki, dünyaca ünlü birçok filme de konu olmuş durumda. Hal böyle olunca Tayland'ın mutfağı da oldukça popüler bir durumda. Tom Yum Goong ise Tayland mutfağının en güzel çorbalarından. Baharat sevenlerin oldukça hoşuna gidecek olan bu çorba bizim damak tadımıza da bir hayli uygun.

Tom Yum Talay, Tayland

tom-yum-talay.jpg

Tayland deniz ürünleri bakımından çok zengin bir ülke. Bu durum kendini yemeklerinde de gösteriyor. Tom Yum Talay deniz ürünleri ve sebzelerin baharatla süslendiği nefis bir çorba. Eğer deniz ürünlerini severek tüketiyorsanız bu çorba sizi fazlasıyla memnun edebilir.

Pad Thai, Tayland

pad-thai.jpg

Sıra Tayland mutfağındaki en can alıcı yemeğe geldi. Bildiğimiz erişte ile yapılan ve ülkenin en lezzetli yemeği olan Pad Thai tavuk, dana, karides ve domuz etiyle yapılıyor. Elbette baharat olmazsa olmazlardan. Sokak satıcılarından lüks restoranlara kadar her yerde bu lezzete ulaşabiliyorsunuz. Bu yıl yurtdışı tatil rotanızda Tayland varsa Pad Thai adını bir yere not etmenizi tavsiye ediyoruz. Uzakdoğu yemek kültürü arasında mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir.

Som Tam, Laos

som-tam.jpg

Som Tam yeşil papayadan yapılan bir salata türü. Değişik versiyonları bulunuyor fakat orijinalinde yengeç kullanılıyor. Som Tam’ın orijinalini tatmak isterseniz çok lüks restoranlara gitmeniz gerekiyor. Uzakdoğu gezisi esnasında canınız değişik salatalar çekerse Som Tam’in karidesli ve meyvelisi ideal bir tercih olabilir.

Shou Zhuafan, Çin

shou-zhuafan.jpg

Uzakdoğu mutfağı denince akla gelen ilk yerlerden biri de Çin oluyor. Çin yemeklerinde çoğunlukla yağsız, tuzsuz ve bizim lapa olarak tarif ettiğimiz bir pilav türü kullanılıyor. Bu pilav Türk vatandaşlarının damak tadına pek uygun olmadığından Türk turistler genellikle Shou Zhuafan adlı havuç ve kuzu etiyle pişirilen pilavı tercih ediyor.

Xiajiao, Çin

xiajiao.jpg

Xiajiao’ya Çin mantısı desek yanlış olmaz. Xiajiao yemeğinde iç olarak karides kullanılıyor ve özel kaplar içerisinde buharda pişiriliyor. Buharda piştiğinden dolayı oldukça sağlıklı bir yemek türü. İçerisine karidesin yanında soya sosu, susam yağı, yeşil soğan, zencefil de eklenerek oldukça lezzetli bir yemek halini alıyor.

Beijing Kaoya, Çin

beijing-kaoya.jpg

Uzakdoğu mutfağı ve Uzakdoğu lezzetleri denince Pekin ördeği her zaman ayrıcalıklı bir konuma sahip oluyor. Çince'de Beijing Kaoya olarak söyleniyor. Eğer yolunuz Pekin’e düşerse meşhur Tiananmen Meydanı civarında çok sayıda Pekin ördeği yiyebileceğiniz restoran mevcut. Bir zamanlar kraliyet sarayının menüsünde olan bu leziz yemek odun ateşinde ve ağır ağır pişiriliyor.

Sushi, Japonya

sushi.jpg

Japon mutfağının demirbaşlarından olan sushi çok değişik şekillerde yapılabilen bir yemek. Sanıldığı gibi çiğ balıkla hazırlanmıyor. Japon mutfağında çiğ balıkla hazırlanan bir yemek de var fakat onun adı Sashimi. Sushiye özel bir sirke ile yapılan pilavdan oluşuyor. Hazırlanışına göre Çiraşizuşi, Makizuşi, Futomaki gibi farklı isimlerle tanımlanıyor.

Onigiri, Japonya

onigiri.jpg

Onigiri’yi kısaca Japon sandviçi olarak tanımlayabiliriz. Sushi pilavının kuru yosun ile kaplanması, Japon eriği ve beyaz etle zenginleştirilmesi ile oluşuyor. Onigii Japonya’da oldukça popüler bir yiyecek. Onigiri’ye ulaşmanın kolay ve ekonomik olmasına lezzet faktörü de eklenince Japonlar tarafından fazlaca tercih ediliyor.

Kare Raisu, Hindistan

kare-raisu.jpg

Kare Raisu Hindistan yemeklerini andıran bir Japon yemeği. Köri ile hazırlanan bir sos içerisine tavuk ve çeşitli sebzeler konularak pişiriliyor. İstenildiği takdirde üzerine tonkatsu denen bir sos eklenerek servis ediliyor. Oldukça lezzetli bir yiyecek olan Kare Raisu Uzakdoğu mutfak kültürünün en çeşitli yemeklerini barındıran Japonlar tarafından da sıklıkla tüketiliyor.

Bulgogi, Güney Kore

bulgogi.jpg

Bulgogi Güney Kore’ye özgü bir yemek çeşitlerinden biri. Bizim damak tadımıza da fazlaca uygun çünkü Türk mutfağındaki güveçte et ile birebir aynı. Bizim güveçten tek farkı bol soslu ve sarımsaklı olarak pişirilmesi olabilir. Fiyatlar genelde 10.000 ile 15.000 won arasında değişiyor. Yolunuz Güney Kore’ye düşerse Bulgogi’yi tereddüt etmeden yiyebilirsiniz.

Dak Kkochi, Güney Kore

dak-kkochi.jpg

Geldik Güney Kore’deki en popüler sokak yemeğine. Dak Kochi bir gece yarısı karnınız acıktığında imdadınıza yetişecek türden bir yemek. Aslına bakarsanız bizim tavuk şişten pek de farkı yok. Fakat burada şişler teker teker satılıyor. Tek bir şiş için 2.000 - 4.000 won arası bir ücret ödüyorsunuz.

Kim Chi

kim-chi.jpg

Kim Chi Güney Kore’nin milli yiyecek türlerinden biri. Milli yiyecek deyince hemen gözünüzde büyütmeyin. Bu bildiğiniz lahana turşusu. Güney Kore gezisinde bu lezzeti de denemenizi öneriyoruz.