Tayland'da Ne Giymeli?

Tapınaklara giderken nasıl giymeli, şehirde yürürken hangi ayakkabıyı almalı? En detaylı Tayland kıyafet rehberi burada!

Yayın Tarihi: 25 Ağustos 2019Görüntülenme: 13266
tayland-kiayfet.jpg

Tayland'taki insanlar ne giyer dediğinizi duyar gibiyiz.

Güneydoğu Asya ülkesi olan Tayland başkenti Bangkok ve dünyaca ünlü şehirleriyle size keyif dolu bir yurtdışı turu deneyimi yaşatıyor. Ancak Tayland turu yapmadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında fikriniz yoksa Tayland kıyafet rehberi olacak yazımıza göz atmalısınız.

Tayland nerede diye soranlara söyleyelim; Güneydoğu Asya'da Hindiçin Yarımadası'nın ortasında bulunuyor. Yani Thailand batıda Burma, doğuda Kamboçya, kuzeyde Laos ve güneyde Malezya'ya komşu bir Güneydoğu Asya ülkesidir. Peki Tayland'a ne zaman gidilir derseniz yılın herhangi bir vakti diyebiliriz.

Tayland'a gitmeden önce bunları bilmelisiniz.

Tayland'a geliyorsanız, merak ettiğiniz en önemli şey, hangi giysileri yanınıza alacağınızdır. Elbette, Tayland’ın sıcak ve nemli ikliminde rahat kalmak istersiniz, ancak aynı zamanda insanları (Meşhur bar kızları ve ladyboys'ları dışında) mütevazı bir şekilde giyinen bir ülkedir Tayland. Tayland gezisi sırasında “kuralları” takip ederken serin ve rahat kalmak mümkün mü? Kesinlikle.

Bayanlar baylar, size Tayland'da ne giyeceğinizi yazıyoruz. Tayland gelenekleri ile ilgili meraklı olanları buraya alalım.

Dürüst olalım: Tayland halkı genellikle yabancıların kıyafet seçimlerini önemsemiyor bu yüzden yüzeyde nasıl giyinileceği konusunda kesin kurallar yok gibi görünüyor. Ancak, kesinlikle kabul edilebilecek Tayland kıyafet trendleri var ve bu da yerli halkın ne giydiğini gözlemleyerek elde ettiğimiz bir şey. Artı, görünümünüzün Tayland'da size nasıl davranıldığını da etkilediğini güvenle söyleyebiliriz, bu yüzden zevkli ve uygun bir şekilde giyinmeyi seçmek Tayland tatili için önemli.

Gruppal Tayland turları ile ekonomik fiyatlar ve kolay ödeme seçenekleri ile Tayland'a tur yapabilirsiniz. 

Tayland Turu Tüyoları

Tayland sıcak, güneşli ve bol nemli! Ne giyersen giy Tayland turları sırasında mutlaka terlersiniz. Ancak herhangi bir kolsuz veya şeffaf tişörtle ve valizinizi şortlara boğmadan önce, bazı zevkli öneriler paylaşıyoruz.

tayland-adalar.jpg

Ne Giymeli: Gündelik Kıyafetler

Tayland'ta tur yaparken Tayland'a uygun kıyafetler arasından kısa etek ve şort giymek ideal olabilir. Rahat ayakkabılar ve gömlekler giydiğinizden emin olun. Sıcak havalar için kıyafet getirin.

Tayland'da giymek için en iyi şey polo gömlekleri, düğmeli yakalı gömlekler ve golf ya da  Bermuda şortları. Hatta kaliteli tişörtler ve kargo şortları bile Tayland turu için ideal olabilir. Bir çift yarı rahat pantolonu valizinize eklemek bir akşam yemeği için kullanışlı olacaktır.

Bayanlar, kesinlikle etek, şort, yazlık elbiseler ve zevkli bluzları yanınıza alın. Gömlekler omuzlarınızı (kenarlarından) örtmeli ve yarı yüksek yaka çizgisine sahip olmalıdır. İnce veya dantelli kumaş, serin kalmak için iyi bir yoldur. 

tayland-giyimm.jpg

Erkekler kolsuz kas gömlekleri veya atletler giymeyin veya gömleklerinizi açarak dolaşmayın.

Tayland'ta Hangi Ayakkabı Giyilmeli?

Yerel ulaşım aracını kullanmadan önce Tayland tur rehberi listesindeki yerleri görmek için kendinizi çok gezerken bulabilirsiniz. Ayakkabı ne kadar rahat ve kolay olanından olursa, sizin için o kadar iyidir.

Rahat, tercihen suya dayanıklı ayakkabılar giyin.

Tayland seyahati için rahat ayakkabılar bir zorunluluktur. Tayland'da sık sık yağmur yağdığından, kauçuktan veya plastik bir kompozitten yapılmış herhangi bir şey mükemmel bir seçimdir. Terlikler kabul edilebilir ancak düz, terlik benzeri ayakkabılar çok daha uygundur. İkincisi ayaklarınızı sokak kirlenmelerinden korur ve ayakkabılarınızı çıkarırken güreşecek bağ bulunmaz.

Birinin evine veya bir tapınağa girmeden önce daima ayakkabılarınızı çıkarın. Yalınayak dolaşıp, yüksek topuklu ayakkabılar veya botlar giymeyin.

Bayanlar, yüksek topuklarınızla sevimli görünseniz de, Tayland'ın kaldırımlarının acımasız olduğunu söyleyelim. Tayland gezisi sırasında bilek kırıp birkaç ön dişi vurabilirsiniz. Kesinlikle topuklu ayakkabı giymek zorundaysanız, onları yanınızda getirebilirsiniz.

tayland-paar.jpg

Günlük ayakkabılar için yürüyüş ya da bot ve çorap kullanmamak en iyisidir. Ayaklarınız ölümüne pişecek ve muhtemelen çılgın bir sporcunun ayağına benzeyecektir.

Son olarak, Tayland'ta yalınayak dolaşmayın. Özgür ruhlu bazı insanlar Toprak Ana ile bağlantı kurmaktan hoşlanırlar ve bazı ülkeler için sorun yok ancak Tayland'da durum böyle değil. Ayak tabanlarında biriken şehir kirini bir Tayland evine ya da işyerine sokmak rahatsız edici olabilir.

Tayland Sahilde Ne Giymeli?

Tayland muhteşem plajlarıyla ünlüdür, ancak plajdan çıkar çıkmaz uygun bir şekilde örtünmek akıllıca olabilir!

Tayland’ın sahil kentlerinde havadar örtüler satan tonlarca dükkan var. Ayrıca ihtiyacınız olduğunda sizi güneşten korumak için birçok güneş gözlüğü ve büyük disket şapkaları da olacak.

tayland-giyim.jpg

Mayolarla şehir etrafında dolaşmayın veya üstsüz şehir merkezine gitmeyin.

Etrafınıza hızlı bir bakış atın, sokakta yürüyen, yalınayak dolaşan ya da mayoyla motosiklet süren bir Taylandlı görmeyeceksiniz. Kasabaya mayo ile gitmek bazılarını rahatsız eder. Bu, özellikle Bangkok ve Chiang Mai gibi plaj dışı şehirlerde de geçerlidir!

Tayland'da mayo seçiminiz konusunda daha bilinçli olduğumuzu söyleyebileceğimiz tek alan, Tayland'ın Malezya ile komşu olduğu derin güneyde. Bu bölge muhafazakar giyinen topluluklar tarafından doldurulur ve tanga bikiniyle dolaşmanın saygısızca olduğu düşünülür.

Ayrıca, Tayland'da üstsüz güneşlenmek tamamen kabul edilemez.

Tayland Tapınaklarında ne giymeli?

Yapın: Uzun kollu gömlekler ve dizlerin üstündeki pantolon veya etek Tay tapınaklarını  ziyaret etmek için mükemmel kıyafetlerdir.

Hem erkek hem de kadınların uygun şekilde giyinmeleri gereken bir yer varsa, budur. Aksi  takdirde, ibadet yerlerinde yerlileri rahatsız etme riskini taşırsınız.

tayldn-kıyafett.jpg

Omuzlarını ve dizlerini ört

Erkeklerin, Tayland'ta pantolon tercih edilmesine rağmen, dizine gelen koruyucu yakalı gömlekler ve şortlar giymeleri beklenmektedir. Tişörtler iyi olabilir ancak kısa kollu veya uzun kollu şık bir gömlek tercih edilir.

Kadınlar omuzlarını örtmeli ve en azından diz boyu pantolon veya etek giymelidir. Toplayabileceğiniz en iyi kıyafetlerden biri şal, çünkü belinizi sarabilir ya da bir tapınağı ziyaret ediyorsanız omuzlarınız ve göğsünüzden geçirebilirsiniz.

Muhtemelen bir tapınakta bir keşiş göreceksiniz. Rahiplere büyük saygı duyulur, bu nedenle  başınızı yanlarından geçerken bir keşişin altında tutun ve onlara dokunmayın (özellikle kadınlara).

Tayland'ta Bunları Yapma:

Erkekler kolsuz bir gömlek veya açılarak bırakılan ve göğsünü veya karnını ortaya çıkaran bir gömlekle bir tapınağa gitmemelidir. Ya da kısa şortlarla içeri girmeyin. Omuzları, uylukları ya da bölünme gösteriliyorsa kadınların tapınağa girmesine izin verilmeyecektir.

Popüler tapınakların çoğu, yeteri kadar kapalı kalmamanız durumunda ziyaretçilere ücretsiz  kıyafetler sunuyor.

Tayland için Kumaş Seçenekleri

Kesim yerine kumaşa dayalı bir kıyafet seçmek, serin ve konforlu kalmanın en iyi yoludur. Tayland turu için hızlı emilen malzemeden yapılmış hafif kıyafetler getirin.

İpek ve keten gibi doğal kumaşlar sıcak iklimlerde giymek için harikadır. Ayrıca, bazı sentetik veya yarı sentetik polyester karışımlarının, ter emen ve çabuk kuruyan olduğu bilinmektedir. Genellikle paketleme ve yıkamadan sonra kırışıksız kalırlar. Bunlar en iyisidir. Pamuk karışımları da malzeme ince olduğu sürece tamamdır.

Daha koyu renk tonları veya desenleri olan giysilerle yapıştırın. Açık veya parlak renkli kolayca kir gösterir. Sürekli terleme, Tayland'ta yemek yerken gelen lekeler ve çoğu yüzeydeki genel kir arasında kaçınılması zor.

%100 pamuktan yapılmış kot pantolon ya da kıyafetler getirmeyin.

elbisetayland.jpg

Tayland'ta nasıl giyilmeli özetle, temiz giysiler giyin ve sık sık duş alın.
Her zaman hassas ol! Her gün taze temiz giysiler giyin ve taze kokun.

Tayland'daki çamaşır yıkama tesislerini kolayca bulabilirsiniz. Ya oteliniz ya da misafirhaneniz bu hizmetleri sunacak ya da caddede jetonlu tesisler bulunacaktır.

Günde en az bir kez duş alarak iyi hijyen alışkanlıklarını uygulayın ve deodorantı iki katına çıkarın. Ayrıca cildinizi kuru tutmak için bebek pudrası kullanın! Vücudunuzun her yerine biraz serpmek, ısı döküntülerini önler.

Kirli giysiler giymeyin veya güçlü vücut kokusunu göz ardı etmeyin.
Aşınmış, lekeli veya delikli kıyafetler giymeyin. Onları atın ve bir Tayland pazarına gidin ve gerekirse birkaç ucuz değişiklik satın alın.

Kötü kokmak kaba kabul edilir, bu yüzden duş almadan bir günden fazla geçmeyin.

Mütevazı, şık kıyafetlere ve havadar ve çabuk şişen malzemeden yapılmış kıyafetlere yaslanırsanız, uygun şekilde ve rahatça giyinebilirsiniz. Ne de olsa, Tayland'da ne giyeceğimiz muhtemelen yaklaşan seyahatiniz için valizinizi hazırlarken bilmek isteyeceğiniz en önemli bilgi parçasıdır.