Ucuza Seyahat Etme Önerileri

Ucuza tatil yapmak hayal mi yoksa gerçek mi? İşte cevabı...

Yayın Tarihi: 10 Temmuz 2019Görüntülenme: 2996
paspoartt2x1.jpg

En ucuz tatili nasıl yapabilirim diye düşünüyorsanız bu yazı tam size göre! 

Ucuza seyahat etmenin yolları ile ilgili hemen herkesin tüyoları merak ettiğini biliyoruz. Ucuza seyahat etmek mümkün mü, ucuz seyahat önerileri ya da en ucuza tatil nasıl yapılır gibi birçok soru ile karşı karşıyayız. 

Ucuz tatil yapmak için size özel hazırladığımız aşağıdaki tüyoları incelelemisiniz. Bazı insanlar sadece birkaç hafta ucuz bir tatile gitmek ister. Herkesin uzun bir yolculuk yapması için vakti veya lüksü yoktur. Bu neden olabilecek en doğru zamanda tatil yapmak da tatilinizi önceden planlamanız ve ekonomik bir tatil bütçesi yapmanız açısından önemlidir. 

Ucuz Tatil Fikiri 1: Yerel Turist Ol

Kendi şehrinizdeki turistik yerleri ne sıklıkta ziyaret ediyorsunuz? Neredeyse hiç değil mi? Özgürlük Yolu'nu hiç gezmemiş olan Özgürlük Anıtı ve Bostonlıları hiç görmemiş New Yorkluları biliyoruz. Ya da İstanbul'da yaşayıp henüz Adalar'ı görmemiş olan birçok İstanbullu bulunuyor. 

Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü Kapadokya bölgesini görmeyen Türk kalmamasını sağlamak gerekiyor. Bu nedenle ucuz tatil önerileri arasında bölgenizdeki önemli turistik noktaları görmek ilk sırada yer alıyor. 

venedik-kiz.jpg

Her zaman aklımızdaki tatili erteledik ve bir türlü en doğru zamanı yaratamadık. Günlük hayatımıza o kadar dalıyoruz ki kendi şehrimizde ucuz bir tatil yapabileceğimizi unutuyoruz. Hiçbir yere gitmemize gerek yok! Zaman ve para konusunda yetersizseniz, zamanınızı değerlendirmek için kendi şehrinizi dolaşmaktan daha iyi bir yol yoktur. 

Kendi şehrinizde bir gezgin olun!

Önemli ipuçları: Yerel turist olduğunuzda evinizden çıkıp otel, hostel veya misafirhanelere göz atın. Tanıdığınız ve bildiğiniz çevreden çıkmak önemlidir çünkü evde kalırsanız, evin etrafında yapacak bir şeyler bulacaksınız ve niçin gezilemediğinize ilişkin mazeretler yaratacaksınız. Farklı bir yere taşınmak, bu macera, heyecan ve yabancılık duygusunu vermenize yardımcı olabilir. Dahası, yerel bir turizm ofisine gittiğinizden ve bir şehir turizm kartı aldığınızdan emin olun. Bu kartlar, çok çeşitli yerel cazibe merkezlerini ücretsiz ya da indirimli fiyatlarla görmenize izin verir ve yerel siteleri bütçenize uygun bir şekilde görmenin bir yolu olabilir. Sadece yabancılar için değiller!

Ucuz Tatil Fikri 2: Bölgesel Seyahat Et

Seyahat, uzak ve egzotik yerleri akla getiriyor. Hayal ettiğimiz ve filmlerde gördüğümüz tüm yerlerin görüntülerini çağrıştırıyor. Kendi bölgenizi keşfetmek seyahatin önemsiz ve çoğu zaman gözden kaçırılan bir yanıdır. 

Kendi ülkenizde yabancı olmayın ve ucuza gezmek için ilk seçeneklerden biri olan kendi ülkenizi keşfedin. 

Anladığımız bir yerde doğduğumuzu düşünüyoruz ancak her ülkenin benzersiz kılan bölgesel farklılıkları var ve onları görmek ve deneyimlemek için seyahat etmediğimiz sürece, ev dediğimiz yeri asla tam olarak anlayamayacağız.

Sınırlı bir bütçeniz varsa, egzotik ülkelere bir uçak bileti alamıyor, seyahate çıkamıyor veya yalnızca farklı bir şey yapmak istiyorsanız, kendi ülkenizde her zaman en uygun fiyatlarla seyahat edebileceğinizi unutmayın. Başka bir ülkeye seyahat etmek kadar motive edici olabilir.

Ucuz Tatil Fikri 3: Milli Parklara Git

Açık havada yapılan mekanlar, ucuza bir yere gitmek için mükemmel bir seçenek oluyor. Sonuçta kamp yapmak çok az paraya mal olur. Ulusal parklarda kamping ücretleri çok uygun olduğundan kamuya açık alanlarda kamp kurabilirsiniz.

Ek olarak, kendi malzemeleriniz ve konaklama yerlerinizle (yani bir çadırla) dolu bir kamp yapmaya gidersiniz, bu yüzden fazladan para harcamak için endişelenmenize gerek yoktur. Yiyecek faturanız bakkaliye harcadığınız her şey olabilir ve başka bir şey olmayabilir.

kamp.jpg

Milli parklarda da vakit geçirmek için kamp yapmayı sevmenize gerek yok. Neredeyse her zaman yakınlarda bir park vardır ve doğayla birkaç gün geçirmek sadece cüzdanınız için değil, ruhunuz için de iyidir.

Ucuz Tatil Fikri 4: Son Dakika Yolculuğu Yap

Deniz yolculukları normalde çok pahalıdır, küçük bir iç oda için kişi başı 600-700 ABD doları aşan fiyatlar ödersiniz. Yalnız seyahat ediyorsanız, sık sık iki kişinin bedelini ödemek zorunda kalırsınız, zira pek fazla seyir hattı tek kişilik gezgin odaları sunmaz!

Ancak, o gemiye geçen son yolcu sizseniz, bazı tatlı anlaşmalar yapabilirsiniz.

Cruise turları her zaman inanılmaz son dakika fırsatları sunuyor. Hiçbir gemi kaptanı - veya yolcu şirketi - kabinlerin yarısını boş bırakılmak istemez. Kalkıştan birkaç hafta öncesine kadar beklerseniz, gerçekten şaşırtıcı fırsatlar bulabilirsiniz. Tersine, bir yıldan uzun süre önce rezervasyon yaparsanız, yine inanılmaz düşük fiyatlar bulabilirsiniz.

Bununla ilgili Gruppal gemi turu paketlerini inceleyebilir ve erken rezervasyon cruise turu seçeneklerine bakabilirsiniz. 

erken-rezerv.jpg

Turlar, ucuza gezmek denince akla gelen bir diğer alternatif oluyor. 

Tur şirketleriyle tatile çıkmak, bir kültür turuna katılmak ya da egzotik bir seyahat planlamak ekonomik bir tatilin en güzel yanıdır. Ayrıca tur rehberi ile konusunda ve bölgesinde uzman kişiler tarafından sizin için en faydalı bilgiler verilir. 

Ucuz Tatil Fikri 5: Sıradışı Düşün

Popüler ülkeler ve ünlü rotalar dışında ya da bu ülkelerin popüler olduğu zaman dilimleri dışında seyahat ederseniz gerçekten çok ucuza gezersiniz.

Meksika'yı unut ve Guatemala'ya git. Paris'i atla ve Budapeşte'ye git. İtalya'yı es geç ve Yunanistan'ı gör (gerçekten ucuz!). Brezilya'yı pas geç yerine Bolivya'yı ele geçir. Liste uzayıp gidiyor. Dünyada sayısız ucuz alternatif ve bütçe destinasyonları var!

İnsanlar yaza gidiyorsa, ilkbahar veya kışın girersiniz. Popüler hedefleri atla ve gittiği yoldan biraz uzaklaş.

online-tatill.jpg

Ucuz Tatil Fikri 6: Ucuz bir uçuş kap

Artık ucuz uçak bileti için kampanya duyurularını takip etmeye ya da tarihleri tahmin etmeye gerek yok, ucuz tatil için bunu yapmak zorunda değilsiniz. Uçak bileti için karşılaştırma yapabilen ve birçok uçuş listesi bulabileceğiniz sayısız websitesi bulunuyor.

Bu sitelerle, kalkış şehriniz için “size en yakın havaalanı” ve varış yeriniz için “her yerde” yazabilirsiniz. Sonra en ucuz uçuşların bir listesi gözlerinizin önünde belirir, böylece bütçeniz dahilinde nereye gideceğinizi seçebilirsiniz.

Meksika'ya güzel bir tatil geçirme hakkınız olmayabilir. Fakat çok fazla zamanınız veya paranız olmasa da, neyse ki dünyayı görmenin birden fazla yolu var. Bu ucuz tatil fikirleri tam olarak aradığınız şey olabilir!

Seyahat, yeni ve farklı bir yere gitme ve mekanın sunduğu her şeyi keşfetme sanatıdır. İki gün, iki hafta veya iki ayınız olması farketmez. Bu ucuz tatil fikirlerini kullanın ve keşfe çıkın.