Ukrayna Hakkında 19 İlginç Bilgi

Kimlikle seyahat edilebilen Ukrayna hakkında en ilginç bilgiler burada!

Yayın Tarihi: 09 Kasım 2018Görüntülenme: 37912
ukraynahakkinda.jpg

Türk vatandaşlarına vize uygulamayan ülkeler arasında olan ve çipli kimliğinizle de gezebileceğiniz Ukrayna en güzel tatil alternatiflerinden biri oluyor. Ukrayna nerede diye soranlara söyleyelim, Doğu Avrupa'da. Ukrayna hangi ülkeye bağlıdır ya da Ukrayna ülke mi gibi soruların yanıtları ise Ukrayna bağımsız bir ülkedir.

2022 yılında bağımsızlığının 31.yılını kutlayan bu eğlence dolu ülkeye yapacağınız Ukrayna turu ile Ukrayna parasının TL karşısında ucuz olması nedeniyle Ukrayna şehirlerinin tamamını rahatça gezebilir ve Ukrayna geceleri ile Ukrayna eğlencelerinin keyfini çıkarabilirsiniz. 

Ukrayna kızları ve Ukrayna kadınlarının özellikleri ile en çok merak edilen ülkeler arasında olsa da Ukrayna turları ile görmeniz gereken tarihi ve doğal güzelliklerin size sayısız seçenekler sunduğunu belirtelim. Özellikle Ukrayna'nın başkenti Kiev, Ukrayna Lviv, Odessa gibi tarihi ve eğlence dolu şehirler size unutulmaz bir yurtdışı turu deneyimi yaşatacak. 

Güncelleme: Ukrayna'nın birçok şehri 2022 yılında başlayan savaşla birlikte ulaşılamaz durumda. Savaşın etkilenmediği şehirlerini görmek hala mümkün. Yazımız Ukrayna hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. 

Ukrayna'nın resmi dili Ukraynaca'dır. Ülkede Rusça da konuşulmaktadır. 

Ukrayna hakkında daha önce bilmediğiniz şeyleri araştırdık. Türk vatandaşlarının kimlikle seyahat edebildiği Ukrayna ile ilgili okuyacağınız bu bilgileri Ukrayna turu yapmadan önce aklınızın bir köşesine kazımalısınız.

1. Dünyadaki pek çok kültürden farklı olarak, Ukraynalılar evlilik yüzüklerini soldaki değil sağdaki parmaklarına takarlar.

2. Dünyaca ünlü “O Sole Mio” şarkısı bu ülkeye ait.

3. Her yıl 23 Haziran'da düzenlenen Ivana Kupala Günü, Ukrayna'nın en eğlenceli yerel kutlamalarından biridir. Erkekler ve kızlar birlikte ateşin üzerinden atlarlar. Yöre halkı, bir çiftin birbirlerini kavramaksızın ateşi atladığında, aşklarının ömür boyu sürmesi gerektiğine inanır.

 Ivana Kupala Günü'nden bir kare
Ivana Kupala Günü'nden bir kare

4. El yapımı dokuma tezgahları ile Ukrayna'da dokuma hala kullanılıyor. Rivne Bölgesi'nde yer alan Krupove de dahil olmak üzere ülkenin bazı bölgelerinde kullanılıyor.

5. Dünyanın ilk anayasası 1710 yılında Ukraynalı Hetman Pylyp Orlyk tarafından hazırlandı ve tanıtıldı. Belge, yetkilerin ayrılmasını tanıtmayı amaçladı. Hem vatandaşların hem de hükümetin sorumluluklarını ve haklarını belirtti.

Hetman Pylyp Orlyk Heykeli
Hetman Pylyp Orlyk Heykeli

6. Vyshyvanka adındaki giysi Ukrayna'nın ulusal kostümüdür. Çiçek detayına sahip, süslü el dokuması nakış ile dekore edilmiştir. Hem kadın hem de erkekler çeşitli durumlarda bu kostümü giyerler.

Vyshyvanka kıyafeti giymiş Ukraynalı kadınlar
Vyshyvanka kıyafeti giymiş Ukraynalı kadınlar

7. Dünyada kişi başına düşen kafe sayısının en fazla olduğu şehir Lviv'dir. Şehirde 1500'den fazla kafe bulunuyor.

8. Ukrayna, Avrupa'nın coğrafi merkezi olma özelliğini taşıyor.

9. 1960 yılında inşa edilen dünyanın en derin metro istasyonuna sahiptir.

10. Ortalama hayat yaşı 71'dir.

11. Dünyanın en uzun müzik aleti Ukrayna'da. Boru parçasına benzetilen bu aletin adı ise Trembita.

Ukrayna ulusal çalgısı Trembita
Ukrayna ulusal çalgısı Trembita

12. 1986'da Ukrayna, dünyanın en kötü nükleer santral felaketi Çernobil'e tanık oldu. Trajedi, ülkenin kuzey kesiminde bulunan Çernobil fabrikasında meydana geldi. Facianın olduğu şehirler boşaltıldı ve bugün hala büyük bir kısmı hayalet şehir olarak duruyor. Bölge, yüksek radyasyon seviyelerine rağmen çok sayıda turisti çekmektedir.

Çernobil faciasından sonra arda kalan bir şehir ve oyun parkı
Çernobil faciasından sonra arda kalan bir şehir ve oyun parkı

13. Borsh ve varenyky, en popüler geleneksel Ukrayna yemeklerinden bazılarıdır.

14. İlk gaz lambasının icadı Lviv'de gerçekleşti.

15. Ukrayna dünyanın dördüncü en yüksek okur yazarlık oranına sahip ülkedir.

16. Ukrayna, Rusya'da sonra ikinci en büyük ülkedir.

17. Karpatlar'ın ilkel kayın ormanları dahil olmak üzere yedi UNESCO Dünya Mirası alanına ev sahipliği yapıyor.

Varenyky yemeği
Varenyky yemeği

18. Dünyanın en güzel kadınlarının Kiev'de olduğu söyleniyor.

19. Avrupa'daki en büyük ordulardan birine sahiptir.

ukrayna-kizlari.jpg