Uzun Süreli Schengen Vizesi İçin Bilmeniz Gereken 9 Tüyo

Uzun süreli Schengen vizesi almak için neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte uzun geziler için uzun süreli Schengen vizesi almanın sırları...

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 10223
uzun-sure-vize-sahibi-olmak.jpg

Uzun süreli schengen vizesi almanın püf noktaları neler?

Avrupa'ya seyahat edebilmenin ve birden fazla ülkeyi tek vizeyle gezebilmenin en güzel anahtarı Schengen vizesi oluyor. Ancak bütün bu güzelliğine rağmen vizeyi alana kadar pek çok evrak toplamanız ve üzerine bir de beklemeniz gerekiyor.

Birçok evrak toplamak ve vizeye kabul edilmek hem stresli hem de zorlu bir süreç. Ancak uzun süreli Schengen vizesi alarak kusursuz bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz. Tabi bunun için oldukça özverili olmanız gerekiyor.

İşte uzun süreli Schengen vizesi nasıl alınır sorusunun cevabı...

1. Schengen Vizesine Ait Evraklar Eksiksiz Olmalı

Uzun süreli Schengen vizesi almak için evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırladığınıza emin olmalısınız. Evrak tesliminden sonra eksik ya da yanlış bilgiler içeren belgelerinizin olması vize almanıza engel olabilir ya da kısa süreli vize verilebilir. Temel olarak her ülke için istenen evraklar hemen hemen aynı ancak bazı ülkelerin konsoloslukları ek belgeler isteyebilir. Bu nedenle başvuru yapacağınız ülkenin evrak listesini dikkatlice inceleyerek hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz.

İstenen Temel Evraklar:

  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Schengen vizesi başvuru formu
  • Ulaşım ve otel rezervasyonları
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Çalışan bireyler için şirketin antetli kağıdına yazılmış izin belgesi
  • Yurt dışı sağlık sigortası
  • Son 3 ayı kapsayan maaş bordrosu
  • Şirket imza sirküleri ve güncel vergi levhası
  • İşe giriş bildirgesi
  • Şirket faaliyet belgesi
  • Barkodlu 4A hizmet dökümü
  • Araç ve tapu fotokopileri (var ise)
  • Şahsi banka hesabı son 3 aylık dökümü
  • Öğrenci belgesi (öğrenciler için)
  • Ticaret sicil gazetesi örneği

Not: Yukarda maddelerde belirtilen belgeler Schengen vizesi almak isteyenlerin hazırlaması gereken temel evraklara ait bir listedir. Başvuru yapılacak ülkeye göre bu listeye ekleme yapılabilir. Belirtmekte fayda var; iş yeri sahibi ve çalışanların alması gereken evraklar farklıdır.

dunya.jpg

2. Birden Fazla Seyahat Planı Yapılmalı

Uzun süreli Schengen vizesi için başvuru yaparken sadece bir ülke için rezervasyon yaptırmamalısınız. Tek bir tatil planıyla Schengen vizesine başvurursanız tatil süreniz kadar vize verilme olasılığı yüksek. Bunun önüne geçebilmek adına ilk rotanızdan sonra gitmek istediğiniz yerlere rezervasyon yaptırıp, Avrupa’da şehirlerarası ulaşım hizmeti veren firmaların biletlerinden alabilirsiniz.

3. Schengen Başvurusu Hep Aynı Ülkeye Yapılmalı

Schengen vizesine ilk kez başvuracaksanız seyahat planınıza en uygun olan ülkeyi seçerek işlemlerinize başlamalısınız. İkinci ve üçüncü vize başvurularınızı hep aynı ülke üzerinden yaparsanız istikrarlı olduğunuzu kanıtlar ve uzun süreli vize alma şansınızı artırmış olursunuz. Hep aynı ülkeye vize başvurusunda bulunmak olumlu sonuçlar verecektir. İkinci başvurunuzda 6 ay, üçüncü ya da dördüncü başvurunuzdaysa 1 yıllık uzun süreli Schengen vizesi alabilme ya da 5 yıllık Schengen vizesi alma şansınız var.

4. Vizeyi Aldığınız Ülkede Daha Fazla Zaman Geçirmelisiniz

Vize başvurusu yaparken en çok zaman geçireceğiniz ülkeyi en baştan belirleyin ve planlarınızı buna göre yapın. Seyahatiniz boyunca en çok kalmak istediğiniz yere vize başvurusunda bulunmalı ve vize aldığınız ülkedeki kalış sürenizi de artırmalısınız. Sonraki vize başvurularınızda bu ülkede kaldığınız sürenin de dikkate alınacağını unutmamalısınız.

5. Konsolosluğa Güven Vermelisiniz

Vize başvurularında en önemli noktalardan biri de vize başvurusunda bulunan birinin ülkesine zamanında döneceğine dair güven vermesi oluyor. Bu nedenle uzun süredir aynı iş yerinde çalışanlar, evi arabası olanlar ve emekliler başvuru sürecinde daha şanslı oluyor.

vize-uzun-sureli.jpg

6. Seyahat Amacınızı Sunduğunuz Dilekçeye Dikkat Etmelisiniz

Uzun süreli Schengen vizesi için dilekçe yazarken seyahat amacınızı ve görmek istediğiniz yerleri yazarak hanenize artı puan ekleyebilirsiniz. Bu dilekçeye uzun soluklu bir gezi yapmak istediğinizi de eklemeyi unutmayın. Bu sayede uzun süreli Schengen vizesi alma şansınızı artırabilirsiniz.

Uzun süreli Schengen vizesi dilekçe örneği için yapılabilecek en güzel şey gideceğiniz ülkelerin en çok görmek istediğiniz yerlerini dilekçeye eklemek olabilir.

7. Seyahat Sigortası Süresini Önemsemelisiniz

Vize sürenizin ne kadar olmasını istiyorsanız seyahat sigortası poliçenizin de o kadar uzun olması gerek. 10 günlük bir sigorta ile ne yazık ki uzun süreli Schengen vizesi almak mümkün değil. Bu nedenle seyahat sigortanızı seçerken Avrupa’da geçerli ve uzun süreye sahip olan bir sigorta tercih edin.

8. Mülakatta Sakin Olmalısınız

Uzun süreli Schengen vizesi dilekçesine yazdıklarınızı aklınıza getirerek mülakatta bunları doğrular nitelikte şeyler söylemelisiniz. Her ülke için geçerli olmasa da bazı ülkeler vize için mülakat görüşmesi yapabiliyor. Eğer o ülkelerden birine denk gelirseniz uzun süreli Schengen vizesi dilekçe örneği sayesinde seyahat amacınızı yüz yüze ifade etme şansınız var.

9. İlk Vizeye Nasıl Başvurduğunuzu Önemsemelisiniz

Schengen vizesine ilk kez başvuru yapıyorsanız, bir tur şirketi aracılığıyla tur satın aldıktan sonra vize başvurusu yaparsanız konsolosluk tarafından ülkeye dönüşünüze kesin gözüyle bakılacaktır. Bu sayede uzun süreli vize almanız da kolaylaşabilir.