Verona'da Yapılacak En İyi 15 Şey

Verona'da bunları yapmadan sakın dönme!

Yayın Tarihi: 01 Ekim 2019Görüntülenme: 7078
verona-sehrii.jpg

Verona'da ne yapılır? 

Verona'da gezilecek yerler neler? 

Verona turu sırasında görmeniz gereken en popüler noktalar hangisi?

Her ne kadar Shakespeare’in Romeo ve Juliet’indeki en ünlü mekanı olsa da Verona, yıldızların altındaki aşıklarla olan bağlantılarından çok daha fazlasını sunuyor! Aslında, Romeo ve Juliet hikayesi gibi bir şeyin burada gerçekleştiğine dair çok az kanıt var ama Juliet'in “balkonu” ve “evini” görmezden gelseniz bile, bu güzel şehirde yapacağınız Verona turu ile görülmeye değer sayısız yer bulunuyor (Şehrin zengin kültürü ve tarihi, aslında, Dünya Mirası listesine bile girmiş!).

Kuzey İtalya, tüm İtalya turları içinde güzel şehirleri ve UNESCO Dünya Mirası alanlarıyla ünlüdür ve Verona şehri kesinlikle Kuzey İtalya'da gezilecek yerler listesinin başında gelir. Venedik'ten trenle sadece yarım saat uzaklıkta bulunan bu şehir mükemmel bir Verona günübirlik gezi fırsatı sunar.

Verona nerede diye merak edenlere söyleyelim, İtalya'nın kuzeyinde Venedik'in batı kısmında yer alıyor. Hala Verona gezisi için ikna olmadınız mı? Verona'da en sevilen 7 turistik yer ile başlayalım:

Piazza delle Erbe

Verona turları ile gezilen noktaların başında gelen Piazza delle Erbe (Çoğunlukla hediyelik eşya ve biblolar satsa da) bir pazara ev sahipliği yapar. Akşamları, Campari'yi yudumlayan ve açık hava kafelerinde aperitivinin tadını çıkaran yerel halk ve turistlerle doludur.

Verona'da tur yaparken ve meydandan geçerken, etrafınıza bakın! Rönesans dönemi sarayları ve hoş merkezi çeşmesi ile Erbe Meydanı Verona İtalya'daki en güzel meydan olabilir.

Arena of Verona

1. yüzyılda inşa edilmiş Verona Arenası ya da herkesin bildiği şekliyle Verona'daki Kolezyum, Roma'da bulunan Kolezyum'dan 50 yıl önce yapılmış.

Verona turu sırasında görmeden dönmemeniz gereken bu mimari bugüne kadar oldukça iyi korunmuş durumda. Bugün Arena Verona’nın yaz opera festivaline ev sahipliği yapıyor. 

Arena of Verona
Arena of Verona

Basilica di San Zeno Maggiore

Verona'daki binaların çoğu 10. ve 12. yüzyıllar arasında yapılmasına rağmen, Basilica di San Zeno Maggiore 4. yüzyıla kadar uzanıyor. Verona'daki diğer kiliseler ilham alanlarının çoğunu erken Romanesk tarzından aldılar. İncil'den özenle oyulmuş 48 sahne paneliyle 11. yüzyıla kadar uzanan bronz kapısını mutlaka görün. 

Castelvecchio

Yedi kulesi, bir kalesi ve dört ayrı binası ile Verona'nın 14. yüzyıldan kalma kalesi Castelvecchio, Verona turu sırasında göreceğiniz kentin en görkemli binası. Bugün, kuzey İtalyan ustalarından Mantegna, Bellini ve Pisanello'nun parçalarını içeren bir resim koleksiyonuyla, bir sanat müzesi, heykel, madeni para ve diğer eserler müzesine de ev sahipliği yapıyor.

Castelvecchio
Castelvecchio

Porta Borsari

Bir zamanlar Verona'nın güney girişini işaret eden bu antik Roma kapısı Porta Borsari, antik kalıntıların modern Verona kentine yerleştirilme şeklinin harika ve güzel bir örneği oluyor. Burayı mutlaka görmelisiniz. 

Duomo of Verona

Verona’nın ana katedrali Duomo muhteşem. Ancak onu sadece dışarıdan görmeyin: Bu 12. yüzyıl kilisesinin içi inanılmaz derecede ayrıntılı ve İtalyan mimar Titian'ın bir resmi de dahil olmak üzere sanatsal taşlar ile doludur.

Arche Scaligeri

Mezarlar bundan daha ayrıntılı olamaz! Piazza delle Erbe'nin hemen köşesinde, İtalya'daki en iyi Gotik sanat örneklerinden sayılan bu beş Gotik mezar anıtını görmelisiniz. Bunlar 13. ve 14. yüzyıllarda Verona'yı yöneten Scaligeri üyelerine ait. Arkasında küçük, sevimli Santa Maria Antica Kilisesi'ne de uğradığınızdan emin olun.

Verona Turları

Adige Nehri'nin U virajında konumlanan Verona İtalya'nın Veneto bölgesindeki en önemli şehirlerinden biridir ve tarihi merkezi ve çarpıcı binaları ve mimarisi ile ünlüdür.

Porta Borsari
Porta Borsari

Verona, Venedik'in arkasındaki bölgede yer alan ikinci büyük şehirdir ve Verona'nın nüfusu 269.000'dir. MÖ 89 yılında, Verona bir Roma yerleşimi haline geldi ve iki önemli yolun kesiştiği noktada olduğu için Kuzey İtalya'da önemli bir konuma sahip oldu. Bugün Verona, zengin tarihi ve önemi nedeniyle çok sayıda turist çekiyor. Arena ve Ponte Scaligero gibi çok sayıda eski bina Verona gezi rehberi içinde yer alıyor.

Peki şimdi Verona'da ne yapılır sorusunun cevabına gelecek olursak, işte Verona turu ile şehirde gezerken yapmadan dönmemeniz gereken 15 şey:

1. Verona Arenası'nı Gez

Roma'daki Colosseum'u unutun; Verona muhteşem ve muhtemelen daha iyi korunmuş olan kendi kolezyumuna sahiptir. Bu ulusal dönüm noktası çok kimse tarafından bilinmemektedir ancak Roma mühendisliğinin bugüne kadar ulaşan bir zaferi olarak durmaktadır ve Verona Arena gerçek bir mimari harikasıdır.

Tarihi kent merkezinin ortasında yer alan Verona'daki Kolezyum Arena, orijinal oturma alanlarını ve dış kemerlerini içeren muazzam bir Kolezyum'dur.

Erbe Meydanı
Erbe Meydanı

Bugün Verona'da gezi yaparken bu muhteşem mimari Arena'nın içinde yürüyebilir ve mimarisine hayran olabilirsiniz; ayrıca, burada gerçek bir gösteri olan konserler ve müzikal gösteriler düzenlenmektedir.

2. Vecchio Kalesi'ni Gör

Adige Nehri'nin kıyısında yer alan Vecchio Kalesi, oldukça önemli bir yapıya sahip ve 1354'te ilk inşasından beri ayakta duruyor. Şehir için birincil savunma yeri olarak hizmet veren bu kale, Scaliger Hanedanlığı için en büyük mühendislik başarısıydı.

Kalenin ön kapısı, görkemlidir ve bir dizi sazlanmış siper ve iki güvenlik kulesi bulunmaktadır. İçinde sayısız eser ve gerçek görüntüler içeren kalenin tarihine adanmış bir müze var. Dahası, ana tesise bağlı ve nehrin muhteşem manzara sunan Vecchio Köprüsü de vardır.

3. Vecchio Kalesi Köprüsü'nde Yürü

Yapıldığı zaman Vecchio Köprüsü dünyadaki köprüler içinde en uzunuydu. Vecchio Kalesi'ne bağlı köprü, kale duvarlarıyla aynı tarzda dekore edilmiş ve Adige Nehri'nin altından görebileceğiniz fantastik bir dizi mermerli silaha sahip.

verona-sehir.jpg

Verona, bu dönemde yaratılan tarihi binaların çoğunda olduğu gibi, kent manzarasına karşı öne çıkan kırmızı tuğladan yapılmıştır. Ayrıca, şehre tepeden bakabilmek için köprünün kulelerine tırmanabileceğiniz birkaç merdiven var. Köprüden geçmenin yanı sıra, görmek ve yandan fotoğraflamak için nehir kıyısında ilerleyin.

4. San Zeno Maggiore Bazilikası'nı Fotoğrafla

San Zeno Bazilikası, çarpıcı mimarisi nedeniyle Verona'daki en önemli dini yapılardan biridir ancak aynı zamanda Shakespeare’in Romeo ve Juliet'in evliliğinin kurgusal yeri olarak da biliniyor. Adige Nehri'nin batı tarafında yer alan bazilika Piazza San Zeno'nun uzak ucunda yer almaktadır.

San Zeno Kilisesi'nin ön cephesi oldukça basittir ve büyük bir merkezi dairesel pencereye ve güzel bir süslü ahşap kapıya sahiptir. Ancak bazilikanın içi gerçekten çok güzel, zemini şeftali ve gri karolarla kaplanmış, mermer sütunlar kemerleri tutar ve tavanda bir dizi dekoratif karo işi vardır. Ek olarak, bir manastır da harika kemerli bir avlu ve manastırla kiliseye bağlanmıştır.

5. Piazza Delle Erbe'de Yürü

Verona harika miktarda büyüleyici karelere sahip ve Piazza Delle Erbe en güzel örneklerden biri. Bu elmas şeklindeki meydan kentin tarihi merkezinin kalbinde yer almakta ve ana faaliyet noktalarından biri olarak hizmet vermektedir. Roma İmparatorluğu döneminde, bu meydan yerleşim için ana forum olarak kullanıldı.

Torre Lamberti, Palazzo Maffeia ve Case dei Giudici dahil olmak üzere meydanda çeşitli önemli binalar bulunuyor.

6. Giardino Giusti Bahçesi'nde Dinlen

Giusti Bahçeleri, Adige Nehri'nin doğu yakasında aynı isimdeki sarayın arazisinde bulunmaktadır. Sarayın kendisi Neo-Klasik bir yapıdır ve bahçeler binanın arkasında yer almaktadır.

İtalyan Rönesans tarzında tasarlanan bahçeler, Verona'daki en iyi bahçelerden bazılarıdır ve şehirde bulunan mimari dalgalara güzel bir kontrast sağlar.

Duomo of Verona
Duomo of Verona

7. Bra Meydanı'nda Bir Kahve İç

Verona'nın en büyük meydanı olan Piazza Bra, kentin başlıca turistik bölgelerinden biridir ve çok sayıda tarihi bina, kamu yeri ve restoran yer almaktadır. Kuşkusuz, meydanın ana cazibe merkezi devasa Arena di Verona ve bu anıtı çevreleyen açık alanlar harika fotoğraflar yakalamanıza fırsat sunuyor. Ayrıca, kendi başlarına iki muhteşem bina olan Gran Guardia ve Palazzo Beriberi var.

Ana binaların yanı sıra, çeşitli renklerde boyanmış ve güzelce dekore edilmiş panjur ve balkonlara sahip birçok ilginç alışveriş ve konut yapısı vardır. Piazza Bra, kesinlikle Verona turunuza başlamanız için en iyi yerlerden biri.

8. Torre dei Lamberti'yi Keşfet

Piazza Delle Erbe'de gururla ayakta duran Torre dei Lamberti, Verona'daki 84 metre yüksekliğindeki en yüksek kuledir. Kuleye bakıldığında farklı zaman dilimlerine göre farklı zaman mimarileri görülebilir.

Verona'yı farklı bir açıdan görmek istiyorsanız, kulenin tepesine tırmanabilir ve şehrin tamamını görebilirsiniz.

9. Verona Katedrali'nde Gez

San Zeno Bazilikası'na benzer bir tarzda inşa edilen Verona Katedrali, daha büyük ve daha dekoratif bir yapı sunmaktadır. Ön cephe, benzer bir şekle ve yapıya sahiptir, çok daha fazla dekorasyon ve bazı fantastik sanat eserleri ve vitray pencereler içerir.

Katedral Verona'daki en eski dini yapılardan biridir ve Meryem Ana'ya adanmıştır. Ana sunakta, dini sahneyi betimleyen çarpıcı bir fresk vardır ve ana şapellerde daha çok Rönesans freskleri görülebilir. Dahası, sunağın sağında kocaman bir altın organ bulunur ve ana treni kırmızı Verona mermer sütunlar çizer.

San Zeno Bazilikası
San Zeno Bazilikası

10. San Pietro'yu Fotoğrafla

Adige'nin doğu kıyısında stratejik bir konuma sahip olan Saint Peter Kalesi, biraz yükseltilmiş bir tepede oturur ve Roma döneminden beri oradadır. Aslen, Aziz Peter'e adanmış bir kilise burada kaleye adını veren kilisedir.

1300’ler boyunca asıl kale, şehir için bir tahkimat aracı olarak inşa edildi ve 400 yıldan fazla bir süredir sağlam olarak kaldı. Kale artık halka açık olmasa da, yine de arazisinde yürüyebilir, muhteşem mimariye hayran olabilir ve Verona'nın tarihi merkezinin manzaralarını deneyimleyebilirsiniz.

11. Scaliger Tombs'u Gör

Piazza dei Signori'nin yanında bulunan Scaliger Tombs, etkili Scaliger Ailesi'ne adanmış bir dizi gotik mezar anıtıdır. Bu aile yıllarca Verona'yı yönetiyor ve Verona'nın Lordları olarak oturuyordu. Bir dizi veya süslü demir ızgaralarla çevrili mezarlar Gotik bir tasarıma sahiptir ve birçok sivri kuleye ve taş heykel süslemesinden oluşan merkezi bir kemerli yapıya sahiptir. 

12. Arco dei Gavi Altından Yürü

Roma'daki Konstantin Kemeri'ni anımsatan Arco dei Gavi, MS 1. yüzyıl boyunca inşa edildi ve başlangıçta şehir savunmalarının bir parçası olarak hizmet verecekti ve şu anda tarihi şehir merkezi için büyük bir kapı olacaktı.

Arco dei Gavi
Arco dei Gavi

Kemerdeki alınlığın orijinal yazıtında “Lucius Vitruvius Libertus” yazıyor. Napolyon döneminde kemer yıkılmış ve 20. yüzyıla kadar orijinal tasarımlar kullanılarak yeniden inşa edilmemiştir. Gece güzelce aydınlatıldığı zaman da görülmeye değerdir.

13. Juliet'in Evini Gez

Verona William Shakespeare ile ilişkilendirildiği için ünlüdür; epik Romeo ve Juliet de dahil olmak üzere oyunlarının birçoğu bu şehirde bulunuyor. Via Cappello'da bulunan Casa di Giulietta, Shakespeare’in oyunundaki ünlü sahneden, Juliet ve Romeo ile balkondan konuştuğu varsayılan binadır. Efsanevi balkonu görebilir ve evin içinde oyun ve bina hakkında bilgilendirici ekranlara bakabilirsiniz. 

14. Garda Gölü'ne Git

İtalya'da birçok büyük göl var ancak bunlar Garda Gölü kadar etkileyici değil. Garda Gölü, 369 kilometrekare km'lik bir yüzölçümü kaplar ve 50.35 km küplük bir su hacmine sahiptir.

Casa di Giulietta
Casa di Giulietta

İtalya'nın en büyük göllerinden biridir ve aynı zamanda elverişli iklimi, güzel manzarası ve mevcut turistik yerleri nedeniyle popüler bir tatil yeridir.

Verona'da uzun süre kalacaksanız bu güzel doğal güzelliği keşfetmek için Garda Gölü'ne günlük bir gezi yapmayı düşünebilirsiniz. Gölde bir tekne gezisi yapın ya da kıyılarında bulunan büyüleyici kasabalardan birini ziyaret edin. .

15. Signori Meydanı'nı Keşfet

Verona'nın güzel meydanlarından bir diğeri olan Piazza dei Signori aslında Piazza delle Erbe'ye yakın bir konumdadır ancak aynı derecede ilginç ve popülerdir. Palazzo del Capitano, Loggia del Consiglio ve Case della Pieta gibi birçok tarihi ve mimari açıdan güzel bina meydanı çevrelemektedir.

Her bina biraz farklı bir tarz sunar ve meydan, hoş bir kontrast yaratan farklı zaman dilimlerinden oluşan bir eşleşmedir. Müzik performansları sıklıkla burada yapılmaktadır ve ayrıca açık havada oturma düzenine sahip çeşitli kafe ve restoranlar da vardır.

Verona'da yapılacak şeyleri ve mutlaka görmeniz gereken noktaları tek tek yazdık. Gruppal İtalya turları ile Verona şehrini keşfedebilirsiniz.