Verona Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

İtalya'nın en güzel şehirlerinden Verona hakkında bilmediğiniz çok şey var!

Yayın Tarihi: 19 Haziran 2019Görüntülenme: 5535
verona1.jpg

Verona nasıl bir şehir diye merak ediyorsanız söyleyelim: Masalsı! 

Verona Romeo Juliet ile bilinen, kuzey İtalya'nın Veneto'daki Adige Nehri üzerinde konumlanan bir şehirdir.

Sanatsal miras için önemli bir yeri olan Verona şehri, İtalya'nın Roma şehrindeki ünlü Kolezyum'un aynısına sahiptir. Verona turları ile göreceğiniz bu arenasıyla kent, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi statüsüne layık görülmüştür.

Modern dünyada Verona'nın tarihi ve konumu her zaman stratejik olarak önemli bir merkez olmuştur. II. Dünya Savaşı sırasında müttefik hava saldırıları için hedef olarak kalmasına şaşmamak gerek. Bugün ise Verona İtalya için gelişen bir ticaret ve sanayi merkezidir.

Şehir aynı zamanda, Avrupa'nın en önemli tarım fuarlarından birine ev sahipliği yapıyor ve Milano-Venedik ve Roma-Brenner Geçidi demiryolu hatları ve otoyolların birleştiği yerde de hayati bir iletişim merkezidir. Bugün, gıda işleme, baskı, makineler - tarım ve sanayi, deri ürünleri, eczacılık, plastik ve kağıt alanlarında ülke ekonomisine liderlik etmektedir.

Küçük bir Roma olan Verona'da zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. 

Verona gezi rehberi listenizi oluşturmadan önce Verona hakkında bilmeniz gereken şeyleri araştırdığımız yazımızı incelemelisiniz. 

Verona turları ile İtalya'nın bu şehrini mutlaka görmelisiniz. 

İtalya turu paketleri kapsamında da gezilen destinasyonlardan biri olan bu tarihi şehirde çıkacağınız Verona turu size bambaşka mimarilerin ve sanatın en güzel yönlerini gösterecek. Özellikle yılbaşı zamanında ya da yaz döneminde Verona gezisi keyifli bir alternatif olabilir.

Aşağıda Verona ile ilgili bilmeniz gereken 5 şeyi yazdık.

1. Verona Tarihçe

Hiç kimse Verona şehrinin tarihi hakkında şehrin kökeni ile ilgili çok fazla bilgiye sahip değil ancak kentin en eski kayıtlarında MÖ 89'da Roma kolonisi ve MÖ 49'da bir belediye olduğu geçiyor. Şehir zamanında Ostrogoth, Lombard, Romalılar ve Bizans'ın işgalini gördü.

2. Verona İklim

Verona iklimi yarı Akdeniz iklimi özelliklerini taşır. Sıcak yazlar ve soğuk, nemli kışlar ile karakterizedir. Garda Gölü'ndeki açık hava etkinliklerine katılmak için şehir en iyi seçenek olarak mayıs ve eylül ayları arasında ziyaret edilir.

verona7.jpg

3. Verona'da Gezilecek Yerler

Her ne kadar Verona şehri antik Roma eserlerini korumak için elinden geleni yapsa da, 1117'deki bir deprem eserler üzerinde büyük bir hasara neden oldu. Bu, Romanesk mimari tarzı kullanarak büyük ve yeniden yapılanmayı ortaya çıkardı. Bu stil kullanılarak yapılan binalar arasında; Verona Arenası, Piazza Bra, Porta Borsari, Piazza dei Signori, San Zeno Bazilikası, Sant'Anastasia ve diğerleri bulunuyor.

verona4.jpg

4. Verona'da Spor

Verona şehri, 3 profesyonel futbol kulübüne ev sahipliği yapmaktadır: Şu anda İtalyan futbolunun ilk bölümünde yer alan Hellas Verona, Serie A; Chievo Verona; ve Virtus Vecomp Verona. Bu üç kulüp tarafından İtalya'daki en iyi futbol oyunlarını izleyebilirsiniz.

verona3.jpg

5. Verona'da Ulaşım

Verona'da şehir içi ulaşım için en yaygın yol Azienda Trasporti Verona (ATV) otobüsleridir. Ancak yürüyerek veya kiralık bir bisikletle gezmeye karar verebilirsiniz. Ayrıca şehir, Milano ve Venedik ile kesişen Brenner Geçidi boyunca uzanıyor. Şehrin Verona Porta Nuova tren istasyonunda, Avrupa'nın çoğuna tren erişiminiz vardır.

Verona, diğer İtalyan şehirlerine kıyasla çok fazla popüler olmayan sakin bir şehirdir. Turist için, Verona turu sırasında iyi yemek ve şarap gibi hayattaki basit şeylerin tadını çıkarabileceğiniz ve rahatlayabileceğiniz birçok yer bulacaksınız.

Neden arkadaşların arasında Verona'nın gizli hazinelerini keşfeden ilk kişi sen olmayasın?

verona9.jpg

Gruppal İtalya turları ile Verona şehrinde eğlence dolu bir İtalya turuna çık ve sevdiklerinle unutulmaz anılar biriktir. Tarih kokan sokakları, arenası, pazarları ve meydanlarının yanı sıra ünlü hikaye kahramanları Romeo ve Juliet'in aşklarını yaşadığı sokakları ve Juliet'in evini de göreceksiniz.