Evden Seyahat: Roma'da Gezin

Her yolun Roma'ya çıktığı söylenir. Şu an sizi Roma'ya götüremesek de Roma'yı evinize getirebiliriz.

Yayın Tarihi: 28 Haziran 2020Görüntülenme: 1909
romakapka.jpg

Seyahat için planlar yapıyor ve her şey tamamen güvenli hale döndüğünde Roma'yı gezme hayalleri kuruyorsanız size İtalya'nın en romantik şehirlerinden biri olan Roma'yı oturduğunuz yerden gezdirerek işe başlayabiliriz.

Roma turu yapmadan sizi Roma şehrine taşımak için Roma ile ilgili ne izlemeniz gerektiğini, ne dinleyeceğinizi ve ne içeceğinizi paylaşacağız. Tüm bunları yaparken kendinizi Roma'daymış gibi hissedecek ve kanepenizde otururken Roma gezisine çıkmış gibi olacaksınız.

Tarih, kültür, etkileyici mimariler, tutkulu insanlar ve enfes yemekler... İtalya'nın başkenti Roma atmosferini evinize nasıl getirebileceğiniz aşağıda paylaştık. Gözlerinizi kapatın ve müziğin sesini açın.

Roma ile İlgili Filmler

En iyi ve bu zamana kadar en çok izlenmiş filmlerin bazıları Roma ve İtalya'da geçiyor. Roma yolculuğunuzu aklınızda tamamen canlandırmak ve güçlendirmek için bu klasik filmlerden birini mutlaka izlemelisiniz.

romafilm.jpg
  • to Rome with Love (2012):

Woody Allen’ın komik aşk hikayeleri koleksiyonundan bir filmdir. Roma'yı bu kadar çekici ve romantik bir şehir yapan her şeyi bu filmle keşfedebilirsiniz.

  • Eat, Pray, Love (2010)

Julia Roberts'ın canlandırdığı başrol oyuncusu kendini bulmak için bir yolculuğa çıkar. Görevi onu Hindistan ve Endonezya'ya da götürüyor ama en seveceğiniz sahneler Roma'da pizza, makarna ve gelato için durduğu zaman olacak.

  • La Grande Bellezza or The Great Beauty (2013):

Bu klasik film, Roma çevresinde birbirinden güzel yerleri ekrana getiriyor ve Roma toplumunun azalan üst sınıfına odaklanıyor.

Roma ile İlgili Müzikler

Roma'ya geldiğinizi anlayacağınız en eğlenceli şeylerden biri de İtalyan müziklerini duyacak olmanızdır. Öyleyse neden İtalyanca şarkılar dinleyerek Roma sokaklarında yürüdüğünüzü hayal etmeyesiniz ki?

romamuzikk.jpg

İtalya hakkında daha fazla bilgi edinirken İtalyanca dil becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız şunları dinlemenizi öneriyoruz:

  • ‘What Dreams are Made of’ by Hilary Duff
  • ‘That’s Amore’ by Dean Martin
  • ‘Rome Wasn’t Built in a Day’ by Morcheeba

Roma ile İlgili Kitaplar

Roma ile ilgili destansı bir kitapta kaybolarak hayalen Roma turu yapmak kadar daha iyi bir şey yok. İşte Roma hakkındaki kitaplar listenize eklemeniz gereken önemli kitaplar:

  • Angels & Demons by Dan Brown – Roma'nın ortası Vatikan'da geçen nefes kesici ve heyecan verici bir hikaye...
romarehbe.jpg
  • Rome Tales (City Tales) by Helen Constatine – Ölümsüz şehir Roma'nın farklı yönlerini ve dönemlerini tanımlayan yüzyıllar boyunca Roma hakkında kısa öyküler koleksiyonu diyebiliriz.
  • The Public Image by Muriel Spark – 60'larda ödül listelerine giren bu kitap, kocası ve oğluyla Roma'ya taşınan göz alıcı bir aktörden bahsediyor.

Roma ile İlgili Yemekler

Makarna Carbonara

Tüm dünyada popüler hale gelen ve yediğinizde sizi Roma'ya götürecek olan gerçek bir Roma makarnası! Tek bir ısırık sizi İtalyan başkentine götürecek!

Alla Carbonara 'kömür madencileri' tarzı 'anlamına geliyor. Efsane, Carbonara'nın ilk önce dağlarda çalışan kömür madencileri tarafından pişirildiği söyleniyor. Madenciler, tüm malzemeleri yerel çiftliklerden toplayıp bir tencerede odun ateşinde pişirmeyi başardılar. Siz oturduğunuz yerden yani evden yapmak için bu tarifi uygulayabilirsiniz.

romayemekkk.jpg

4 kişilik

Malzemeler:

  • 350g (12 oz) spagetti
  • 200g (7 oz) guanciale (kurutulmuş İtalyan jambon, pancetta veya pastırma da çalışır)
  • 4 yumurta
  • 100g (3,50 oz) rendelenmiş Pecorino Romano peyniri
  • Öğütülmüş karabiber

Yapılışı

Guancialeyi küçük parçalara ayırın ve orta ateşte bir tavada pişirin.
Peyniri, yumurta sarısı ve bir tutam biberle çırpın. Kremalı bir sos elde edene kadar bir çatalla veya el çırpma teli ile hızlıca karıştırın. Bir kenara koyun.

Spagetti makarnayı kaynar tuzlu suda pişirin. Makarnayı boşaltın ve hazır olduğunda, kızartma tavasına yüksek ateşte koyun. Spagetti ve guanciale tavada cızırtılıyorsa, ateşi azaltın. Şimdi hızlı bir şekilde yumurta ve peynir karışımı ekleyin ve karıştırın.

3 Günde Roma'yı Gezmek adlı yazımızı okumak için tıklayın. 

Roma ile İlgili İçecekler

Kahveden aperatife kadar içecekler Romalılar için en az yiyecek kadar önemlidir. İşte şehirde ve evde yudumlamak için Roma içecekleri öneri listemiz:

romacıceke.jpg
  • Sabah - kahve!

İtalyanlar öğleden sonra cappuccino veya sütlü bir şey içmeyi önermiyorlar ancak günde 4-5 kez espressos içiyorlar.

  • Akşam - Aperol Spritz

Veneto bölgesinden gelmesine rağmen, Roma'nın her yerinde bu serinletici aperitivoyu içen insanları bulacaksınız. Bir yudum alın ve kendinizi İtalya'da hissedin.

Sıcak yaz günleri için Roma içecek önerisi: Granita di caffé con panna (Krem şanti ile yapılan buzlu kahve). Dondurulmuş kahve buzlu bir slush içine kırılır, daha sonra krem şanti ile doldurulur. Roma'daki Caffe Greco ve Caffe Tazza D’oro'da her gün bu ikramlar için sıraya giren insanlarla dolu.

Roma ile İlgili Videolar

Tamam, gerçek bir Roma turu ile karşılaştırılamaz ancak Vatikan'ın sanal turuna katılabilir ve tüm bu Rönesans başyapıtlarını evinizin rahatlığında görebilirsiniz. Sistine Şapeli'nden Raphael'in odalarına kadar, dünyanın en ünlü eserlerine hayran olabilirsiniz. Üstelik kalabalıklara maruz kalmadan!

Roma turları ile Gruppal İtalya turlarını incelemek isterseniz buraya göz atmanız yeterli.