Havaalanında Güvenliği Hızlı Geçmek İçin Bu 7 Şeyi Yap

Havaalanında güvenliği hızlı geçmek için tüyoları veriyoruz.

Yayın Tarihi: 08 Eylül 2019Görüntülenme: 4806
guvenlik5.jpg

Havalimanı kontrol noktalarından hızlı bir şekilde nasıl geçilir diye merak ediyorsanız detaylıca anlattık. 

Seyahatiniz öncesinde yanınızda götürmeniz gereken her şeyi aldınız, son kontrollerinizi yaptınız ve artık uçuşunuz için hazırsınız. Havalimanına vaktinde geldiniz fakat bir de ne görün, önünüzde bitmek bilmeyen bir güvenlik kontrolü kuyruğu var.

Güvenlik kontrolüne hazırlıksız yakalanan yolcuları beklemek tam bir çile olabilir. İşte tam da böyle bir durumda daha fazla beklemek yerine, stresinizi azaltacak önemli tüyolarla havalimanındaki güvenlik kuyruğunu hızlıca geçebilirsiniz. Her ne kadar önünüzdeki yolcuları beklemeniz gerekse de sıra size geldiğinde kazanacağınız iki dakikanın bile önemi büyük.

Hazırsanız tüyoları veriyoruz:

1. El Bagajı Kurallarını Ezberleyin

Uçuş yapacağınız havayolu şirketine ait bagaj kurallarını seyahatinizden önce dikkatlice incelemelisiniz. Bagaj hazırlama öncesinde yapılacaklar yazımızı okuduysanız bu kısma zaten hakim olacaksınız ancak havaalanındaki güvenlik kuyruğunu hızlıca geçmek için havayolu şirketlerine ait bagaj kurallarına hakim olmalısınız. 

Güvenlik kontrolünü yavaşlatan ve en sık yapılan hatalardan biri el bagajı olarak götürülecek çantanın içindeki sıvılar. Götüreceğiniz kap başına 100 ml'den fazla sıvı olmaması gerekiyor. Bu limitten büyük olanlar için durdurulacak, çantanız açılacak ve sıvıları çöpe atmanız istenecektir. Likit eşyalarınızı fermuarlı bir poşete koyarsanız taşıması çok daha kolay olacaktır. 

guvenlikkl (6).jpg

2. Özel Durumunuzu Bildirin

El bagajında sıvı taşıma limitini geçiyorsanız ve bunu yapmak zorundaysanız özel durumunuzu yetkilere açıklamalısınız. Yani almak zorunda olduğunuz ilaçlar varsa ya da yanınızda taşımanız gereken önemli sıvılar varsa özellikle reçetenizi ya da doktor raporunuzu göstererek bunları yanınızda taşıyabilirsiniz.

Uçuşunuzdan hemen önce yolculuk yapacağınız havayolunu arayarak bu durumda neye ihtiyacınızın olacağını sormak en ideal seçenek olabilir.

3. Kabin Valizinizi İyice Kontrol Edin

El bagajı kuralları havayolu şirketine göre değişiyor. El bagajı büyüklüğü ya da ne kadar ağırlık olması gerektiği havayolu firmalarının belirlediği kurallar bütünü oluyor. Her ne kadar kabin valizi ile ilgili kurallar hemen hemen aynı olsa da güvenlik kuyruğu sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için bunu da önceden kontrol etmenizde fayda var.

Gereksiz zaman ya da para kaybı yaşamamak için el bagajı kurallarını inceleyin ve bagajınızı evden çıkmadan önce tartın.

guvenlikkl (4).jpg

4. Az Eşya Her Zaman İyidir

Kemeriniz, çanta aksesuarlarınız ya da saatinizdeki metal parçalar güvenlik kontrolü sırasında ötebilir. Güvenlik aramasına takılabilecek ne varsa bu aşamaya gelmeden önce üzerinizden çıkarmanız size zaman kazandıracaktır.

Metal dedektörden geçerken diğer yolcuların da vaktini almamış olacaksınız. Eğer sık uçuyorsanız uçuşlar için daha sade ve rahat kıyafetler hazır edebilirsiniz.

5. Pratiklik Önemli

Seyahat ederken eminiz ki hepimiz şık ve güzel görünmek isteriz. Havalı aksesuarlar, küpe ve kolyeler ya da kol saati. Her ne kadar çok yakışsa da bunlar bizi güvenlik kuyruğunda yavaşlatacak olan şeyler. Metal dedektörden geçmeyi zorlaştıran aksesuarlar yüzünden birkaç dakika kaybetmek ve stres yaşamamak için bu şekildeki eşyalarınızı bagaja koymanız işinizi kolaylaştıracak.

guvenlikkl (5).jpg

6. Nazik Olmaya Özen Gösterin

Güvenlik kontrolü sırasında dakikalarca beklemek insanları sinirlendirebilir ve strese sokabilir. Stres dolu olsanız bile havayolundaki güvenlik beklemesinde sinirinize yenik düşmeyin ve her zaman sağduyuyu elden bırakmamaya çalışın.

Güvenlik görevlileri bazı durumlarda emin olamaz ve ek güvenlik kontrolü yapmak isteyebilirler. Onlar da görevlerini yaptığından onlara sinirlenmemeli ve her zaman nazik olmaya özen göstermelisiniz. Sinirlenmeniz ya da onlara kızmanız işinizi zora sokmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Oysa tebessüm ederseniz hem size iyi gelecek hem de karşıdaki insanları rahatlatacak.

7. Acelesi Olana Yardımcı Olun

Birilerine yol vermek size zaman kazandırmayacak olsa da eğer uçuşunuza vakit varsa vakti kısıtlı olan yolculara yol verebilirsiniz. Sürekli saatine bakıp stres olan, sinirlenen ve uçuşunu kaçırma ihtimali olan yolculara sıranızı verebilirsiniz.